Erre elôvettem az Adaptec CD-met, oszt ott figyelt rajta amit maga keres, ha jól tévedek! Na dobjon egy emilcímet izibe, hadd szalajtsam által. Még egy fertályórát itt fogok lebzselni, utána csak 6 körül leszek megint gíp elôtt...
Remekjó akcijó van most Adobe termékekre, ha van egy jogtiszta Photoshopod, akkor 160-170k körül megkapod a CS update-et, amiben benne van a fullos InDesign, Illustrator, Phoroshop, Acrobat Reader...
(Hint: az Indy remekül nyitja a Quark file-okat is :-)))
Nos a PPD-t végül valamilyen hihetetlen csoda folytán felismerte a Q 6-os de most a problémám az, hogy nem akarja beolvasni a régebbi quark fileaimat! ERROR ad nekem - 9885??? vagy valami ilyesmi!
Ha eredetileg is driver kellett a 9.2-höz, akkor nem jumperelésen múlik a dolog. Kéne szerezni egy eredeti CD-t. (PC-s műfajban én is jártam már így. Sehol nem találtam a neten régi drivert, úgyhogy vadásznom kellett régi CD-t.)
Classichoz nincs sehol külön driver, se semmi, így most a gépem csak Panther alatt rendelkezik SCSI csatolóval, 9.2.2 alatt nem. Mivel egy külön partícióra felrakott 9.2-est használok, ez elég kellemetlen, de nem akarok Panther alól Classicot használni, van nekem elég bajom. :-/
A SCSI adapter OEM-ként került hozzám, zacskóban, semmim sincs hozzá. Hozzáértőt vadászok, hátha valami jumperelés vagy mi kell.
A neten semmit nem találtam a problémáról, tech fórumokon csak kettő, az enyémmel megegyező hibaleírást, reply nélkül. :(
A rencerrel leszen valami.
Nekem indulas utan rogton elszallt az iDVD-m, sokat szenvedtem vele, de visszaállítottam minden sz@rt angolra az International System prefsben, majd restart, s lám, működött. Valahogy nem szereti a magyar beállításokat.
Próbáld ki.
Bár az igaz, nekem 10.2.8 van.
Problémám a következ?! DVD lejátszás 10.3.3-as OSX alatt nem megy ! Elindul a DVD player de amilyen gyorsan felbukkan a DOCK-on olyan gyorsan el is t?nik!
Tud valaki egy rendes DVD lejátszót!?
El?re is köszönöm!
Konkrétan az InDesign hülyeségén durrant el az agyam, a manuáléba, a dobozra, sôt az Adobe honlapon is megírták, hogy visszafelé kompatibilis, tud menteni valami InDesign Interchange formátumot, ami nyitható a korábbi verziókban.
Elôször az volt a furcsa, hogy az eredetileg 4-5 megás anyagból csinált egy 300k-s file-t. Aztán a 2-es Indy meg sehogysem akarta kinyitni. Fél napos xopás után az Adobe honlapján egy eldugott helyen rátaláltam egy kisbetűs szövegre, miszerint ezt a visszafelé kompatibilitási dolgot nem kell komolyan venni, mert végül is nem írták bele a progiba...
Hát kapják be bô nyállal. Van egy üffelem, akinek native Indy anyagot kell küldenem, mielôtt upgrade-eltem volna, gondosan utánajártam hogy lefelé kóserkodik-e a CS. Mindenhol, értsd MINDENHOL azt írták, hogy igen. Aztán meg nem :-(
Kissé ciki volt neki szólni, hogy ha használni akarja az anyagát, akkor vegyen hozzá progit, mert egyszerűen nincs idônk (meg kedvem) újra összerakni a 48 oldalt kettes Indy alatt...
Most is fél órát kerestem ezt a 'Keyboard Viewer' cuccot, mert oroszul kellene beszúrnom egy sort egy anyagba. Azt írja az Apple, hogy az 'International' control panel 'Input' menüjében tudom beikszelni, hogy látszódjon ez a nyamvadék. Azt nem írják sehol, hogy a keyboard driverek közt keressem, vazziga. Melyik agyatlan barom rak egy utility-t a driverek közé?! Tök véletlenül találtam csak meg...