Az alkotmánytervezet négy részből áll. Az első fejezet címe még kérdéses: vagy a Nemzeti hitvallás, vagy a Nemzeti nyilatkozat címet viseli majd. Ezt követi az Alapvetés című rész, amely egyebek mellett rögzíti, hogy hazánk neve Magyarország; majd a Szabadság és felelősség címet viselő fejezet következik az alapjogok és kötelezettségek felsorolásával; a negyedik rész Az állam, amely az államszervezetről szól.
és sokkal büszkébb magyar lennék, ha nem ezekkel a faszságokkal foglalkozna a kormány, és nem lopna meg (manyup!) és nem nézne elmebeteg idiótának, és nem hazudna folyamatosan a pofámba...
ezt az egész keresztény koronás taknyos cukros maszlagot kirekesztőnek érzem, nem csak a magyar szót. én büszke magyar tudok anélkül is lenni, hogy mindenféle giccses hányadékot pakolunk az alkotmányba.
ami arra vonatkozik (ld. előzmények), hogy kirekesztőnek érzitek (te és Tecs) a "magyar" szót. erre kérdeztem azt, amit (utalva arra, hogy előszeretettel magyaroznak egyesek, amikor meg kell védeni pár gyilkost.
A magyarság történelme során számos néppel keveredett. Az ezer éves együttélés következtében a magyarok legközelebbi "rokon" népei ma a horvátok, németek, osztrákok, szlovénok, szlovákok. A régebbi népek közül jelentősebb genetikai hatással voltak még a besenyők, jászok, kunok, az újabb korokban (főként a II.VH. után) pedig a romákkal és zsidókkal történt további keveredés és kulturális kölcsönhatás.
"3. A magyarsághoz - immár a "magyar nemzethez" tartoznak az országba betelepített (jászok, kunok, besenyők stb.) és betelepült (szászok, szlovákok, svábok, szerbek stb.) népek."
Úgy látszik, maradt benned valami kis szeméremérzet, hogy nem mertél forrást megjelölni.
Most megtudtam, hogy a Szíriuszról hétszer csavarodottan földre szállt Szittyakürt-elmélet szerint a magyarországi svábok, szerbek, szlovákok, stb. a magyar nemzet részei. :o)
Ez a színvonal sajnos már nem is szórakoztató. A következő Jobbik-gyűlésen ne add elő, mert saját elvtársaid fognak hozzád mentőt hívni.
Egy vicces elem mégis belekeveredett a művedbe. Betelepült szlovákok: hallottál Szvatoplukról és a fehér lóról? A te köreidben alaptétel!
Legyen szép napod, ezért kedvedre valóan köszönök el tőled végleg: Szebb jövőt! Kitartás!
A tegnapi sajtószabadságért folytatott kűzdelemben résztvevők maguktól mentek, csak azorbán volt aki azinterneten szervezkedett!! A tegnapit nem szervezték sehol, a több tízezres tömeg véletlenül találkozott a hídnál!
emlékeim szerint azt mondtam neked, hogy az magyar aki annak tartja magát. na most vagy hazudozol arról hogy mi a véleményem, vagy elfogadod amit mondtam. a cigány gyilkosokról végkép nem mondtam semmit hogy magyarok vagy nem. van még lejjebb wic koma ? mondjuk te nem ismersz lehetetlent.
amit leírtál meg nem hamisítom. te cigány gyilkosoztál. linkeljem a hsz-t ? magyar gyilkosozni mikor fogsz, te nem rasszista ?
Unióban példátlan módon nem tartalmazza,nem garantálja az alapvető emberi jogok garanciáját.
miről beszélsz, MESTER?
Alapvetés, P cikk 3.:
Magyarország elfogadja a nemzetközi jog általánosan elismert szabályait.
Szabadság és Felelősség, I. cikk 1-2:
AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége . (2) Magyarország elismeri az ember egyéni és a közösségek együttesen gyakorolható alapvető jogait.
a magyar az a 2. azaz magyar állampolgár...(bár, lehet, hogy már nem igenemlékszem mi is volt az 1/2)
Isten áld meg a magyart az a Magyar Köztársaság Himnusza, annak az első sora, az minden magyar állampolgárra vonatkozik...
ps. anno amikor írodptt akkor minden magyar (nemzetiségű) himnuszának "szánták", kötve hiszem, hogy beletartozott az osztrák, oláh és társai, aki anno 1823-ban a magyar királyság területén élt.... és nem hiszem, hogy tévedek, ha ők sem érezték magukénak...
psps. Kurv@ra semmi keresnivalója az Alkotmány első sorában, és értelme sincs sok... mert ugye Isten mi is/ki is (melyik/van-e) mit és kit és hogyan is áldjon... Isten akarata érvényesüljön az áldásba, vagy a szabad emberi akarat és a többi... ez nem kerek...
, a cigány gyilkosozásoddal, meg a "bizonyos" gyilkosokkal.
ami szövegkörnyezetből kivéve nagyon jól hangzik. csakhogy épp arra mutattam rá vele, hogy szerintetek ők is magyarok (lásd ezzel foglalkozó topikok), ergo a tervezet elején levő idézet nem lehet kirekesztő még rájuk nézve sem.
értem én, hogy buktad, de azért nem kéne tendenciózusan hamisítanod, amit leírtam, hogy az utolsó védbástyád megmaradjon... :o)
Párt tákolmány készül! Unióban példátlan módon nem tartalmazza,nem garantálja az alapvető emberi jogok garanciáját. Körmös osztás lesz Brüsszel részéről!
kirekesztésben, kettős mércében egyelőre te vagy a topik mestere, a cigány gyilkosozásoddal, meg a "bizonyos" gyilkosokkal. Arról nem is beszélve hogy szerinted a himnusz nem a magyar népet áldja meg hanem a magyar állampolgárokat.
Elvek és kritika nélkül védesz mindent, bármit tol le a fidesz a torkodon. Észrevetted már ?
Magyarország alkotmánya hosszabb időre készül és vállalható lesz, állítja hirtelen fordulattal a DeDi. Orbán Viktor és a Fidesz-kétharmad nyomot hagy. Tovább »
És immár egy teljes hete várják, hogy az ellenzék, az elemzők, a sajtó vagy akárki ízekre szedje, cafatokra tépje a tervezetet, de mindeddig hiába. Kedden sem futotta sokra az MSZP-től, az LMP-től vagy a Jobbiktól – még Kis János filozófus, egykori SZDSZ-elnök próbálkozott a legvehemensebben [3] –, nagyjából addig jutottak: nem szép dolog, hogy a kormányoldal nem egyeztetett ezekről a fontos kérdésekről sokkal korrektebben, barátságosabban. Márpedig amit nem sikerül közbeszéd tárgyává tenni március 15-én, azt március 16-án aligha sikerülhet.
Leírtuk már [4]: miután arra az ismert okok miatt nincs esély, hogy az új alaptörvényt kétoldali egyetértés legitimálja, ezt csak a szöveg minősége teheti meg.
persze. hagy ne idézzek olyan ballib hozzászólásokat, miszerint ők mind magyarok.... :o)
télleg nem akarom szétoffolni a topikot. csak rá kívántam mutatni, hogy megint él a kettősmérce, ha valakit ki kell rekeszteni, illetve a magyar nép részének kell tekinteni...
a Himnusz létrejöttekor a magyar nép rég nagyon sokszínű volt, mint az közismert. ennek ellenére te voltál, aki kirekesztőnek tartotta az "Isten áldd meg a magyart" mondatot...
A magyar nép hármas összetevőjű: 1. beletartoznak a 894-895-ös honfoglalás előtt a Kárpát-medencében élt népcsoportok (az autochton őslakosság, a szkíták, a szarmaták, a hunok és az avarok); 2. Gerincét a Belső-Ázsiából elindult és ideérkezése előtt többszörösen - főleg török népekkel - bővült 500 000-nyi "honfoglaló magyar" alkotja; 3. A magyarsághoz - immár a "magyar nemzethez" tartoznak az országba betelepített (jászok, kunok, besenyők stb.) és betelepült (szászok, szlovákok, svábok, szerbek stb.) népek.
Ilyen kérdést öt-hat éves gyerekek tesznek fel a szüleiknek. A választ valamelyik képeskönyvben keresd vagy olvastasd fel valakivel a lexikont, esetleg az értelmező szótárt.
A Szent Korona immár a nemzet egységének szimbólumaként szerepel az alkotmányjavaslatban. A jelképesek mellett pár érdemi módosítás is történt, de a közjogi struktúrát érintetlenül hagyták. Tovább »