Emailbe probáltam irni,hogy a 32kg.-os dolgot -ha szükséges-,hogy képzelném áthidalni.kérlek ha valami -fogalmazásom miatt-nem érthető,irj vissza légyszi.Kösz:J.
Már párszor rendeltünk növényt a Röpké-től, sajna én nem voltam megelégedve vele, a sok rendelt növényből csak 1 él, vettem pl mangosztánt is, de már mikor ideért a gyökere beteges volt, mert túl volt sztem öntözve, a hűvös időben kint hagyva. Ehhez képest a flora-val semmi gond nem volt, igazi német precizitás jellemzi, sőt a rendeltnél eggyel nagyobb növényt küldtek, mivel csak az volt, de fizetni a rendeléskor a kisebbet fizettem ki. üdv
A tömegnövekedéssel csak kis mértékben emelkedik a szállítási költség addig amíg csak 1 csomag van, tehát kb 32 kg-ig, tehát fajlagosan érdemes e súlyig minél többet rendelni, viszont e felett újabb csomagot küldenek így a kts. ismét megugrik, ami már nem éri meg. A szállítási kltsg. ha 1 kis növényt rendelsz nem éri igazán meg, mert igen annyi a szállítás szinte mint a növény, ez a legtöbb helyen igy van, még magoknál is.
Sziasztok!
Már évek óta szerettem volna cananga odorata (ylang) és szerecsendiót magról ültetni.
Ylang –ból már rengeteg magot vetettem, a világ minden tájáról rendeltből, de semmi eredménye. Annak ellenére, hogy tudom: az ylang 30 c fok felett csírázik, akár több hónapon keresztül.
Szerecsendió maghoz meg nem jutottam, sehol nem találtam.
Így kezdtem nézegetni a Flora Toskana online kertészet kínálatát.
Előző években is nézegettem, de nem kívántam rendelni semmit.
Találtam a kínálatában Ylang –ot és szerecsendiót is.
Gondoltam, a közel 50 eur –ot megengedek magamnak.
De:
Próba rendelést csináltam a teljes összegre voltam kiváncsi.
A szállításra 9 kg –ot számolva (50 eur –os árút figyelembe véve) 35 eur –ot (közel 10 000 ft) számítottak.
Tehát a szállítás megközelíti a vásárol árú költségét?!
Szerintem, a szállítási költséget nehéz megosztani, mert több árú-nagyobb súly, több szállítási költség.
Rosszul kalkuláltam, rosszul értelmeztem?!
Láttam a lapodat és szeretnék kérni tőled citrusokról hajtásokat, ha esetleg van felesleges, a télikertemben csak a mediterrán növényeket és kaktuszokat tudom tartani, mert sokszor 0 fokig süllyed a hőmérséklet.
Szia!Lehet ám...Nekem is fáj rá a fogam,és ha jól tudom Orchidea ő is,csak talán nehezen porozható,mert az ültetvényeken is kézzel végzik egyesével(ha jól emlékszem)