Miskolcon lakom. És ha nem is sikerül megsaccolni az időjárást, de ha pénteken már egész nap jó idő lesz, akkor remélem, hogy ott is, végülis alig 100 km (légvonalban), kár, hogy van egy-két dimbdomb útközben :)
Szerintem mi is kb 6kor fogunk elindulni, és attól függően, hogy megállunk-e vacsorázni Rozsnyón, olyan este 9-10 körül érünk oda sátrat verni. Viszont a sátor kész 10 perc alatt.
Ha nagyon jó az idő, és úgy tippelek nem fog esni egy csepp sem, akkor motorral megyek, és motoroscuccban pont kellemes a 6-8 fok :)
sziasztok! kicsit OFF leszek. tudtok valami jó boltot budapesten, ahol szlovák ételeket, élelmiszereket árulnak. különösképpen csoki meg nasi érdekel, mert a kicöcsimnek szánt csokik a visszaúton az éhesbanda martalékává váltak, és most világvége hangulat van. előre is köszönöm: flo
Remélem, téved az a meteorológus! Mi holnap Orfűn, a Mecsekben verünk sátrat, és vasárnapig maradunk. Csak nem fog végig esni! Drukkolok, hogy sikerüljön elmennetek a Paradicsomba!
Kösz! Jövőre újra szeretnénk menni a Paradicsomba, de még nem tudom, hol szállunk meg. A idén egy jó kis magánháznál voltunk Hrabusicében. Neten keresztül foglalta a húgom. Ez jó lenne jövőre is, de lehet, hogy nagyobb társaságot sikerül összeszedni, ezért nézelődöm egyéb lehetőségek után is!
Szia! Te Szlovákiába is jársz? Mi tavaly voltunk a Szlovák Paradicsomban. Hát az is felejthetetlen volt. Most szeptemberben is jó lenne elmenni. Ti készültök még az idén ide vagy akár máshova?
Én már voltam a 4 és az 5 személyes házban is, és mindkettőben volt WC és zuhanyzó is. (mondjuk melegvíz nem mindig, de azt ugye lehet tudni, hogy mikor van, és nem meglepiként fogy el... :-)
Valamielyikben van biztos, mert a kemping angol nyelvű oldalán külön említi a zuhanyzós és a zuhanyzó nélküli szobákat. 230 és 210 SK. 20 a különbség, az nem sok.
Már régóta írni szerettünk volna. Aug. elején voltunk a Paradicsomban. 1. nap bejártuk a Suchá Belá-t ragyogó napsütésben. Éjjel sokat esett, másnap a Tamásfalvi kilátónál és a Hernád áttörésnél voltunk majd a Kolostor szakadékon felmentünk Klastorisko-ig és a kéken vissza Cingov-ba. Aznap már több víz volt a patakokban, és 1 kicsit csúszott, de így is csodaszép a Paradicsom!!! :) Mielőtt elmentünk, sokat olvastuk a fórumot, köszi Mindenkinek az infókért!
Az időjárást próbáld meg itt megnézni! wwwa.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=forecastfox&myadc=0&traveler=0&zipcode=EUR;SK;-;POPRAD;&metric=1
Jaj ez nem fér ide. Azért próbáld bemásolni. Ez egy olyan oldal, ahol 15 napos előrejelzések vannak.
20–25dkg zöldpaprika ( 3 db nagy húsos)
10-20 dkg paradicsom (4 db közepes)
10-15dkg vöröshagyma (3 fej)
8-10 dkg húsos füstölt szalonna
20-25 dkg gomba
8 tojás
20 dkg lángolt kolbász
2 pár virsli
15-20 dkg konzervzöldborsó
2 cikk fokhagyma
1 teáskanál édes-nemes paprika
só
A zöldpaprikát karikára, a vöröshagymát szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk. A paradicsomot fél percre forrásban lévő vízbe mártjuk, héját lerántjuk, cikkekre vágjuk, levétől, magjaitól megfosztjuk, csak a húsát használjuk.
A kolbászt egy-két percig langyos vízbe áztatjuk, ettől a héja fellazul, így könnyedén lehúzzuk, majd karikára vágjuk. A virsli héját lehúzzuk, felkarikázzuk.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk;
Az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk és a zsírján üvegesre pirítjuk a vöröshagymát. Hozzátesszük a zöldpaprikát, megsózzuk, négy-öt percig együtt pároljuk.
Megszórjuk paprikával, majd hozzáöntünk 1,5 dl vizet. Addig forraljuk, amíg a víz elpárolog, ekkor tesszük bele a gombát.
További öt perc forralás után adjuk hozzá a paradicsomot, majd az apróra zúzott fokhagymát, a virslit, a tojásokat és a kolbászt.
Végül öt perc múlva a zöldborsót tesszük bele. Ekkor állíjuk be a lé hosszát: ha hosszú lével szeretjük, öntünk bele a konzerv-zöldborsó levéből. Egyébként nem.
Összerottyantjuk és kész.
Köret nélkül, friss kenyérrel tálaljuk.
Mindig túl hamar fogy el, pedig még ennénk belőle…
(Ha kosztosaink közül valaki érzékeny a zöldpaprikára, akkor paprikát krumplihámozóval hámozzuk meg főzés előtt.) "
Ezt a kaját bográcsban készítettem el Podlesokban. Egy hosszú túra után.
Sajna besötétedett mire megfőtt.
Az öcsém kissé méltatlankodott amiatt, hogy gomba, zöldborsó, és kemény tojás
Köszi a szállodát, elég szimpatikusnak tűnik. Főleg a masszázs és a jakuzzi. Este túra után a fáradt izmoknak biztos jót tesz. Az árak is elég elviselhetőek. Mennyivel előtte kell lefoglalni? Mi júniusban mennénk, gondolom akkor ott már indul a szezon. Azt nem tudod véletlenül, hogy magyarul tudnak-e, a foglalás miatt? (esetleg angolul)
Hahó! a hozzászólásaidból, és a rengeteg segítségből amit már Tőled kaptam, illetve olvastam csak helyeselni tudok: készüljön csak az a szakácskönyv!!! ha olyan lesz mint a segítségek akkor tuti minden olvasó 100 kg lesz:))))) szóval hajrá, én biztos hogy az olvasója és felhasználója leszek!
Már régóta olvasgattam ezt a topikot, s kedvet kaptam a Sz.P.-ba való elmenetelhez. Ha megengeditek egy kis élménybeszámolót közzéteszek. Már sokszor voltam Szlovákiában, de ezen a tájon még soha. Mint alföldi embernek a hegyek mindig élményt jelentenek számomra. Az egyik barátommal vágtunk neki, sajnos a munkahely miatt csak 2 napunk volt (kedd, szerda). 13 óra körül érkeztünk - végig csepergett az eső - meg Csingóba, s próbáltunk szállást keresni egy estére. Nem ment könnyen... A 3 ottani hotel (nem akartunk kempingezni) közül csak a legdrágább (600SK/fő) Flora-ban volt hely. Kivülről nem mutatott sokat, de belülről tetszett, a recepciós lányok is szemrevalók voltak... Egyedül azt nehezményeztem, hogy este 10 után már nem tudtam sörözni a kávézójában. Csapolt sör nélkül Szlovákia!? A csomagot pont letéve elkezdett ömleni az eső, bírta is vagy 1,5 órát. Utána próbáltunk túrázni (inkább dagonya volt), felmentünk végül is a Tamásfalvi-kilátóhoz (szuper a kilátás), s lementünk a Hernádhoz is. Kedden még azért elviselhető volt a sár mennyisége. Este Poprád (nekem kihaltnak tűnt nagyon). Este 10 körül elkezdett szakadni, ami bírta is reggelig. Így a szerda de.-re tervezett túrát áttettük du.-ra, délelőtt Késmárk + Vazec-i barlang, du. jött volna a Sucha Béla (gondoltam a leírások alapján ez élvezhető ennyi idő alatt a legjobban). A már egy napja folyamatosan szakadó esőnek hála le volt zárva. Gondoltam nem fog ki rajtam az eső, akkor megpróbálok a Hernád- mentén menni. De sajnos a sár bokáig ért, így elég nehéz lett volna élvezni a dolgot.
A képekből talán a víz és a sár mennyisége nektek is átjön.
Visszamentünk Podlesokba (eléggé ideges voltam az idő miatt), s kicsit keserű szájízzel indultunk haza. Amiért igazából idejöttünk, abból csak nagyon keveset láttunk. De én biztos vissza fogok menni hamarosan, csak legyen jó idő!
Hazafelé megnéztük még a letarolt erdőt Ótátrafüred körül (iszonyú), aztán go home.
Összegezve amit láttam az tetszett, csak az eső ne lett volna. Meglepődve tapasztaltam, mennyi külföldi van. Viszont túl sok magyart nem láttam. A szlovák táblarendszer idegesített (vagy nincs is, vagy oly kicsi, hogy nem látom). Az áraik nagyon kezdenek hasonlítani a mieinkhez (kaja, benzin). Azt sem jó nézni, hogy alig van magyar felirat (pl. Késmárk-i vár). A szlovák emberekről most nem tudok negatívat mondani, akikkel beszéltünk kedvesek voltak. Azoknak, akiknek a tengerparton kívül más hely is létezik, tényleg ajánlható.