Én meg egy paraszt vagyok... Asszem, valami rejtett frusztrációim vannak, és másokon élem ki.
Ne haragudj! :D))
Szóval, esetleg a reptéren, ha felhívod őket, tudnak segíteni. Bár, szerintem el kell, hogy fogadjanak Eurót is, hiszen nemzetközi reptér, csak nem várják el pl egy görögtől, hogy legyen nála korona. :)
Már kaptam segítséget Tőletek, de még lenne pár kérdésem. Igaz hogy nem direkt Milánóról van szó, de kötődik hozzá. 2 hét múlva megyünk és a Ryanairrel, akik csak Pozsonyból inditanak járatot. Azt nem tudjuk, hogy a pozsonyi repülőtéren a parkolás hogy oldható meg? Mivel előre nem foglaltak nekünk poggyászjegyet, ezért ott kell megvennünk, amiről senki sem tud semmit mondani, hogy ott elfogadják-e az eurot, vagy SKK-val kell fizetnünk. (Sármelléken csak Ft-tal lehet ilyet fizetni).
Nem tudjátok hogy Monzában mi van látnivaló? A versenypálya mennyire nyitott? Meg lehet nézni? Most már kezd összeállni az út minden részlete, még ez az egy pont, ami kérdéses. Sajnos az ajánlott szigetre nem tudunk menni, de Comot meglátogatjuk és hajózni is szeretnénk. Lehet, hogy hülye a kérdésem, de a comoi tóban május elején lehet fürdeni?
Hazamennèk szivesen...da baràtom itt dolgozik(szerencsère o is utàlja milànòt, ùh. tervezzuk, hogy elmegyunk innen valamerre) amùgy meg olasz, tehàt nem sok hajlandòsàg van benne Mo.-ra menni, szòval nem sok vàlasztàsom van, vagy elviselem, hogy itt kell èlnem, vagy nem, de akkor meg otthon szenvedek majd, csak màs miatt. :)
Igen,a teret beazonositottam, jòl irtad, csak a piacot nem tudom hova tenni, èn mèg sose làttam... :)
Nem is rád gondoltam amikor a kérdést föltettem! Nyilvánvalóan teljesen más szemmel nézi a várost aki benne él s látja esőben, hóban, szmogban... egyszóval a szürke hétköznapokban! Hanem aki hozzám hasonlóan, túristaként eltölt pár napot és "leiparvárosozza" Milánót. Jó, ok. lehet, hogy kifogott vmi. szürke esős időt... :-) Természetesen totálisan igaza van annak aki azt írta, hogy a napsütéses idő mindent megszépít, sztem. az efféle városlátogatásokra éppezért ideális időszak a tavasz és ősz.
Egyébként ha annyira nem szeretsz ott élni, miért nem jössz haza?
940/4 képen a távolban lehet látni azt az emlékművet, a tér neve meg talán a piazzale XXIV Maggio, de nem bizos, mert csak találomra tudtam beazonosítani most a térképen. Ugyanis akkor csak véletlenül keveredtünk oda amikor a San Lorenzo templomot néztük meg, aztán fölültünk egy villamosra és hasraütés szerűen ott szálltunk le. :-)
èn nem szeretem milànòt!!!!! nem azèrt mert ronda, sosem mondtam azt sem, hogy iparvàros. De itt èlni....az kèsz...nem szeretem. De pl. ezen a hèten èn is imàdtam itt lenni...mert szèp ido volt, mert jò kedvem volt, orommel sètàlgattam buszozàs helyett....de ettol mèg nem szeretek itt èlni. Mikor tùristakènt jottem ide eloszor egy nyàron, imàdtam, szèp, nyuzsgo....de kèsobb 2 hèt se kellett, hogy 180 fokos fordulatot vegyek... :) Ma pl. 3 òràt toltottem el egy piacon, ès vègre az idèn eloszor èreztem viràgillatot a levegoben!!! Szòval most jò kedvem van. Ez a viràgillat pedig nagy szò, ha nem egy viràgokkal teli parkban vagy(ami nincs sok), itt semmi illat nincs csak szmog. :(
Komolyan! Nem csak csodaszépek, de nagyon jól megcsinált képek, ügyes vagy! :))
OFF Elláttam a "haldokló brazilt" -influenzás és már megint ESIK A HÓ!!!!!-, utolsó dologként még megígértettem vele, hogy ha Európában járunk, elmegyünk Milánóba! :))) ON
Milánó maga az álom! "Haza" akarok menni! Annyira szeretnék megint ücsörögni a Parco Sempione padjain, nézni a kisvonatot, a tóparton henyélő főiskolásokat...
Bocs, egy kicsit össze-visszán sikerült fölrakni de azért remélem így is tetszeni fognak és visszaadják Milánó hangulatát. Kérdem azoktól akik nincsennek jó véleménnyel a városról, ezek a képek is azt tükrözik, miszerint Milánó egy iparváros???
Fredné, meg vagy elégedve? Elegendő mennyiségű képet pakoltam föl a nosztalgiázáshoz? :-)
Igen, sztem. is kevés lesz egy délután, csak a Sforza kastély parkjában el lehet tölteni egy egész délutánt! Akkor ugye ott van maga a kastély, benne egy múzeummal, ott van a San Ambroggio, a San Lorenzo, a.... hú most nem jut eszembe a neve annak a nagy térnek, (Fredné, Deriva segítsetek) ahol egy diadalív szerű építmény van, mellette pedig egy nagy fedett helyen piac, ahol a halaktól a zöldségeken át mindent árulnak, ez is érdekes látnivaló, na meg persze ott vannak a bevásárló utcák (Via Montenapoleone) ahol híres tervezők, divatdiktátorok ruhakölteményeiben csodálkozhatsz, a La Rinascente bevásárlóközpont, ahol mi be is fektettünk 2 db. pulóverbe... :-) most hirtelen ennyi, de még ezeken kívül is van sztem. látnivaló.
Comoba autoval megyünk, úgyhogy majd keresek egy térképet és a Te instrukcióiddal együtt biztos meg fogjuk találni. Meccs sajnos nem lesz abban az időpontban, pedig lett volna hozzá kedvem.. sőt..:)
Paninit pedig meg fogom kóstolni:)
Milánoban mi van külsős látnivaló? Sforza Kastély parkja?
Az a baj, hogy durván egy délutánunk lesz Milánó nevezetességeire. Én tartok tőle, hogy ez kevés idő:(
Látom, már a többiek majd' minden kérdésedre válaszoltak, de azért írok én is.
Ha Comóba vonattal mész, akkor nem lehet nem észrevenni akár a felvonót, akár a csónakosokat, ugyanis egyenesen neki mész. A felvonó egy kis faházból indul 2 Eur körül van a csak föl, és 4 körül a retur jegy. A hajók, amivel mi utaztunk nyitott tetejű volt és kb. egy fél órás kört tett, az ár 5 Eur. Comóban kötelező megkóstolni a panini nevű hot-dog és hamburger keverékét amit a tó parton árulnak egy lakókocsi szerű bódéból, nekünk iszonyatosan ízlett és az ára sem húzós (2-3 Eur) az ottani kajákhoz képest!
Monzában nem jártunk, San Siroban csak meccset néztünk, jó tanács: ha meccsre mész feltétlenül vigyél magaddal vmi. személyazonosságot igazoló doksit, máskülönben a pénztárnál nem adnak jegyet, mi majdnem megszívtuk, nem volt nálunk semmi és feketén kellett venni jegyet egy jegyüzértől 2 Eur-val drágábban!
Múzeumban nem nagyon voltunk, a jó idő miatt szívesebben tartózkodtunk a szabadban...
Fredné! a képeket nem felejtettem el, folyamatban van... :-)
Te kint élsz? Monzáról mit tudsz? Be lehet menni a pályára vagy legalább a boxutca mögé? Aresei Alfa Muzeumrol tudsz valamit? San Sirorol milyen tapasztalataid vannak? Mit érdemes még megnézni Milánoban?