Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.08 0 0 460
Nem tudom, nekem semmi bajom nincs az üléssel :-)
Amúgy ez komoly, ha röviden húzom az ablakmosót akkor csak a szélvédőre nyomja, a lámpára nem? Mert ha igen akkor ez nekem új :-)
falcon26 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 458

Hello!

Nekem is ez volt az első benyomásom az ülésről mikor először beleültem, hogy nagyon "nyom" a deréktámasz. Gondoltam csak nekem kényelmetlen kicsit, de akkor nem vagyok egyedül. :)

Mert nem túl pozitív tulajdonság, ha már 100km után fáj az ember háta benne!

Kár, hogy nem lehet teljesen kiiktatni, hogy ne érezze az ember!

Előzmény: Törölt nick (457)
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.08 0 0 456

Na! beszétem ismét a szerelőmmel...azt mondta, hogy elsőnek mindenképpen nézzétek meg, hogy nincs-e dugulás vhol a lámpamosónál.

Másodszor pedig leht hogy az ablakmosó motorja ment el sz@rni. Azt mondta, hogy egy motor van, de annak van egy külön része ami vezérli a lámpamosót.

Azt javasolta, hogy húzd le a mosócsövét a motorról és nézd meg, hogy jön-e a cső csatlakozása helyén a "nyál". /hogy hozzáférjél a motorhoz készülj fel, hogy le kell bontani a löhárítót! :-(/

Ha nem jutsz semmire akkor viszont nagyon szívesen megadom a számát! Biztos fog tuni segíteni! ;-) 

Előzmény: fistic (442)
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.08 0 0 455

Akkor nem nagy dolog összehozni egy találkozót... :-) Ha lesz időd és kedved akkor összefuthatunk vmikor pesten.

Tényleg, a gyertya-vásár után várom majd az infot. Ne felejtsd el! :-)

Előzmény: fistic (453)
norgi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 454
A deréktámasz állítható, az oldaltartása pedig jó. Kiszállni nehezebb, mint egy simából, de a kanyarban nem kell kapaszkodni. :D A világos szövet viszont kényes :S
Előzmény: falcon26 (452)
fistic Creative Commons License 2007.02.08 0 0 453
én pesten vagyok többnyire.
falcon26 Creative Commons License 2007.02.08 0 0 452

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy vagytok megelégedve az Octi II. RS ülésével? Nem túl kemény? Deréktámasz nem zavaró? oldaltartás? stb.

Mert a szalonba bele tud ülni az ember, de nem egy mérvadó aza a pár perc!

Előre is köszi a válaszokat!

Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 451

Na én megyek, holnap ismét ugyanitt!

Jó éjt minedkinek és RS Skodálatos álmokat! ;-)

Előzmény: Balu /octavia RS/ (450)
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 450

Én is megpróbálok beizzítani vkit trafó ügyben! :-)

Díjazom a találkozó ötletét! ;-) Hova valósi vagy? Én szentendrei vagyok!

Előzmény: fistic (449)
fistic Creative Commons License 2007.02.07 0 0 449
figyi ha megvettem akor megmondom hol. Előbb meg kell néznem hogy eredeti-e, meg hogy mennyire valós a dolog. Ha pénteken megkapom leadom az infót.
Gyujtástrafót is láttama neten 20-25 dollár körül csak a postázás megnyomja az árat ha csak ennyit veszel.
Megpróbálok szerezni valami győri forrást.

És kösz a segítséget szerelés ügyben. Valamikor összejöhetnénk egy sörre.
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 448

Hol veszed, és milyen márkájú? Az áremelkedés tipikus...8 ezerért mondja, aztán, ha hirtelen érdekelni kezd egyből 10 lesz. :-(

Hát viszont a trafó sem olcsó...kb 13e huf /bár nekem 10 ért szerezte a múltkor a haverom. :-) Nem nagy nyereség, de jobb mint a semmi.

Előzmény: fistic (445)
fistic Creative Commons License 2007.02.07 0 0 447
ha lemaradta márka: NGK
Előzmény: fistic (445)
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 446

hmm...már ki van kapcsolva a szerelőm /pici babája van, tehát bocsánatos bűn :-)/.

Holnapra akkor igyexem megtudni neked!

Előzmény: fistic (442)
fistic Creative Commons License 2007.02.07 0 0 445

elvileg 8.000 ezer a 4 db de hét eleje óta felment 10 re (no comment).
Előzmény: Balu /octavia RS/ (444)
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 444

Vázolom a lámpamosós szitut a szerelőmnek, utána írok...a mienk gyárilag a bosch (azaz dugós nem csavaros) trafós. A szarabbik fajta...készülj fel, hogy a kiszedésnél széthullhat! Úgyhogy ne rángasd, hanem csak finoman..., mint a hímestojást! :-)

Azért számíts rá, hogy a 4 közül legalább 1 széthullik és szerezz be egyet cserének! Ha vmi csodafolytán nem hullik szét akkor legfeljebb 1 megmarad tarcsiba.

Milyen gyertyákat veszel bele? Mennyiért?

Előzmény: fistic (443)
fistic Creative Commons License 2007.02.07 0 1 443
appropó:
milyen gyártmányú volt a gyári trafó ami meghalt ? mert ha cserélema gyertyákat akokr megnézem ilyen trafók vannak benne, nehogycserben hagyjon.
Előzmény: Balu /octavia RS/ (441)
fistic Creative Commons License 2007.02.07 0 0 442
figyi aza szitu hogy voltam az alpokban és az egyik éjszaka befagyott. Az abklakmoso is.
Namármost elvileg a tartály közös. Az ablakmosó most megy.
A lámpa nem. Akérdés,hogy a kettőnek ugyanaz-e a motorja ?
Ha igen akkor nem értem mi az ok.
Ha a lampakhoz külön pumpa nyomja akor az vagy leégett a fagytól vagy megment a biztosítékja.
MEgnézema haynes könybe hog ymelyik a biztosítékja. Ha kell van haynes könyvem, viszont nincs emberi nyelven megírt kezelési útmutatóm.
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 441

Most hívtam fel neked a szerelőmet és ő azt mondta, hogy ha csak az egyik nem megy akkor dugulás, ha viszont egyik sem műkszik akkor a motorja pukkant meg.

Lehet, hogy hülye kérdés, de ugye hosszan húzod meg a mosónak a karját? :-)  ...csak azért, mert itt úgy van, ha röviden húzod akkor csak az ablakra nyomja a dzsúszt, ha hosszan, akkor a lámpára is!

Előzmény: fistic (439)
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 440
De fistic-é nem diesel, hanem 1.8T, ráadásul, ha a sejtésem nem csal egy picikét már túlfutott a garancia időtartamán... ;-)))
Előzmény: Törölt nick (437)
fistic Creative Commons License 2007.02.07 0 0 439
semmi tünet. csak éga lámpa. Pénteken megyek kiolvasatni.
Nem mentem vele sokat azóta de amigigen a fogyasztas nem nőt semit. Állíólag attól is kiakadhat ta túltöltöd a tankot.

Viszont nem megy a lámpák ablakmosója. Tippek ?
a kocsi nem garanciális, ausztriából vette, és 2001 es.
Előzmény: Balu /octavia RS/ (436)
ZAG Creative Commons License 2007.02.07 0 0 438
Más baja már nem is lehet???;-)
Előzmény: Törölt nick (437)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.07 0 0 437
Ha dízel, akkor egy garanciális relécserévelmegoldják a dolgot :-)
Előzmény: fistic (435)
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 436

Mióta ég a visszajelző? Érezni vmi változást rajta? Mármint az autón?

Tudom sokminden lehet, de pl nekem akkor égett amikor kipurcant a hőgombám...akkor az volt a tapasztalatom, hogy többet fogyasztott, mert szívatóval ment, ugyanis állandóan úgy érezte, hogy hideg a motor.

Illetve akkor gyulladt még ki, mikor kiégett a gyújtótrafóm (először a 3-mas, majd az 1-es). Mondjuk azt azért észre lehet venni, ugyanis elég lomha és büdi az autó 3 hengerrel... ;-) 

Előzmény: fistic (435)
fistic Creative Commons License 2007.02.07 0 0 435
most vettem kárpittisztítót a tecsóba, az ultra 250 ft a 1750 a vanish. spriccolós majd dörzsölős.
Az ultrát vettem, a szőnyegen faszáúl müxik; hétvégén kipróbáloma kocsin.
mostanában ég a motorelektonika lámpa, pénteken megnézetem miért.
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 434

:-))

Az enyém is fekete!!!

Hááát az' igazság, hogy valóban nagyon kényes az ülés fehér rész... :-(

Én kézi belső tisztíttatáson gondolkodom a közeljövőben, mert már ráférne szegénykémre.

Te hova valósi vagy amúgy? Remélem jössz majd a legközelebbi skoda talira (ami, ha jól tudom Vácon lesz)! ;-)

És a többieknek is! Remélem minél többen ráértek majd eljönni...,csak hogy megmutassuk vagyunk néhányan! :-)

Előzmény: fistic (423)
Balu /octavia RS/ Creative Commons License 2007.02.07 0 0 433

Sziasztok!

Csak most kapcsolódok be/vissza a "beszélgetésbe"... :-)

Nekem is tüsszentős van benne egy hks ssqv. Még soha nem volt gondom vele...sem a motor nem nyíg miatta és még a katalizátorom sem látta kárát! Pedig lassan 2és fél éve benne van! Sőt, én csak a jó tulajdonságairól tudok ódákat zengeni... :-)

Szerintem ezzel is úgy van, mint a legtöbb "tuning", vagy más szempontból beépített alkatrésszel, hogy, ha minőségi, akkor nem okoz kárt; sőt segíti a működést.

Nekem is volt haverom aki vmi gagyi kókányolt sz@rt tett bele amit bov néven adtak el neki és állandóan hibajeleket küldött neki a compi.

Szerintem minőségit/márkásat kell venni, ezen nem éri meg spórolni! Ez persze az én véleményem! Nem kötelező egyet érteni velem!

Előzmény: puha (431)
tszabi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 432
Kösz az infót (meg másoknak is). Még várok a vétellel, amíg találok megfelelőt. Nem akarom elkapkodni.
Előzmény: Balu /octavia RS/ (413)
puha Creative Commons License 2007.02.07 0 0 431
És semmi gondod vele? Nekem nem volt tökéletes az Ibizán.
Előzmény: fistic (429)
puha Creative Commons License 2007.02.07 0 0 430
Köszi, csak itt az a kérdés, hogy ami kiszökik nyomás az a szabadba kerül, vagy vissza a turbó elé. Ha a szabadba, akkor mi történik.
Előzmény: Varshi (428)
fistic Creative Commons License 2007.02.07 0 0 429
az enyém tösszentős, elég mókás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!