Azt a típustanusítványt meg Bander Feri adja ki, nem? Szerintem a rendőrök azt ugyanúgy nem fogadják el, legfeljebb a bíróság. Én kicsit soknak tartom, azért is nem mentem bele. Most várom, mi lesz, de még arról sem kaptam papírt, hogy a bíróságra került volna az ügyem.
Most beszéltem a Bander Ferivel és azt mondta hogy kell egy tipustanusítvány ami ha van akkor nem büntethetnek meg a rendőr,ha igen akkor kihúz a szarból. A tipustanusítvány 50000+áfa.Mi a véleményetek????
Akinak van ügye az,hogy áll irjátok meg és segitsünk egymáson.
Szerintem meg pont azért lett a KFF-ből NKH, mert majd mindent át kellett volna fogalmazniuk, így pedig új alapító okiratot és egyéb rendeleteket kell csak írniuk. Sok dolgot csináltak, ami nem EU konform. Hiába emberkednek, ebből nem lesz autó. Viszont rendszámozni kell őket...
Na megyek levizsgáztatom a brumimat személygépkocsinak ,nem szeretnék mégegyszer fizetni.Utána felpiszkálom egy kicsit a motorját ,hogy hatvannál többel menjen egy kicsit aztán irány az autópálya.
Az első feljelentés érintett a legrosszabbul, eléggé kiborító volt hogy félórára leállítottak, pedig senkinek nincs ingyen az ideje. Ez a harmadik már kicsit rutinosabb volt, nem telt annyi időbe, pedig még a motorháztetőmet is felnyittatták. Kevésbé bánnám a dolgot, ha tutira biztos lennék a számomra kedvező bírósági döntésben. Így meg nem tudom, hogy addig hagyjam otthon vesztegelni a járgányomat? Aztán meg persze a rendőrség nem térítené meg a használat-kiesésből származó káromat, ha mégis kiderül, hogy nekem van igazam. Most volt legalább annyi jó dolog az egészben, hogy miután felírták az adatokat, előttem indultak el, én meg egy darabig követtem őket. Felemelő érzés volt úgy követni egy rendőrautót, hogy tudom, hogy nem fog megbüntetni (mert már megtette) :)
nem "lassú jármű", mint az a fogalom, ami pl a traktort is takarja, hanem pusztán "lassú", mint jelző: hiszen hivatalosan 45 a max sebessége, és a 60-at valóban nem feltétlenül képesek túllépni
mindegy, milyen autód van: ha bármilyen okból képtelen ennél a minimumnál gyorsabban haladni, nem hajthat föl az autópályára - így a szabályos miniautók sem
Közlekedés autópályán és autóúton 37. § (1) Autópályán és autóúton, valamint az azokra való ráhajtásra szolgáló úton (az előjelző táblától kezdődően) csak olyan gépjárművel, illetőleg gépjárműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel szabad közlekedni, amely sík úton legalább 60 km/óra sebességgel képes haladni; ezeken az utakon más jármű közlekedése tilos. Igen ezt én is tudtam, de te azt írtad hogy lassú jármű. De honnan veszed hogy az? Éppen az a probléma hogy semilyen kategóriába nincs besorolva. Csak találgat mindenki és minden szerv. Zártam a témát! Jó éjjt!
xéniah: Hogy érintett az újabb feljelentés? Mert engem ez az egy is kiborított!
Szerintem az lenne a megoldás, ha ez egy külön kategória lenne, még ha rendszámot is tetetnek rá. Durva lenne ugyanannyi kötelezőt fizetni, mint egy személyautóra. Akkor semmi ráció nem lenne az egészben. Angliában vezethető A-s meg B-s jogsival is.
WooDoo: Nálad még semmi fejlemény a feljelentés ügyében? Kb. mikorra várható szerinted? A rendőr azt mondta nekem, hogy ha felment a bíróság, akkor megúszom ezt a fejlelentést is, ha nem, akkor meg halmozódik a bírság.
Na lám csak megkezdődött a vadászszezon a mopedautósokra. Aki megfogott engem az megmondta, hogy ki van adva nekik, a kisautósok b....sztatása!
A KFF bocsánat a Nemzeti Közlekedési Hatóság ki fogja harcolni magának, hogy ezek a kis brumik törvényesen is személygépkocsik legyenek. Tényleg össze kéne fognunk. Ezt más nem így érzi?!
Jaj lesz nekünk és a mai fiataloknak! Képzeljétek el, ha egy friss jogsis suhanc egy ilyennel vadulni kezd abban a tudatban hogy személyautót vezet akár az autópályára is felmegy, elég ha feljut az elkerülőre mondjuk Győr körül. Ne csodálkozzon senki ha letolják az útról. Egyébként nem tudom akkor hogyan fogja a T Hatóság megoldani az ilyen szitut, hogy ne menjen fel pl az autópályára. Beírja a forgalmiba, hogy nem hajthat fel?!
A kaszni formáján kívül semmi nem felel meg a személyautó kritériumainak! Hol van ez akár egy Kispolákhoz képest?! Fel vagyok háborodva!!!! :-)
Sziasztok Boldogabb új évet ezt azért irom igy mert ma feljelentették a feleségemet. A rend éber őrei fél orán keresztül követték és magállítoták. A rendőr azt mondta,hogy jól átvertek minket és ez rendszám köteles auto. Felhivtam most az egyik rendőr barátomat és magkérdeztem mi a szitu azt mondta,hogy a KPM szerint L6e kategoria. Azt mellékesen jegyzem meg ,hogy a mi JDM hivatalosan L2.
Ismét munkában a bobik. Ma elkapott ugyanaz a rendőr, aki már 1x keresztezte utamat, és megint feljelentett. Jó lenne, ha megjönne már az a bírósági végzés és persze pozitív eredménnyel. Azt nem tudom, hogyha azt mondják, hogy még most fogják megváltoztatni a jogszabályt az első negyedévben, akkor mire fel jelentenek fel, ha még a régi jogszabály van érvényben?
Kérlek benneteket,hogy irjátok le akár röviden is hogy most mi a pontos jogszabály ezekre a kis mopedautókra,mivel csakis ezért regeltem be ide az indexre! Szóval apósom vett egy erad kisautót és már kétszer kimentek hozzá a rendőrök,pedig még csak nem is vezette,hogy ez az autó igy rendszám nélkül nem használható,pedig az udvaron ált a kocsi semmit nem csinált vele,meg hogy B-jogsi kell hozzá,neki mondjuk A-jogsija van! Én ma bementem a Kapitányságra,és ott azt az infót adta a közl.oszt.vezető,hogy ez év első negyedében megváltoztatják a szabályt ezekre a kiskocsikra,és könnyű-személygépkocsiként rendszám kell majd rá,meg B-jogsi,namost ha ez igy lessz akkor az eddig 600.000-ft-ért megvett kocsi azután teljesen elfog értéktelenedni,negyedét sem fogja érni mint most! Ha valaki tudna ténylegesen konkrétat mondani erről,ami biztos információ,és pontos, akkor azt nagyon szépen megköszönném,mert tiszta idegbeteg már a tata,és már bele sem mer ülni a kiskocsiba-üdv!
A cikkben szerepel egy vámtarifaszám. Holnap ki fogom keresni a vámtarifa magyarázatból a pontos leírást, ami a smk-ra vonatkozik. Úgy emlékszem, hogy az alszámos bontásoknál van különbség. És a vámtarifa meghatározásit, harmadik országos behozatalnál, a teljes 11 számjegyes bontással kell alkalmazni, nem 4 számjeggyel. Akkor az Unióból behozottaknál is úgy kell. Egyébként fejből úgy dereng, hogy amit írtak 8703 vtsz-t, az nem is jó, mert a mkp; és smkp a 8711-be tartozik. Ezért kérdeztem, olvastad-e?
Köszönöm. Megpróbálok szerezni egy új szíjat. Az AIXAM-é nem jó hozzá?
Próbálni csak pár métert tudtam. 3200 Euróért volt kitéve a labancoknál. Onnét hoztam. Már nagyon megbántam, csak már majdnem egy napot bóklásztam kint. Minden 4000 felett volt. Ebből tudtam alkudni, de már záróra előtt. Nem akartam kint aludni. Sajnos így jártam.
Ha nagyon kopott a szíj, nem "vált fel" a maximális áttételre a variátor. Ezért lehet magasabb a fogyasztás, és ez okozhatja az intenzívebb motorféket is. A kocsidnál is nagyobb a motorfék, ha kisebb fokozatban van a váltó. A 6 literes fogyasztás rettentően sok, az új szíjjal kevesebb lehet 1-1,5 literrel, de még az is sok egy Ligiertől.
Miért vetted meg a Novát? Olyan járgányért nem szabad pénzt adni (sokat meg pláne) ami nem megy 60-at, legfeljebb csak akkor ha még benne van a távtartó a variátorban. A durva motorfék sem jelentkezett a próbaúton?
Sajnos én nem értek hozzá, csak azt tudtam leírni amit nekem mondott az autószerelő. Nagyon bosszant a dolog, mert drágán is vettem, meg nem is jó. Az asszonyomnak tetszik, de a lányom csak az AIXAM-ot hajlandó vezetni. Nagyon kopott benne a varriátorszíj. Nem akar 45-nél jobban menni. Fogyasztása legalább 6 liter. Nem jó benne az üzemanyagszint visszajelző. A múltkor menetközben kifogyott az anyag, pedig még fél tankot mutatott.
A tünetek alapján, amit tegnap írtam, nem sejted mi lehet a baj forrása?