Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

xeniah Creative Commons License 2007.01.08 0 0 519
Woodoo:
Nem érdeklődtél még utána, hol tart az ügyed? Ha nálad még semmi nincs, akkor én hiába ülök tűkön, mert te 1 hónappal előttem jársz elvileg.
WooDoo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 518

Sajnos a világ már csak ilyen, van akinek van kapcsolata, van akinek meg nincs:( Biztos van olyan dolog, amit meg Te tudsz elintézni, én meg nem. A "disszidálást" csak végső megoldásnak gondolom, én végig viszem az ügyemet. Amíg jogerősen le nem záródik az ügy, addig szívfájdalom nélkül járunk a mopedautókkal. Ha a kölcsönadásos dolog működik, biztos mindeki talál rá lehetőséget vmilyen formában.

Érdekes módon a helyi rendőrök teljesen megnyugodtak a bírósági végzéstől, pedig ha lett volna egy kis kétség bennük, biztos szólnának hogy ne furikázzunk előttük, ui. kb. 80 m-re van tőlünk a rendőrség, és egész nap szaladgálunk a pizzákkal.

Előzmény: Gennarinó (516)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 517

Hollandiában tudomásom szerint nem kell műszakiztatni a mopedeket. Szerintem csak a papírokat nézik meg, és azok alapján adják ki a rendszámot. Ha kíváncsiak a járgányra is, pl. eredetvizsga, akkor kicsit macerás a dolog. Majd utána érdeklődök, pontosan mi a helyzet. Egy kisbusszal és egy trélerrel egyszerre 3-4 db-ot is ki lehet vinni, akkor már olcsóbb lenne mint BF, és a rendőrök sem tudnának belekötni.

Előzmény: xeniah (515)
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.08 0 0 516
Jó,és én egy sima parasztgyerek honnan fogok majd Holland papirokat szerválni,meg az az 1000-fős mopedtársadalom??? Az sem megoldás, esetleg neked,de nekünk marad a feljelentés napmintnap!
Előzmény: WooDoo (513)
xeniah Creative Commons License 2007.01.08 0 0 515
Woodoo:
És lábon viszed ki a járgányt Hollandiába hogy felrendszámozzák v. papírozzák? (Nekem is van Holland ismerősöm, azért kérdezem)
Előzmény: WooDoo (513)
xeniah Creative Commons License 2007.01.08 0 0 514
Ha nincsen semmi változás, akkor egyelőre segédmotornak minősülnek a járgányaink, merthogy a Köhém rendelet még érvényben van. Rendszámot legfeljebb jogszabály-változtatással tetethetnek rá. Engem is nagyon zavar, hogy kerülnöm kell a rendőröket, mert tudom, ha elkapnak, újabb feljelentés, de nem adom fel, továbbra is használom a mopedemet. Persze jobb lenne, ha lenne már a zsebemben egy bírósági végzés, de azt nem tudom meddig húzzák.
Szerintem ki kell tartanunk az igazunk mellett. Ilyen országban élünk, ahol úgy tűnik, hogy éppen a rendőrség nem tartja be a törvényt. Nem tom hallottátok-e h. pl. a Lelkiismeret 88 jogerősen pert nyert a BRFK-val szemben, de csak inkasszóval tudta leemelni az odaítélt pénzt, mert a rendőrség nem volt hajlandó önként kifizetni.
Előzmény: kovacsa76 (505)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 513

Ma beszéltem egy autó átépítéssel foglalkozó ismerősömmel. Azt mondta, a formatervezőjüket megbízták egy mopedautó tervének az elkészítésével, amit Mo.-on akarnak gyártani. Ha ez tényleg igaz, és még az előírásoknak is megfelelő járgányt csinálnak, akkor a KKF kénytelen lesz tipusbizonyítványt kiadni rá. Elég vicces lenne, ha a magyar típusbizonyítvánnyal csak külföldön lehetne "rendeltetés szerűen" használni a kocsit.

Kicsit kezd "világvége" hangulat eluralkodni a topicban, szerintem ennyire nem tragikus a helyzet. Akkor lesz csak gáz, ha a bíróság jogerősen kimondja, hogy márpedig az L6e kategóriába tartozó járművek nem lehetnek segédmotoros-kerékpárok, de erről szó sincs. Még ha születik esetleg egy kedvezőtlen döntés, van vele szemben 30 ellentétes. Ilyen esetben a Legfelsőbb Bíróság szokot egységesítési döntést hozni, de az nagyon sok idő. És még van lehetőség az EU illetékes bizottságánál is panaszt benyújtani.

Én biztos nem adom el a járgányaimat amiatt, hogy évente 1-2 alkalommal feljelent a rendőr. Ha majd a bíróság szerint is szabálysértés rendszám nélkül közlekedni, akkor pedig holland papírokkal fogok furikázni.

kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 512
Természetesen átfogalmazom de kiindulási pontnak nagyon jó lenne,ha elküdenéd
e-mail-en sokat segitenél
Köszi
Előzmény: WooDoo (492)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 511
Hajrá hajrá csak támogatom de ha meg akarsz spórolni egy kis időt akkor hivd fel a
Bandert mert ő már beszélt 10-20 ügyvéddel és mind nekünk adott igazat,ezért olyan ebben az ügyben mint egy pittbull és küzd a mi igazunkért is.

Előzmény: Gennarinó (510)
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.08 0 0 510

OKÉ-gondolkozok még,hogy mi lehet,holnap ügyvédhez megyek tanácsért,de beszámolok ide nektek is természetesen,nem könnyen adom fel soha,de ki a franc szereti ha naponta feljelentik a rendőrök,asszem senki,meg ha nemmeritek használni a "Ferrárit" és csak a boxútcában lehet vele száguldozni,ez nem igazság:)))

Előzmény: herchee (508)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 509
Igazad van most nem kell feladni mert minden pert meg fogunk nyerni.
KFF csak végrehajtó ők azt szajkozák amit leírtak nekik.
Előzmény: herchee (508)
herchee Creative Commons License 2007.01.08 0 0 508

Szerintem nem kellene feladni a dolgot, mert a Kff mindenkivel ugyanazt a maszlagot akarja megetetni. Én is voltam a Kff-nél és nekem is ugyanazt mondták, hogy "szerintük" Személygépkocsi. Hangsúlyozom SZERINTÜK! de semilyen jogszabállyal nem tudják alátámasztani.

Ha ilyen könnyen feladjuk a dolgot akkor ebből soha nem lesz semmi, pont ez ellen a beetetés ellen kellene tenni valamit. Legalább az autójogásszal fel kellene venni a kapcsolatot. Nem a neten keresztül, mert arra nemigen válaszolnak, hanem konkrétan megkeresni valakitszemélyesen, telefonon, vagy  esetleg levélben.

Előzmény: Gennarinó (506)
jarkoj Creative Commons License 2007.01.08 0 0 507
Na sikerült eladni akis brumit még jó áron ,pedig nagyon sajnáltam.Azért az nem semmi ,hogy a németeknél még a "Fiat Cinquecento 25 Kmh Mopedauto " is lehet lassujárműként mopedautóank használni.Most láttam egy német kereskedőnél 900kcc -is fiatot 25Km/h-s matricával árulta !
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.08 0 0 506
Rendszám kell rá,ma utánnajártam,azthiszem hogy nem érdemes szél ellen úgymond pisilni,nagyon úgy áll a dolog,hogy megy a használtautó.hu-ra a kiskocsi,pedig kár érte! Változás sem valószinű,vagyis irhatnám úgy hogy senki semmit nemtud,meg nemis akar tudni!
Előzmény: kovacsa76 (505)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 505
Sziasztok!Szeretnék én is csatlakozni a csapathoz, már írtam mailt+smst /de ki vagy kapcsolva/.Sikerült Szegeden intézkedned? Én felhívtam ma Szfváron a KFF-t , mondta az úriember, hogy nem hallott semmilyen változásról egyelőre könnyú lassú szgk-nak minősül, és rendszám kell hozzá. De mondta, hogy az Ő személyes véleménye szerint sem fér bele ebbe a kategóriába, de ezt kell figyelembe venniük.
Jó lenne ha történne végre vmi Winetou sátrában, mert mióta asszonyt múlt héten feljelentették nem hajlandó használni a tütüt, annyira kcsg-k voltak vele a rend őrei.
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.08 0 0 504
A mopedautó tanúsitványról tud valaki infót amit 50.000-ért állitanak ki a Törökszentmiklósiak,mert az egésszen jónak tűnik szerintem,árban is elfogadható lenne,nyilván ezt megcsináljuk!
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.08 0 0 503
Nemigyvan-mindenkit feljelentenek a rendőrök,kivétel egy két hely ahol nembántják a mopedautósokat az országban,az meg elenyésző! És nagytöbbségben birság kiszabására kerül sor,amit be is hajtanak könyörtelenül,meghogy rendeletben szabályozzák majd a kisautók sorsát,kérdezem én hogy ez kinek az érdeke,csak nekünk,úgyhogy másnak nem,senkit sem érdekel szerintem,meg rettegésben közlekedni vele az utcán,hogy mikor jelentenek már fel az nem egy leányálom ám!
Előzmény: xeniah (502)
xeniah Creative Commons License 2007.01.08 0 0 502
Jó lenne biztosat tudni a dologban, mert olyan infót is hallottunk, hogy smkp nem lesz a mopedünk, de személyautó sem. Az ügyvéd végülis mire lesz felfogadva? Hogy a mostani csávából húzzon ki bennünket? Mert ha hamarosan hoznak egy új rendeletet, amivel tisztázzák a brumik ügyét, akkor már nem nagyon lesz szükség ügyvédre. Jelenleg a bíróság ügyvéd nélkül is nekünk kell hogy igazat adjon elvileg :)
Előzmény: Gennarinó (500)
rrr4r Creative Commons License 2007.01.07 0 0 501
Jelenleg a sok jogi procedúra miatt eladtam a mopedautóimat, és vettem egy VW Lupo-t. fogyasztásban ez sem rosz (4,1) és gyorsabb is. ja meg 4 személyes. de ha valami rendes dolog összejönne, lehet, hogy vennék megint.
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.07 0 0 500
Új infó jött most nekem ebben a pillanatban,beszéltem egy közlekedésfelügyeleti hapival,aki azt mondta,hogy nemsoká azonositójelet "rendszámot" nyomnak minden mopedautóra,és ugyanúgy smkp-jogsival lessz vezethető,de már 100% ig hivatalosan,de holnap bemegyek Szegedre a központjukba,és személyesen járok utánna,most itt tartok jelenleg,de ez már jó infó volt mára,asszem még fel is fog a kisautók ára menni! Ha más lessz akkor megy a per! Bárki bármilyen infót tud azt kérem ossza meg velünk/betévedhetne már a közlekedésfelügyelettől ide egy manus/:)))))
herchee Creative Commons License 2007.01.07 0 0 499

Részemről is mehet a dolog, bár ezt már telefonon megbeszéltük. Mindenkinek érdemes ezt átgondolni és hajrá!!!

Ha ismertek még mopedautósokat szóljatok nekik is. Lehet hogy Ők még nem tudják hogy zűrös a dolog, csak eddig mákjuk volt a rendőrökkel kapcsolatban.

Gennarinó Creative Commons License 2007.01.07 0 0 498
Félreértések,és a tisztánlátás végett,azért kérek sms-t,hogy kézzelfogható legyen mindenki,mivel ha eljön az idő,akkor majd fizetni is kell a választott ügyvédet,igy neten,meg itt fórumban ne jelentkezzetek,"nicknév és jelentkezem" szöveget irjatok sms-ben,és csak aki komolyan is gondolja a pert! Mindenkit visszahivok!!!
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.07 0 0 497
Kizárólag "sms"-ben várok jelentkezőket,mert komolyan pert inditunk-visszahivás lessz! Lásd tel.számom az alábbi irásomnál-levelezéshez pedig javaslom az alábbi levélcimet webcim@citromail.hu
Előzmény: vtibiv (496)
vtibiv Creative Commons License 2007.01.07 0 0 496
Részemről egy személy benne van.
Előzmény: Gennarinó (494)
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.07 0 0 495
Előző irásomból kihagytam: Pert inditunk az ellen,legyen az hivatal,vagy jogi személy,bárki, aki személyautónak állitja be hivatalosan a mopedautókat,nyugi megnyerjük:)))
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.07 0 0 494
FELHIVÁS: 10-15-személyt keresek,akikkel hivatalosan is ügyvédhez fordulhatunk közösen fizetve az ügyvédi költséget,hogy tegyen pontot erre a mopedautó terror-ra-meg feljelentési hullámra,igy gondoltuk ezt egy itteni topic-társ-sal! Ez marad az egyetlen járható út ebben a káoszban-meg joghézagban,és JOG-félreértelmezésekben! 10-fő jelentkezése esetén úgy 10.000-ft körüli költségre gondoltunk,amit a közösen választott ügyvédnek fizetnénk ki,ez nem sok pénz,mivel ennek sokszorosa is lehet egy rendőri feljelentés költsége,és végérvényesen is pontot tennénk erre az örületre! Jelentkezés kizárolagosan a 30/5545197/ telszámon egy sms-el lehet megtenni-már ketten vagyunk-és jelentkezzetek-kellő jelentkező esetén egy személyes találkát is megbeszélhetünk ahol pontositanánk mindent-fontoljátok meg,és számoljatok-megéri a tortúra-üdv mindenkinek!
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.07 0 0 493
Egy személynek én beszállok a költségekbe-ezt már vegyétek is készpénznek-ha van más jelentkező akkor kérem irjon ide!
Előzmény: WooDoo (492)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.07 0 0 492

El tudnám küldeni, de jobb ha a saját stílusodban írod meg.

Ha többen összefognánk, akkor meg tudnánk bízni egy komoly igazságügyi szakértőt, és egy közlekedési szakjogászt, akiknek a szakvéleményét a bíróságoknak is el kell fogadni. Egy személynek a szakértők túl sokba kerülnek, de 10-20 részre osztva már elviselhető költséggel járna.

A magyar valóságot ismerve, sokan nem szállnának be a költségekbe, de elvárnák, hogy valahonnan ingyen letölthessék a szakvéleményt.

Az autóklubnak elég jók a jogi szakértőik, lehet fel kellene venni velük a kapcsolatot.

Előzmény: kovacsa76 (488)
döcös Creative Commons License 2007.01.07 0 0 491
Sziasztok. Állitolag a mult héten volt az ECHO TV- ben egy riport a kis autok jogi létezéséröl. Sajnos nem láttam de hallomásbol tudom hogy megkérdzték A Bander Ferit is és a KF illetékesét meg még valami nagy kutyát a minisztériumba, Hogy mi lett a vége nem tudom de ha valaki tudja hogy miröl vanszó és tud bövebbet kérem irja le. A honlap vagy bármiféle érdekképviselet ötletét én is támogatom nekem is van egy ilyen kocsim, érdekel minden hozzá füzödö információ.
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.07 0 0 490
Azt mondjátok hogy 800-1000-autó futkos MO-on-hát akkor hol vannak?????????????? Aki számit az legyen már itt hétfőn délelőtt-nekem tel-szám sms-re 30/5545197/---Szervezkedjünk!
Előzmény: Gennarinó (489)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!