Sajnos a világ már csak ilyen, van akinek van kapcsolata, van akinek meg nincs:( Biztos van olyan dolog, amit meg Te tudsz elintézni, én meg nem. A "disszidálást" csak végső megoldásnak gondolom, én végig viszem az ügyemet. Amíg jogerősen le nem záródik az ügy, addig szívfájdalom nélkül járunk a mopedautókkal. Ha a kölcsönadásos dolog működik, biztos mindeki talál rá lehetőséget vmilyen formában.
Érdekes módon a helyi rendőrök teljesen megnyugodtak a bírósági végzéstől, pedig ha lett volna egy kis kétség bennük, biztos szólnának hogy ne furikázzunk előttük, ui. kb. 80 m-re van tőlünk a rendőrség, és egész nap szaladgálunk a pizzákkal.
Hollandiában tudomásom szerint nem kell műszakiztatni a mopedeket. Szerintem csak a papírokat nézik meg, és azok alapján adják ki a rendszámot. Ha kíváncsiak a járgányra is, pl. eredetvizsga, akkor kicsit macerás a dolog. Majd utána érdeklődök, pontosan mi a helyzet. Egy kisbusszal és egy trélerrel egyszerre 3-4 db-ot is ki lehet vinni, akkor már olcsóbb lenne mint BF, és a rendőrök sem tudnának belekötni.
Jó,és én egy sima parasztgyerek honnan fogok majd Holland papirokat szerválni,meg az az 1000-fős mopedtársadalom??? Az sem megoldás, esetleg neked,de nekünk marad a feljelentés napmintnap!
Ha nincsen semmi változás, akkor egyelőre segédmotornak minősülnek a járgányaink, merthogy a Köhém rendelet még érvényben van. Rendszámot legfeljebb jogszabály-változtatással tetethetnek rá. Engem is nagyon zavar, hogy kerülnöm kell a rendőröket, mert tudom, ha elkapnak, újabb feljelentés, de nem adom fel, továbbra is használom a mopedemet. Persze jobb lenne, ha lenne már a zsebemben egy bírósági végzés, de azt nem tudom meddig húzzák. Szerintem ki kell tartanunk az igazunk mellett. Ilyen országban élünk, ahol úgy tűnik, hogy éppen a rendőrség nem tartja be a törvényt. Nem tom hallottátok-e h. pl. a Lelkiismeret 88 jogerősen pert nyert a BRFK-val szemben, de csak inkasszóval tudta leemelni az odaítélt pénzt, mert a rendőrség nem volt hajlandó önként kifizetni.
Ma beszéltem egy autó átépítéssel foglalkozó ismerősömmel. Azt mondta, a formatervezőjüket megbízták egy mopedautó tervének az elkészítésével, amit Mo.-on akarnak gyártani. Ha ez tényleg igaz, és még az előírásoknak is megfelelő járgányt csinálnak, akkor a KKF kénytelen lesz tipusbizonyítványt kiadni rá. Elég vicces lenne, ha a magyar típusbizonyítvánnyal csak külföldön lehetne "rendeltetés szerűen" használni a kocsit.
Kicsit kezd "világvége" hangulat eluralkodni a topicban, szerintem ennyire nem tragikus a helyzet. Akkor lesz csak gáz, ha a bíróság jogerősen kimondja, hogy márpedig az L6e kategóriába tartozó járművek nem lehetnek segédmotoros-kerékpárok, de erről szó sincs. Még ha születik esetleg egy kedvezőtlen döntés, van vele szemben 30 ellentétes. Ilyen esetben a Legfelsőbb Bíróság szokot egységesítési döntést hozni, de az nagyon sok idő. És még van lehetőség az EU illetékes bizottságánál is panaszt benyújtani.
Én biztos nem adom el a járgányaimat amiatt, hogy évente 1-2 alkalommal feljelent a rendőr. Ha majd a bíróság szerint is szabálysértés rendszám nélkül közlekedni, akkor pedig holland papírokkal fogok furikázni.
Hajrá hajrá csak támogatom de ha meg akarsz spórolni egy kis időt akkor hivd fel a Bandert mert ő már beszélt 10-20 ügyvéddel és mind nekünk adott igazat,ezért olyan ebben az ügyben mint egy pittbull és küzd a mi igazunkért is.
OKÉ-gondolkozok még,hogy mi lehet,holnap ügyvédhez megyek tanácsért,de beszámolok ide nektek is természetesen,nem könnyen adom fel soha,de ki a franc szereti ha naponta feljelentik a rendőrök,asszem senki,meg ha nemmeritek használni a "Ferrárit" és csak a boxútcában lehet vele száguldozni,ez nem igazság:)))
Szerintem nem kellene feladni a dolgot, mert a Kff mindenkivel ugyanazt a maszlagot akarja megetetni. Én is voltam a Kff-nél és nekem is ugyanazt mondták, hogy "szerintük" Személygépkocsi. Hangsúlyozom SZERINTÜK! de semilyen jogszabállyal nem tudják alátámasztani.
Ha ilyen könnyen feladjuk a dolgot akkor ebből soha nem lesz semmi, pont ez ellen a beetetés ellen kellene tenni valamit. Legalább az autójogásszal fel kellene venni a kapcsolatot. Nem a neten keresztül, mert arra nemigen válaszolnak, hanem konkrétan megkeresni valakitszemélyesen, telefonon, vagy esetleg levélben.
Na sikerült eladni akis brumit még jó áron ,pedig nagyon sajnáltam.Azért az nem semmi ,hogy a németeknél még a "Fiat Cinquecento 25 Kmh Mopedauto " is lehet lassujárműként mopedautóank használni.Most láttam egy német kereskedőnél 900kcc -is fiatot 25Km/h-s matricával árulta !
Rendszám kell rá,ma utánnajártam,azthiszem hogy nem érdemes szél ellen úgymond pisilni,nagyon úgy áll a dolog,hogy megy a használtautó.hu-ra a kiskocsi,pedig kár érte! Változás sem valószinű,vagyis irhatnám úgy hogy senki semmit nemtud,meg nemis akar tudni!
Sziasztok!Szeretnék én is csatlakozni a csapathoz, már írtam mailt+smst /de ki vagy kapcsolva/.Sikerült Szegeden intézkedned? Én felhívtam ma Szfváron a KFF-t , mondta az úriember, hogy nem hallott semmilyen változásról egyelőre könnyú lassú szgk-nak minősül, és rendszám kell hozzá. De mondta, hogy az Ő személyes véleménye szerint sem fér bele ebbe a kategóriába, de ezt kell figyelembe venniük. Jó lenne ha történne végre vmi Winetou sátrában, mert mióta asszonyt múlt héten feljelentették nem hajlandó használni a tütüt, annyira kcsg-k voltak vele a rend őrei.
A mopedautó tanúsitványról tud valaki infót amit 50.000-ért állitanak ki a Törökszentmiklósiak,mert az egésszen jónak tűnik szerintem,árban is elfogadható lenne,nyilván ezt megcsináljuk!
Nemigyvan-mindenkit feljelentenek a rendőrök,kivétel egy két hely ahol nembántják a mopedautósokat az országban,az meg elenyésző! És nagytöbbségben birság kiszabására kerül sor,amit be is hajtanak könyörtelenül,meghogy rendeletben szabályozzák majd a kisautók sorsát,kérdezem én hogy ez kinek az érdeke,csak nekünk,úgyhogy másnak nem,senkit sem érdekel szerintem,meg rettegésben közlekedni vele az utcán,hogy mikor jelentenek már fel az nem egy leányálom ám!
Jó lenne biztosat tudni a dologban, mert olyan infót is hallottunk, hogy smkp nem lesz a mopedünk, de személyautó sem. Az ügyvéd végülis mire lesz felfogadva? Hogy a mostani csávából húzzon ki bennünket? Mert ha hamarosan hoznak egy új rendeletet, amivel tisztázzák a brumik ügyét, akkor már nem nagyon lesz szükség ügyvédre. Jelenleg a bíróság ügyvéd nélkül is nekünk kell hogy igazat adjon elvileg :)
Jelenleg a sok jogi procedúra miatt eladtam a mopedautóimat, és vettem egy VW Lupo-t. fogyasztásban ez sem rosz (4,1) és gyorsabb is. ja meg 4 személyes. de ha valami rendes dolog összejönne, lehet, hogy vennék megint.
Új infó jött most nekem ebben a pillanatban,beszéltem egy közlekedésfelügyeleti hapival,aki azt mondta,hogy nemsoká azonositójelet "rendszámot" nyomnak minden mopedautóra,és ugyanúgy smkp-jogsival lessz vezethető,de már 100% ig hivatalosan,de holnap bemegyek Szegedre a központjukba,és személyesen járok utánna,most itt tartok jelenleg,de ez már jó infó volt mára,asszem még fel is fog a kisautók ára menni! Ha más lessz akkor megy a per! Bárki bármilyen infót tud azt kérem ossza meg velünk/betévedhetne már a közlekedésfelügyelettől ide egy manus/:)))))
Félreértések,és a tisztánlátás végett,azért kérek sms-t,hogy kézzelfogható legyen mindenki,mivel ha eljön az idő,akkor majd fizetni is kell a választott ügyvédet,igy neten,meg itt fórumban ne jelentkezzetek,"nicknév és jelentkezem" szöveget irjatok sms-ben,és csak aki komolyan is gondolja a pert! Mindenkit visszahivok!!!
Kizárólag "sms"-ben várok jelentkezőket,mert komolyan pert inditunk-visszahivás lessz! Lásd tel.számom az alábbi irásomnál-levelezéshez pedig javaslom az alábbi levélcimet webcim@citromail.hu
Előző irásomból kihagytam: Pert inditunk az ellen,legyen az hivatal,vagy jogi személy,bárki, aki személyautónak állitja be hivatalosan a mopedautókat,nyugi megnyerjük:)))
FELHIVÁS: 10-15-személyt keresek,akikkel hivatalosan is ügyvédhez fordulhatunk közösen fizetve az ügyvédi költséget,hogy tegyen pontot erre a mopedautó terror-ra-meg feljelentési hullámra,igy gondoltuk ezt egy itteni topic-társ-sal! Ez marad az egyetlen járható út ebben a káoszban-meg joghézagban,és JOG-félreértelmezésekben! 10-fő jelentkezése esetén úgy 10.000-ft körüli költségre gondoltunk,amit a közösen választott ügyvédnek fizetnénk ki,ez nem sok pénz,mivel ennek sokszorosa is lehet egy rendőri feljelentés költsége,és végérvényesen is pontot tennénk erre az örületre! Jelentkezés kizárolagosan a 30/5545197/ telszámon egy sms-el lehet megtenni-már ketten vagyunk-és jelentkezzetek-kellő jelentkező esetén egy személyes találkát is megbeszélhetünk ahol pontositanánk mindent-fontoljátok meg,és számoljatok-megéri a tortúra-üdv mindenkinek!
El tudnám küldeni, de jobb ha a saját stílusodban írod meg.
Ha többen összefognánk, akkor meg tudnánk bízni egy komoly igazságügyi szakértőt, és egy közlekedési szakjogászt, akiknek a szakvéleményét a bíróságoknak is el kell fogadni. Egy személynek a szakértők túl sokba kerülnek, de 10-20 részre osztva már elviselhető költséggel járna.
A magyar valóságot ismerve, sokan nem szállnának be a költségekbe, de elvárnák, hogy valahonnan ingyen letölthessék a szakvéleményt.
Az autóklubnak elég jók a jogi szakértőik, lehet fel kellene venni velük a kapcsolatot.
Sziasztok. Állitolag a mult héten volt az ECHO TV- ben egy riport a kis autok jogi létezéséröl. Sajnos nem láttam de hallomásbol tudom hogy megkérdzték A Bander Ferit is és a KF illetékesét meg még valami nagy kutyát a minisztériumba, Hogy mi lett a vége nem tudom de ha valaki tudja hogy miröl vanszó és tud bövebbet kérem irja le. A honlap vagy bármiféle érdekképviselet ötletét én is támogatom nekem is van egy ilyen kocsim, érdekel minden hozzá füzödö információ.
Azt mondjátok hogy 800-1000-autó futkos MO-on-hát akkor hol vannak?????????????? Aki számit az legyen már itt hétfőn délelőtt-nekem tel-szám sms-re 30/5545197/---Szervezkedjünk!