Hajrá hajrá csak támogatom de ha meg akarsz spórolni egy kis időt akkor hivd fel a Bandert mert ő már beszélt 10-20 ügyvéddel és mind nekünk adott igazat,ezért olyan ebben az ügyben mint egy pittbull és küzd a mi igazunkért is.
OKÉ-gondolkozok még,hogy mi lehet,holnap ügyvédhez megyek tanácsért,de beszámolok ide nektek is természetesen,nem könnyen adom fel soha,de ki a franc szereti ha naponta feljelentik a rendőrök,asszem senki,meg ha nemmeritek használni a "Ferrárit" és csak a boxútcában lehet vele száguldozni,ez nem igazság:)))
Szerintem nem kellene feladni a dolgot, mert a Kff mindenkivel ugyanazt a maszlagot akarja megetetni. Én is voltam a Kff-nél és nekem is ugyanazt mondták, hogy "szerintük" Személygépkocsi. Hangsúlyozom SZERINTÜK! de semilyen jogszabállyal nem tudják alátámasztani.
Ha ilyen könnyen feladjuk a dolgot akkor ebből soha nem lesz semmi, pont ez ellen a beetetés ellen kellene tenni valamit. Legalább az autójogásszal fel kellene venni a kapcsolatot. Nem a neten keresztül, mert arra nemigen válaszolnak, hanem konkrétan megkeresni valakitszemélyesen, telefonon, vagy esetleg levélben.
Na sikerült eladni akis brumit még jó áron ,pedig nagyon sajnáltam.Azért az nem semmi ,hogy a németeknél még a "Fiat Cinquecento 25 Kmh Mopedauto " is lehet lassujárműként mopedautóank használni.Most láttam egy német kereskedőnél 900kcc -is fiatot 25Km/h-s matricával árulta !
Rendszám kell rá,ma utánnajártam,azthiszem hogy nem érdemes szél ellen úgymond pisilni,nagyon úgy áll a dolog,hogy megy a használtautó.hu-ra a kiskocsi,pedig kár érte! Változás sem valószinű,vagyis irhatnám úgy hogy senki semmit nemtud,meg nemis akar tudni!
Sziasztok!Szeretnék én is csatlakozni a csapathoz, már írtam mailt+smst /de ki vagy kapcsolva/.Sikerült Szegeden intézkedned? Én felhívtam ma Szfváron a KFF-t , mondta az úriember, hogy nem hallott semmilyen változásról egyelőre könnyú lassú szgk-nak minősül, és rendszám kell hozzá. De mondta, hogy az Ő személyes véleménye szerint sem fér bele ebbe a kategóriába, de ezt kell figyelembe venniük. Jó lenne ha történne végre vmi Winetou sátrában, mert mióta asszonyt múlt héten feljelentették nem hajlandó használni a tütüt, annyira kcsg-k voltak vele a rend őrei.
A mopedautó tanúsitványról tud valaki infót amit 50.000-ért állitanak ki a Törökszentmiklósiak,mert az egésszen jónak tűnik szerintem,árban is elfogadható lenne,nyilván ezt megcsináljuk!
Nemigyvan-mindenkit feljelentenek a rendőrök,kivétel egy két hely ahol nembántják a mopedautósokat az országban,az meg elenyésző! És nagytöbbségben birság kiszabására kerül sor,amit be is hajtanak könyörtelenül,meghogy rendeletben szabályozzák majd a kisautók sorsát,kérdezem én hogy ez kinek az érdeke,csak nekünk,úgyhogy másnak nem,senkit sem érdekel szerintem,meg rettegésben közlekedni vele az utcán,hogy mikor jelentenek már fel az nem egy leányálom ám!
Jó lenne biztosat tudni a dologban, mert olyan infót is hallottunk, hogy smkp nem lesz a mopedünk, de személyautó sem. Az ügyvéd végülis mire lesz felfogadva? Hogy a mostani csávából húzzon ki bennünket? Mert ha hamarosan hoznak egy új rendeletet, amivel tisztázzák a brumik ügyét, akkor már nem nagyon lesz szükség ügyvédre. Jelenleg a bíróság ügyvéd nélkül is nekünk kell hogy igazat adjon elvileg :)
Jelenleg a sok jogi procedúra miatt eladtam a mopedautóimat, és vettem egy VW Lupo-t. fogyasztásban ez sem rosz (4,1) és gyorsabb is. ja meg 4 személyes. de ha valami rendes dolog összejönne, lehet, hogy vennék megint.
Új infó jött most nekem ebben a pillanatban,beszéltem egy közlekedésfelügyeleti hapival,aki azt mondta,hogy nemsoká azonositójelet "rendszámot" nyomnak minden mopedautóra,és ugyanúgy smkp-jogsival lessz vezethető,de már 100% ig hivatalosan,de holnap bemegyek Szegedre a központjukba,és személyesen járok utánna,most itt tartok jelenleg,de ez már jó infó volt mára,asszem még fel is fog a kisautók ára menni! Ha más lessz akkor megy a per! Bárki bármilyen infót tud azt kérem ossza meg velünk/betévedhetne már a közlekedésfelügyelettől ide egy manus/:)))))
Félreértések,és a tisztánlátás végett,azért kérek sms-t,hogy kézzelfogható legyen mindenki,mivel ha eljön az idő,akkor majd fizetni is kell a választott ügyvédet,igy neten,meg itt fórumban ne jelentkezzetek,"nicknév és jelentkezem" szöveget irjatok sms-ben,és csak aki komolyan is gondolja a pert! Mindenkit visszahivok!!!
Kizárólag "sms"-ben várok jelentkezőket,mert komolyan pert inditunk-visszahivás lessz! Lásd tel.számom az alábbi irásomnál-levelezéshez pedig javaslom az alábbi levélcimet webcim@citromail.hu
Előző irásomból kihagytam: Pert inditunk az ellen,legyen az hivatal,vagy jogi személy,bárki, aki személyautónak állitja be hivatalosan a mopedautókat,nyugi megnyerjük:)))
FELHIVÁS: 10-15-személyt keresek,akikkel hivatalosan is ügyvédhez fordulhatunk közösen fizetve az ügyvédi költséget,hogy tegyen pontot erre a mopedautó terror-ra-meg feljelentési hullámra,igy gondoltuk ezt egy itteni topic-társ-sal! Ez marad az egyetlen járható út ebben a káoszban-meg joghézagban,és JOG-félreértelmezésekben! 10-fő jelentkezése esetén úgy 10.000-ft körüli költségre gondoltunk,amit a közösen választott ügyvédnek fizetnénk ki,ez nem sok pénz,mivel ennek sokszorosa is lehet egy rendőri feljelentés költsége,és végérvényesen is pontot tennénk erre az örületre! Jelentkezés kizárolagosan a 30/5545197/ telszámon egy sms-el lehet megtenni-már ketten vagyunk-és jelentkezzetek-kellő jelentkező esetén egy személyes találkát is megbeszélhetünk ahol pontositanánk mindent-fontoljátok meg,és számoljatok-megéri a tortúra-üdv mindenkinek!
El tudnám küldeni, de jobb ha a saját stílusodban írod meg.
Ha többen összefognánk, akkor meg tudnánk bízni egy komoly igazságügyi szakértőt, és egy közlekedési szakjogászt, akiknek a szakvéleményét a bíróságoknak is el kell fogadni. Egy személynek a szakértők túl sokba kerülnek, de 10-20 részre osztva már elviselhető költséggel járna.
A magyar valóságot ismerve, sokan nem szállnának be a költségekbe, de elvárnák, hogy valahonnan ingyen letölthessék a szakvéleményt.
Az autóklubnak elég jók a jogi szakértőik, lehet fel kellene venni velük a kapcsolatot.
Sziasztok. Állitolag a mult héten volt az ECHO TV- ben egy riport a kis autok jogi létezéséröl. Sajnos nem láttam de hallomásbol tudom hogy megkérdzték A Bander Ferit is és a KF illetékesét meg még valami nagy kutyát a minisztériumba, Hogy mi lett a vége nem tudom de ha valaki tudja hogy miröl vanszó és tud bövebbet kérem irja le. A honlap vagy bármiféle érdekképviselet ötletét én is támogatom nekem is van egy ilyen kocsim, érdekel minden hozzá füzödö információ.
Azt mondjátok hogy 800-1000-autó futkos MO-on-hát akkor hol vannak?????????????? Aki számit az legyen már itt hétfőn délelőtt-nekem tel-szám sms-re 30/5545197/---Szervezkedjünk!
Nemmmm---fordulok senkikez-amint látom semmi értelme-saját Országgyülési képviselőmet,és egy jónevű ügyvédet fogadok fel a mopedautó ügyében,mint irtam,vagy nem irtam!!!! Sok értelme nincs itt szétszórtan irogatni-ha összefogás lenne akkor benne lennék én is a jogi procedurában-alakitsatok egy web-lapot-ami ingyen van! Ha bármiben segithetek,akkor keressetek itt,vagy ha még nincsennek letartóztatva a mopedautós kollégák akkor irjatok ide! Én a jövő héten "újság" által fogom lereagálni a mopedferrarik sorsát!
Köszi a mail de lenne még egy kérésem,el tudod küldeni nekem a fellebezésedet amit a hatoságnak írtál. Fel szeretnék készülni a fellebezésre ha szükség lesz rá.
Átolvastam a szabálysértési eljárásokról szóló 199. évi LXIX törvényt, idézek belőle néhány részletet. Bocs, de kicsit hosszú lesz:)
9. § (1) Nem róható az eljárás alá vont személy terhére olyan tény, amelyrõl az elkövetéskor a tõle elvárható gondosság ellenére sem volt tudomása.
(2) Nem vonható felelõsségre az, aki a cselekményt abban a téves feltevésben követi el, hogy magatartása nem jogellenes és erre a feltevésre alapos oka van.
Szerintem nekünk alapos okunk van azt feltételezni, hogy jogszerűen közlekedünk a mopedautóinkkal (rendeletek, bírósági végzések, uniós törvények, stb). Ha véletlenül a bíróság mégis úgy itéli meg hogy az L6e kategóriába tartozó járművek Magyarországon nem tekinthetők segédmotoros-kerékpárnak, akkor első esetben biztosan nem büntetnek meg bennünket, amennyiben a fenti paragrafusra hivatkozunk a bírósági végzés elleni kifogásban. Később már nyilván ez nem működne, de még egyenőre mindig a mi javunkra döntöttek.
11. § (1) Nincs helye felelõsségre vonásnak, ha a cselekmény elkövetése óta hat hónap eltelt (elévülés).
(2) Az elévülés határidejének kezdõ napja az a nap, amikor a szabálysértés tényállása megvalósul, kísérlet esetén az a nap, amikor az ezt megvalósító cselekmény véget ér.
(6) A szabálysértés miatt az eljárás alá vont személlyel szemben a szabálysértési hatóság, fegyelmi hatóság, az ügyészség és a bíróság által foganatosított eljárási cselekmények az elévülést félbeszakítják. A félbeszakítás napjával az elévülési idõ újrakezdõdik
(7) A cselekmény elkövetésétõl számított két év elteltével nincs helye szabálysértési felelõsségre vonásnak
47. § (1) E törvény alkalmazásában eljárás alá vont személy az, akivel szemben a szabálysértési eljárást lefolytatják.
(2) Az eljárás alá vont személy jogosult megismerni, hogy milyen cselekmény miatt és milyen tények és bizonyítékok alapján folyik ellene szabálysértési eljárás.
(3) Az eljárás alá vont személy az eljárás valamennyi szakaszában az eljárás résztvevõihez kérdést intézhet, észrevételeket, indítványokat tehet, a szabálysértési hatóságtól, az ügyésztõl és a bíróságtól felvilágosítást kérhet.
(4) Az eljárás alá vont személy az ügy iratait az eljárás bármely szakaszában megtekintheti, azokról másolatot kérhet, illetve készíthet. Az államtitkot vagy szolgálati titkot tartalmazó másolatot a hatóság épületébõl nem viheti ki.
Eszerint jogunk van bármikor érdeklődni, hogy pontosan hol tart a szabálysértési ügyünk, és milyen szakvéleményeket kértek be a hatóságok.
52. § (1) A szabálysértési hatóság és a bíróság az ügy megítélése szempontjából lényeges körülményeket köteles tisztázni. Amennyiben a rendelkezésre álló adatok az érdemi döntés meghozatalához nem elegendõek, a tényállás tisztázása érdekében bizonyítást folytat le.
(2) Az eljárás alá vont személy nem kötelezhetõ ártatlanságának bizonyítására, felelõsségének bizonyítása a szabálysértési hatóságot, illetõleg a bíróságot terheli.
Tehát a rendőrségnek kell minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a mopedautók nem lehetnek segédmotoros-kerékpárok.
90. § (2) A szabálysértési hatóság a kifogás beérkezését követõ nyolc napon belül - amennyiben a kifogás érvényes és nem kerül sor a 89. § (1) bekezdésében foglaltak alkalmazására - az iratokat a további eljárás lefolytatása céljából megküldi az illetékes helyi bíróságnak.
Ezek szerint az én ügyem már rég a bíróságon van, hacsak vissza nem vonták a szabálysértési határozatot, csak még erről nem értesítettek.
93. § (1) A bíróság a kifogás beérkezését követõen nyolc napon belül megvizsgálja, hogy helye van-e
a) az ügy áttételének,
b) az eljárás felfüggesztésének,
c) az eljárás megszüntetésének,
és a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megteszi.
Már ez a 8 nap is eltelt az én ügyemben:)
94. § (1) Ha a 93. §-ban írt intézkedésre nincs szükség, a bíróság a kifogást 30 napon belül tárgyalás mellõzésével, az iratok alapján bírálja el.
(4) A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye, az eljárás alá vont személy, a védõ és a sértett a kézbesítéstõl számított nyolc napon belül tárgyalás tartását kérheti. A tárgyalás tartására irányuló kérelemnek a végzés végrehajtására halasztó hatálya van.
Valószínűleg most itt tarthat az ügyem, de a jövő héten utánanézek pontosan. A tárgyalás után meghozott végzés ellen nem lehet fellebbezni, csak perújítást lehet kezdeményezni.
Szimpla honlapot nem nehéz csinálni, aztán idővel lehet dizájnosabbá tenni. Vannak ingyenes tárhelyek, sőt átirányítással bármilyen nevet kitalálhatunk neki (mondjuk egy try.hu kiterjesztéssel (pl. http://brumi.try.hu)) és még ezért sem kell fizetni. A honlapkészítésbe szívesen beszállok, csak meg kell tárgyalni, hogy mi legyen rajta.
Az elektromos projektet nem adtam fel, de a mopedautók átalakítását elektromosra sehogy sem tudom legálisan megcsinálni. Csak akkor adja áldását a KF az átalakításra, ha előbb személygépkocsinak levizsgáztatom (rendszám, eredetvizsga, regadó, stb) és utána kérek egy motorcserét. Segédmotort elvileg lehet építeni, de ha beállítok a KF telephelyére egy elektromos Aixammal, nagy ívben el fognak hajtani, mert szerintük a négykerekű könnyű jármű nem segédmotor. Pereskedni meg most nincs kedvem.
Most is épül egy elektromos fagylaltos járművem (2x600 W kefe nélküli agymotorral), de a békesség miatt végül 3 kerekű lett.
xeniah:
a turmixhang alapos gyanú egy bendixcserére:(
Gratulálok az ajtócseréhez, ügyesek voltatok!
herchee:
A honlap jó ötlet, csak ki csinálja ingyen?
Kevesen vagyunk, hiába van az országban közel 1000 mopedautó, max. néhány tucatnyian osztjuk itt az észt:(
A 3 kerekűvé alakítás megoldható, pl. a Virgoban könnyű lenne hátra középre beépíteni 1 kereket, csak kérdés mennyire lenne borulékony. De ha csak addig kell a 3 kerék, amíg a KF ad valamilyen pecsétes papírt, és utána visszatesszük a helyére a kerekeket, akkor megérné a kínlódást.
Nekem nagyon tetszik a T-REX, ez is egy 3 kerekű járgány, és több mint 200 km/h a végsebessége.
De ez a quad sem rossz, bár ennek csak 160 km/h a végsebessége:
Nem kellene egy saját honlapot indítanunk? Feltehetnénk rá ezt-azt, mondjuk tippeket a feljelentések utáni teendőkről, képeket, címeket szervizekről stb. Találkozókat szervezhetnénk magunknak. A quadosok már ott tartanak, hogy azonosítószámot gyártottak. Itt megnézheti akit érdekel.
Egyébként van nekem is egy Piaggio Ape50-em és érdekes módon abba nem kötnek bele a zsaruk, sőt még alá is fekszenek, hogy a műszaki dolgait megnézzék. Ez nem vicc! Komolyan aláfeküdtek és nagyon tetszett nekik a járgány! Lehet, hogy ki kellene venni egy kereket a mopedautóból?!
Nem, szerencsére annyi becsület volt benne, hogy nem kért semmit. Nem tudom, pontosan mi lehet a gond, nekem turmixgép hangja van, de lehet hogy tévedek. A zsírmérgezés előjöhet egyik napról a másikra? Merthogy hirtelen jött ez is, mint a gyertya. Egyszercsak indításnál rákezdett, előtte nem volt sosem. Ha megadod a haverod számát, megköszönöm. Vagy ki is tudom vinni, ha apósod elvállalja.