A kerités fölött át lehet nyúlni,igy a fotózást nem különösebben zavarja. Viszont ha a kaput zárva tartják (gondolom ilyen céllal készitették),az bizony megnehezitheti a látogatást de még a templomocska körbejárását is.
Tavaly a Duna mentén kerépározgattunk, így elvetődtünk a határon túlra is. És hogy a topichoz is kötödjön a dolog, Dévényben gyakorlatilag három romot is találtunk. Az ottani leírások kesze kuszák voltak. Ami kiderült, hogy "egyikből építették" a másikat, de ugyanakkor több leírás egymásnak ellentmondó volt.
Úgyhogy mivel én elvesztem az információs vonalak tengerében, nem is kommentálnám, csak pár képet raknék fel, lehet OFFtopic is lesz közte.
Az elsőnél (nem korban, hanem ahogy mi fedeztük fel őket) fényképező gondjaim voltak, így nem sokat sikerült megörökíteni belőle.
Köszönöm elismerő szavaidat! Remélem a fórumot olvasva sokan elindulnak, hogy megnézzék szép középkori emlékeinket és bízom benne, hogy nekem is sikerül még ilyen élménydús utazásokat megélni és megosztani.
de ha már a Tisza tónál tudtunk pár napot tölteni nem hagytam ki.
meg akartam még nézni pár romot a közelben (fegyvernek, Kunhegyes), bár ezek nem feltétlen a topicra tartoznak, de ezekre nem volt már idő és lehetőség sajnos.
Én ezeket a romokat is szeretem, de ide eljutni már komolyabb vállalkozásnak számit számomra. :-) [Nem egynapos túra.] Jó, hogy hirt adtál róla, köszönjük!
Nagyvázsony környékén van mit nézni :-). Szép képek, szép helyek. A Szent István templom nekem valahogy "kimaradt". Voltam benne, de a kor amikor ott voltam valahogy nem tudatosult. Itt még nekem a Felsőcsepely romot kellene majd valamikor befürkésznem.
Nemrég jártam én is egy helyen, jóval odébb, de a lenti gyűjteményekhez képest egy jóval szerényebb romocska a Tisza-tó mellett: Tiszaderzs.
Egy gyönyörű szépen rendben tartott virágos parkban található, de már sok nincs belőle. Még ismertető táblát is készítettek a romhoz.
A Tisza-tónál a védett madárrezervárumot kihagyni nem szabad, érdemes becsónakázni, komoly élményben lehet részünk az északi részen! A déli amolyan strandos üdülőparadicsom.....