Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

xeniah Creative Commons License 2007.01.11 0 0 541
2 személlyel is lehet nyugodtan menni, a bíróság nekünk ad igazat (a hírek szerint). A KRESZ azt tiltja, hogy segédmotorON utazzon valaki, de azt hogy benne, azt nem. Asszem ez ki van fejtve a totalcaros cikkben is, amire te hívtad fel a figyelmet (395-ös hozzászólás)
Előzmény: kovacsa76 (540)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 540
Azt ne felejtsétek el,hogy a mi járgányaink is 3 kereküek mert a hátsó kerekek
iker kerekek.
Ha jól tudom.
Az egyik utcai rendőr barátommal ma beszéltem ő azt mondta,hogy pár "böszme "kollégája ügybuzgosága miatt jelentgetnek fel minket,de minden ügy vége az eljárás megszüntetésével ér véget a biroságon.Ö amúgy nem is büntet csak ha 2személyel megy valaki az szabálysertés.
Az auto jogász szerint az sem az vajon kinek van igaza????
Előzmény: herchee (538)
Degeczi Creative Commons License 2007.01.11 0 0 539
"kresz szabályt vette elő, hogy nem egy nyomon haladó jármű, így nem minősül smk-nak"

ha az 50 kcm-es határra hivatkozna, rendben - de ilyen szabály nincs...
Előzmény: igi76 (533)
herchee Creative Commons License 2007.01.11 0 0 538

Na ezt olvassátok el!!!

http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/bodi50119/

Akkor most mi van?

herchee Creative Commons License 2007.01.11 0 0 537

Szerintem az MULTICAR és azt szgk-ként kell műszakizni. Nálunk is van ilyen és azon van rendszám. Ha megnézed a Használtautó.hu-n ott is van rajtuk rendszám.

Történhetne már valami, mert hasítanék már a brumival!

Előzmény: kovacsa76 (536)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 536
Szia moped csapat

Egy kérdésem lenne mi alapján közlekednek azok régi MICROKAR teherautok(platos 2 személyes) rendszám nélkül??????
Ugyanis most láttam egyet 2személyel rendszám nélkül:o
Ehez mit szoltok????????

Én ki vagyok akadva ha azzal lehet mopeddel miért nem?

Genot meg sajnálom könnyen feladta pedig tudja,hogy neki van igaza:(
WooDoo Creative Commons License 2007.01.11 0 0 535
Én is így tudom, de ki tudja hitelt érdemlően bebizonyítíni, hogy hol tartózkodott a járgány az elmúlt hónapokban. Azt is lehet mondani, hogy félévente kiutazunk hollandiába, és mindig kicseréljük egy hasonló tipusra. Hihetetlen, értelmetlen, de nem lehetetlen, és a bizonyítási kényszer nem minket terhel. Csak akkor lehetne ránkverni a balhét, ha minden héten megállítanának és felírnák az alvázszámot, bár akkor is mondhatom, hogy a hét többi napján hazavittem a járgányt:) Persze aki 180 napnál régebbi dátumú kölcsönadási/bérleti szerződéssel szaladgál, az ráfarag.
Előzmény: Omegatd (534)
Omegatd Creative Commons License 2007.01.11 0 0 534
Azért téged sem vághat meg, ha bérelt kocsival jársz. Viszont van valami EU rendelet, hogy oda kell regisztráltatni, ahol egy éven belül 180 napnál többet tartózkodik....
Előzmény: Proba777 (527)
igi76 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 533

Szia Woodoo!

Teljesen igazad van, nem szabad meghátrálni. Én most elég messziről veszem fel a kapcsolatot veletek, Zemplénagárdról, Záhony mellett. Itt is megjelent a kicsi-kocsi. De elég sok a bizonytalan érv az emberekben. Engem is érdekel,de én most eljutottam odáig, hogy nem csak érdeklődök, hanem szívesen szeretnék a csapathoz állni.

Tegnap megkérdeztem egy rendőrt mondjon valamit a kocsi közúton való hajtásáról. A kérdés az volt segéd motor vagy nem? A kresz szabályt vette elő, hogy nem egy nyomon haladó jármű, így nem minősül smk-nak! Bütetni fogják aki ilyet hajt, hiába nem haladja meg a 350 kg összsújt, nincs csak 6 Le, stb...Kérdem én mi van a gokardokkal, a 3 kerekű járgányokkal, a lassú járműnek minősülő kis gépekkel, mezőgazd. kis traktorokkal, munkagépekkel, amit pld. egy Trabant motor hajt?

Kisvárdán 2 kocsit láttam a Tescóval szemben eladásra, amin egy Törökbálinti fickó típus bizonyitványt adott a kocsiról, hogy használható a kismotorként a forgalomban.

Ez valóban elég és mutatható a rendőrnek? Nincs köztetek olyan, aki már nyert pert és lehet hivatkozni egymásra?

Jelezzetek!!!  e-mail: zemplenagard@freemail.hu-ra is!  

Előzmény: WooDoo (530)
igi76 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 532

Szia!

Nem ismerjük egymást, de talán még találkozunk. Sajnálom, hogy eladtátok a kicsi-kocsit. Érdekelne ill. jelentkeznék 4. tagként, a pénz sem gond.

Már régóta nézegetem a fórumot, de valahogy mindig lemaradtam a hozzászólásokból. Össze kellene tényleg fogni és jobban közre adni a született és megharcolt dolgokat. Ne tartozzunk már azokhoz a magyarakhoz, akikkel mindent végig lehet csinálni, de mi nem csinálunk semmit. Tudom kevesen vagytok mopedautóok, de talán most 1-el többen.

Hajrá jelentkezzetek!!! Vétel...

Előzmény: Gennarinó (528)
herchee Creative Commons License 2007.01.10 0 0 531

Nézzétek meg ezt a honlapot is!:

http://www.microcarmuseum.com/tour/biscuter-zapatilla.html

Ettől mi még 40-50 évvel le vagyunk maradva.

Gennarino: sajnálom hogy ilyen könnyen feladtad a harcot!

WooDoo: Jó neked, hogy felétek olyanok a rend őrei. Sajnos nálunk mindennel a KFF-hez futnak és az a szentírás amit ott mondanak. Ez van! :(

Előzmény: WooDoo (530)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.10 0 0 530

Gennario:

Nem értelek, egyik pillanatban még ügyvédhez szaladsz, aztán meg meghátrálsz és gyorsan eladod a járgányt. Ne csodálkozz hogy kevesen jelentkeztek a felhívásodra, engem sem győztél meg, pedig én nem sajnálnám a pénzt egy komoly szakértőre. Vagy esetleg az ügyvéd mondott valami olyat, amitől megijedtél?

Nem mondom hogy engem nem bosszant amikor megállítanak a rendőrök, de határozottan előadom az álláspontmat, és utána többnyire csak a járgány ára érdekli őket. 2 év alatt mindössze 1x jelentettek fel, de szerintem ebben az ügyben is én leszek a nyertes. Persze aki nem áll a sarkára, azzal másképp beszélnek, de még a 15 éves fiam is azt mondta, hogy teljesen normálisan bántak vele, nem terrorizálták, és még tovább is engedték, pedig a nővérét hozta éppen haza.

Előzmény: Gennarinó (528)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.10 0 0 529

Egy külföldi cég v. magánszemély tulajdonában lévő autón csak külföldi rendszám lehet. Miért lenne szabálysértés azzal közlekedni itthon, ha tudom igazolni a jogszerű használatot (bérleti szerződés, kölcsönadási szerződés, stb.) Ha nem uniós országban van nyilvántartva a kocsi, akkor van valami macera a vámmal, de az EU-n belül semmi akadálya a dolognak.

Úgy tudom csak egy korlát van, maximum 6 hónapig érvényes a kölcsönadási szerződés, de ezt könnyű kijátszani.

Előzmény: Proba777 (527)
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.10 0 0 528
Eladtuk a kisautót,mert értelmetlen harc,és bosszúság a mopedautó tartása /szerintem/ ilyen tortúrák után,úgyhogy a kedves sms-ben jelentkező három kollégának üzenem,ha gondoljátok akkor fogjatok össze,de a három fő kevés nagyon ehhez,azt hittem sokkal többen leszünk ennél! Üdv mindenkinek,de azért benézek néha ide,mert kiváncsi vagyok a fejleményekre! További jó,és balesetmentes utat kivánok nektek,és tartsátok be a megengedett 50km/h-sebességhatárt a városban,lakott területen kivül meg gázt neki:)))
Proba777 Creative Commons License 2007.01.10 0 0 527
Miert vaghat meg a kulfoldi rendszamu kocsiban?
A volt fonokom (holland) rendszeresen becs-ig repult, ott kocsit berelt, es jott magyarorszagra, volt, hogy megallitottak, de sosem buntettek meg.
xeniah Creative Commons License 2007.01.10 0 0 526
Szerintem simán engedné őket a KFF, csak személygépkocsiként vizsgáztasd le (és persze fizesd meg a regadót)... :)
Előzmény: herchee (523)
Qrucsai Creative Commons License 2007.01.10 0 0 525

Hi mindenki! Tegnap vettünk az asszonynak egy ilyen kis csoda masinát. Csatlakozom én is a per költségekhez. SMS már ment.

Én is azt mondom, hogy ne hagyjuk magunkat.

Egyébként ha jól nézem, van itt más szegedi is. Összejöhetnénk egyszer.

Omegatd Creative Commons License 2007.01.09 0 0 524
Nem jó buli a külföldi rendszám. Azért megvághat a rendőr...
Előzmény: WooDoo (517)
herchee Creative Commons License 2007.01.09 0 0 523

Ezt nézzétek meg!

http://pages.zoom.co.uk/elvis/gallery3.html

Hogy miket engednek közlekedni európa más országaiban! Ezekhez mit szólna a KFF?! :D

WooDoo Creative Commons License 2007.01.09 0 0 522
Ha a postázással sokat vacakoltak, akkor még belefér a 30 napba, ami a rendelkezésére áll a bírónak.
Előzmény: xeniah (521)
xeniah Creative Commons License 2007.01.09 0 0 521
Majd utánanézek, csak nálam még annyira nem esedékes a dolog, még nemrég továbbíthatták a bíróságra (20-án fellebbeztem). Neked viszont már meg kellett volna kapnod a végzést, nem?
Előzmény: WooDoo (520)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 520

Elkallódtak a papírjaim, és a gépből is eltűnt a kifogás, így nem tudom se a hivatkozási számot, se az előadó nevét. A gyerek papírjai megvannak, abban az ügyben dec. 15-én adtam be a kifogást, esetleg arra rákérdezhetek.

Te miért nem nézel utána? Jogod van hozzá, akár a bíróságon is érdeklődhetsz.

Előzmény: xeniah (519)
xeniah Creative Commons License 2007.01.08 0 0 519
Woodoo:
Nem érdeklődtél még utána, hol tart az ügyed? Ha nálad még semmi nincs, akkor én hiába ülök tűkön, mert te 1 hónappal előttem jársz elvileg.
WooDoo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 518

Sajnos a világ már csak ilyen, van akinek van kapcsolata, van akinek meg nincs:( Biztos van olyan dolog, amit meg Te tudsz elintézni, én meg nem. A "disszidálást" csak végső megoldásnak gondolom, én végig viszem az ügyemet. Amíg jogerősen le nem záródik az ügy, addig szívfájdalom nélkül járunk a mopedautókkal. Ha a kölcsönadásos dolog működik, biztos mindeki talál rá lehetőséget vmilyen formában.

Érdekes módon a helyi rendőrök teljesen megnyugodtak a bírósági végzéstől, pedig ha lett volna egy kis kétség bennük, biztos szólnának hogy ne furikázzunk előttük, ui. kb. 80 m-re van tőlünk a rendőrség, és egész nap szaladgálunk a pizzákkal.

Előzmény: Gennarinó (516)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 517

Hollandiában tudomásom szerint nem kell műszakiztatni a mopedeket. Szerintem csak a papírokat nézik meg, és azok alapján adják ki a rendszámot. Ha kíváncsiak a járgányra is, pl. eredetvizsga, akkor kicsit macerás a dolog. Majd utána érdeklődök, pontosan mi a helyzet. Egy kisbusszal és egy trélerrel egyszerre 3-4 db-ot is ki lehet vinni, akkor már olcsóbb lenne mint BF, és a rendőrök sem tudnának belekötni.

Előzmény: xeniah (515)
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.08 0 0 516
Jó,és én egy sima parasztgyerek honnan fogok majd Holland papirokat szerválni,meg az az 1000-fős mopedtársadalom??? Az sem megoldás, esetleg neked,de nekünk marad a feljelentés napmintnap!
Előzmény: WooDoo (513)
xeniah Creative Commons License 2007.01.08 0 0 515
Woodoo:
És lábon viszed ki a járgányt Hollandiába hogy felrendszámozzák v. papírozzák? (Nekem is van Holland ismerősöm, azért kérdezem)
Előzmény: WooDoo (513)
xeniah Creative Commons License 2007.01.08 0 0 514
Ha nincsen semmi változás, akkor egyelőre segédmotornak minősülnek a járgányaink, merthogy a Köhém rendelet még érvényben van. Rendszámot legfeljebb jogszabály-változtatással tetethetnek rá. Engem is nagyon zavar, hogy kerülnöm kell a rendőröket, mert tudom, ha elkapnak, újabb feljelentés, de nem adom fel, továbbra is használom a mopedemet. Persze jobb lenne, ha lenne már a zsebemben egy bírósági végzés, de azt nem tudom meddig húzzák.
Szerintem ki kell tartanunk az igazunk mellett. Ilyen országban élünk, ahol úgy tűnik, hogy éppen a rendőrség nem tartja be a törvényt. Nem tom hallottátok-e h. pl. a Lelkiismeret 88 jogerősen pert nyert a BRFK-val szemben, de csak inkasszóval tudta leemelni az odaítélt pénzt, mert a rendőrség nem volt hajlandó önként kifizetni.
Előzmény: kovacsa76 (505)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.08 0 0 513

Ma beszéltem egy autó átépítéssel foglalkozó ismerősömmel. Azt mondta, a formatervezőjüket megbízták egy mopedautó tervének az elkészítésével, amit Mo.-on akarnak gyártani. Ha ez tényleg igaz, és még az előírásoknak is megfelelő járgányt csinálnak, akkor a KKF kénytelen lesz tipusbizonyítványt kiadni rá. Elég vicces lenne, ha a magyar típusbizonyítvánnyal csak külföldön lehetne "rendeltetés szerűen" használni a kocsit.

Kicsit kezd "világvége" hangulat eluralkodni a topicban, szerintem ennyire nem tragikus a helyzet. Akkor lesz csak gáz, ha a bíróság jogerősen kimondja, hogy márpedig az L6e kategóriába tartozó járművek nem lehetnek segédmotoros-kerékpárok, de erről szó sincs. Még ha születik esetleg egy kedvezőtlen döntés, van vele szemben 30 ellentétes. Ilyen esetben a Legfelsőbb Bíróság szokot egységesítési döntést hozni, de az nagyon sok idő. És még van lehetőség az EU illetékes bizottságánál is panaszt benyújtani.

Én biztos nem adom el a járgányaimat amiatt, hogy évente 1-2 alkalommal feljelent a rendőr. Ha majd a bíróság szerint is szabálysértés rendszám nélkül közlekedni, akkor pedig holland papírokkal fogok furikázni.

kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 512
Természetesen átfogalmazom de kiindulási pontnak nagyon jó lenne,ha elküdenéd
e-mail-en sokat segitenél
Köszi
Előzmény: WooDoo (492)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!