Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Kb egy-másfél órával a tervezett látogatás előtt érdemes már érdeklődni. A múzeumot önkéntesek működtetik, nincs lehetőség sajnos arra, hogy pl. 10-18 között valaki ott ülöjn folyamatosan és várja a vendéget. Mindenkinek családja vagy épp esetleg munkája van, közbejöhet betegség, stb. Ezért adtam meg több telefonszámot. Egyébként egyre több magyar kiállítóhely kér előzetes bejelentkezést.
Ma jártam Bitzó úrnál. Roló lehúzva, ajtó bezárva. Kopogtattam, majd kinyilt az ajtó. Kérdésemre lehangoló válasz: abbahagyta az ipart. A PV trafókat épp a múlt héten dobálta ki, mert nem javíthatók.
Csak reménykedtem, hogy a kiállítás idején valamivel több a lehetőség. (Ez egyéni nyomorom, mert ha el is tudok, menni, akkor sem tudom előre, hogy mikor...)
Azt nem gondolom túl elegánsnak, ha mondjuk Komáromból felhívom, hogy félóra múlva ott lennék... Vagy ez is belefér?
Látható és vezethető lesz Előre és Pannónia készlet 1959-ből (a Pannónia felújított, az Előre gyári állapotú), 1954-55-ös évjáratú Előre mozdony, orosz 0-ás vasút 1962-ből, angol TRIANG H0 szintén az 1960-as évekből, Piko H0, N pályák, Berliner TT és Zeuke H0m, régi Lego-Duplo vasúti játékpályák. A bemutatott vasutakkl a látogatók is játszhatnak, kezelhetik a vonatokat. Vasúti lámpagyűjtemény és emlék-, dísztágyakat is be fogunk mutatni. Belépődíj nincs, perselybe dobott adományokkal lehet támogatni.
Van egy eladó PéVé-Előre szettem eredeti dobozában jó állapotban. Tartalma 1db PV1 mozdony, 2 db PV3 személykocsi, 1db PV2 Postás kocsi, 1db PV4 2 tengelyes teherkocsi, 14db íves sín, 10db egyenes sín, 1db trafó, 1 db lemez állomásépület(NDK-ból)
Mozdony,trafó működik. Ár 100.000 ft képeket emailben tudok küldeni. érd: sztrelko.attila@gmail.com
Ma végre sikerült vásárolnom egy Helikon vonatot,igaz nincs doboza meg vágányzat és trafó,de ezekből több is van.
Bár a Helikonnak irányváltós a trafója,de a Pannóniáé szerintem jó lesz neki is.
Majd teszek fel képeket a vonatról,jó pofa de nem tudom miért ilyen nagy szám amikor a Pannónia egyszerűbb kivitele ráadásul eggyel kevesebb a kocsija.
Áramszedője sincs és nincs beüvegezve a vagonok ablaka.