Irtàl ide, Dobri kolléga, aki ugyan ugy "ancien Légionnaire" mint én, és ràadàsul Strasbourg-ban lakik ugy 5 éve, egyböl vàlaszolt 2 hsz-edre is.....
Természetesen a Pàrizsiak, màs vidékiek nem "bôfôgtek" bele a Te fàjdalmaidba, mert nem tudtak....
Tudom, most megint én leszek az anyàzo, kulturàlatlan ex-légios..... De.....
Mint ahogy màr leirtam pàrszor :
- Pont 20 éve lakom Francia orszàgban...
- A kûlômbözö topic-okra irogatok több, mint 5 éve....
- Van 3ezer egynéhànyszàz beiràsom, és eddig SOHA nem volt összeszolalkozàsom sem a forumozokkal, sem a modikkal.....
- Amit viszont nagyon nem türök : ha valaki beleszarik egy màr meglévö tàrsulat életébe-szokàsaiba....
- A topic-ok szabàlyai is elöirjàk, hogy : mielôtt valaki beleugat egy forumba, szépen bemutatkozik, visszaolvasgat, etc....
- A légios multamra pedig.. igazàn érzékent vagyok, mert a mi kis magyarorszàgunkon a Maounika sooo-ban, és a Frei éle szarsàgokban elôadott gyilkosfaluirtonégergyûlôlô....
- etc...
Tudom, most megint én leszek a sz@r... a "fönôk", a kiszuperàlt ex-katona... de belesz@rok !!! Mindenki azt gondol rolam, amit akar, ez személyes joga !!! Tudom, hogy én mit érek, hogy honnan jöttem, mit értem el az életemben... 42 évesen màr benött a fejem "làgya", annak ellenére, hogy néha "elengedem" magam, mikor a senkihàzi billentyûhuszàrok "cyberkaratéznak" mindenkivel, akik az utjukba kerül !
Tisztelettel,
A "senkihàzi, tudatlan, bunko, etc... ex-légios törzsörmester Billy
Kulturált jó hangulatú estét neked is. Véletlenül se írj olyat, hogy sziasztok, bocs hogy elsikkadt meg társai. Nekünk az a dolgunk, hogy neked válaszoljunk és ebben nem hibázhatunk. Mellesleg nyilván az szeletes féle üzenetek csak könnyítettek a dolgunkon, de ilyen apróságokkal tényleg ne foglalkozz. Az, hogy nem akarja belefolytani a szót és az, hogy szétveri a topikot azért nem ugyan az. A belefolytás csak a szétverésre szólt, pl csendes örültüket (építészmérnők) sem basztatjuk túl sokat, pedig nagyon kiérdemelte ismétlődő üzeneteivel (btw neki többen próbáltunk már segíteni, mint másoknak is, de mint írtam ilyen apróságokkal ne foglalkozz). Sch megjegyzéseire azért nem reagáltunk, mert tudja magáról is hogy hülye volt, kettő szeletes és klónjai inkább hetek mint napok óta basztatják. Azzal se foglalkozz, hogy Dobri barátunk már jelezte a segítségét (ellentétben szeletesékkel, de mindegy), de mondom francba a részletekkel csak te számítasz és a vélt vagy valós hisztid.
1. ha visszaolvasol volt már róla szó (egyébként a seloger.com és a pap.fr a két fő kereső oldal). Általában kell a szokás azonosító papírokon túl, fizetési papír, szerződés, 1-2 havi kaució függően, hogy butorozott vagy sem.
Két dologban tér el a Magyarországon megszokottól:
1. Keresleti paic van, tehát aki keresi a lakást az fizeti az ügynököt (akkor is ha az ügynök hirdet) és az "küzd" a lakásért (néha szó szerint, mert van hogy egyszer nézi meg 30-60 ember és abból választ a tulaj.
2. komoly, kialakult gyakorlata van, ennek megfelően szabályzott, nem nagyon van zsebbe kiadás, főleg nem külföldinél (akivel szemben amúgy is gyanakvóak).
Egyébkétn még általános szabály, hogy afizetés max 1/3-a lehet a lakbér (külünben azt gondolják nem tudod magad eltartani.
Sokak szerint nem egyszerű, de aztán egyszer csak szerencséd lesz.
Ne legyetek elájulva magatoktól, nem vagytok különbek a szeletes családnál,
bármennyire akarjátok ezt magatokkal elhitetni.
Több napja kérdeztem pár dolgot, de nagy ívben leszartátok a bánatomat, nyomoromat.
Ne akarjatok különbnek látszani szeleteséknél. Ők legalább nem akarták belétek fojtani a szót. Ráadásul az ordenáré légiós barom megjegyzéseire, gyalázkodó köcsögözésére és anyázására egyáltalán nem reagáltatok. Rendre nem utatasítottátok. Úgy próbáljátok beállítani mintha ti hófehérek lennétek. Elárulom hogy piti kis szarrágók vagytok.
Tudom, hogy az én hibám és persze a google translate-tel sok mindenre képes vagyok, de nem lehet megmaradni az anyanyelvünknél (vegyes házaságból származók részére a magyarnál :-))
Ha franciát akarok hallani, olvasni, látni felállok a gépem elől:-)
Én már mint korábban írtam, szerintem hatásos lenne az ignorálás, bár ahhoz tényleg az kellene, hogy senki, de tényleg senki ne vegye fel a kesztyűt velük szemben. Tudom, hogy nagyon gyomorforgató, és sértő a stílusuk, de nagy levegő, és átugrani, ahol az ő nevük szerepel hozzászólóként. Szerintem ez egy járható lépés lenne, de benne vagyok a klubfórumban is.
Nekem már sokszor nincs kedvem olvasni, hogy mi van, mert csak a mocskolódásuk van napirenden, és ez gusztustalan...
Ha klubforumkent mukodne ez a topic, hogyan jonnenek az uj tagok? Az elmult 2 hetben is jelentkeztek uj emberkek, akik vagy most talaltak ra a topikra, vagy most kerultek olyan helyzetbe, hogy erdekes szamukra az itt fellelheto info. Reszemrol osztom a velemenyt, hogy egyszer majdcsak elunja. Innentol Ignore on a szeletes csalad tagjainak.
Benne vagyok! Mindkettő szimpi. Amit a többség mondd..... Bár az jó lenne, ha látnom sem kellene a kis trollok firkáit. Ti hogy vagytok vele?Igaz, nem is nagyon mentem bele eddig sem, hogy visszaszóljak/írjak bármit is a durva megjegyzéseikre. És ahogy néztem, a "támadásokat" elég jól hárították a régi fórumozók ;)
De nagyon hiányzik a régi hangulat, és jó lenne, ha tényleg sértegetésmentesen folyhatna a kommunikáció.
Az elmúlt hetekben eléggé megváltozott a topik hangulata, ezen 2 féle módon tudunk változtatni (mivel a moderátori letiltás nem véd az ellen, hogy új nevet hozz létre és azon garázdálkodj):
1. Lezárjuk a topikot és nyitunk egy új, előzetes moderáláshoz kötöttet
2. A topikot megzavaró hozzászólásokra nem reagál senki, illetve ha valaki mégis arra a többiek nem - így a házitroll egy idő után megunja magát
Ne aggodj az a veszely nem fenyeget, hogy baratok legyunk, a velemenyem nem valtozott egy fikarcnyit sem . Egyszeruen csak szeretnem megtudni, hogy mi kesztet arra, hogy vadidegen emberekkel osszerugd a port, es hogy belekoss mindenkibe aki ezen a topikon rendszeresebben irogat. Emellet az uj bejelentkezoket pedig arrol szeretned meggyozni, hogy mennyire modortalan csapat tanyazik itt. Tenyleg ha ennyire nem szeretsz minket, miert nem toltod az idodet mashol?
El kell, hogy utasitsam a javaslatod. Jol megvagyok a felesegemmel, nincs szuksegem extra, hazassagon kivuli kapcsolatokra. Viszont ha neked tetszik a sajat otleted, illetve ha tapasztalatbol beszelsz biztosan vannak joparan akik szivesen hallgatjak az elmenybeszamoloidat az erre hivatott topikokon.
Ha esetleg ketsegeid lennenek ez a topik nem errol szol. Itt elvileg a Franciaorszagban elo, vagy itt huzamosabb tartozkodni szandekozo emberek beszelgetnek mindenfele az orszaghoz kapcsolodo temarol. Nem tudom hogy te ebbe a kategoriaba tartozol vagy sem, mert az eziranyu kerdeseimre vagy nem adtal valaszt vagy pedig nem volt szerencsem elolvasni, mert harci nickjeid tul hamar elhalaloznak....