a korkülönbséget tudom überelni ismerőssel: kolléganőm két lánya között tíz és fél hónap van :OOO és végig szoptatta a nagyot, míg terhes volt. ez mondjuk nem tudom, mennyire egészséges az anyának, de állítólag semmi baja nem lett tőle. annyi előnye biztos van a dolognak, hogy minél kisebb súlyt (a nagyobbik gyereket mármint) kell emelgetni pocakkal, annál jobb :)
erdekes, en ugy tudtam, hogy ha van mehem, petefeszkem es szexelek, akkor terherbe lehet esni - csak a valoszinuseg valtozik. nekem egy orvosnak ne legyenek nezetei. legyenek tudomanyos tenyeken alapulo ismeretei, amiket alkalmaz a betegeinel/pacienseinel. fel tud ez bossznatani nagyon. mert azt a becsuszott gyereket nem neki kell majd felnevelni, ugye...
(szoptatosportal -konyv, stb. temaba bele se megyek. vettem egy Baba magazint (megtetszett az ajandek kanal ;)), hat... a tartalom egyharmada reklam, a maradek fele ertelmetlen, a tobbi pedig semmifele uj infot nem tartalmaz egy minimum kozepesen informalt no szamara.)
Nem hinném, hogy ez motiválta :) Rendes fickó, csak hát ebben mások a nézetei. Egyébként ha megnézel bármilyen szoptatás portált, könyvet, mindenhol le van írva, hogy ha x db feltétel teljesül, akkor nem eshetsz teherbe, pedig mégis :)
Nekem is azt mondta a doki, hogy ha csak szoptatok, akkor első 6 hónapban nem kell védekezni
nem ugy mondta, hogy "nem kell vedekelzni, na persze csak ha nem szexelnek"? eszemmegall, hogy milyen hulyesegeket birnak mondani egyesek. persze lehet, hogy csak vastag volt a boritek, es mar elore dorzsolte a tenyeret ;)
Az UH nem mérőszalag, próbálj egy nagyjából 2 centi környéki babszemet egy zacskó vízben megmérni, mekkora. Nem mindegy, melyik oldalát sikerül lemérni. :-) Majd a 12 hetesen pontosabban meg tudják mondani a korát. :-)
Megvolt az Uh, úgy tűnik minden rendben!! 8 hét 3 naposnak mondta a doki, 18mm, és már pulzált a kicsi szíve. Nagyon boldogok vagyunk, szorítsatok a következő 4 hétben! Mondjuk egyet nem értettem, két hete 5 hét 3 naposnak mondta, most meg 8 hét 3 naposnak. De gondolom nem lehet olyan pontosan behatárolni az elején.
Ha eltartanak hosszabb ideig (20-40 másodperc), akkor tessék felhívni a dokit, és valszeg be kell menni ellenőrzésre. Ha nem rendszeres, és nem tartanak hosszú ideig, akkor tekinthető jóslónak. 38 hetesen már bármikor megszülethet a csemete, nem kell aggódni. A barátnőm másfél éve pont ilyen tünetekkel szülte meg a kisfiát néhány óra alatt. :-) Hajrá, jelentkezz majd!
Szia! Igen létezik. Akár a görcs, akár a derék fájás lehet jósló, DE lehet jele is a szülés indulásának. Figyeljétek az időt. A nagyok szerint amíg nem rendszeres addig valszeg jósló!
Írj ha asszonyka felébredt! Drukkolunk!
( 38,4-nél pedig már akár jöhet is, még akkor is ha az első! )
Gratulálok Gonoszkának Sári babához!!!Aki azon a napon született mint a mi Vikikénk csak ő egy éve.Elrepült egy év,mert bizony már egy évesek vagyunk!!mostanában ritkán van időm benézni,akkor is inkább csak visszaolvasok mert költözünk szombaton és őrületes dobozolás,pakolás van.Majd jövök Egy kép a lányokrol: "esti csendélet"
Gratulálok én is Gonoszkának és az egész családnak!!!
Igaz, csak RO-ban, de végigizgultam én is az utolsó napokat :)
Mensi témához: ez szerintem borzasztó egyéni, én óvatos duhaj vagyok :)
Nekem is azt mondta a doki, hogy ha csak szoptatok, akkor első 6 hónapban nem kell védekezni, de épp elég ilyen történetet hallottam, hogy inkább ne bízzam a véletlenre :)
Viszont jó tudni, hogy ezek szerint gyerkőcönként is változó lehet, ne lepődjek meg nagyon, ha esetleg másodjára jóval hamarabb visszatér.
Köszi, aranyosak vagytok! Pénteken esedékes az újabb uh és már nekem is csomóban a gyomrom, képzeljétek a vizsgálat alanyát.... Tudjuk, hogy ha nincs különösebb tünet az nem feltétlen jelent rosszat, csak a tavalyi eseményekből kiindulva, amikor a 12 hetes uh derült ki, hogy nincs szívhang, már örülne az ember, ha "okádnánk" egész nap.....
No para!!! A hölgy mázlista. Nem mindenkinek vannak szokványos tünetei. Nekem mind a három más volt. Nem rég írtam, nekem a második majd félidőnél derült ki! ( Még szerencse, hogy egészségesen éltem, és jártam dokihoz! )
tök normális is lehet, meg hát szerintem az éhség és az álmosság is tünetek, nem feltétlenül a hormontól, amit beszed, én legalábbis mindhárom terhességemnél egyedül az álmosságot érzékeltem, mint tünetet, semmi mást, mégis lett 3 egészséges gyerekem.
Szóval szerintem nyugi, mindenre és mindennek az ellenkezőjére is volt itt már példa, én olyat is olvastam, amikor már elhalt a terhesség, és még mindig megvoltak a tünetek, szóval ez így önmagában nem jelent semmit, ha nem vérzik, görcsöl, akkor nincs baj, a dolog egy része sztem simán lehet pszichés is. Drukkolok nektek!
Sziasztok! A párom most 7. hetes, és nagyon parázunk, mert egy-két hete szinte semmilyen tünete nincs. Két hete voltunk dokinál, uh-n már látszott a petezsák, írt fel utrogestant meg vitaminokat. Még a doki előtt volt neki mellfeszülés, émelygés, és a méhét is érezte. Mióta szedi a hormont szinte semmi nincs, kivéve, hogy állandóan éhes és álmos, de ez gondolom a hormon miatt van. Nagyon félünk, mert már egy babát elveszítettünk tavaly. Nyugtassatok meg, hogy a tünetnélküliség is lehet normális ebben az időszakban.
Jaaj. Épp mondom én is a páromnak, hogy szexelünk itt szabadon a világba, mondván, hogy szoptatok és nincs peteérésem erre megjön... na még jó, hogy nem lettem terhes egy két hónapos mellett. Viszont most, hogy ezt mondod... azt hiszem elmegyek a dokimhoz. Amúgy is most trehány vagyok, mert még nem voltam kontrollon.
Virág is többször. Kicsit utána olvastam és azt mondják az okosok, hogy bármi megtörténhet. Meg olyat is mondanak, hogy ilyenkor megváltozik a tej íze és esetleg elutasíthatja a baba.. na nem az enyém.
Hát így jártam. A harmadikat 16 hónapig szoptattam és utána még eltelt 2 hónap mire megjött. Ezért is olyan meglepő most ez nekem.
Drága Gonoszkám! Szívből és nagyon!!!!+++++ Legyetek nagyon boldogok a tündérkétékkel!!!! nagyon szép méretek, igazi bombázó! Gyere és mesélj minél hamarabb!!!
Menzi: szerintem ez az, ami senkinek nem hiányzik vissza:-)
Van ez így! Én az elsővel voltam hasonló szituban. Menses 14. napra, de a tejem meg jött, babóca ette, szopi alatti fogigátló, menzi újra megjön, kölök szopizik....... aztán egyszer csak valaki mozgott a pocómban ... 19 hetes voltam akkor!!!!!!!!