Ma kezdődik a bajnoki döntő. Talán Pakson most lesznek ezren is! :) Sokat kritizált szurkolók mától bizonyíthatnak, milyen teljesítményre képesek a legfontosabb pillanatokban. Már ha persze a paksiak a bajnokság megnyerése után legalább hat percig szándékoznak a csarnokban maradni... :) Na, bocs a gonoszkodásért, grat a döntőbe jutáshoz és szurkoljatok!!! A vendégblokkból sem csak a dobot akarjuk hallani!
Az ilyen csiribiri emberekre senkinek sincs szüksége,akik mindig oda állnak ahonnan éppen a szél fúj!Valaki tudja már eldönteni könyörgöm,hogy kinek akar szurkolni!
Szóval akkor a mi elődöntőnkről.
1. meccs
Az MTE Ultras kisbusszal, a többi mintegy száz piros-fekete hívő autókkal ment Paksra. A tábor lényegi része néhány kivétellel ott volt (a meccsre a szokásos kocsmából indult együtt a banda), de így is a jelenlévők fele amolyan divatszurkoló. Az első félidőben végig jól nyomtuk, teljesen jogos volt a másik félnek címzett nincsen hangotok. Mindez annak ellenére, hogy az ASE vezetett az egész meccsen. Egy-két bírói ítélet borzolta nálunk az idegeket; a jv-ken kívül az egyszerűen pénzéhes qrvának nevezett Czigler kapott még tőlünk szépeket. A szünetben gyakorlatilag mindenki kiment levegőzni, az egyik vezérszurkolónknak talán benn kellett volna maradnia; mindenesetre igazoltatás, majd rendőrség és meccs utáni kiengedés állítólag karlendítés miatt. Feleslegesen sok rendőr az adófizetők pénzéből. Itt jegyezném meg, ha nálunk alakulna egy amolyan szurkolói szövetség féleség, és a klubvezetőkkel, főrendőrökkel le lehetne ülni szezononként kétszer, az senkinek sem ártana Persze ez csak álom. Csak hát pajzsok, gumibotok stb. teljesen érdemtelenül. A második félidőben a csapat játéka és a bevitt szurkoló hiánya miatt elég gyengék voltunk, néhányszor azért persze lehetett minket hallani. Meccs után viszont még kb. 10 percig tőlünk zengett a csarnok.
Az AB hozta az átlagot, úgy húszan szurkolgattak becsülettel, ám a kb. 600 nézőt ezúttal kevésbé sikerült lázba hozniuk. A túloldal inkább felénk mutogatott, mint a csapatával foglalkozott volna. Az ingyenbusz sajnálom, de nálam majdhogynem elfogadhatatlan, de erről tényleg kár lenne vitázni. Meccs után néhány paksi megtapsolta a körmendi szurkolókat, majd azokkal, akik tőlünk erre vevők voltak, kezet fogtak és pár mondatot váltottak.
Hazafelé kötelező programként Simontornya szerepelt.
2. meccs
Szombat volt, ingyenbusz volt, de kevesebben voltak a paksiak, mint mi szerdán idegenben. Szurkoltak végig, de hozzánk nagyon ritkán jutott el a hangjuk. Mindenesetre néhány Körmenden szerintem először járó paksi igen bátran mutogatott mindenfelé.
Nálunk semmi extra, aki járt már itt, tudja milyen a playoffhangulat Csabesz képei talán jó illusztrációk. Igazából az AB ezen a napon nem volt ellenfél.
Meccs után tíz-tizenöt körmendi szúrós szeműen nézett néhány paksira, akik közül néhányan falfehér arccal araszoltak a rendőrök mögött. De nem volt itt se nem mű, se nem igazi balhé, a rendőrök egy valakit el akartak kapni, azt nem sikerült, így bevittek egy másikat. Logikus, nem?
3. meccs
Blumo az MNK-n, Laci a bckormend-en már leírta a lényeget, szenzációs második félidő tőlünk, illetve ünneplés meccs után.
Az AB pedig talán nem tartotta olyan nagy sikernek a döntőbe jutást
2-1-re nyertük a párharcot :)
Az kétségtelen, hogy ez normális dolog; én azt nem bírtam, amikor 2003-ban az egyébként Falco-meccsekre járó (és ott az "emeleten" álló) egyének megjelentek a meccseinken, otthon és idegenben egyaránt a Kaposvár ellen - a mi szektorainkban, elvileg nekünk szurkolva. Következő szezonban meg Falco-mezben áléáléáléáléóóóztak ellenünk... Tudom, hogy ezek nem az ún. táborból kerültek ki, de attól még az nagyon nem tetszett.
Szerinted aztat ő aztán komolyan gondolta? :) Ha egyedül törleszteni akar az ellen a tíz körmendi ellen, rendőr meg nincs a közelben, akkor vagy hülye vagy egy kis atomerőmű van a kezében, amivel lesugározza az MTE Ultrast... De matteo87 olyan ruhában és maszkban menne, hogy "az ellen is véd" és lekaratézza említett személyt.
Valamelyik kolléga írta, hogy Szolnokon 81-ben volt először szúrkolás. Ekkor már 3 éve vagyunk azután, hogy Szűcs Józsi eligazolt Zeg-re. Én mint kosarascsemete a kispad végénél ültem az apám lábánál és úgy emlékszem, hogy már régóta ment szervezett szúrkolás, éneklés. Szedtük a Szűcsnek és Rózsásnak bedobált aprópénzt, a kereplőmet ez időtájt dobták be a most klubirodaként működő B-közép helyéről...
Nálunk azért még elég sokan maradtak a régiekből, csak már nem a főlelátón foglalnak helyet. Szerencsére. A csapatunkat mi sose hagytuk el. Látom jót tett a "nyolcvanas évek rigmusai" beírás, de ez csak válasz arra, hogy nálunk azért nem most alakult ki a szurkolás, csapat szeretet. Nem kell minket senkivel sem hasonlítgatni. Akinek én válaszoltam az valószínű nem emlékszik az Olaj-ASE B-csoportos derbikre, mert már akkor, régen is elég komoly létszámmal vettünk részt Pakson. Sőt.... Azt hiszem neki információt kellene gyűjtenie a régi dolgokról. Azért az elmúlt több mint húsz évben az Olaj tábor letett valamit az asztalra. Nem a többieket kicsinyítem, csak azért legyenek már helyén a dolgok. Régen azért volt egy-két jó tábor(ZTE,MTE,Szolnok, de akár még sorolhatnám a DMVSE-t és a Vásárhelyet is), jó lenne ha ma is több és komolyabb nagy létszámú tábor lenne.
Első reakcióm az volt, hogy nem válaszolok. Lehet ehhez kellene tartanom magam, de úgy látom én szólítattam meg...Szóval.
Újat már nem tudok/akarok mondani. Amit te mondasz abban is van igazság. Meg jó adag ferdítés is - Pl.: folyamatosan törekszünk a változatosságra, a megújulásra nóták, rigmusok terén. Úgy gondolom, ezen a téren nem is állunk rosszul (összehasonlítva az 5 évvel ezelőtti repertoárunkkal az idei szvsz sokkalta több színű). Mint Gabby is említette ezzel a "nincsen saját..." történettel elég rendesen lyukra futottál. Kreatívak vagyunk mink, kérem :) Nem egy saját szerzeményt jegyzünk Dzsííí spanommal (peace G.! :)) )
No, nem ez a lényeg. Azt már Gabby és Pepy írásában úgyis megtalálhattad.
Továbbiakban is lehet gúnyolodni, meg fikázni, de szerintem ennek a nagyja úgyis félre megy, mert nem azokat kell megtalálni, akit próbálnak tenni valamit a szurek érdekében...
"Utál minket mindenki!" :-)
"Mindegy, meg úgy láttam, hogy te tudatosan kivontad magad az elemzésekből, stb, gondolom te is unod."
A következő bajnokságban elmegyek a Paks szolnoki meccsére piros-kék szuzukis pólóban, és utána függetlenül megszakértem a hangulatot. Már rohadt kíváncsi vagyok, hogy van-e lárpúrlár buzizás Tiszapartiában, vagy nem-e van, és milyen arányban áll a saját csapat buzdításával. Előtte Póló, aztán a meccsen megszámolom Csabeszt.
Ez korrekt, szerintem itt legyen vége. Zárszónak pont jó hozzászólás.
Persze nem elfelejtve, hogy a paksi tábor úgy szar ahogy van. Kevesen vagytok, szarul énekeltek, szar a létszám, szar minden :)))). Nyugi csak vicceltem, tök kulturáltan szurkoltok meg baró sokan és változatosan :).
Idén egyszer voltam a palánk alatt, tavaly egyszer-kétszer. Egyébként B-közép. Idegenben meg B-közép homlokfala :). Általában akkor húzódom vissza a palánkok mögötti világba, ha előző este iszonyatosan bebombázok v. valamelyik idegenbeli játékos számára személyes közlendőm adódik (ilyen Henrik, Kálmán és Gráczer, iszonyatosan bunkónak tartom őket, és ezt tudtukra is adom :)), tavaly meg inkább az előtt Mészáros... Ismered? :)
Pl ebben az évben nem is éreztem szükségét, hogy Zacsival közeli kontaktusba kerüljek, hiába, javul a srác, meg én is :).