Ugyan nem vagyok nagy paradicsomismerő, de Nagy Balázs: Gerinctúrák a Kárpátokban című, könyvében van egy pár hasznos info. Azért merem ajánlani, mert nekünk több túránkon is beváltak a könyvből szedett infók.
Hali Paradicsomismerők! 09.11-18-ig megyünk barátnőmmel a Paradicsomba, de sajna nem sikerül épkézláb útikönyvet találnom, mit merre érdemes megnéznünk. Szállás a Hotel Slovensky Raj lesz, ezért úgy gondoltuk egy nap városnézés egy nap túrázás lesz a standard program. Ha valaki tud jó uticélokat városnézésre a környéken, illetve ismer megfelelő könyvet a túrázásokról, az legyen olyan kedves ossza meg velem. Köszi!!!
Kutya sajnos csak nyűg lenne a számtalan doroglétrán és vaslétrán nem beszélve a Hernád áttörés "tálcái"-ról. Viperáról nem hallottam.(bár nem lehet kizárni)
nem tudok semmi konkrétumot, de szvsz valami piac esélyesebb, mint bolt. Bár elmúltak már azok az idők, amikor jártak át a szlovákok csokit árulni, ma már inkább kínai ruha van a piacon.
Miskolcon lakom. És ha nem is sikerül megsaccolni az időjárást, de ha pénteken már egész nap jó idő lesz, akkor remélem, hogy ott is, végülis alig 100 km (légvonalban), kár, hogy van egy-két dimbdomb útközben :)
Szerintem mi is kb 6kor fogunk elindulni, és attól függően, hogy megállunk-e vacsorázni Rozsnyón, olyan este 9-10 körül érünk oda sátrat verni. Viszont a sátor kész 10 perc alatt.
Ha nagyon jó az idő, és úgy tippelek nem fog esni egy csepp sem, akkor motorral megyek, és motoroscuccban pont kellemes a 6-8 fok :)
sziasztok! kicsit OFF leszek. tudtok valami jó boltot budapesten, ahol szlovák ételeket, élelmiszereket árulnak. különösképpen csoki meg nasi érdekel, mert a kicöcsimnek szánt csokik a visszaúton az éhesbanda martalékává váltak, és most világvége hangulat van. előre is köszönöm: flo