Tettem fel képeket az építkezésről a http://kep.tar.hu/central-park címre! Jó nézegetést. (Attól hogy a "feldolgozás alatt" szöveg jelenik meg a kép helyén még a szövegre kattintva megnézhető a kép!)
Egyébként én is csak ma kaptam időpontot a "csempe választásra" de csak azért mert bementem és kértem, telefonon leráztak ,hogy majd 2 héten belül ők jelentkeznek.
Legjobb poén ,hogy amit adtak papírt ma (jan. 14.) hogy milyen beszállíttokkal kell felvenni a kapcsolatot azon az anyagminőségre vonatkozó legvégső határidőnek január 15 van megjelölve. Szóval 9 órát adtak mindenre! És jövő7re kaptam időpontot.
Néztem már az Épker honlapját és eddig nagyon szép házakat építettek már, de ez az állandó határidő tologatás nagyon rontja a megitélésüket számomra. Akkor inkább ne igérjenek semmit!
Sziasztok!
Látom többen izgultok, hogy nem kaptatok még időpontot burkolatok stb. választásra valamint az átalakítási szerződést is sokan nem kapták meg. Engem is hetek óta hitegetnek, hogy majd a jövő héten értesítenek. Holnap lesz időm, bemegyek személyesen, hátha ugy hatásosabb. Ha érdemi információt adnak (Hogyan tudom eldönteni hogy az-e?) akkor megosztom veletek.
Émmegmá banyek nem is emléxem, hogy milyen konyhát fundáltunk ki a nyuszókkal a SIL-nél, de az árajánlat még mindig nem jött meg.
Egy jobb asztalos, - megfelelő mennyiségű alkoholon és Malbin üzemelve - ezalatt pipec kis konyhát rakott volna már össze.
En sem voltam meg valasztani pedig ha az emlekeim nem csalnak akkor a modositasokat erinto arajanlatot az elsok kozott hoztam el es fizettem be az 50 eFt-t.
"Nem teljesen OFF, hogy a Viasaton most hétvégén indul egy lakberendezős műsor, ha minden igaz, Szobaszervíz címmel: szombat 12.40
T"
(Lakásból otthont - a lakberendezésről topic)
Gőzöm nincs, hogy milyen sorrend alapján mennek a dolgok, de most kivételesen nem ugrálok. Ha jól belegondolok, eddig talán csak egyszer-kétszer volt az, hogy a CP vagy az Épker hívott be ... a többi alkalommal én érdeklődtem, hogy mi a helyzet, lehet-e már ezt vagy azt intézni, és "ha már egyszer arra jártam" alapon egyből kaptam időpontot ;)
Tényleg, még nem jelentkezett a bank, hogy írjuk alá a hitelszerződést ... mindjárt fel is hívom őket :)
akkor is erősen le vagyunk maradva, mert harmadik. :))) de Nőgyógyásznak igaza van, tapasztalatot gyűjtünk.
engem az is aggaszt, hogy hogy a fenében fogok órákat hinyozni a munkából. nekem nem túl könnyű elmennem munkaidőben, és ezek a tevékenységek ugye nem öt percesek. és ide meg oda menni, több helyre, több időben és persze mindenhová nyitvatartási időben
Ez a megrendeleskor volt. Aregyeztetesnel meeg nem tartunk. Szerintem meeg nem keso szolni az iranyokrol. Amugy meg lehet hogy felreertettem az iranyaidat ahogy szucsati mondta. De tok mindegy milyen iranyrol van szo meg kell beszelni veluk, es biztos fognak ra tudni megoldast.
A tobbi kerdesed pedig nagyon franko, szerintem ezeket igy megkerdezheted nyugodtan toluk, a valaszokat pedig kozzeteheted itt, es akkor mindenki tudni fogja mi a helyzet.
Én legutóbb olyat hallottam, hogy átadás szintenként lesz alulról felfelé, és nem lépcsőházanként. Bár szerintem előbb az E-t adják át teljesen és csak utána a D-t (ezt valaki amúgy már mondta nekünk a CP-ben még amikor legelőször érdeklődtünk a lakások után).
Tetszik, hogy így önállósítottad magad :))) Ez a tipikus este az OMB-nek :))) én már csak így hívom :) )(oldd meg b...) :)
Szóval ez nálam úgy ment, hogy én a Határ útra már el sem mentem mert egyrészt nincs már pénzem a plusz dolgokra másrészt ha valami szépet látok csak fájt volna a szívem :( így én elmentem a SIL-hez és ott elintéztem ,,mindent,, Várom mikor kapok ajánlatot a konyhára... Utána visszamentem az Épkerhez és elmondtam miből mit és hol választottam a többit meg ott a bemutatóteremben elintéztem. Amúgy nagyon rendesek mert tanácsokat adnak mint pl. a fugára is meg ha bizonytalan vagy,hogy mihez mi illik színben abban is segítenek! Szóval ez nálam így ment de időközben rájöttem, hogy a sütőt és a szagelszívót illetve a villanykapcsolókat kihagytuk véletlenül úgyhogy majd telefonálok. Innen meg még várom, hogy mennyi lesz a plusz..
Ez úgy működik, hogy a konyhás átadja majd azt a tervet amit elfogadtál és utána számol az Épker is ami náluk plusz aztán összesítenek. Ezt január végére taksálták de szerintem lesz az feb. eleje is.
Röviden ennyi.
Nem írtatok a listáról!! Meg lehet nézni? Ki látta már? Kik vannak rajta?
Na várjunk.
Akkor most milyen fázisok is vannak?
Mi a Határ úti csempésznél választottunk csempét, de még nem volt soron az áras visszaigazolás. A fugát meg a masinákat (meg esetleg a lerakási mintát is) gondolom az Épkeres központban kell a véglegesítésnél specifikálni. Vagy mindneki más már előrébb jár,mint én?
A konyhásokat ma felhívtam, dec 21 óta képtelenek voltak kiszámolni, hogy 2 polc, meg két ajtó, meg a forgórács pluszban az mennyibe is kerül.
Az már csak hab a tortán, hogy ma akartam venni az IKEA-ban egy Molger fapolcot a kád fölé. Volt a bemutatórészen, volt felszerelve a Piactéren is, de elvihető készlet nem volt. Gondoltam keresek egy segéderőt, de nem találtam sehol, csak a kis pultját. Álltunk ott egy jó 10 percet, meg futkároztunk a környéken. Aztán elegem lett, beírtam a PC-jébe, hogy MOLGER, le is jött a lista az ilyen nevű termékekről, és a polc mellett ott volt, hogy 70 db van belőle. Gondoltam, hogy akkor ez klafa, meglesz, csak találjak valakit, aki kihozza a raktárból. Gondoltam, hogy akkor már használom a telefont is, hátha el tudok érni más mellékeket hogy csókolom, itt a vevő beszél, de nem tudtam rájönni a telcsi használati módjára. Nőm ezalatt nagyobb terepet pásztázott be, és ráakadt valami vakond-nadrágosra. Aztán jött vissza a hírrel, hogy már itt van a raktárban, még nincs "beárazva" (bár kb két éve kerül pontosan 2990 forintba), a napokban már lehet jönni érte, akkor már a polcon lesz.
Á, nem voltam ideges.
A műszaki leírásban benne van hogy meddig fognak csempézni, amit mellékletként kaptunk csak most nem tudok belenézni.
Fugát is kellett választani, ti nem választottatok? Még ajánlották is, hogy szürkébbet válasszak a járólapokhoz mert akkor nem üt el ha idővel koszosodik a fuga. A csempék lerakásával kapcsolatban pedig tőlem csak megkérdezték hogy szeretném, rajzolni nem kellett és a csíkot pedig 100 cm magasra kértem körbe.
Viszont ami nálam asszem kimaradt az a sütő és szaeglszívó volt. Ha le akarom cseréltetni akkor bemenjek megint szerintetek?
Ági
A probléma szerintem félreérthető:
Szerintem az egyikötök arról beszél, hogyha többfajta csempe van, akkor hogyan, milyen alakzatba legyenek lerakva a járólapok, csempék.
A másikotok nem arról beszél, hogy a mintás csempén a minta (akár a márványmintautánzat) merre álljon, pl. mindegyik egyformán?
Lehet, hogy rosszul gondolom, de mind a kettő kérdés.
A szegelszívóig tartó csempézés jó kérdés. Fogalmazzunk úgy, hogy illene addig csempézni.
Jó a kérdés szomszéd! Az elszívó alatt fentebb fognak menni a csempével??? Honnan fogják tudni, hogy pontosan hol?? Remélem a kifizetett művezetői díból fogja erre is futni!
És ez a megrendeléskor volt, vagy valamikor később az áregyeztetésnél? Mi ugyanis már minden csempét kiválasztottunk. Félek, hogy a "rajzolja le!" fázis kimaradt nálam.
És egyébként is, annyi változó van még. Mivel fugáznak? Milyen távolságra? Milyen agasra ér a csempe a konyhánál? Eléri a szagelszívót ott középen, vagy sem?
Az lenne a legtutibb, ha ott lehetnénk mikor beindulnak a mesterek. Tapasztalat az, hogy a csempések logikája messze nem egyezik a mainstream felfogással...
Az addig oké, de hogy hova kerül a bordűr, meg hogy a sötét alulra, és a világos felülre, stb. ezeket az irányokat majd fejből találják ki?...
Dehogyis. Legalabbis nalunk ugy volt, hogy azt mondtak hogy rajzoluk le hogy hogyan szeretnenk rakatni a mintat. Ott helyben le is rajzoltuk es akkor azt csatolta a modositos papirhoz. A modositos papiron ahova meg felirta a valasztott csempet ott odairta hogy lerakas mintaja lasd csatolt rajzon.
Ez igy szerintem ok. De biztosan mondani fogjak neked is, hogy csinalsz egy abrat es aszerint teszik akkor le a csempet.