Keresés

Részletes keresés

TanDream Creative Commons License 2005.12.20 0 0 1392

Mindjárt elérkezik a

"123 nap, 12 óra, 31 perc és 23 másodperc van még a SOLARIS koncert napjáig!" ;-DDD

Szóval egy - két - há... és már indul is a koncert! :-)))

Snaker Creative Commons License 2005.12.19 0 0 1391
Nekem sajna csak 2 album van meg a Solaris-tól, de az biztos, hogy a 2 legismertebb ;)

A Nostradamus - próféciák könyve, és a Marsbéli krónikák... ez utóbbinál volt szerencsém "kifogni" a 2 bónusz számos CD verziót ;)
Előzmény: cirrocumulus (1390)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.12.19 0 0 1390

Remélem jövő áprilisban legalább egy 2 órás koncertet lesz szerencsénk végig"ülni"...

Így van, 2 órás koncertet terveznek a srácok, az ezen felüliről meg mi gondoskodunk majd a visszatapsolásokkal ;o)

Mégvalami: biztosan esett már róla szó, de hivatalosan hány albuma jelent meg a Solarisnak?

Íme, a Solaris honlap Diszkográfia oldalán megnézheted: a PROGFEST '95 egy válogatás lemez a los angelesi koncertről, ezen a Solaris csak 4 számmal szerepel, de a koncertjük teljes anyaga megjelent a LIVE IN LOS ANGELES c. koncertlemezükön!

Előzmény: Snaker (1389)
Snaker Creative Commons License 2005.12.19 0 0 1389

Tegnap végre sikerült megnéznem az ajándék DVD-t :))

Nem találok szavakat... olyan jó volt látni az együttest - főleg a '81-es lengyel koncert előtti amatőr felvételek tetszettek... alig ismertem fel 1-2 tagot :))

Remélem jövő áprilisban legalább egy 2 órás koncertet lesz szerencsénk végig"ülni"...

Mégvalami: biztosan esett már róla szó, de hivatalosan hány albuma jelent meg a Solarisnak?

cirrocumulus Creative Commons License 2005.12.19 0 0 1388

A topic felpörgését én is élvezettel figyelem!!!

Belegondolok, nem is oly rég, mindössze augusztus végén, nem sokkal a NOAB megjelenése előtt volt az 1000. hozzászólás - azóta meg hogy belehúztunk! Tök jó :o)))

Előzmény: TanDream (1386)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.12.19 0 0 1387
Persze, gyertek! Legyünk minél többen! Tök jó, akkor ott fogtok ülni mögöttünk, vagyis növekedett a "kupacunk", de jó :o)
Előzmény: TanDream (1386)
TanDream Creative Commons License 2005.12.19 0 0 1386

Hú arra a talira én is nagyon szívesen mennék!!!

Főleg, hogy Snaker barátom is ily lelkes ezügyben. :-)))

Egyébként mi a 8. sor jobb középen ülünk. Pontosan úgy, hogy 12-14-ig Én és a Nagybátyám a Párjával (Ők tőlem kapták a jegyeket ajándékba), Snaker és a Párja (Shakti79) pedig a 9-10-es széken ülnek.

S minthogy ugyebár pénteken voltam a saját hármunkért és hétfőn Snakeré-ékért így egyvalaki felvásárolta a köztünk lévő 11-es helyet. Ha esetleg itt jár az illető a topicban, akkor légyszi jelezze, hogy tudjuk nem egy ismeretlen valaki ül a barátaim és én közöttem! ;-))) Előre is hálás köszönet neki!!!

A hozzászólások ugrásszerű szaporodása a topicokban nyilvánvaló akkor, ha a topic címszereplőjének ilyen ritkaságszámbamenő, nagyszerű programja van kilátásba helyezve a közeljövőben, mint esetünkben a Solaris koncert...

Én mint az index.hu Tangerine Dream topicos fanok találkozóinak szervezője bizton állíthatom, hogy a Solaris fantalálkozó után (vagy már előtte is közvetlenül) várható még egy erőteljesebb "hozzászólás roham".

A TD topicban épp néhány hete hagytuk le hozzászólásban a Kraftwerk-ét, amitől úgy 2 és fél éve még jóval több mint 1000-rel, de fél éve is még 800 hozzászólással voltunk lemaradva. Pedig a TD nem sokkal több mindent csinált az utóbbi 2 évben sem, mint azelőtt, viszont ezalatt a 2 és fél év alatt volt (sajnos csak...) 3 fan találkozónk (..ja és október végén egy koncertünk is...;-))) ).

Szóval egy fan tali nagyon jó ötlet! És számítsatok rá, hogy nagyon sokminden megbeszélnivalónk lesz egymással - főleg első alkalommal -, úgyhogy a helyet is ahova szervezitek koradélutántól hajnalig tegyétek használhatóvá. Nekünk legalábbis az első talin (+ a többin is nagyjából...) az idő szűke volt a legnagyobb gondunk... :-(((

Kár, hogy pont vasárnapra esik a koncert, mert csinálhatnánk egy Solaris After Party-t is még aznap - közvetlen a koncert után, mint ahogy azt tették pl. a Depeche Mode-osok is tavaly a Dave BSA-beli koncertje után - ezáltal elérve, hogy a koncerttel ne érjen véget a buli és még frissiben az élmény okozta sokk hatása alatt legyen lehetősége elmesélni, hogy neki mit nyújtott a koncert; mennyire tetszett, avagy esetleg nem (..persze ez utóbbira nem adok túl sok esélyt... ;-))) )

Előzmény: lokomotivum (1381)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1385

Hm... ez nagyon kedves Tőled, igazán nagyon szépen köszönöm! :o)

Előzmény: Elefa (1384)
Elefa Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1384

Még annyit Localhostnak:

talán kiválthatom az 1400-as kikérdezést az alábbi dokumentált ténnyel: a másik Solaris fórumban (ZeneFórum magazin) előbb linkeltem be augusztusban ezt a topikot, mint Felhőcske, és van is tőle egy köszönetem érte - no nem személyes, csak ottani fórumbeli -, amire azóta is büszke vagyok :-)

Üdv mégegyszer, sziasztok.

Előzmény: localhost (1382)
Elefa Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1383

Sziasztok!

Annyi új ember jött mostanában, gondoltam most már én is bejövök. Igaz, idézni nem tudom fejből az 1400 hozzászólást, de végigolvastam, és az utóbbi egy évben rendszeresen követem.

Múlt szombaton ért meglepetés, mikor visszafelé lapozva kerestem, hol is tartok, vagyis hogy melyek az új hozzászólások. Öt oldalt kellett visszalapozni két-három napi szünet miatt. Máskor egy hónap alatt nem nőtt ennyit a topik!

Na - gondoltam - itt valami nagy dolog van, ha ennyi hozzászólás született! Hát, nem csalódtam. Aztán az olvasgatást tett, követte.

Tegnap pedig jött a postás.

Igaz, kicsit távolabb leszek a társaságtól, de ott leszek én is.

Üdv, Elefa

localhost Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1382
Bizony bárki jöhet, aki az itt meglevő mintegy 1400 hozzászólást fejből tudja idézni időrendben és kapcsolódó hozzászólásaival együtt.

Nah jó: legyen! - megkönyörültem, mindenki, aki legalább egyszer végigolvasta az elejétől ezidáig.

(a jelentkezőket ki fogom ám kérdezni! - írjatok puskát!)

:D
Előzmény: Snaker (1380)
lokomotivum Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1381
Naná, hogy jöhet! Bár "hosszabb" ideje írogatok ide, de személyesen még én sem találkoztam senkivel, és ha lesz ez a nagyszerű alkalom, miért ne kössük össze a kellemest a kellemessel. Gyere nyugodtan Te is, örömmel várunk. A találkozót majd még időben a koncert előtt szépen "lezongorázzuk".
Előzmény: Snaker (1380)
Snaker Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1380

Erre a találkozóra új arcok is mehetnek? ;)

Amúgy szívesen megismerkednék veletek, mert aki a Solaris-t szereti, rossz ember nem lehet...

Mellesleg Jézuska meghozza a várva várt koncertjegyet, és ha minden igaz, nem is leszek oly messze a fórumbeliektől ;)

No, de száz szónak is egy a vége.... BULIiiii :))

Előzmény: localhost (1370)
localhost Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1379
A koncert reklámja ?
Én tegnap is hallottam a kocsimban valamelyik rádióadón. Nem biztos, de talán a Gazdasági Rádió szólt éppen....
Előzmény: cirrocumulus (1377)
tillA Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1378
A Jézuskával ez már tutira le van szervezve részemről :)
Előzmény: localhost (1376)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.12.16 0 0 1377

Halihó!

Kattintsatok a Privátbankár.hu oldalára: már itt is fönt a KONCERT híre bannerként!!!

És a Gazdasági Rádió meg a Klubrádió is 1 perces reklámszpottal harangozza be a koncertet!

localhost Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1376
Az a Kraftwerk DVD Minimum - (maximum) minden rajongójuk polcán ott kellene díszelegjen!

De már nemsokára ITT az idő!

Előzmény: tillA (1375)
tillA Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1375

"Bárcsak"... - azért a karácsonyt még feltétlen várjuk meg.

(Egyrészt érkezik Felhőcske jóvoltából a Solaris-lemezke, másrészt várom az igazi Jézuskát a Kraftwerk-DVD-vel :)

Előzmény: cirrocumulus (1374)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1374

Nem is hiszem el, hogy már négy (!) éve van annak, hogy felhőcskével együtt "kollárattiláztunk" a MOM-ban. :-(

Így van, így van, Mikulásnapon volt :o)

Remélem, Attiláék legközelebbi koncertjén is - amit még nem tudni, mikor lesz - összefutunk majd!

Bárcsak már tavasz lenne...

lokomotivum Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1373

Hogy én mindig tilla után helyeslek?!

de úgy legyen

Előzmény: tillA (1371)
lokomotivum Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1372

:o))))

Sajnos szélesebb mosolyt nem tudok rajzolni!

Előzmény: tillA (1369)
tillA Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1371
Oké.
localhost Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1370
Figyeljetek ezt a "találkozó"-t én már elég régen tervezgetem.
MOST, a koncert előtt megszervezem, hogy együtt megyünk a koncertre, valahogy úgy, hogy már délután leülünk valami csöndes helyen beszélgetni, ismerkedni.... azután kollektíve megrohamozzuk a MP-t és elfoglaljuk a legjobb ülőhelyeket, oké?

Sőt, amint kitavaszodik, egy kellemes napsütéses hétvégén tartunk majd egy "friss szelek fújnak" - találkozót, amúgy ismerkedésileg.

Nem is hiszem el, hogy már négy (!) éve van annak, hogy felhőcskével együtt "kollárattiláztunk" a MOM-ban. :-(

Ne feledjétek, a jelszó a találkozóra is : " Itt az idő! " ... Hmmmm. Hol is láttam ezt mostanában ? :)
Előzmény: tillA (1369)
tillA Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1369

:)

(Ha minden mást vállalnék is, a klottgatyát nem...)

A "találkozó a koncert előtt" természetesen áll, naná. És találkozó a koncert után is.

Ja, meg közben is :)

Előzmény: lokomotivum (1367)
Youwine Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1368
Vincze Lilla volt ma reggel a Petőfi rádió vendége. 8 óra után csak kb. 3 percet hallottam a beszélgetésből, nagyon kedvesen, elismerően nyilatkozott a Solarisról és egykori zenésztársairól.
lokomotivum Creative Commons License 2005.12.15 0 0 1367

Napok óta nem találok szavakat. Na ezt azért még megbeszéljük! Találkozó a koncert előtt egy szál klottgatyában kivont karddal! (esetleg lóháton). Bár a lóval van egy kis baj: elől harap, hátul rúg, középen meg ráz. :o))

Előzmény: tillA (1360)
cirrocumulus Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1366

Halihó!

De jó, hogy előkerültél :o) Ezer éve nem jártál erre!

Igen, így van, vadonatúj Solaris anyag nem jelent meg a Nostradamus óta, de épp most dolgoznak rajta a srácok! Úgyhogy előbb-utóbb lesz új lemez is :o))

Előzmény: Törölt nick (1365)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1365
Jól látom, hogy a Nostradamus megjelenése óta, új, teljes nagylemezanyagot (csak új számokkal) nem adott ki a Solaris?
cirrocumulus Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1364

Halihó!

Azt hiszem, azért ezzel mi is így vagyunk, mint Te, nem kell szabadkoznod :o)

Természetes, hogy nagyon szeretjük, amit a SOLARIS csinál, de sok más jó zene is létezik, erről Ők is így gondolkodnak.

Az East is ilyen csapat, én is voltam néhány koncertjükön, és Solt topiktársunk a Kobaknet oldalán létre is hozott nemrég egy ilyen fórumot: Solaris, East, és minden ami jó :o)))

Előzmény: lotht (1363)
lotht Creative Commons License 2005.12.14 0 0 1363

Szia!

Beraktam a kedvencem közé a topikot. :)))

Kicsit összemosódnak bennem az emlékek. És be kell vallanom, nem minden nap Solaris-szal kelek és fekszem. Természetesen a legalább 20 éves Krónikákat azért hallgatom szorgalmasan.

Ebből a zenei körből a legrégebbi élő emlékem valamikor '81-82 körüli, East koncert és a Játékok. Legyek, barna legyek és társai.

Pár éve egyanígy karácsony előtt volt egy 3 részes koncersorozat a rég MOM-ban, az nagyon príma volt. Olyannyira, hogy oda egyedül mentem. A zenét akartam.

Előzmény: cirrocumulus (1362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!