Remélem jövő áprilisban legalább egy 2 órás koncertet lesz szerencsénk végig"ülni"...
Így van, 2 órás koncertet terveznek a srácok, az ezen felüliről meg mi gondoskodunk majd a visszatapsolásokkal ;o)
Mégvalami: biztosan esett már róla szó, de hivatalosan hány albuma jelent meg a Solarisnak?
Íme, a Solaris honlap Diszkográfia oldalán megnézheted: a PROGFEST '95 egy válogatás lemez a los angelesi koncertről, ezen a Solaris csak 4 számmal szerepel, de a koncertjük teljes anyaga megjelent a LIVE IN LOS ANGELES c. koncertlemezükön!
Tegnap végre sikerült megnéznem az ajándék DVD-t :))
Nem találok szavakat... olyan jó volt látni az együttest - főleg a '81-es lengyel koncert előtti amatőr felvételek tetszettek... alig ismertem fel 1-2 tagot :))
Remélem jövő áprilisban legalább egy 2 órás koncertet lesz szerencsénk végig"ülni"...
Mégvalami: biztosan esett már róla szó, de hivatalosan hány albuma jelent meg a Solarisnak?
Belegondolok, nem is oly rég, mindössze augusztus végén, nem sokkal a NOAB megjelenése előtt volt az 1000. hozzászólás - azóta meg hogy belehúztunk! Tök jó :o)))
Főleg, hogy Snaker barátom is ily lelkes ezügyben. :-)))
Egyébként mi a 8. sor jobb középen ülünk. Pontosan úgy, hogy 12-14-ig Én és a Nagybátyám a Párjával (Ők tőlem kapták a jegyeket ajándékba), Snaker és a Párja (Shakti79) pedig a 9-10-es széken ülnek.
S minthogy ugyebár pénteken voltam a saját hármunkért és hétfőn Snakeré-ékért így egyvalaki felvásárolta a köztünk lévő 11-es helyet. Ha esetleg itt jár az illető a topicban, akkor légyszi jelezze, hogy tudjuk nem egy ismeretlen valaki ül a barátaim és én közöttem! ;-))) Előre is hálás köszönet neki!!!
A hozzászólások ugrásszerű szaporodása a topicokban nyilvánvaló akkor, ha a topic címszereplőjének ilyen ritkaságszámbamenő, nagyszerű programja van kilátásba helyezve a közeljövőben, mint esetünkben a Solaris koncert...
Én mint az index.hu Tangerine Dream topicos fanok találkozóinak szervezője bizton állíthatom, hogy a Solaris fantalálkozó után (vagy már előtte is közvetlenül) várható még egy erőteljesebb "hozzászólás roham".
A TD topicban épp néhány hete hagytuk le hozzászólásban a Kraftwerk-ét, amitől úgy 2 és fél éve még jóval több mint 1000-rel, de fél éve is még 800 hozzászólással voltunk lemaradva. Pedig a TD nem sokkal több mindent csinált az utóbbi 2 évben sem, mint azelőtt, viszont ezalatt a 2 és fél év alatt volt (sajnos csak...) 3 fan találkozónk (..ja és október végén egy koncertünk is...;-))) ).
Szóval egy fan tali nagyon jó ötlet! És számítsatok rá, hogy nagyon sokminden megbeszélnivalónk lesz egymással - főleg első alkalommal -, úgyhogy a helyet is ahova szervezitek koradélutántól hajnalig tegyétek használhatóvá. Nekünk legalábbis az első talin (+ a többin is nagyjából...) az idő szűke volt a legnagyobb gondunk... :-(((
Kár, hogy pont vasárnapra esik a koncert, mert csinálhatnánk egy Solaris After Party-t is még aznap - közvetlen a koncert után, mint ahogy azt tették pl. a Depeche Mode-osok is tavaly a Dave BSA-beli koncertje után - ezáltal elérve, hogy a koncerttel ne érjen véget a buli és még frissiben az élmény okozta sokk hatása alatt legyen lehetősége elmesélni, hogy neki mit nyújtott a koncert; mennyire tetszett, avagy esetleg nem (..persze ez utóbbira nem adok túl sok esélyt... ;-))) )
talán kiválthatom az 1400-as kikérdezést az alábbi dokumentált ténnyel: a másik Solaris fórumban (ZeneFórum magazin) előbb linkeltem be augusztusban ezt a topikot, mint Felhőcske, és van is tőle egy köszönetem érte - no nem személyes, csak ottani fórumbeli -, amire azóta is büszke vagyok :-)
Annyi új ember jött mostanában, gondoltam most már én is bejövök. Igaz, idézni nem tudom fejből az 1400 hozzászólást, de végigolvastam, és az utóbbi egy évben rendszeresen követem.
Múlt szombaton ért meglepetés, mikor visszafelé lapozva kerestem, hol is tartok, vagyis hogy melyek az új hozzászólások. Öt oldalt kellett visszalapozni két-három napi szünet miatt. Máskor egy hónap alatt nem nőtt ennyit a topik!
Na - gondoltam - itt valami nagy dolog van, ha ennyi hozzászólás született! Hát, nem csalódtam. Aztán az olvasgatást tett, követte.
Tegnap pedig jött a postás.
Igaz, kicsit távolabb leszek a társaságtól, de ott leszek én is.
Naná, hogy jöhet! Bár "hosszabb" ideje írogatok ide, de személyesen még én sem találkoztam senkivel, és ha lesz ez a nagyszerű alkalom, miért ne kössük össze a kellemest a kellemessel. Gyere nyugodtan Te is, örömmel várunk. A találkozót majd még időben a koncert előtt szépen "lezongorázzuk".
Figyeljetek ezt a "találkozó"-t én már elég régen tervezgetem. MOST, a koncert előtt megszervezem, hogy együtt megyünk a koncertre, valahogy úgy, hogy már délután leülünk valami csöndes helyen beszélgetni, ismerkedni.... azután kollektíve megrohamozzuk a MP-t és elfoglaljuk a legjobb ülőhelyeket, oké?
Sőt, amint kitavaszodik, egy kellemes napsütéses hétvégén tartunk majd egy "friss szelek fújnak" - találkozót, amúgy ismerkedésileg.
Nem is hiszem el, hogy már négy (!) éve van annak, hogy felhőcskével együtt "kollárattiláztunk" a MOM-ban. :-(
Ne feledjétek, a jelszó a találkozóra is : " Itt az idő! " ... Hmmmm. Hol is láttam ezt mostanában ? :)
Vincze Lilla volt ma reggel a Petőfi rádió vendége. 8 óra után csak kb. 3 percet hallottam a beszélgetésből, nagyon kedvesen, elismerően nyilatkozott a Solarisról és egykori zenésztársairól.
Napok óta nem találok szavakat. Na ezt azért még megbeszéljük! Találkozó a koncert előtt egy szál klottgatyában kivont karddal! (esetleg lóháton). Bár a lóval van egy kis baj: elől harap, hátul rúg, középen meg ráz. :o))
De jó, hogy előkerültél :o) Ezer éve nem jártál erre!
Igen, így van, vadonatúj Solaris anyag nem jelent meg a Nostradamus óta, de épp most dolgoznak rajta a srácok! Úgyhogy előbb-utóbb lesz új lemez is :o))
Azt hiszem, azért ezzel mi is így vagyunk, mint Te, nem kell szabadkoznod :o)
Természetes, hogy nagyon szeretjük, amit a SOLARIS csinál, de sok más jó zene is létezik, erről Ők is így gondolkodnak.
Az East is ilyen csapat, én is voltam néhány koncertjükön, és Solt topiktársunk a Kobaknet oldalán létre is hozott nemrég egy ilyen fórumot: Solaris, East, és minden ami jó :o)))
Kicsit összemosódnak bennem az emlékek. És be kell vallanom, nem minden nap Solaris-szal kelek és fekszem. Természetesen a legalább 20 éves Krónikákat azért hallgatom szorgalmasan.
Ebből a zenei körből a legrégebbi élő emlékem valamikor '81-82 körüli, East koncert és a Játékok. Legyek, barna legyek és társai.
Pár éve egyanígy karácsony előtt volt egy 3 részes koncersorozat a rég MOM-ban, az nagyon príma volt. Olyannyira, hogy oda egyedül mentem. A zenét akartam.