RogerWilco jól emléxik, bár nekem 5.3.x.x-es Nero rémlik, amelyik megkérdezte, hogy lámáknak/;)/ engedélyezem-e az írást. DE! Ilyenkor a Nero-ba integrált Human Rights MINDENT beállított a registry-ben, amihez most külön le kell tőtteni.
Az alapgond az, /whis(5823)->jó ötlet, de F.C.King Bastard problémáját csak a gizda tunnya megódani.../ hogy a drive-ok direkt elérése az NT-kerneles winfos-okban csak a gizdáknak engedett mög. Ha a gizda opsysbuzerálási üzemmódban engedélyezni Jacob Gyps-nek xy drive direkt elérését, akkor Jacob MÁR MULTIUSER-ES TELEPÍTETT /DiscJuggler, CloneCD pl./ íróprogi alatt látni fogja a drive-ot, és pörkőnyi is tud rá. DE JACOB NEM TUNNYA TELEPÍJJENI A PROGGYT !!! Szerintem a cdrecord sem fog dógoznyi, pont emiatt... 8(
RogerWilco: Milyen cdvrájtikusz egzotikuszod van, hogy a Feurio nem ismeri fő ??! Aspi-d rendben van?
Nálunk is előfordult párszor, hogy a Nero 5.x.x Win NT4 alatt (Yamaha CD-RW) kiakadt és szép fényes poháralátét keletkezett. Főleg akkor csinált ilyet, ha audióCD-t másoltam volna, mondjuk CDtext-tel. De csak úgy simán is csinálta, meg párszor mp3-mal is. Ugyanakkor a CloneCD nem prokukált selejtet.
Most áttettük Win98 alá, a tesztelés folyik.
5.5.9.0 userként biztosan nem ír, Power Userként nem próbáltam. (Az 5.5.X.X verziók az alapokat tekintve azonosak, csak javulgat a progi...) A Nero Rights (http://www.nero.com/en/index.html#c1023694368810) segítségével viszont gond nélkül, mezei userként is.
A telepítésre nem emlékszem, de a NeroRights (=Human Rights? :-))) még csak nem is hallottam, mégis userként (PowerUser) tud írni. Igaz, nem a legfrissebb verzió, azt hiszem 5.5.0.x
A pudding próbája a zabba... :o) "Áldozz" rá egy CD-RW-t, hogy megtudd, mer' én nem'tom... MP3-ból audiot én biztos, hogy Feurio-val vagy EAC-al írnék... Minden codec más fejlécet használ (durva közelítéssel...), ez lehet a felismerésbeni különbség oka...talán...
Lehet, hogy a másik albumot más, és/vagy más progival/codec-el csinálta...
A Nerot telepiteni csak rendszergizdaként lehet, sőt írni is csak így hajlandó. Kivéve, ha letöltöd hozzá az Aheadtól a Nero Rights nevű progit, amit a rendszergizda telepít, aztán megadja benne, hogy kik írhatnak a Neroval. Ezután már lehet írni normál user jogokkal.
A Nero legalábbis müködik userként, a telepítésre nem emlékszem hogy ment.
Ami majdhogynem tutkó hogy muxik, az a cdrecord (free, opensource, Linuxra is), de win alatt tudtommal csak konzolon megy, nincs csicsa hozzá. Telepíteni nem kell, egy db .exe file
Nem tudom mivel grabbelték, de valóban full album, szünetekkel. Ez csak "szépséghiba" vagy valóban csak az elsö szünetig fog írni?
De hogy a másik hasonlót mi a fenének ismeri fel rendesen? :-)
morpet(5799): Hats off to you ! :o) Rég láttunk... (Aki nem tudná, ő topikunk alapítója...)
Én nem dobnám el azért az LG-t... ;o) 8x-an is lehet igen jó minőségű audio-t írni. Jó progi és jó alapanyag kell hozzá. Mindenképpen phtalo-s legyen, mert a világosabb szín miatt az asztali cuccosok jobban csípják. Szvsz Kodak 1-12x és a Mitsui Gold-ok (pl. a legtöbb Sony ez..) a legjobbak. Progiban Feurio és EAC. De természetesen trollcsinak(5800) igaza van.
csapdani(5801): "Ergo a winyó típusa is kurvára számít." Ergo: a nagy sz@rt számít. 8) Ami igen: elérési idő(!!!), típus(ATA 16-133 vagy netán PIO??!), master vagy slave, melyik partícióról megy az írás(opsys?, temp?, swap?)
Bocsi. 8)
crimson(5804): Most nem is az Ahead-et kellene bizgetned, hanem a CD-Speed alkotóját Erik Deppe-t... :o) Ha egy "vacak" Plexi-t vettél volna, akkor is így jártál volna... ;o)
amaz(5811): a burn-proof miatt már nem nagyon érdekes, hogy egyedül legyen... Ami fontosabb, hogy opsys legyen alatta, ne w9x/ME, hanem w2k/xp vagy valami pingvines... :o)
RogerWilco(5812): Kérdezem: ez nem egy komplett album véletlenül gap-ekkel együtt pl. EZ-CDDA-Xtractor-ral grebbelve? Ha igen, akkor a track-kezdő és track-záró digital silence-ek miatt nézheti az össz hossznak az első track hosszát. Van a Nero által kijelzett hossznál egy szünet? Ha van, akkor valszeg jó helyen tapogatózok.
A másik problémád ennyi info alapján rettenetesen "sokesélyes"; hülyeséget szoktam beszélni, de általában nem készakarva, így erről nem nyilatkoznék... :o)
Mitöl lehet, hogy ha egy 40 perces mp3-ból audiót akarok iratni, a Nero 5.5.x.x csak 11 percesnek ismeri fel. Ez csak ezzel fordul elö, más mp3-akat megfeleöen kezeli. Ez a file is sima 128 kb-es kódolás, még VBR sincs. winamp lejátsza rendesen, linux alatt is OK.
Más - adat CD íráskor egy adott filehalmazból ua. Nero söralátéteket gyártott (scsi errors, reset occured, stb) Linux alatt simán megírta. (Csak abból az egy filehalmazból! A többi CD-t gond nélkül megírta a Nero is)
qrva sokat :-)
Ha aggódol megfele, hát hagyj egy helyet üresen alatta felette, esetleg tehetsz be háromventis frontoldali hdd hűtőt ha ipari méretekben akarod űzni a legális biztonsági másolatok készítését.
Eddigi tapasztalataim szerint 0-50 közt...
Sajnos nem hülyéskedek. Számomra tökéletesen megbízhatatlan darabnak tűnik :-((((
Volt rá példa, hogy ugyanazt az újraírható CD-t 10-15 alkalommal írtam fel egymás után, mert próbálgattam és gond nélkül felírta, de volt olyan is, amikor a második CD-t már képtelen volt normálisan felírni.
Visszavittem a boltba, szerintük jó. Azóta alig-alig használtam.
Pár napja vettem egy Yamaha CRW3200E írót.
Kérdésem az lenne, hogy egymás után kb. hány cd-t írhatok meg anélkül, hogy a túlmelegedésből bármi gond származna?
alapból az enyém sem tudott egyszeresen, de hát ezért van a Nero-ban a Drivespeed (Meghajtósebesseg) hogy a tulajdonságoknál hozzá lehessen adni pl. az 1x-es írást.
Az újabb LG nem tud 1x írni!
Nekem is 4x a legkisebb mód és semmi baj a zenék mínőségével főleg a feurio progival van írva.
Kösz ZolcsiBaba a feuriot. :)
újabb 5 cd. mongyuk az írót nem tudom, de! a móltkor quantumról írtam, most seagate-ről (winyóról) és a buffer lement minimumra, a cdt azért megírta. ergo a winyó típusa is kurvára számít.
Tudom, hogy már sokszor volt téma, de egyszerűen nem találom a vonatkozó részeket. A kérdésem az, hogy mekkora sebességgel írhatok audio cédét, ha azt akarom, hogy régebbi "asztali" cd lejátszók is gond nélkül lejátszák? Értsd: az LG-ről le kell mondanom a maga 8x-os minimális írási sebességével?
Mély tiszteletem Uraim ! Rég jártam már erre(is). Gondolom, ebből volt is öröm jócskán... ;o))
gytam(5676): multisession-os volt, és nem tudta másolni, csak az elsőt, de a TOC-t "helyesen" látta.
GombocArtur(5683): meghalt már szegényke?
Az Index Kertésze(5684): nincs, és ne is keresd sehol; Ahead-ék még nem csináltak...
crimson(5700): meg kell békülnöd a szituval, vagy írj az author-nak... Nem ASPI gond, de tényleg összefüggésben van a BurnProof-al. Ugyanez van az 516-al és a Plexi 1210-el és 4012-vel is (ha vigasztal egyáltalán...); W98 alatt csináld...
Heavy_D(5703): Yamaha CDRW-F1...
nebamun(5704): Vitya(5765) linkje erre is megoldás... 8)
gytam(5707): rossz helyen uncheck-olsz... EAC Options->Tools->Use CD-Text... ->uncheck.
bazsix(5724): akkor keress valaki másnál egy cd-író programot (pl. CDRWin, Nero,stb.).. ;-)
puppis(5738): zip-eld össze, és úgy írd fel... vagy ha időmilliomos vagy, akkor a html-ben írd át a href-eket rövidebbre... 8-)
close652(5757): gondolom EAC helyett az ECDC-t gondoltál... 8)
jozsvarga(5764): felfrissítetted a Nero-d? DAO-ban próbálod?
zako(5766): a 2.ponthoz: télleg nem tunnya se a DAO-t, se az overburning-et, és audiograb-re se naon f@sza... 8(
dmerk(5767): a CD Máté még eléggé kiforratlan progi, bár nagy reményekre jogosító. Főleg a drive-ok támogatása hagy még kívánnivalót maga után. Szvsz nálad is ez a szitu. Trollcsi(5768) kérdése jogosnak tűnik... :) Főleg a cd-rw-k korában... ;-)