Valaki meg mondaná nekem hogy ezt a meccset miért Satoyama nyerte? Mert már megnéztem vagy százszor de nem tudok rájönni hogy miért nem Kitaharima nyert!
a promotion zone-ba fog kerülni, ahonnan valószínűleg egy sima kachi-koshival felkerülhet
addig még erősödhet a juryóra, mert felteszem, nem liftezni akar majd :)
más: Attila sajnos megint csúnyán megsérült a hatodik meccsén, rossz volt nézni, ahogy aláfordult a bekötött bokája, így 3-4-gyel zár, legközelebb ismét a sandanme elején lesz - remélhetőleg szakadás, vagy ilyesmi nincs
A 2005 szeptemberi torna jut eszembe, gondolom, nem csak nekem. 12 nap után Kotooshu 12-0-ra állt, és Asashoryu (mint egyetlen yokozuna) csak 10-2-re. Aztán Osh vesztett Asa és (meglepetésre) Kisenosato ellen, és a rájátszásban a yokozuna győzött.
Harumafuji, mióta ozeki lett, néha nagyon nagy hülyeségeket csinál. Ma például azt találta ki, hogy nem tér ki, nem megy övre, hanem leáll pofozkodni (tsuppari) Barutóval. Aztán mire észbe kapott, már repült is kifelé.
Most nézem, hogy a Sumo Reference honlapon már Youtube link is van, ahol meg lehet nézni a meccseket. :-)
Sakumayamának megvan az 5. győzelme is, bár most kicsit meleg volt, mert Chiyoo egy pillantra felemelte a levegőbe. Ezzel akkor beállította Itai 1979-es rekordját (26-0).
Ohara 75 kg, Orora pedig 273, ha jól néztem. A különbség ca. 200 kg. Mégis a kisebb nyert. Ők a legkisebb / legnagyobb súlyúak a mezőnyben? Egzotikus páros...