Ha nincs locsolva, akkor logikus, hogy szárad a levele, nem jól gondolom? Amúgy meg, a vágási felületet földbe tétel előtt be lehet kenni/szórni/mártani valami gombaölővel/be.
Lehet, hogy zárt kapukat döngetek, lévén két igen speciális különlegességnek.
Szeretnék külföldről rendelni cananga odorata (ylang-ylang) illetve Michelia champaca (parfüm fa) közül valamelyiket. Mindegyik kapható, de én csak egyet tudnék házon belül tartani (lévén nem kis méret miatt), ezen kívül egyik sem olcsó.
Napok óta keresgélek az interneten információkat, de nem tudok dönteni.
Mind kettőről azt írják, csodás illatú. De nem mindegy sok egyéb információ.
Virágzás kezdete, folyamatos vagy csak egyszeri virágzás, téli tartás stb.
Novobalt , homok , perlit keverékébe , de keverj a "földjébe" gombaölőt , sőt ha kikel akkor is gombaölős vízzel locsold! 25-28 fokon pár nap alatt kikel.
Én egyszer próbálkoztam az ültetésével.Sok ki is kelt,de sajnos rövidesen tönkre is mentek.Lehet valamit rosszul csináltam.Szerintem ültesd el a magokat.
A H-G. Röpke kertészet oldalán a trópusi növényeknél nincs adat, csak a mediterrán növényeknél és a citrusoknál, ott is csak magasság - cserépről semmi. (+ horribilis árak)
Jozsó, lehet, hogy éretlenül sikerült megkóstolnod az édes granadillát, mert amit én ettem ilyen néven, az elég markánsan édes volt. Az edulis meg eléggé savanykás :).
Hello mindenkinek! Csináltam egy kis listát pár egzotikumról amiket még keresek, vagy mert tönkrementek, vagy hiába rendeltem nem keltek ki, vagy nem is voltak még. Ha vkinek van esetleg ezekből feleslege akkor írjon. Csere is érdekel.
Kóstoltam néhányat,bevallom egyik sem nyerte el a tetszésemet.Az edulisé volt a legíz- letesebb,de nem voltunk oda érte.Egy csomó mag amelyek némi takony szerű anyagban voltak bekeverve.Ez legalább édeskés volt,de a másik kettő az meg ráadásul tökízű volt.Nem véletlenül az P.edulist termesztik zömmel (Maracuja).Ebből nekem a sötét lilás gyümölcsű termett,most van egy másik változata,de ez még nem mutatkozott be.Az óriás egyáltalán nem ízlett és a édes granadijjának nevezett meg nem volt édes.Lehet,hogy eredeti élőhelyén (a trópusokon)egész más lenne,sőt szinte biztos.Még volt egy negyedik is aminek nem tudtam a nevét,az viszont borzalmas volt, de az lehet,hogy nem is ehető fajta volt,azt azonnal kiköptem.Hát ennyit a passiflórák- ról.A virágjuk viszont maga a csoda.Az óriás még decemberben is virágzott,pedig nem volt több 10 foknál.
Arth úr írta valahol,hogy a télen beérő narancsai nem olyan jó ízűek,mint ami nyáron, különösen a szabadban érik be.Ez azt hiszem minden gyümölcsre igaz.a sárga szamócaguaván késői termései télen a telelőben értek be,csaknem ehetetlenek voltak, míg a nyáron beérők nagyon finomak.Most ugyanígy jártam a közönséges guava ter- méseivel is.A Gábor még az ősszel valamikor mutatta be az ő beérett gyümölcseit. Sajnos az enyémek akkor már csaknem méretesek voltak,de teljesen éretlenül kerültek a tárolóba,így szinte leálltak,ill.annyira lelassult az érés folyamata,hogy több hónap kellett az éréshez (igaz itt csak 5 fok körüli a hőmérséklet.)Most érett be,de az íz sajnos közel sem olyan kellemes,kissé savanykás.Ime,a guaván gyümölcse,amely egyébként 115 gr-ot nyomott.Még van rajta 4-5 db félig érett.
Elnézést nem voltam pontos, a cassia fahéjról beszéltem, a sima ceylonit hüvösebben kell tartani. Az nekem sem nő, olyan 18-20 fokon van enyhe öntözéssel. De nekem egyenlőre nem szárad. üdv
Valamikor -talán félreértettem- azt olvastam tőled, hogy lehetőleg 20 C fok alatt, alig locsólni. Hát én tényleg alig locsolom (4 ceyloni fahéjról van szó), közel 20-21 C fokon tartottam. Száradnak a levelek, alig élnek. Nem tudom mi lenne jó nekik?
Szia Ponthogy nem, épp ezért írtam, tehát nem kap túl sok fény, ennek ellenére már 5-6 levelet hozott december óta. Kb 24-25 fokon van, és locsolni akkor szoktam ha már pehelykönnyű a földje. Egyéb körülmény nincs, talán a földjétől is függ, nagyon laza perlitesbe ültettem még nyáron. üdv.