Keresés

Részletes keresés

Flanell Creative Commons License 2010.02.24 0 0 3933
Ha nincs locsolva, akkor logikus, hogy szárad a levele, nem jól gondolom?
Amúgy meg, a vágási felületet földbe tétel előtt be lehet kenni/szórni/mártani valami gombaölővel/be.
Előzmény: WasLos? (3932)
WasLos? Creative Commons License 2010.02.23 0 0 3932

hali!

 

két hete ültettem ananászt, de szárad a levele, mi(k) lehet a hibák

előljáróban annyit: kb. 1.5 -2 cm csonkot hagytam 48 órán keresztül  hagytam száradni.  a levélrózsa zöld volt.

 

1) normál virágföldbe ültettem

2) gyökereztető hormonnal nem lett  kezelve. (ültetés után vettem)

3) zacskót húztam rá. de ki lett lukasztva pár helyen a zacskó.

4) locsolni nem locsoltam.

 

---

 

a következő próbálkozás miatt kérdezem. 

 

köszike 

 

csoer Creative Commons License 2010.02.23 0 0 3931

 

Sziasztok!

 

Lehet, hogy zárt kapukat döngetek, lévén két igen speciális különlegességnek.

Szeretnék külföldről rendelni cananga odorata (ylang-ylang) illetve Michelia champaca (parfüm fa) közül valamelyiket. Mindegyik kapható, de én csak egyet tudnék házon belül tartani (lévén nem kis méret miatt), ezen kívül egyik sem olcsó.

Napok óta keresgélek az interneten információkat, de nem tudok dönteni.

 

Mind kettőről azt írják, csodás illatú. De nem mindegy sok egyéb információ.

Virágzás kezdete, folyamatos vagy csak egyszeri virágzás, téli tartás stb.

Egyszóval: melyiket érdemesebb venni?

 

Kérdésem: van-e valakinek valamelyikkel tapasztalata?

 

 

Hanga444 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 3930
Sziasztok,
Etlingerával van valakinek tapasztalata? Hogyan kell virágzásra bírni?
marimama51 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 3929
Valószínüleg az enyémek azért pusztultak el,mert nem raktam bele gombaölőt.
Előzmény: sjohn (3927)
Tünci71 Creative Commons License 2010.02.15 0 0 3928
Köszönöm a tanácsot, megfogadom.
Előzmény: sjohn (3927)
sjohn Creative Commons License 2010.02.14 0 0 3927
Novobalt , homok , perlit keverékébe , de keverj a "földjébe" gombaölőt , sőt ha kikel akkor is gombaölős vízzel locsold!
25-28 fokon pár nap alatt kikel.
Előzmény: Tünci71 (3926)
Tünci71 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 3926

Milyen földbe ültetted, igényel valami különleges bánásmódot? 1 próbát lehet, hogy megérne.

Előzmény: marimama51 (3924)
Tünci71 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 3925

Köszi az infót, Én is papayara gondoltam, de attól nagyobb ezért nem voltam benne biztos.

Előzmény: szaguaro (3923)
marimama51 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 3924
Én egyszer próbálkoztam az ültetésével.Sok ki is kelt,de sajnos rövidesen tönkre is mentek.Lehet valamit rosszul csináltam.Szerintem ültesd el a magokat.
Előzmény: Tünci71 (3920)
szaguaro Creative Commons License 2010.02.14 0 0 3923
Papaja.
Előzmény: Tünci71 (3920)
macskusz12 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 3922
Szeretnék kérni nincs valakinek felesleges sokvirágú jázmin, és vanília dugványa?
nbanna Creative Commons License 2010.02.14 0 0 3921
A H-G. Röpke kertészet oldalán a trópusi növényeknél nincs adat, csak a mediterrán növényeknél és a citrusoknál, ott is csak magasság - cserépről semmi. (+ horribilis árak)
Előzmény: csoer (3918)
Tünci71 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 3920

Sziasztok!

 

Szeretném a segitségeteket kérni, ilyen gyümit kaptam. Megtudja vki mondani, hogy mi a neve és érdemes e elültetni a magját?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.10 0 0 3919
Nem.Jól látod.Üdv.:J.
Előzmény: csoer (3918)
csoer Creative Commons License 2010.02.10 0 0 3918

Sziasztok!

 

Egy kérdésem lenne és előre is köszönöm a választ.

 

Két német kertészetről van szó.

A Flora Toskana online kertészet áruinál megtalálható precízen megtalálható, hogy hány literes cserépben szállítják illetve milyen magas.

Viszont a Pflanzenversand Hans-Guenter Röpke kertészetnél semmi adatot nem találtam az árakon kívül.

Talált-e valaki erre vonatkozó adatot? (növény méretei)

Lehet, hogy alaposan elkerűlte a figyelmemet?

 

boru raderu Creative Commons License 2010.02.09 0 0 3917
Jozsó, lehet, hogy éretlenül sikerült megkóstolnod az édes granadillát, mert amit én ettem ilyen néven, az elég markánsan édes volt. Az edulis meg eléggé savanykás :).
Előzmény: jozso48 (3914)
gáborke Creative Commons License 2010.02.08 0 0 3916
Nem teljesen olyan mint az enyém volt, az a kár, hogy a finom vajszerű pulpa olyan kicsiny.
Előzmény: jozso48 (3913)
gáborke Creative Commons License 2010.02.08 0 0 3915
Hello mindenkinek!
Csináltam egy kis listát pár egzotikumról amiket még keresek, vagy mert tönkrementek, vagy hiába rendeltem nem keltek ki, vagy nem is voltak még. Ha vkinek van esetleg ezekből feleslege akkor írjon. Csere is érdekel.

Inga edulis
Annona reticulata
Annona squamosa
Rollinia deliciosa
Canarium ovatum (pili dió)
Inocarpus edulis
Blighia sapida (akiszilva)
Genipa americana
Bertholletia excelsa (brazildió)
Casimiora edulis (Fehérzapota)
Pimenta dioica (Szegfűbors)
Hevea Braziliensis (kaucsuk)

üdv
jozso48 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 3914
Kóstoltam néhányat,bevallom egyik sem nyerte el a tetszésemet.Az edulisé volt a legíz-
letesebb,de nem voltunk oda érte.Egy csomó mag amelyek némi takony szerű anyagban voltak bekeverve.Ez legalább édeskés volt,de a másik kettő az meg ráadásul tökízű volt.Nem véletlenül az P.edulist termesztik zömmel (Maracuja).Ebből
nekem a sötét lilás gyümölcsű termett,most van egy másik változata,de ez még nem
mutatkozott be.Az óriás egyáltalán nem ízlett és a édes granadijjának nevezett meg
nem volt édes.Lehet,hogy eredeti élőhelyén (a trópusokon)egész más lenne,sőt szinte
biztos.Még volt egy negyedik is aminek nem tudtam a nevét,az viszont borzalmas volt,
de az lehet,hogy nem is ehető fajta volt,azt azonnal kiköptem.Hát ennyit a passiflórák-
ról.A virágjuk viszont maga a csoda.Az óriás még decemberben is virágzott,pedig nem volt több 10 foknál.
Előzmény: Tamás927 (3911)
jozso48 Creative Commons License 2010.02.08 0 0 3913
Arth úr írta valahol,hogy a télen beérő narancsai nem olyan jó ízűek,mint ami nyáron,
különösen a szabadban érik be.Ez azt hiszem minden gyümölcsre igaz.a sárga szamócaguaván késői termései télen a telelőben értek be,csaknem ehetetlenek voltak,
míg a nyáron beérők nagyon finomak.Most ugyanígy jártam a közönséges guava ter-
méseivel is.A Gábor még az ősszel valamikor mutatta be az ő beérett gyümölcseit.
Sajnos az enyémek akkor már csaknem méretesek voltak,de teljesen éretlenül kerültek a tárolóba,így szinte leálltak,ill.annyira lelassult az érés folyamata,hogy több
hónap kellett az éréshez (igaz itt csak 5 fok körüli a hőmérséklet.)Most érett be,de az
íz sajnos közel sem olyan kellemes,kissé savanykás.Ime,a guaván gyümölcse,amely
egyébként 115 gr-ot nyomott.Még van rajta 4-5 db félig érett.
sjohn Creative Commons License 2010.02.06 0 0 3912
Próbálkozz itt , itt többen foglalkoznak vele!
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018840
Előzmény: Tamás927 (3911)
Tamás927 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 3911
Csak megkérdeztem
Előzmény: sjohn (3910)
sjohn Creative Commons License 2010.02.06 0 0 3910
Miből gondolod , hogy itt bárki is látta mindegyiket , és megkóstolta az összes ehetőt?
Előzmény: Tamás927 (3909)
Tamás927 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 3909

Sziasztok !

 

Lenne egy kérdésem felétek.

 

Azt szerném megkérdezni hogy szerintetek melyik a legfinomabb és legszeb pssiflora?

 

A válaszadást előre is köszönöm!

 

Tamás

csoer Creative Commons License 2010.02.06 0 0 3908

Szia!

A ceyloni fahéjam témáját lezárva megtaláltam a spanyól viaszt, akarom mondani a probléma magját.

Egyszerű.

A fahéjak levelei a csúcstól kezdtek száradni.

Olyan helyen tartottam, ahol nem ment a hőmérséklet 20 C fok fölé.

Így egészen közel raktam mindegyiket az ablakhoz. De!

Az ablaktól akár 15 cm-re az üvegen keresztűl is "sugároz" a hideg és ez okozta a levelek száradását.

Üdv.

 

Előzmény: gáborke (3907)
gáborke Creative Commons License 2010.02.05 0 0 3907
Elnézést nem voltam pontos, a cassia fahéjról beszéltem, a sima ceylonit hüvösebben kell tartani. Az nekem sem nő, olyan 18-20 fokon van enyhe öntözéssel. De nekem egyenlőre nem szárad.
üdv
Előzmény: csoer (3906)
csoer Creative Commons License 2010.02.05 0 0 3906

Szia!

Valamikor -talán félreértettem- azt olvastam tőled, hogy lehetőleg 20 C fok alatt, alig locsólni. Hát én tényleg alig locsolom (4 ceyloni fahéjról van szó), közel 20-21 C fokon tartottam. Száradnak a levelek, alig élnek. Nem tudom mi lenne jó nekik?

Melegebb? több víz? hagyni ahogy van?

 

üdv.

Előzmény: gáborke (3905)
gáborke Creative Commons License 2010.02.05 0 0 3905
Szia
Ponthogy nem, épp ezért írtam, tehát nem kap túl sok fény, ennek ellenére már 5-6 levelet hozott december óta.
Kb 24-25 fokon van, és locsolni akkor szoktam ha már pehelykönnyű a földje.
Egyéb körülmény nincs, talán a földjétől is függ, nagyon laza perlitesbe ültettem még nyáron.
üdv.
Előzmény: csoer (3904)
csoer Creative Commons License 2010.02.05 0 0 3904

Valószínű, nagyon jó, világos helyen van.

Az én fahéjaim (kb 21 C fok, közepesen világos hely és alig -alig locsólva, a teteje por száraz) levelei száradnak, nemhogy új hajtásokat hozna.

Itt derül ki, hogy a tartás körülményei? mennyire meghatározóak.

Előzmény: gáborke (3902)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!