Nem errol van szo, barmikor csinalok egy statikus metodust, egy wrappert, vagy barmit.
De, ez egy olyan funkcio, aminek egeszen nyilvanvaloan a core API-ban van a helye, es ne feledjuk el, a String-nek van ilyen replace() metodusa. Abszolute illogikus, hogy a StringBuffer-nek meg nincs.
Csinálok egy MyStringBuffer osztályt úgy, hogy kiegészítem a StringBuffert egy translate(char a, char b) metódussal. Minden mást örökölne a StringBuffertöl.
Ha a StringBuffer nem lenne final-ként definiálva. :-(((
Osszevont valasz: egy szereny poent akartam elsutni angyalhentes rovasara, de ugy latszik nem jott at :(
Tkp azt akartam felvetni, hogy miert kellene itt es most a StringBuffer.reverse vagy egyaltalan barmilyen metodus letjogosultsaga mellett vagy ellen ervelnunk (402)
(Persze, azert ha ennek a feladatnak az elofordulasi gyakorisagat osszevetem azzal, hogy egy adott karaktert egy masikra csereljunk le, vagy horribile dictu egy substringet egy masik substringre, hat az utobbiak mindossze parezerszer gyakoribb problemak. :))
Bizonyos forditoporogramok a nyelvtani elemzest stack automataval vegzik. Az elso lepesek kozott van, hogy a (token) stringet belenyomjak a verembe, es indulhat az elemzes. Namost ahoz, hogy a verem tetejen az eredeti sztring elso betuje legyen, ahoz a verembe forditva kell beletenni a stringet. Ime a pelda :)
Jah, csak hat ez agyuval verebre. Es egy 200 karakter koruli stringbufferre biztos lassabb, mint vegignezni egyenkent a karaktereket. (Meg nem is nagyon lehet maskepp egy karakterre keresni.)
Hi!
Van vmi mód a javaban arra, hogy egy StringBuffer obiektumváltozóban az összes A betűt lecseréljem mondjuk C betűre? A változót a felhasználótól kérem be, ezért a betűk helye határozatlan.
azért zavarlak, mert nekem is hasonló TXT file beolvasási problémát kellene megoldanom, de még nagyon az elején tartok. Ha nem nagyon védett a forrásod akkor elküldhetnéd, nagyon sok mindent tudnék belőle tanulni (még kezdő vagyok Java-ban).
Pont ellenkezoleg. Ugyanis a billentyuzet feltetelezese mar onmagaban serti a platformfuggetlenseget :))
De most komolyan. Milliofele platformon milliofele billentyuzet van. Volt ugye, amin 8 funkciogomb volt, van, amin 10, van, amin 12, de olyat is lathat az ember, amin 15 van.
Ezeknek milyen kodot adnal?
Az awt egy jo kompromisszum a hasznalhatosag es a platformfuggetlenseg kozott, mert ugy probaltak megtervezni, hogy minden platformon, ahol implementaltak, mukodjenek a funkcioi. Lehetoleg azonos modon, persze ez mar implementaciofuggo, tehat nem teljesul. :)
Nagyon úgy tűnik, hogy azért lehetetlen AWT nélkül megoldani a statikus readChar()/readKey()
metódusokat, mert azokat az AWT is csak natív hívásokkal tudja megvalósítani.
Ha viszont ez így van, akkor felmerül a kérdés, hogy ez nem veszélyezteti-e a bájtkód platformfüggetlenségét.
Azert nem szeretem ezt a szot, mert egy objektumnak mar nincs tipusa. Csak osztalya. Akkor tipuskonverzio <-> osztalykenyszerites? Egyaltalan, milyen szo az, hogy osztalykenyszerites? :)