Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 721

adalék a joggyakorlathoz még ha nem 100%-ban ide vág is
megvan itt mindenkinek a maga kis törvényesdije. APEH kontra KFF.

A fenti rendelkezések értelmében az előzetesen felszámított adó levonhatóságát aszerint kell megítélni, hogy a gépkocsi személygépjárműnek (vtsz. 8703) avagy áruszállító gépjárműnek minősül (vtsz. 8704). E tekintetben kizárólag a Kereskedelmi Vámtarifa besorolása az irányadó, tehát közömbös, hogy az autó forgalmi engedélyében a jármű miként van feltüntetve.

a teljes cikk a lap alján/akit érdekel/

http://www.apeh.hu/megyek/heves/allasfogl.htm
xeniah Creative Commons License 2007.01.19 0 0 720
Látom, összejött :) Gratula!
Előzmény: Törölt nick (719)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 719
herchee Creative Commons License 2007.01.19 0 0 718

Osztrák képviseletek címei. Ha valakit érdekel.

http://www2.kfzweb.at/leveltemplate.phtml?file=/all/ansprechpartner/934190600.html

WooDoo: Feljelentés után mennyi idő múlva kaptad meg az első szerelmeslevelet?

Engem Dec 30-án jelentettek fel a zsaruk, szerinted mikorra várhatom?

WooDoo Creative Commons License 2007.01.19 0 0 717

Semmilyen rendelet sem tiltja, hogy Ackerman elven működő kormányműve legyen egy segédmotoros-kerékpárnak. Viszont minden ilyen kormányművel rendelkező járművet a 8703 VTSZ alá sorolnak. A KF erre hivatkozik, és ezért nem hajlandóak üzembe helyezni smkp-ként a járgányainkat. Szerintem ez az álláspont támadható, hiszen az EU többi tagállamában is ugyanez a mopedautók VTSZ száma, és mégis a segédmotoros kerékpárokra vonatkozó szabályok érvényesek rájuk.

Megpróbálok még néhány kedvező bírósági végzést összeszedni, hátha a tárgyaláson szükség lesz rá.

Nincs valakinek autóklubtag ismerőse?

Előzmény: Törölt nick (711)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 716
köszi! kezdem kapizsgálni
Előzmény: xeniah (715)
xeniah Creative Commons License 2007.01.19 0 0 715
A szövegrész alatt, ahová írnál kell lennie egy "Új link" mezőnek ("URL" van fölötte), oda írd be a címet, meg ugyanezt a mellette levőbe ("Szöveg") és vedd fel. Lesz elvileg egy [link1] elnevezésű linked, amit beszórhatsz. Én Mozillát használok, de megnéztem, explorerben is ugyanígy van.
Előzmény: Törölt nick (713)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.19 0 0 714
Sziasztok nézzétek meg ezt a lapot véletlenül találtam.

http://www.ihr-automakler.de/25gebr50.htm
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 713
kösz a tanácsot, mégmindig nem egyértelmű ,
ezt a formulát probálom,

[linkN] - N azonosítójú link beszúrása
pl
[http://brumiauto.extra.hu/]
Előzmény: xeniah (712)
xeniah Creative Commons License 2007.01.19 0 0 712
Az Új link-hez írd be a linket, meg a szöveg-be is vedd fel ugyanezt, utána meg szúrd be. (ha ezt kérdezted)
Előzmény: Törölt nick (711)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.19 0 0 711
hali mindenki!
be reg.eltem,teccő a dolog!!
WOODOO!
azon a birosági végzésen amit küldtél,/+1 kösz/, a biro minősiti a kff "állásfoglalását".
ez ui. nem törvény.a hivatkozott törvény /kikerestem, elolvastam,/felsorolja a jogalkotó
szerveket. a kff nincs közte.gondolom nem véletlenül. innentől kezdve, ugyanúgy
jogalkalmazónak kell lennie, mint bárki másnak.ebbe a kategóriba tartozik a bafe által
emlitett államtitkár "úr "is. ezaz én véleményem.
a kormánymű kérdése? hááááát kapcsiból nem rémlik a köhém-ből , de átnyalom ujból.
......
elég sok jogszabályt kigyűjtőttem már, " a mai napon hatályban lévő"-ek.
hogy kell linket beszurni,hogy müköggyön?nem akar sikerülni.
üdv
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.19 0 0 710
Szia WOODOO

Összeszereltem a járgányt finomabban jár és nem "billeg" annyira a motor remélem a fogyasztásban is, meglátszik majd.
Viszont a szelepek "ciripelnek"be kell állítani őket.
A vége 60km/h lett, lehet ez a szelepektől vagy nem?
Előzmény: WooDoo (693)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.19 0 0 709
Az alvázat jól nézd meg ne legyen rozsdás.
A motornak finoman kell járnia és nem szabad nagyon billegni, rángatozni.
Nézd meg az olaj szűrőt ha rozsdás a pereme biztos régen cseréltek olajat.
Féket probáld ki,illetve nézd meg a tárcsákat elöl ha rozsdás akkor sokat állt.
Végre 60-65 km/h kell mennie és lendületesen gyorsulni.

Ennyi jó vásárlást ha kérdésed van hívj fel 06 20 3655016
Előzmény: motoegér (708)
motoegér Creative Commons License 2007.01.19 0 0 708

Hali! Egy 2000-es JDM-et fogok megnézni. Mire érdemes odafigyelni, hogy nehogy ráfázzak. Nem szeretnék adagoló és motor generállal kezdeni stb.

Kösz a segítségért!

igi76 Creative Commons License 2007.01.19 0 0 707

Nem tudsz olyan helyet, ahol használtkocsit is beszámítanának egy vásárlásnál?

Aixam 505 JDM-es érdekelne, de kevés km-rel!

Vagy még osztrák cím is érdekelne!

jelezzetek már!

Előzmény: WooDoo (705)
Qrucsai Creative Commons License 2007.01.19 0 0 706

Hi!

Tudja valaki, hogy az Aixam 400-on mi az eredeti szíj méret? Az az érzésem, hogy nem rá való, ami rajta van (31x13x850).

Egyébként én is regeltem az oldalon, nagyon tetszik.

WooDoo Creative Commons License 2007.01.18 0 0 705

Bp-től kb. 160 km-re tudok egy megbízható forrást, de most nincs neki egy járgánya sem, mert elhoztuk az összeset.

A legtöbb JDM-ben Yanmar motor van, ez a legjobb mind közül.

Ma a régi kedvencemet, egy Aixam 400-ast hozott a sógor. Már el is felejtettem milyen hangos tud lenni a Kubota motor, és az a motorféknél jelentkező jellegzetes csörömpölő hang, az sem semmi. Nem is kellett gyakran csengetnem, amikor kivittem a pizzát, már messziről hallották hogy jövök.  Az ülés meg olyan alacsonyan van a többi mopedautóhoz képest, mintha egy sportkocsiban ülnék. Több mint 20e km-t mentem az első Aixamommal, nagyon szerettem, lehet kicsit elfogult vagyok a tipussal kapcsolatban. Talán mégiscsak át kellene rakni a Yanmar motort egy Microcar Virgoba, az lenne a tuti járgány.

Előzmény: motoegér (697)
Proba777 Creative Commons License 2007.01.18 0 0 704
hasznald a tegnapi userneved, igi76 a jelszoval, amit kaptal, vagy beallitottal.
Ha nem megy, hasznald az elfelejtett jelszo funkciot.
Azt a usert, amit utana probaltal regisztralni, nem fogod tudni aktivalni, mert elirtad az emailcimet.

kedves Mindenki, ezentul, ha a honlappal kapcsolatban technikai gond van, inkabb irjatok meg privatban a mopedauto@gmail.com cimre, igy a forum maradhat a brumis temake :)
Előzmény: igi76 (702)
igi76 Creative Commons License 2007.01.18 0 0 703

Motoegér!

Japán!

Előzmény: motoegér (701)
igi76 Creative Commons License 2007.01.18 0 0 702

Szia proba777!

Tegnap elsőként regisztráltam a honlapra, akkor működött, beléptem, e-mailt is kaptam a regisztrációrol. Ma meg nincs jogosultságom a belépéshez.

Kérlek csinálj valamit, vagy segíts!

-Igi-

Előzmény: Proba777 (689)
motoegér Creative Commons License 2007.01.18 0 0 701
Milyen márka? japán Kubota, vagy olasz.
Omegatd Creative Commons License 2007.01.18 0 0 700
Dízel... ;ĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐĐ
Előzmény: motoegér (698)
motoegér Creative Commons License 2007.01.18 0 0 699
Olvasgattam a jogi próblémákat. Az Autó Klub ingyenesen ad jogi tanácsot, Kovács Kázmért kell keresni. Szerintem tud segíteni. Lehetőleg klubag telefonáljon!
motoegér Creative Commons License 2007.01.18 0 0 698
A JDM-ben milyen motor van?
motoegér Creative Commons License 2007.01.18 0 0 697
Szia! Budapest.
Előzmény: WooDoo (696)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.18 0 0 696

hello motoregér!

Merre laksz, lehet tudok megbízható forrást a közeledben.

Az Aixam 400-as a legalacsonyabb építésű, a JDM és a Ligier talán a legmagasabb.

Előzmény: motoegér (694)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.18 0 0 695
A boscht nem kérdeztem de most kerestem fehérváron de nem találtam még üzletet.
Ha megtudod kérdezni őket sokat segítenél.

Most írok Krézidizelnek remélem tud segíteni.
Előzmény: WooDoo (693)
motoegér Creative Commons License 2007.01.18 0 0 694

Helló Mindenkinek!

Szeretnék venni egy AIXAM 400-ast mozgássérült részére, de nem sikerült még megfelelőt találni. A napokban megnéztem egy Aixam Ligier Ambra kocsit, nem az alsó árkategóriában. A motor hangja álló helyzetben olyan volt, minta lábosban csavarokat ráztak volna, viszont gázadáskor már nem lehetett hallani. Ütés szerűen indult, és a hátramenetben a váltó nem volt fix ponton. Össz benyomásra lepukkantnak tűnt. Tud valaki segíteni, vagy van valakinek eladó járgánya. Idős embernek lenne, és fontos, hogy magas ülés legyen benne, és esztétikailag is szép legyen. e.mail: dr.renegate@freemail.hu 06 70/530-9678

Köszi!

WooDoo Creative Commons License 2007.01.18 0 0 693

Még egy kicsit keresgélnék a helyedben, valahol biztos lehet kapni csúcsokat. Bécsben biztos van JDM dealer, keress rá. A múlkor beírtam egy variátor szíj számát a gugliba, és kidobott egy oldalt, ahol mindenféle alkatrészt lehetett rendelni szinte az összes mopedautóhoz. Persze nem mentettem el a címet, a szíjat meg már eladtam.

Bosch szaküzletben próbálkoztál? Nekem ott van kapcsolatom, de ha már voltál náluk, akkor nem kérdezek rá.

Esetleg keresd meg krezidieselt, Ő szokott gyártatni egyedi csúcsokat is, talán tudja hol lehet ilyeneket kapni.

Lajosmizsén a targoncaszervízben nekem azt mondták, mindenféle alkatrészt be tudnak szerezni a Yanmar motorhoz. Éppen porlasztócsúcsot nem tartanak, amit azért néha ki kell cserélni.

Előzmény: kovacsa76 (692)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.18 0 0 692
Kell töle kérni írásbeli garanciát:)

Készen lettek a csúcsok azt mondta a szerelő,hogy 60% de újat nem tud.
Kérdeztem a száma alapján Lajosmizsén nem hallottak ilyen számú csúcsról majd hívnak ha tudnak szerezni franko nem.Van egy másik vonalam Svájcból hoz ha tud kb 10000/db de ő is inkább KUBOTÁT tud.

Woodoo neked van valami forrásod leírom a számát segíts légyszi:

YDNOPC29A

Te visszaraknád igy a csúcsokat?
/nincs sok választásom/
Előzmény: WooDoo (690)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!