Tüdőrák. Rengeteg információ van a neten a különféle táplálék-kiegészítőkről. Ide olyan sorstársak jelentkezését várom, akiknek közvetlen tapasztalataik vannak bármely táplálék-kiegészítővel kapcsolatban. Tudom, hogy van itt rengeteg onkológiai topic, de nem tudok 100 000 hozzászólást elolvasni.
Kösztönöm
Az óránkénti bevételt nem sikerül tartani, néha egy-egy adag kimarad. Szerintünk ez nem baj, elvégre éjjel sem szedi az ember. Szerintem az a fontos, hogy nagyjából mindig legyen a szervezetben belőle, így tkp. az utolsó adagot általában este 10 körül szokta bevenni.
Egyébként mi visszük magunkkal, a távollét idejétől függően 2-3-x decis flakonban, a kemóra is.
A pihenés fontos, úgyhogy szerintem ebből ne csináljon gondot.
A culevit nem állítja magáról, hogy megállítja, netán gyógyítja a folyamatot, csak segít a kemó mellékhatásait elviselni. Ez nálunk - sok egyéb mellett - be is jött, gyakorlatilag nincs mellékhatás.
Egyáltalán nem kell bocsánatot kérded, elvégre igaz, hogy a Culevit nem állította meg a rákos folyamatot!
( Magunk közt szólván, amikor el kezdtem inni, magam se nagyon hittem abban, hogy tök hatásos lesz, valami olyasmire számítottam, ami történt...viszont azt azért nem gondoltam, hogy másik lebenybe is bejut a rák, reméltem, hogy megúszom...)
Bocs', hogy Rád is hivatkoztam a válaszomban, nem kellett volna. A "mi lett volna, ha" kérdésekre sosem kapunk már választ. Szívből kívánom, hogy mindenkinek használjon így vagy úgy. Persze, hogy 1 évvel ezelőtt még én sem hittem el, és minden szalmaszálba kapaszkodtunk. Ezt teszi minden beteg és szerető hozzátartozó. Minden nap olvaslak Benneteket, mindenkiért szorítok. Ha többet nem is írok, Mindnyájatoknak (így vagy úgy), de boldog, reményteljes vagy túlélhető karácsonyt kívánok! Nekünk sosem lesz az, mert a Szenteste örökre a fájdalmat, elmúlást fogja jelenteni.
Sajnos az az abszurd a dologban, hogy nem tudhatjuk, hogy mi történt volna, ha nem szedem másfél éve a Culevitet?! ( Mellesleg most is szedem )
Elvégre 20 hónapig stagnáltak a dolgok és csak idén augusztus után kezdtek el növekedni a gócok, ill keletkeztek újak....Szóval nem tudom...Lehet, ha nem szedem a folyamat előbb beindul? Soha nem fogok rá választ kapni!
Úgy gondolom, hogy tovább fogom szedni és majd a kemo alatt is szedem...
Szerintem, ha délután 2-3 órát pihen valaki, addig azt fel lehet függeszteni, én se veszem be, ha orvoshoz megyek, vagy vendégségbe, hiszen nem akarom hurcolni magammal az üveget. Ha pl. a Korányiba megyek reggel, akkor aznap be se keverem, mert csak este érnék haza, akkor meg minek.
Nem tenném le a nagy esküt, hogy mennyit használ a culevit, de az biztos, hogy a rákot nem mulassza el, de úgy tapasztaltam, hogy a hatása jó a közérzetre és TALÁN késlelteti a rák terjedését?!
Az a legjobb neki, ha nem szedi. Akkor legalább pihenhet kedvére. Ez is többet ér, mint a Culevit. Sajnos ez is csak annyit ér (ill. árt), mint a többi. Olvass vissza a hozzászólásaimban v. fenyvesicébe. Sajnálom, de mi már megbizonyosodtunk róla...
Szia! Tudnál erről a kapszuláról több infót adni. Anyukám leukémiás, már kapott két kezelést, de keressük mellé a kiegészítő terápiát! Nagyon fontos lenne! Köszönöm!
Megvan a hipertermia-kontakt, nem kell beutaló, csak a kezelőorvos véleményét kell kikérni.
Remélem, nem lesz ellenvetése. Én szeretném, ha minél előbb elkezdődne, akár a jövő héten,de szerintem a család úgy fog dönteni, hogy várjuk meg a decemberi kontroll CT-t.
Javult a hemoglobin, de továbbra is kapjuk az EPO-t, szerencsére azokat már a háziorvos fogja beadni.
A vérnyomás kicsit megemelkedett: 140-150 között, néha valamivel fölötte. Szerencse, hogy eleve alacsonyabbról indultunk, nem tudom, mi történik azokkal, akiknek eredetileg is magasabb a normálisnál. Rengetegszer eszünkbe jut Sinkovits Imre és Szombathy Gyula örökzöld jelenete, a Mellékhatás.
Valamiért úgy gondolom a kérvény alapján, hogy akár az Alimta is lehet ez a készítmény.
"Terápia eredményességen alapuló támogatás
Sok készítmény esetén megfigyelhető volt, hogy a törzskönyvi dokumentációban illetve a beadványban a klinikai vizsgálatok alapján várható hatás messze meghaladja a való életben mért adatokat. Tekintettel arra, hogy a költséghatékonysági vizsgálat, és ez alapján a befogadási döntés a klinikai vizsgálatok eredményei alapján történik, a hatékony forrásallokáció érdekében szükséges ezen eredmények felülvizsgálata a való életben nyújtott adatok alapján. A felülvizsgálat során meghatározásra kerülnek azok az új indikátorok, melyek mutatják a terápia eredményességét. Az indikátorok időről-időre felülvizsgálatra kerülnek, és amennyiben az eredmények elmaradnak a várakozásoktól, úgy a forgalmazó az indokolatlan kifizetéseket visszafizeti a biztosító részére. Ez esetben a megtakarítás a bevételi oldalon jelentkezik.
A terápia eredményesség alapú finanszírozás másik formája, amikor egy adott számú első kezelési ciklust, a forgalmazó finanszíroz, és a biztosító csak abban az esetben ad finanszírozást az adott készítményhez, ha arra a beteg az első kezelési ciklusok során reagált.
Egy konkrét példán keresztül bemutatva:
Egy adott onkológiai készítmény terápiás javallata, és a beadványban szereplő adatok alapján a progressziómentes túlélési idő átlagosan 35,4 hét.
A betegek a kezelést az adott készítménnyel a progresszió bekövetkeztéig kaphatják. Így a kiváltások számából képet kaphatunk a progresszióig eltelt idő vonatkozásában, mely az alábbiak szerint alakult, 209 beteg adatait vizsgálva.
kiváltások alapján a
progresszióig eltelt idő (hét) TAJ db Arány
12 113 54.07%
24 50 23.92%
36 24 11.48%
48 9 4.31%
60 5 2.39%
72 6 2.87%
72- 2 0.96%
Megállapítható, hogy a betegek 54%-a vagy nem megfelelően lett kiválasztva vagy a gyógyszer nem hozta a kívánt eredményességet, így e körben a készítmény finanszírozása az E-alap terhére a továbbiakban megkérdőjelezhető." (18. oldal)
Továbbá azt is vélelmezem, hogy az előterjesztésben foglaltak nagyjából megvalósultak, most nincs kedvem, energiám, időm utánanézni a vonatkozó törvénynek.
Nos, bekövetkezett, amitől tartottunk, a vérkép leromlott, lett egy kis anémiája, úgyhogy EPO-t kapott/kap. Egyrészt örülünk, hogy az 5. kemóig kihúzta, másrészt kicsit bánatos vagyok, hogy mégse sikerült tovább. Mindenesetre jövő hétfőn újabb vérvétel, nagyon bízunk benne, hogy javul a hemoglobin szint. Ma leadta a kérvényt is a további kemókra, a doki nagyon biztatta, hogy biztos elfogadják.
Kicsit aggaszt, hogy az EPO mellékhatásainál említik, hogy serkentHETI a rákos sejtek burjánzását is...
Nos, tegnap megvolt az 5. kemó. Szurkoltunk nagyon, mert az előző kontrollon nagyon magas volt a karbamid érték, annyira, hogy a dokinő azt mondta, ilyen értékkel nem is kaphatna kemót. Úgyhogy két hétig fehérjeszegény diétát tartottunk, ami azért volt nehéz, mert a szénhidrátmentes táplálkozás mellett még fehérjeszegény is, de a kalóriabevitel meglegyen...
Gyakorlatilag amit ennie kellett volna a veséje miatt, azt nem ehette a dögök miatt.
Mindenesetre sikerült levinni a karbamidot normál szintre (19.000-ról indultunk) úgy, hogy mellette hízott is egy kilót - igaz Megace segítségével.
Csütörtökön vissza kell mennie aláírni dolgokat, mert mint kiderül, engedélyeztetni kell, hogy továbbra is kaphassa a kemót - erről nem tudtunk. De azért furcsa, mert eredetileg hatot írtak elő. Most csak az a bosszantó, hogy miért kell csütörtökön bemásznia a kórházba - egyébként is az a 3. nap, amikor kicsit gyönge szokott lenni - , ha hétfőn úgyis megy kontroll vérvételre.
De hát az egészségügy útjai kiszámíthatatlanok, mint tudjuk.
Van segítség... A Páromnál 10x13x11 cm-es májdaganatot diagnosztizáltak. Nem hiszem, hogy ecsetelnem kell, hogy mit éreztünk!!! de.... Van egy kapszula, amit 4. hete szed, s azóta nincsenek fájdalmai, s a daganat mérete lényegesen csökkent!! A közérzete jó s ma már tudja, meg fog gyógyulni hamarosan!!! Több beteget ismerek személyesen, akik 8 hónap után kigyógyultak a rákból! (a Barátnőm 17 éves fiának agydaganata volt, egy másik ismerősnek tüdő...)További infó személyesen.... keress meg, ha a családodban vagy az ismeretségi körödben bármilyen daganatos megbetegedés van.... A Semmelweis egyetemen onkológus prof-ok által összeállított (orvosi tanulmány van róla) gyógynövényekből összeállított készítmény... betegek leletei igazolják a gyógyulást!!!!
Ez nem kamu!!! Én csak segíteni szeretnék.... de segíteni csak annak lehet, aki engedi!!
Köszönöm szépen hogy jelezted az alábbi problémát,mindenképpen kijavítom. Sőt azt is köszönöm hogy próbálkoztál a kitöltéssel.Minden kitöltött kérdőív számít a szakdolgozatom eredményessége érdekében.
Kedves Cintia, elkezdtem kitölteni a kérdőívet, de már a 7. kérdésnél elakadtam, és nem is csináltam tovább, mivel nem lehet több választ megjelölni. Szerintem az étrend-kiegészítők lehetnek ásványi anyagok, gyógynövények, bármi, ami nincs gyógyszerként törzskönyvezve. A tájékozódás is több helyről történt, internet, barátok, orvos, és a felsoroltakból több étrend-kiegészítőt is használunk. (Culevitet is, meg Flavint is, meg még egyebeket.)
Kérem, gondolja át még egyszer a válaszadási opciókat.
A segítségeteket szeretném kérni. Besenyei Cintia vagyok a Szent István Egyetem Diplomás ápoló szakos végzős hallgatója.Szakdolgozati munkámhoz kérném a segítségeteket.A szakdolgozatom témája: Étrend kiegészítők szerepe és alkalmazása a daganatos betegségekben. Egy kérdőívet csatolok ami teljesen anoním, az itt megjelent adatokat bizalmasan kezelem.Kérlek titeket hogy töltsétek ki,amennyiben nem veszitek tolakodásnak. Mindig is foglalkoztatott a daganatkezelés alternatív formája.Kezdetben csak kíváncsiság vezérelt,de sajnos a családban történt tragédia hatására úgy gondolom mindenkinek meg kell adni az esélyt a gyógyulásra még akkor is ha Ő nem a gyógyszeres kezelést választja.
Köszönöm a segítségeteket! Előre is elnézést kérek azoktól akiket valamilyen formában megbántottam a kérdőívem felöltésével.
Nem is értem. Mindenhonnan eltűntek, és most, x idő után visszajöttek a májadra?
Nagyon-nagyon szurkolunk, hogy használjon a sugár.
Te írtad, hogy fontos a + hozzáállás - hallottam betegekről, akiknek megmondták, hogy menthetetlenek, és mégis megvannak évek óta.
Ami a táplálékkiegészítőket illeti, csak olyanokat szedünk, amelyekben biztosak vagyunk, hogy nem ártanak, + olyanokat, amik bizonyítottan ártanak a dögöknek. Egyelőre úgy tűnik, hogy beválnak. Egy hete volt a 4. kemó, és semmi különös. Ma van a kontroll vérvétel, majd meglátjuk, milyen a vérképe.
Nos, megvan a kontroll CT: a nagy dög összement kb harmadával, a többi, beleértve a mellhártyát is, nagyjából felére csökkent. Ez új erőt ad, hogy igenis van értelme a szigorú - szénhidrát- és vöröshúsmentes - félpaleo, félketogén diétának és a táplálékkiegészítőknek, mert mindez 3 kemó után, nem romló vérképpel, mindenféle mellékhatás nélkül, leszámítva a 3. napon jelentkező gyengeséget.
A hőterápiáról mi a véleményed? Ha a keddi CT nem mutat javulást, akkor azt hiszem, az lesz a következő lépés. Én nagyon hiszek benne, számomra elég meggyőzőek a mellette szóló érvek.
Nem tudom, hogy az új étrend mennyiben járul hozzá a jó közérzetéhez, az biztos, hogy fegyelmezetten tartja a "diétát" - jobb szó híján használom, mert igazából nem diéta, hiszen napi 2000 kalóriát eszik. A stevia szerencsére nagyon bevált, már otthon termesztjük a balkonon, továbbra is abszolút cukormentesen étkezik, kenyeret alakor-lisztből sütök, keverve mindenféle egyéb lisztekkel - tökmag, hajdina, kender (igen, kenderliszt is kapható), mák, kókusz meg mindenféle. És persze kizárólag bio zöldséglevek, lúgos vízzel vagy oxigénes vízzel hígítva.A céklát én csinálom, almával, répát meg veszünk hozzá.
A tavaszi CT azt jelentette, hogy eltűntek a dögök? És most újra előjöttek?
Örülök, hogy jól bírjátok a kezelést!!! Igy tovább!
Köszi, még megvagyok, de ez sajnos olyan, ha egyik helyen kiszorítják, támad a másikon....
Igy aztán hiába lett jó a tavaszi CT, a nyári áttétet jelzett a májnál! Megjegyzem, sportemberként egész életemben 1 liter alkoholt se ittam meg, se cigi soha.
Most újabb harc kezdődött, és jövő héten lesz a sorsdöntő CT.
Jelenleg csak injekciókat kapok, de nem tudom, ez mire lesz elég.