Nekem egy olyan problémám lenne az 1.7-es Isuzu motoros Vectrámmal, hogy melegen néha nagyon nehezen akar kialudni az olajnyomáslámpa. Már próbálkoztam olajgomba cserével, szűrőcserével, jobb minőségű olajjal. Az olajnyomással szerintem nincs gond. Mert ha egyszer kialszik a lámpa, utána már nem gyullad fel egyáltalán ameddig a motor jár. Próbáltam lefojtani a kocsit szinte már alig járt a motor, és az olajnyomás lámpa akkor se égett. A probléma mindig indítás után jön elő, és akkor is leggyakrabban ha áll valamennyit a motor. Bár múltkor megcsinálta rögtön leállítás utáni következő indításnál, pedig csak pár másodperc telt el. A szerelők érthetetlenül néznek a dologra. Mindegyik olajszűrőt akar cseréltetni. De ez már a 3. szűrő rajta!!! Nem tudjátok véletlen az olajpumpa hogy érhető el legkönnyebben, esetleg ott egy tisztítás vagy valami segítene? Előre is köszi a segítségeteket.
Nincs valakinek elfekvőben porlasztócsúcs házzal együtt 1.5 TD (isuzu) Kadetthoz? 1 darabra lenne szükségem, mert sajna az egyik teljesen tönkrement. Új vagy használt,bármilyen,csak jó legyen!! Budapest és környékéről....
Nekem egy 2005-ös Opel Combo 1,7 CDTI 16V, 74 KW, 101 LE-os autóm van. Most jelenleg szerelőnél van az autó és a porlasztókat bevizsgáltatta és a négyből kettő sajnos nem jó. Sajnos denso porlasztó van benne és ezt ahol bemérték, ott nem tudják felújítani. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy új vagy használt porlasztót hol lehet venni a legjobb áron? Esetleg nem tudja valaki hol lehetne ezeket felújítani?
Felajánlottak 4 db használt porlasztót, amelyekről nem lehet tudni, hogy jók-e vagy sem és csak egyben vehetőek meg.
Segítségre lenne szükségem. Y20DTH Zafiránkban megadta magát, eltörött a főtengely. Lenne a közelben egy bontott X20DTH. Beépíthető ez a helyére úgy hogy a turbó, adagoló, vezetékelés, computer stbstb marad az Y20DTH-ról? Van különbség a két motor között vagy csak az adagolóval, számítógéppel, turbóval játszottak?
Sziasztok.nekem hidegen inditáskor nagyon sokáig pörget mire beindul a motor és igy gyorsan lemerül az akksim.3-4 szer is izzitok és akkor is nehezen indul.melegen egyböl indul. izzitógyertya hibára gondolok.remélem tud valaki segiteni.elöre is köszönöm.
A történet a generátor meghibásodással kezdődött és elkerült az autó a szerelőhöz.
Aki közölte,hogy nem csak a generátorral volt probléma de még indulás után is izzított,ezért ő megcsinált.
(ezek szerint jólmegcsinálta)
A dolog pedig a napokban jutott eszembe mert illetve jöttem rá,hogy azóta csinálta a motor,hogy beindulás után 5-10-sec eltelt és akkor jelentkezett a "mintha nem minden henger menne" efektus.
9 személyes kisbuszt keresünk és látótérbe került egy 2004-es évjáratú 2.2DTI Movano is.
Nem igazán ismerem az Opel diesel motorokat így azt szeretném megtudni, hogy a DTI motor már magasnyomású diesel vagy még hagyományos diesel intercoolerrel?
Milyen típushibái vannak ennek a motornak? Fogyasztása, valami különleges szervízigény?
Köszi a választ,de hengerfely tömítés cserélyekok át lett nézve az összes cső dugulás és vízkővesedés eltávolítása végett, természetesen a járatok is. Végre találtam egy profi szerelőt és elmondta ,hogy tuti hengerfely. Egyes passát, ford és a dtl
motorkódú motoroknál jelenkezik ez a hiba és csak ultrahanggal vehető észre a kipufogó szelepnél lévő repedés ahol betud dolgozni.90C Foknál nem mutatkozik a nyomáspróbánál de mikor a motor jár a kipufogószelepnél ennél jóval több van és ezért termel be csak interzív terheléskor. Úgy látom itt is megfogta az embereket! Új kérdés feltevőknek vigyázat, nehogy megterhelje a picike agyukat válaszolni kívánóknak! Elég DÖGLÖTT topik!!!
Egy kérdessel fordulok hozzátok drága jo kis 2.2-es dieselem,
olyat produkált, amivel még nem találkoztam.
Autópályán mentem kb 120-130km/h sebességgel, s berántott az autó, rövid ideig de utána meg ment tovább rendesen. Kis gázt addtam neki s szépen huzott tovább.
Pörög is rendesen ha odalépek neki, nem füstöl nem kormol menet közben.