Ma sikerült tönkremennie a jobboldali hangszórónak. Vagyis vagy a hangszóró, vagy a végfok romlott el. Ezenekívül kitapostam a szőnyeget is, és átlyukadt. :(
Télleg van valakinak OCTII Rs-e, ami túl van a 40.000 km-en?
A gyári 17-es felni ET54-es (a márkaker szerint), tehát elvileg ilyen felnit kellene rá venni, de én még sehol nem láttam, max ET50-eset. Momo Corséból pl. csak ET48-as vagy ET42-es van, ami még rosszabb, mint a 48-as. Én itt kerestem felnit, ET42, 45 és 48-as felniket hoz fel Octavia II-re, meg 3 ET50-est. http://www.startgumi.hu/wheelsearch.php?frm_submit=1&a1=21&d=17&check_diameter=1&a2=173&car171=%2C14%2C14%2C15%2C15%2C16%2C&car172=%2C14%2C14%2C15%2C15%2C16%2C16%2C17%2C&car173=%2C15%2C15%2C16%2C16%2C17%2C18%2C&car174=%2C16%2C16%2C17%2C18%2C&car786=%2C14%2C15%2C13%2C13%2C&car909=%2C14%2C14%2C15%2C15%2C&car966=%2C14%2C14%2C15%2C15%2C16%2C&b=0
Nem tudom, mennyi egy gumi kerülete pontosan (kb 2 méter), de szerintem az a pár mm nem számít, kb 0.5% eltérés lehet. üdv
Most már csak azt kellene megtudni, mennyi a 17-es felni ET száma, vagy a gyári 18-asé. Egyébként az az érdekes, hogy a gyári 17, 18 coll között szerelt gumik kerülete között is van néhány miliméter különbség.
ja, én fizetek adót (de azé nem 70 ezret.. - 8 millio felett 60e, 10 millio felett 80e a tarifa) Viszont erről nálam ill. a kocsiban semmi papir nincsen, sose volt. viszont azt nem értem, honnan tudja a rendőr, hogy fizetsz-e. Mi van ha azt mondod, hogy igen?
Szerintem a menetlevél (utnyilvántartás) az APEH-nek kell, igazolandó, hogy nincs magánhasználat. Változatlanul ugy gondolom, saját zsebre akartak valamit, ezt alátámasztja, hogy begurult, mikor rájött hogy nem megy.
Vagy cégautóadót fizetsz vagy körmölöd a menetlevelet. Személyautóra is!!! Mivel én nem vagyok hajlandó havi 70 ezer ft adót fizetni , inkább menetlevelet írok. /ha el nem felejtem/
Elismertem, hogy nem volt kitöltve arra a napra a menetlevelem.
Személyautora nem kell menetlevél. Vagy ha igen, akkor 20 éven keresztul évi 35-45e km.en keresztul én is meg az összes kolléga is törvényt sértett..:)))) (P-s rendszám kivétel, arra kell) ((a pofánröhögés helyett inkább mondtad volna nekik hogy jelentsenek fel .)
De mit ismertél el??? mert csekket csak akkor ad, ha elismersz valami szabálysértést.
Én is így jártam nemrég. Saját céges /személy/ autó és kb. 300 km-re visszamenőleg nem volt a menetlevelem kitöltve. " vicces" rendőröket fogtam ki , mert közölték, hogy km-enkent 1db ezres lesz a bünti. Nem bírtam megállni pofánröhögtem őket és mondtam, hogy sokallom kicsit, erre az egyik belerúgott az Rs felnijébe, hogy ez is drága volt!!! Utána kezdték a szokásosat kié az autó, milyen jogon stb..., szerencsére tele voltam céges papírokkal/ cégbírósági bejegyzés, Társasági szerz./ így ezt ejtették. Várakoztattak az út szélén 20 percet és adtak 1 csekket 3000 Huf-ról! Ketten együtt voltak annyi évesek mint én/38/. Úgy látszik az én arcom nem nyerte el tetszésüket vagy csak a kocsira voltak irigyek?
ez se igy van, ehhez az APEHnek van köze, a rendőrségnek nem. Én egyébkétn fizetem a cégautoadót, de ezt a rendőr honnan tudná? kb havonta többször megyek Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Románia viszonylatba. Biztos jó arcom van, sose kértek ilyesmit:)
Nyomtatványboltban lehet kapni ilyen hivatalos meghatalmazásos papírt. Ismerősömet nem engedték ki a határon a saját autójával ami a saját cége nevén van, mert hogy nincs engedélye hogy vezesse...Amúgy ha nem fizeted a cégautó adót akkor menetlevelet kell vezetned még személyautóra is, amiben kerek perec le van írva mikor, hol, ki vezette az autót.
ja, én jogsit szoktam adni, meg forgalmit. ezen kivul az elmult 20+ évben egy dolgot kértek, azt is a macedon-szerb határon, a biztositos zöld kártyát. ezenkivul soha semmit...
de mostmár majd holnap utánanézek, mi is a jogi helyzet, mert szerintem mi se tudjuk fejből, a rendőrök meg még kevésbé.
no most itt a ha törvényt sértettél volna, akkor a rendőrnek meg kellett volna buntetnie, tehát vagy ő sértett törvényt, vagy te nem..
Esetleg ha valaki mutatna egy hatályos jogszabályi hivatkozást, jó lenne. Én most végigkerestem a Jogtárat erre a "használati engedély"-re, nulla ilyesmire vonatkozó találat. (közterület használati engedély, olyasmit talált csak)
Szóval melyik jogszabály ír elő szerinted "használati engedélyt"?
most jogszabályokat nem keresek, de cégautot vezetek kb 20 éve, mindenféle határátlépésekkel egyutt, és sose kértek a forgalmin kivul semmit. (azaz biztositos zöld kártyát a macedonok esetleg). Szvsz bárkinek odaadhatod a cégautot (persze legyen jogsija, vezetésre alkalmas állapot, stb). Mármint ha a cég engedi - ha a munkaszerződésed tiltja, akkor se szabálysértés, akkor a cég eljárhat ellened. ha akar. De ez nem rendőrségi ügy.
olyat még nem láttam... ha nem állitanak meg, akkor --- vagy volt már olyan, akit ugy meszeltek el, hogy hivatkozott a SzTV 57re, de a biroság nem fogadta el, hanem a "bizonyito" fényképet meg igen?