Azert ne tulozzunk, Munchen nincs 20 ora oda-vissza (kiveve ha az osztrakok kintfelejtettek a 80-as tablakat). Voltam mar egy par non-stop uton, de nem en vezettem. De tetszik az otlet, kiprobalhatjuk :).
Ugyan nem ertem, hogy ha vasarnap reggel indulnatok, es hetfo delutan vissza, az miert alvas nelkuli, de nem szolok bele az utazasszervezesetekbe.
Szeretnem megnezni a Megadeth-et, de azert nem er ez nekem 25-30 ezer forintot.
Egyébként lehet, hogy két éjszakás lesz a túra, mivel mi is átgondoltunk néhány dolgot. Az egy éjszakás kicsit durva lenne, nem gondolod??? Te le tudsz vezetni alvás nélkül 20 órát autópályán úgy, hogy közben még megnézel egy Megadeth koncertet? Ha igen, akkor téged viszünk sofőrnek, sőt még a jegyed árát is összedobjuk! :-))))) Viccet félre téve: az járható lenne, hogy szombaton elindulunk és hétfőn megérkezünk. Ez két éjszaka.
Bizony, nekem is nagyon bejön az a szám! Sőt, a Countdown volt az első album, amit először hallottam a zenekartól (totál lehidaltam tőle!) és az alapján kezdetem el begyűjteni a korábbiakat, a következőket pedig mindig a megjelenés napján már beszereztem! Úristen! De rég' is volt 1992...
Csakhogy szerintem a Countdown ritka jól sikerült, és nem is volt olyan uncsi meg lagymagat, mint a Metallica Black albuma. Tehát Dave-nek ez bejött. Viszont ott követte el a hibát, hogy a Countdown után nem ezt az új lemezt csinálta meg azonnal.... (Mellesleg a Megadeth legjobb lírai száma is a Countdown-on van: a címadó dal).
Persze, hogy nem ez a lényeg, csak azért írtam, mert emiatt érthető, hogy miért erőltetik a Countdown slágereit más, egyébként egy szemmel sem gyengébb nótákkal szemben. Azt ismerik a legtöbben, és hallani akarják a dalokat.
A "Dread and the fugitive mind"-ról meg ne is beszéljünk! :-) /egyébként szerkezetileg majdnem (ha nem teljesen) megegyezik a Sweating Bullets-el/
Egyébként az nálam meg semmit nem számít, hogy egy lemezből mennyi fogyott. Sőt, nekem a Risk is nagyon tetszik a maga dallamosságával, mégis szarok voltak az eladási mutatók. Nem az alapján jó egy album, bár kétségtelen, hogy a számok néha magukért beszélnek. De azért egy Countdown-nak sokkal jobb promója is lehetett anno, nem beszélve arról, hogy a '90-es évek elején még a metál szó fogalma is egészen más töltéssel bírt, mint ma. A mai 15-16 évesek olyan zenekarokról hiszik azt, hogy ez az igazi vagy "klasszikus" metal, mint pl. limb bizkits. (ami egyébként nem szar, meg nem a zenekart akarom ezzel fikázni, de kicsit mégis más, mint egy '90-es évek eleji Sepultura, Pantera, Megadeth, Metallica stb.) Ja, és még valamit a Countdown-ról: az a lemez igazi válasz volt Mustaine-nek a Metallica '91-es feket albumjára, tehát nem kis düh vezérelhette, amikor megírta. De asszem, ezt el is mondja saját maga a Behind The Music DVD-n.
Azért kalkuláld bele, hogy a Countdown minden idők legsikeresebb Megadeth lemeze, a Sweating Bullets a csapat egyik legismertebb nótája, a World Needsből ezzel szemben Amerikában még a Risknél is kevesebb fogyott. De mondjuk egy 1000 Times Goodbye vagy a Return To Hangar tényleg komolyat tud ütni (sőt, én a címadót is nagyon szeretem).
Koszi az infot, en azt hittem (remeltem), hogy max. egy ejszakas tekeres lesz, ez a penteki indulas kicsit korai lenne nekem (magyarul nincs ennyi penzem :).
Mi jelenleg 3-an vagyunk. Az autó 5 személyes, bár sztem egy ilyen hosszú útra inkább csak 4-nek kényelmes, ezért max. egy ember férne be hozzánk, de csak akkor, ha legalább Hegyeshalomig nem hányja szét a kocsit! :-))))))) . Szállást még most keresünk, de az hamar meg lesz. A költség autóra /nem személyre!/ vetítve összesen 30 ropiból jönne ki. /ez benzin oda-vissza+autópálya matrica/ Egyébként a koncert vasárnap estére esik, ezért úgy tervezzük, hogy pénteken indulunk és hétfőn jövünk vissza.
Valóban komoly a lista, de azért az feltűnő, hogy pl. a WNAH-ról egy számot sem nyomtak, pedig azért azon az albumon 2-3 olyan klasszikus tétel simán van, ami játszható lenne, mondjuk egy 100 milliószor eljátszott Sweating Bullets helyett. (ezzel, most nem a Sweat-et akarom fikázni, de nyilván egy Disconnect-et vagy egy Return to hangar-t , vagy egy Moto Psycho-t kevesebbszer volt lehetőségük játszani, - ezáltal a közönség is kevesebbszer hallhatta - mint pl. a Countdown album számait.) Aztán még egy 99 Ways és egy Kill the King is simán olaj lehetne a tűzre. De sebaj, ez már csak az én telhetetlenségem biztos, meg aztán tudom, hogy a koncertidő is véges.
ui.: a Set the world viszont tényleg igazi csemege! remélem Münchenben el fogom csípni!
ajanlom ezt a felvetelt. ha erre azt mondja valaki hogy szar diktafonos akkor nincs mirol beszelni. nagyon komoly cuccokkal veszegetnek mar fel az emberek. nem egy ocska diktafont tartanak. sajnos a diktafon csak nalunk divik meg.
Megadeth 10/30/04 Phoenix, AZ Dodge Theater
Intro Set the World Afire Skin O' My Teeth Wake up Dead The Killing Road In My Darkest Hour Angry Again Something That I'm Not Train of Consequences A Tout Le Monde Die Dead Enough Reckoning Day Hangar 18 Kick the Chair Tornado of Souls Symphony of Destruction Back in the Day Trust Sweating Bullets Peace Sells Holy Wars
Note: A really good show, Dave had some nice things to say about the former home town crowd. He no longer lives in AZ. Recording came out good I think, but the high hat cymbal is rather loud in the mix. So it can be annoying at times I think. Overall I'd rate it an EX-
Enjoy! *** PLEASE DO NOT CONVERT TO MP3 *** PLEASE DO NOT SELL
Hezitálni viszont veszélyes lehet, mert ez nem úgy van a németeknél (illetve sztem egész NY. Európában), mint Mo-n, hogy emléxem 2001-ben amikor a PeCSában voltak közvetlenül a koncert előtt néhány perccel a helyszínen még volt bőven jegy. Ott nem olyan csórók a metálosok sem, hogy nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen koncertet, ráadásul a népességi mutatók alapján, kicsit több megadeth rajongó lehet, mint nálunk.
Érdemes sietni a megrendeléssel, nehogy megjelenjen a 'Sold Out' felirat a jegyeladás oszlopban. Sztem max. dec. végéig lesznek kaphatók a jegyek. az USA turné alatt is vették, mint a cukrot. Ott is voltak helyszínek, ahol igen hamar megjelent a 'Sold Out' felirat.
MEGADETH KONCERTre senki nem akar jönni 2005. február 20-án Münchenbe?!!!!!!!!!!!!!!
/egyszer már feltettem ezt a kérdést, de úgy látszik mindenki "elment mellett" Jó, mondjuk nem erőltetem tovább, csak hátha így felfigyeltek rá jobban, ha kétszer is szerepel/
Én sem mernék mérget venni, mert a jó öreg Steven Tyler mondta még róla a nyolcvanas évek végén, hogy Dave Mustaine az az ember, akivel ha tutira lebeszéled, hogy holnap este tízkor találkozunk, akkor tuti nem lesz ott! :-)))) De mivan, ha mégis? Egyszer neki is összejöhet valami. :-) Egyébként meg mondhat bármit, de zenélni azt nagyon tud!
Üdvözlet minden Megadeth rajongónak itt a fórumban!
Az lenne a kérdésem, hogy lenne-e valaki(k)nek kedve 2005. február 20-án Münchenben megnézni a bandát az utolsónak beharangozott turnén? Jelenleg a batáti körömből már 3-an vagyunk, akik tutira megyünk. (már meg is rendeltük a jegyeket az interneten) Sztem minél többen mennénk magyarok, annál hangulatosabb lenne. Egy jó kis bajor sörözéssel is összeköthetnénk persze az egészet. Egyébként sztem tökéletes lett az új album, és sztem nagyon nagy kár, ha tényleg ez az utolsó turné. Már pedig eléggé igaznak tűnik a hír az eddigi Mustaine nyilatkozatokból...
Szurkolok, hogy legyen még néhány baki, legalább minél előbb viszontzláthatjuk Nick-et. Mert Mustaine szerezhet akármilyen profit a dobok mögé, Nick akkor is pótolhatatlan!!!
Az ilyen diktafonos felvételeknél a zene mindig úgy csapódik le, mintha csak szenvednének a színpadon (mi meg a másik végén). Az a jó, hogy ha az ember ott van a koncerten, szinte nem is veszi észre, hogy Dave milyen szarul is énekel valójában, annyira jó műsort csinálnak mindenféle díszlet nélkül. Egyébként végighallgattam a felvételeket, s nekem úgy tűnt, mintha a Trust introjával valami gond lett volna...
Nektek nem bántotta a fületeket? Mintha egy kicsit elcsúszott volna...
Nekem kisse faradtnak tunik ez az egesz, olyan, mintha dave el akarna aludni enekles kozben, es valahogy lassu minden. Persze lehet, hogy a koncert maga mar nem ilyen volt. Azert erdemes letolteni.