Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

zlota Creative Commons License 2007.01.24 0 0 831

Sziasztok!

Vettünk egy ilyesmi autót... igaz ez nem AXIAM hanem másik, de ez valódi csoda :D

Nagyon - nagyon rossz állapotban van, gyakorlatilag nem üzemképes.El sem indult. A moci meg van szorulva.A fékek berohadva. Nyárra már menni fog :D

Veszünk hozzá pilótasapkát (2 dbot)  a körüveges szemüveggel és fülvédővel.

Majd értesítést küldünk a felújításról.

Ui.:A fenti típ. eladó sapkát keresünk!Ha vki tud szóljon!

Ime erről van szó:

Láttatok már ilyen szép veterán kocsit :D :D :D

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=982885&command=ugras&screenwidth=1024

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 829
nem vagyok elfogult, vessetek meg, rúgjatok hasba ,lökjetek a vonat alá, de ezt akkor
se értem.
Előzmény: xeniah (826)
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 828
Annyi a szépséghiba az előző idézet tekintetében, hogy ez egy 2006. júniusi hozzászólás, tehát a július 1-je az nem biztos :)
Előzmény: xeniah (826)
Szekeres1984 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 827
Nem a WK42/4 kell rá hanem egy patron szűrő ami olyan mint az olaj szűrő de a MANN FILTES oldalán nem lehet beazonositani a méretei alapján.
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 826
Nem, ez még csak tervezet, most próbálják kitalálni, mit is értenek alatta. Idézek egy quados fórumból:
"Sziasztok quadtársak!

Fontos bejelentést szeretnék tenni. Én is azok közé tartozom, akik csak azért nem vették még meg a quadjukat, mert nem lehet közúton használni. Kb. 2 hete egy rendőrtiszt ismerősöm (közlekedési!!!), quad rendszámoztatási kérdésemre azt mondta, hogy július 1-től lesz olyan kategória, hogy könnyű személygépkocsi. Állítólag a quad ebbe fog tartozni. Hozzájuk (mármint a megyei kapitányságokra) véleményezésre küldték a dolgot, ami kb. annyit jelent, hogy ÉRTETTEM! (voltam katona :O)) Azt mondta a fiú, hogy B-vel lehet vezetni a könnyű szmgpk kategóriát, de elképzelhető, hogy majd lesz "keskenyvágányú" B kategória is, mint a motoroknál. Csak hogy mondjon valami elkeserítőt is, azonnal hozzátette, hogy szerinte ott fogják nyújtani a rétestésztát, hogy milyen feltételeknek kell majd megfelelnie egy quadnak ahhoz, hogy kiadhassák rá a papírt..."

Cím: quadforum
Előzmény: Törölt nick (823)
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 825
Előzmény: WooDoo (824)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.24 0 0 824

A MAN katalógus ( a www.moopedauto.try.hu oldalon elérhető) WK42/4-et dob ki, de az enyémben nem ilyen volt.

Az újabb Lombardini motorokon nem az olajszúrőhöz hasonló üzemanyagszűrő van, hanem a benzinkutaknál kapható benzinszűrőkhöz hasonló, csak kicsit nagyobb. Ha nem kapsz eredeti szűrőt, vagy sokallod az árát, tegyél az ac pumpa elé egy sima gázolajszűrőt, és a nyomócsövet vezesd közvetlenül az adagolóhoz.

Előzmény: Szekeres1984 (816)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 823
a könnyü szgk. fogalmát megfogalmazta már v.melyik magyar törvény??
Előzmény: xeniah (820)
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 822
Ezt a hibát amúgy én is elkövettem, amikor a saját gmail-es címemet .hu kiterjesztéssel adtam meg a diákjaimnak, szóval egyből láttam hol rontottál...
Előzmény: WooDoo (819)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 821
szivacs! bocs! nem Te vagy 1. hasonlo a cipe
Előzmény: WooDoo (819)
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 820
Az új tervezet fenn van a neten is, pedig elvileg "nem nyilvános". Most már csak az a kérdés, hogy a biztosítóknál is lesz-e külön "könnyű személygépkocsi" kategória, meg kell-e műszaki vizsga, stb. A cím:
http://jogalkotas.hu/drupal/files/TK52-3.doc
Előzmény: WooDoo (815)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.24 0 0 819

ezt jól el néztem, pedig milyen jó anyag volt:(

Előzmény: xeniah (817)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 818
PROBA!! GO!
Isten uccse jól csinálod!
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 817
Előzmény: WooDoo (815)
Szekeres1984 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 816
Sziasztok kellene a gázolaj szűrő tipus szama a Microcar Virgo II. tipusú járgányhoz. Elöre is köszönöm.
WooDoo Creative Commons License 2007.01.24 0 0 815

Tegnap küldtem 5 v. 6 levelet a mopedauto@gmail.hu címre, de mind visszapattant.

Mit csináltam rosszul? Sajnos újra kell írnom az egészet, mert az ékezetek miatt olvashatatlan lett ami visszajött, az elküldött mappában meg nem találom csak az egyiket.

A használtautó.hu-ról törölték a végzéseket kunyeráló hirdetésemet, de szerencsére két személy is hívott, akik azt igérték, hogy elküldik a náluk lévő iratokat. Az egyikben feketén fehéren le van írva, hogy a mopedautók nem lehetnek személygépkocsik.

Kaptam anyagot az új kresz tervezetéről is, ha ez lesz a végleges változat, akkor könnyű személygépkocsi kategóriába lesz sorolva a járgányunk, és "B" kat. jogosítvány kell majd a vezetéséhez.

Előzmény: igi76 (800)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 814
no hi Mindenki!
a jó sorsom ma összehozott a városi közlekedészet föosztályvezetőjével,olyannyira, hogy rendkívül nyitott a MI problémánkra!
-mik is ezek?
-miért nem tudjuk legálisan használni jármüveinket?
-mi a jogszabályi akadálya ?
-a bürökrácia útvesztőjében hol bukik meg a jog?
- miért nem érvényesülnek az EU állásfoglalásai ? /pedig kötelező érvénnyel elfogadta Mo./
stb:
Arra a közös megegyezésre jutottunk, hogy
- a jelenleg hatályos jogszabályok alapján semmi akadálya a BRUMIK smkp- ként való használatának.
- a jármű megfelel az smkp /L6E/ kategóriának, tehát, smkp. KÖHÉM 5/1990 B.függ 1.rész 1.cikk
tálán ez a legkevésbé vitatott, a birósági végzések alapján.
- az smkp-t nem kell nyilvántartásba venni!
ezt azért bemásolom, hogy ne fáradjatok a keresésével.
35/2000. (XI. 30.) BM rendelet
a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról

" A járművek forgalomba helyezése és ideiglenes forgalomban tartása

38. § (1) A külön jogszabályban meghatározott járművel - kivéve a trolibuszt, villamost, kerékpárt, segédmotoros kerékpárt, állati erővel vont járművet, kézikocsit - közúti forgalomban akkor lehet részt venni, ha forgalomba helyezték, vagy ideiglenes forgalomban tartását engedélyezték."

tudom, most sok-sok jogszabályt lehet felsorolni, miszerint mégiscsak kell, DE!!

tudni kell azt is, hogy ha az adott kérdésben ellentétes jogszabályok vannak érvényben / ezt nevezik joghézagnak,/ akkor az Állampolgárra nézve kedvezőbbet kell alkalmazni.

Továbbá:
Hivatalosan, Ő mint Aki, megkeresi a NKH -t / KFF/ megyei kirendeltségét. /tudja mit kérdezzen!!/
ez kb. 3 hét, ennyi időt kért.
iyen pozitiv hozzáállással ki találkozott már ?? minden elismerésem Neki!

FFU Creative Commons License 2007.01.24 0 0 813
Proba777,

kösz' a lehetöséget. Küldeni fogom a megadott emil-cimre a linkeket, meg valami rövid leirást.
Szia!
Előzmény: Proba777 (809)
Proba777 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 812
Bakker, nem veletlenul vagy webdesigner :)
Akinek meg nem latszik az uj header, varja meg, hogy a cache-bol eltunjon a regi, vagy uritsen cache-t, megeri :))

Előzmény: csubi8 (811)
csubi8 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 811
proba777: küldtem anyagot, sasold meg.
Előzmény: Proba777 (807)
Proba777 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 809
FFU:
az elozo (808) hozzaszolasom vonatkozik Ratok is, kuldjetek egy linket, meg egy par mondat bemutatkozast, es kiteszlek Titeket is (akar forum, akar honlap)

a cim: mopedauto@gmail.com

WooDoo: a pizzeriadnak van honlapja? felrakhatnank azt is, talan nem szarmazna belole hatranyod

barkinek van olyan weboldala, amit szivesen megosztana masokkal (azert kotodjon a temankhoz valamennyire) szinten kuldje el, linkcsere megoldhato, a bannercsere sem kizart.
Előzmény: FFU (805)
Proba777 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 808
veglegs:
csendben felraktalak Titeket a partner oldalak kategoriaba :)
Egyenlore a honlap cime a link, ha gondolod, irj valami figyelemfelkelto, onbemutato reszt, par mondatot, odateszem a link ala.
Hasonloan, ha Te is felveszel minket, irunk majd par sort, ha mar meglesz a fix bemutatokozo szovegunk :)
Előzmény: Törölt nick (804)
Proba777 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 807
Thx elore is :)
Merete: 780x80 pixel
Előzmény: csubi8 (803)
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 806
Azt nem mondta az úr, hogy mit jelent az l6e kategória? Maradnak segédmotorok, vagy személyautók lesznek, esetleg egy külön kategória?
Előzmény: kovacsa76 (777)
FFU Creative Commons License 2007.01.24 0 0 805
Hát urak,

le a kalappal elöttetek! Ez valóban szép munka, jó tempó.

(Lehet, hogy nem is vagytok magyarok, csak annak álcázzátok magatokat? Hol a nyavalygás, az 'ugyse lehet' öncenzurája, stb?)

Hajrá, komolyan szurkolok nektek, s ha tudok, segitek is. Elöbb-utób nekem is kell egy ilyen gép (csak elötte a kit car-t se ártana befejezni).

Üdv!
Előzmény: Törölt nick (804)
csubi8 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 803
proba777:
csinálok headert, csak add meg a pontos méretet pixelben, nehogy szétcsússzon az oldal tőle... páá
Előzmény: Proba777 (796)
igi76 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 802

Még egy dolog, sok fórumot olvastam már minden féléről, de hagy dícsérjem meg a társaságot, hogy ebben a hónapban, amit kreáltatok, csináltunk az egyenlő a TERMTÉS fogalmával. Meg persze az is, hogy ismeretlenül ismertekké váltunk és mindez kultúráltan! Köszönöm MINDENKINEK!!!

Ennyi!  

Előzmény: igi76 (801)
igi76 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 801

Felkerülhetne a honlapra egy találkozó szervezése is, mondjuk mi lenne, ha márc. hónapban esetleg 15? Addigra lenne néhány végzés is már.

És ha mindannyian felvonulnánk a közúton? Igen komoly felhívás lenne. Csak szervezés kérdése.

/Woodoo hozna egy kis szalámis pizzat, én bodza szörpöt, túró rudit.../

Látom a brumi lapon, hogy 45 reg. tag van. Kik azok?

Én még mindig várom a jelentkezőket a zemplenagard@freemail.hu -ra!

El is küldtem mindenkinek a címeit elérhetőségét, de ez csak vagy 5 fő volt. Szívesen elküldeném még annak a 40 emberkének, csak kapjam meg!

-Igi-

Előzmény: igi76 (800)
igi76 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 800

Woodoo!

Annyi hasznos infó birtokában vagy tedd meg, hogy megosztod a szerelési tanácsok rovatban. Vagy a vásárlásról is amit írtál. Az olaj 10W40-es is jó ha fent van, meg a variátor szíj méretei.

Köszönjük!

Előzmény: Proba777 (798)
igi76 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 799

Kedves Próba777!

Nem tudod megcsinálni, hogy az oldalon lévő vendég látogatók akár szövegesen is tudjanak kommunikálni egy kis ablakon keresztül? Tudom, hogy a fórum adott erre, csak egy ötlet.

Keresztapu- Bander F. nem jelentkezett még infókkal?

ui. a név és az e-mail valóban elég a kapcs felvételhez!

Előzmény: Proba777 (798)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!