Nem, ez még csak tervezet, most próbálják kitalálni, mit is értenek alatta. Idézek egy quados fórumból: "Sziasztok quadtársak!
Fontos bejelentést szeretnék tenni. Én is azok közé tartozom, akik csak azért nem vették még meg a quadjukat, mert nem lehet közúton használni. Kb. 2 hete egy rendőrtiszt ismerősöm (közlekedési!!!), quad rendszámoztatási kérdésemre azt mondta, hogy július 1-től lesz olyan kategória, hogy könnyű személygépkocsi. Állítólag a quad ebbe fog tartozni. Hozzájuk (mármint a megyei kapitányságokra) véleményezésre küldték a dolgot, ami kb. annyit jelent, hogy ÉRTETTEM! (voltam katona :O)) Azt mondta a fiú, hogy B-vel lehet vezetni a könnyű szmgpk kategóriát, de elképzelhető, hogy majd lesz "keskenyvágányú" B kategória is, mint a motoroknál. Csak hogy mondjon valami elkeserítőt is, azonnal hozzátette, hogy szerinte ott fogják nyújtani a rétestésztát, hogy milyen feltételeknek kell majd megfelelnie egy quadnak ahhoz, hogy kiadhassák rá a papírt..."
A MAN katalógus ( a www.moopedauto.try.hu oldalon elérhető) WK42/4-et dob ki, de az enyémben nem ilyen volt.
Az újabb Lombardini motorokon nem az olajszúrőhöz hasonló üzemanyagszűrő van, hanem a benzinkutaknál kapható benzinszűrőkhöz hasonló, csak kicsit nagyobb. Ha nem kapsz eredeti szűrőt, vagy sokallod az árát, tegyél az ac pumpa elé egy sima gázolajszűrőt, és a nyomócsövet vezesd közvetlenül az adagolóhoz.
Az új tervezet fenn van a neten is, pedig elvileg "nem nyilvános". Most már csak az a kérdés, hogy a biztosítóknál is lesz-e külön "könnyű személygépkocsi" kategória, meg kell-e műszaki vizsga, stb. A cím: http://jogalkotas.hu/drupal/files/TK52-3.doc
Tegnap küldtem 5 v. 6 levelet a mopedauto@gmail.hu címre, de mind visszapattant.
Mit csináltam rosszul? Sajnos újra kell írnom az egészet, mert az ékezetek miatt olvashatatlan lett ami visszajött, az elküldött mappában meg nem találom csak az egyiket.
A használtautó.hu-ról törölték a végzéseket kunyeráló hirdetésemet, de szerencsére két személy is hívott, akik azt igérték, hogy elküldik a náluk lévő iratokat. Az egyikben feketén fehéren le van írva, hogy a mopedautók nem lehetnek személygépkocsik.
Kaptam anyagot az új kresz tervezetéről is, ha ez lesz a végleges változat, akkor könnyű személygépkocsi kategóriába lesz sorolva a járgányunk, és "B" kat. jogosítvány kell majd a vezetéséhez.
no hi Mindenki! a jó sorsom ma összehozott a városi közlekedészet föosztályvezetőjével,olyannyira, hogy rendkívül nyitott a MI problémánkra! -mik is ezek? -miért nem tudjuk legálisan használni jármüveinket? -mi a jogszabályi akadálya ? -a bürökrácia útvesztőjében hol bukik meg a jog? - miért nem érvényesülnek az EU állásfoglalásai ? /pedig kötelező érvénnyel elfogadta Mo./ stb: Arra a közös megegyezésre jutottunk, hogy - a jelenleg hatályos jogszabályok alapján semmi akadálya a BRUMIK smkp- ként való használatának. - a jármű megfelel az smkp /L6E/ kategóriának, tehát, smkp. KÖHÉM 5/1990 B.függ 1.rész 1.cikk tálán ez a legkevésbé vitatott, a birósági végzések alapján. - az smkp-t nem kell nyilvántartásba venni! ezt azért bemásolom, hogy ne fáradjatok a keresésével. 35/2000. (XI. 30.) BM rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról
" A járművek forgalomba helyezése és ideiglenes forgalomban tartása
38. § (1) A külön jogszabályban meghatározott járművel - kivéve a trolibuszt, villamost, kerékpárt, segédmotoros kerékpárt, állati erővel vont járművet, kézikocsit - közúti forgalomban akkor lehet részt venni, ha forgalomba helyezték, vagy ideiglenes forgalomban tartását engedélyezték."
tudom, most sok-sok jogszabályt lehet felsorolni, miszerint mégiscsak kell, DE!!
tudni kell azt is, hogy ha az adott kérdésben ellentétes jogszabályok vannak érvényben / ezt nevezik joghézagnak,/ akkor az Állampolgárra nézve kedvezőbbet kell alkalmazni.
Továbbá: Hivatalosan, Ő mint Aki, megkeresi a NKH -t / KFF/ megyei kirendeltségét. /tudja mit kérdezzen!!/ ez kb. 3 hét, ennyi időt kért. iyen pozitiv hozzáállással ki találkozott már ?? minden elismerésem Neki!
Bakker, nem veletlenul vagy webdesigner :) Akinek meg nem latszik az uj header, varja meg, hogy a cache-bol eltunjon a regi, vagy uritsen cache-t, megeri :))
FFU: az elozo (808) hozzaszolasom vonatkozik Ratok is, kuldjetek egy linket, meg egy par mondat bemutatkozast, es kiteszlek Titeket is (akar forum, akar honlap)
a cim: mopedauto@gmail.com
WooDoo: a pizzeriadnak van honlapja? felrakhatnank azt is, talan nem szarmazna belole hatranyod
barkinek van olyan weboldala, amit szivesen megosztana masokkal (azert kotodjon a temankhoz valamennyire) szinten kuldje el, linkcsere megoldhato, a bannercsere sem kizart.
veglegs: csendben felraktalak Titeket a partner oldalak kategoriaba :) Egyenlore a honlap cime a link, ha gondolod, irj valami figyelemfelkelto, onbemutato reszt, par mondatot, odateszem a link ala. Hasonloan, ha Te is felveszel minket, irunk majd par sort, ha mar meglesz a fix bemutatokozo szovegunk :)
Még egy dolog, sok fórumot olvastam már minden féléről, de hagy dícsérjem meg a társaságot, hogy ebben a hónapban, amit kreáltatok, csináltunk az egyenlő a TERMTÉS fogalmával. Meg persze az is, hogy ismeretlenül ismertekké váltunk és mindez kultúráltan! Köszönöm MINDENKINEK!!!
Annyi hasznos infó birtokában vagy tedd meg, hogy megosztod a szerelési tanácsok rovatban. Vagy a vásárlásról is amit írtál. Az olaj 10W40-es is jó ha fent van, meg a variátor szíj méretei.
Nem tudod megcsinálni, hogy az oldalon lévő vendég látogatók akár szövegesen is tudjanak kommunikálni egy kis ablakon keresztül? Tudom, hogy a fórum adott erre, csak egy ötlet.
Keresztapu- Bander F. nem jelentkezett még infókkal?
ui. a név és az e-mail valóban elég a kapcs felvételhez!