Örülök, h ismét összefutottunk, és megragadva az alkalmat, szeretném, ha ismét okosítanál: gyűjtögető életmódomból kifolyólag a nyáron gyűjtögettem ilyen ágvégeket, az általad belinkelt termések voltak rajta..talán emlékszel, akkor ismereteim megerősítéseként fordultam hozzád, és kértem ki véleményed..most mégegyszer: kissé nagyobb termésekkel, és más fa-formában (sudárabb, rövidebbek az oldalágai ), ez szintén Th. occ.? szerintem igen, de nagyon sok fajta van, és biztosan kell tudnom, mert csak annyi információm van, h a Th.occ. ágvégeire van szükség többek között egy gyógytermék (gyógyszer) elkészítésére..Tehát várom megerősítő szakvéleményed..Van már hangja a PC-d-nek?..
Hát a Thuja occidentalis-t valóban a terméséről lehet a legegyszerűbben megismerni, de a 'Teddy' fajta az egy rögzült juvenilis forma (ez abból látszik, hogy magonckori puha tűlevelei vannak és nem pedig a kifejlett tujákra jellemző pikkelylevelei), ezért nem valószínű, hogy ezen valaha is lesz termés... :)
Ez egy gépi fordítása annak az oldalnak, amit a kérdésedre válaszként belinkeltek..Ha valóban Thuja occ. (nyugati tuja), akkor LILA PERESZKE tanításai szerint legkönnyebben a tobozáról lehet megismerni..Ezek méltatlanul elfelejtett gyógynövények (vagy talán még nem ismerték fel kellően a csodálatos gyíógyító hatásukat? )
Szép estét kívánok,mindenkinek! Volna egy kérdésem,kertem végébn forcsa mezei virág nyílik, ha ismerné valaki,szeretném,ha ekárulná a nevét, mármint a vadvirág nevét! Választ,elöre is köszönném
Najó, utánaszámoltam, még nem egészen "több mint egy hónapja"... :))) De ettől függetlenül a következő kérdést ide, ha lehet: Milyen növény? működő topik.
Hát mivel már több, mint egy hónapja kérdezted, egy NEM MŰKÖDŐ TOPIKBAN, gondolom már máshonnan megtudtad, de ha esetleg mégsem, akkor ez egyébként egy Aptenia cordifolia!!!
Köszönöm a segítségeteket. Most kaptam, úgy néz ki mintha valamilyen pozsgás lenne. De sehol nem találok hasonló levelű és virágzó növényt. A virága mint egy kis szegfű.
Hát ez nem egy "élősködő növény", hanem sokkal inkább a fűzfádnak van valami betegsége, amitől helyenként ilyen torz növekedésű hajtásokat hoz... lehet valami mutáció is.