Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.25 0 0 862
hát végigszenvedtem magam ezen a tervezet szörnyűségen.minden elismerésem a fogalmazó Úr-é,ennyi ökörséget már rég láttam egyben.pl.
8.§

A zárt pályáról az úttestre ráhajtó villamosnak az úttesten közlekedő járművekkel szemben – ide nem értve a villamossal azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveket – elsőbbsége van.”

ha az a "tetves" villamos legyün a sinjérőll /mert ilyen, ettől fogva jogában áll/ ráadásul
elsőbbsége is lesz, - de kivel szemben?????

BBBBBBRRRRRRRRRR!!!!!!! BORZALOM

kb ennyit ér a tööbi is.
Omegatd Creative Commons License 2007.01.25 0 0 860
Szép ez a vehemencia, de amire a nemzeti szabályozás vonatkozik, abban sajnos itt alkototott törvények/rendeletek a mérvadóak. Hasonló, mint a regadó. Hiába, nálunk ellehetetleníti az autók behozatalát. És úgy néz ki Brüsszel benyelte a PM legutóbbi meséit...
Előzmény: majo_ (848)
Omegatd Creative Commons License 2007.01.25 0 0 859

Nem olvastad el figyelmesen a tervezetet!

E speciális kialakítású járművek vezetésére jogosító vezetői engedély kategóriára vonatkozóan a kapcsolódó EU szabályozásban jelenleg nincs kötelezően alkalmazandó rendelkezés, a szabályozási ajánlás a személygépkocsikra vonatkozó vezetői engedély „B” kategória vagy ennek alkategóriája „B1” kategória  alkalmazást javasolja. A bevezetni tervezett  „Könnyű személygépkocsi” fogalom- meghatározásból következően e járműkör esetében a „B” kategóriájú  vezetői engedély alkalmazása lesz kötelező, ami igazodik a jármű és kezelő berendezéseinek kialakításához.

Ha lesz rá szabályozás, akkor lehet szerencsénk...

Amennyiben a kapcsolódó EU szabályozás megváltozik – ennek előkészületei már folyamatban vannak – hazánkban is szükségessé válhat e speciális járműkör esetében, a bevezetni javasolt „B” kategóriájú vezetői engedély mellett más, e járműkörre az EU szintjén kialakított vezetői engedély kategória használatának lehetővé tétele. Ez azonban várhatóan nem teszi szükségessé a „Könnyű személygépkocsi”  fogalmának felülvizsgálatát.

Előzmény: majo_ (847)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 858
Asszony nevében jelentkezem a női szakaszhoz!!:-)))
Ő használja, én bütykölöm és intézkedek, hogy ne kelljen félve vezetnie!!
/Sajnos már 1x -tavaly- minket is feljelentettek, de papír még eddig nem jött/

Bár nem kifejezetten a mopedre vonatkozik, de szoktam látni autók hátulján ezt a feliratot: -Ne dudálj, éppen tárat cserélek!!-
Előzmény: Törölt nick (853)
Kitticar Creative Commons License 2007.01.25 0 0 857

Sziasztok!

Valoszinű én messze vagyok tőletek,de azért egy ilyen találka nem lenne rossz.

Októberben vásároltam egy 2001-es évjáratú MICROCAR Virgo III. típusú smk.

Eddig a fűtéssel,a fékkel és a generátorral volt gondom.

Tényleg féktárcsát Ti nem tudtok valahonnan szerezni?

Ja és női tulajdonos vagyok,amúgy megvagyok elégedve vele.

A törvények engem is érdekelnek,de bíróságra nekem sincs időm járni.

A honlap tetszik,ha fel lesz töltve király lesz.Én még ilyet se tudok  :) Gratula a gyártóknak.

Üdv:Kitticar

KóMa Creative Commons License 2007.01.25 0 0 856

Üdvözlet!

Közel 3 és fél órámba telt, hogy végigolvassam a fórumot. Nagyon vágyom egy ilyen dízelszörnyre. Most akkor végülis merjek venni, vagy sem. Budapesti lévén nem csak a helyi seriffel kell megküzdjek. Jogsiban nincs hiány, ha kell akár villamosnak is hívhatják. De nem akarnék bíróságra járkálni, időm az nem nagyon van rá...

KóMa

Bence60 Creative Commons License 2007.01.25 0 0 855

Kellene egy matrica a brumikra:

" Ez egy autónak látszó tárgy, és nem félek használni!"

Előzmény: zlota (849)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.25 0 0 854
kaptam a linket, http://www.mopedauto.hu/cikkek.html, csak nekem ilyen ?? számomra olvashatatlan.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 853
a francba!
a vezércikk uszott, tudtam ,hogy NŐ lesz a dologban!!

ÜDVÖZÖLLEK!!

felmerült bennem a kérdés ,hogy vannak-e "lányok" a forumon?
kivánatos lenne a minél nagyobb létszámotok,/bocs a tsz.2.sz.-ért/

nem árulok el titkot, A kis"leánykámat"képviselem , /pill Övé a JÁRGÁNY.

Fogadást ajánlok, 1 ft eszmei értékben , Ki tud jobb hozzászólást irni a " mit tegyünk
ha megállit a rendőr" kategoriban.
csak hogy emeljük szinvonalat.
MUNKÁRA!
/ gyerekek meg ne mondjátok herchee(né) -nek ,hogy csaltam!!/
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 852
A tiéd az valódi moped, mert L2e kategória. A két személybe biztos beleköt a rendőr, mert mindenbe beleköt, amibe tud. Ez persze nem azt jelenti, hogy igaza van :)
Előzmény: zlota (849)
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 851
Hogy nézne ki egy konnyukvadricikli.try.hu honlapcím? :)
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 850
Viszont most már külön kategória a mopedautó (az Eu-direktíva alapján) : L6e, "light quadricycles" angolul, valami "négykerekű könnyűjármű" v. "könnyű kvadricikli" magyarul. Kifejezetten moped az L1e, L2e kategória maradt.
Az biztos, hogy nem személyautó, de mit tehetünk, ha ugyanolyan fenntartási költségei lesznek?
A KÖHÉM rendelet alapján Magyarországon az L6e még most smkp, de úgy tűnik, ezen változtatni fognak.
Előzmény: majo_ (848)
zlota Creative Commons License 2007.01.24 0 0 849

Már regisztem az oldalra!Nagyon szép oldal.

Lehene egy kérdésem?Most akkor az enyém nem számit a Mopedautok közé?Látom, hogy a honalp főcíme alapján:

"Ez a jármű egy kívülről személyautó benyomását keltő négykerekű, amelyet 400 vagy 500 ccm diesel motor hajt"

Szerintem ebbe belesorolhatóak a 3 v 4 kerekűek, és az 50 cm3 esek is.Ha szerintetek is így van akkor ki kellene javítani...

Annyit még hozzátéve, hogy szerinem ezek az "igaz mopedautók" mert valódi moped van bennük.Valszinű a rendőr sem tud belekötni, hiszen 50cm3...

Nem jól gondolom?A két személybe vajon bele fognak kötni?

majo_ Creative Commons License 2007.01.24 0 0 848
Ezért fontos a besorolás!
Smkp-nek kell lenni, attól kezdve mindenki magyarázhat, hogy de így, de úgy! Lehet műszakiztatni,(bár jobb lenne nem) ezt nem ellenezném, természetesen mérsékelt díjakkal és követelményekkel. Vagy már túl fáradt vagyok?:)))
Előzmény: xeniah (846)
majo_ Creative Commons License 2007.01.24 0 0 847
Bocsi, egy kicsit válaszolok magamnak:)
Az EU-s szabályok magasabb rendűek a nemzeti jogszabályoknál. Ha ott a brumi smkp-nek van besorolva, "mi" itthon nem kreálhatunk "könnyű szgk" kategóriát! Lehet ebből is purparlét csapni odakint.
Előzmény: majo_ (843)
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 846
Az itt a gond szerintem, hogy az EU nem fogja szabályozni a mopedekre megkötendő kötelezők összegét (a műszaki vizsgát sem kötelezi egyelőre, de azt várhatóan fogja). Magyarul, még ha lehet B1 jogsival is vezetni (EU-nyomásra) a járgányokat, de a kötelező biztosítás a személyautókéval egyezik meg, akkor nem sok ráció lesz benne. Márpedig a tervezet alapján én azt látom, hogy kifejezetten ki akarnak szúrni velünk, mert "szálka" a szemükben a mopedautó. Tipikus magyar kormányzati mentalitás, hogy nem azt nézik, hogy a "népnek" mi a jó, hanem hogy csakazértis nekik legyen igazuk.
zlota Creative Commons License 2007.01.24 0 0 845
Hát igen.. :)) végül is a kerekei megvannak! :D
Proba777 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 844
A latogatottsag azt jelzi, hogy hanyszor toltik le a honlapot kulonbozo IP cimrol. (tehat ha megnyomod a bongeszon a reload gombot, nem szabad novekednie)
ebben a szamban benne vannak a keresorobotok (google, stb) es egyeb neten koszalo felderito csapatok is, de a jelentos resze emberek latogatasat jelenti.
Ha kemenyen dolgozunk, az ujdonsag varazsanak elmulasa utan is szep szamu latogatoink lesznek.
Előzmény: xeniah (840)
majo_ Creative Commons License 2007.01.24 0 0 843
Üdv a Topiklakóknak!
zlota: Azt írja a hirdetésben: "...kisebb felújítást igényel..." :)))
Új vagyok itt a fórumon, de már több mint egy hónapja olvasójegyet váltottam a topikra. Végignéztem az összes hozzászólást, megérte.
Amíg ezt a KRESZ tervezetet el nem olvastam, úgy éreztem nyerő lehet az ügy, a bírósági ítéletekkel a háttérben. A rendeletben a fogalom meghatározás a lényeg, arra fog később mindenki hivatkozni, önkormányzat a súlyadóval, a biztosító, a műszaki felügyelet, a fakabát. Ha így marad, olyan lesz a brumi, mintha közönséges szgk lenne, oda a remélt előny. Ellentmondás van a rendelet "könnyű smkp" és "smkp" fogalmánál, ugyanis a brumi az smkp-nek megfelel, az EU-s előírások szerint is, viszont nincs odaírva, hogy nem lehet zárt felépítésű és áttételes kormányos. A rendelet fogalmazói nincsenek képben, nem értenek hozzá, vagy szándékos szívatás.
Már-már kezdtem beleélni magam, hogy brumi tulaj leszek, sajna még ki kell várnom:((

Veletek vagyok!

egy műszaki
Előzmény: zlota (831)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.24 0 0 842
Hollandiában élő ismerősömet megkértem nézzen utána milyen szabályok vonatkoznak náluk a mopedautókra. Most írta, hogy náluk 16 éves kortól lehet vezetni ezeket a járgányokat, és semmilyen jogosítvány nem szükséges hozzá!!! Rendszám az van rajtuk, olyan mint a személygépkocsikon. Valami olyasmit írt, hogy csak a "rászorultak" járnak mopedautókkal, ezt nem tudom hogyan értette. A mozgáskorlátozottak, v. a szegények? A többiek meg bicikliziknek?:)
vtibiv Creative Commons License 2007.01.24 0 0 841
Ja, és még valami, ami egyértelművé teszi a jelenlegi besorolást.
A "nem nyilvános" tervezetből:

"Hazánkban is megjelentek – a kapcsolódó EU jármű műszaki szabályozás átvételéből következően – a személyszállítás céljára készült, zárt utastérrel, négy kerékkel, áttételes kormányberendezéssel rendelkező motorkerékpárok és segédmotoros kerékpárok. "
Előzmény: vtibiv (836)
xeniah Creative Commons License 2007.01.24 0 0 840
Sztem tökjó a szöveg. Gratulálok hozzá herchee(né)nek!

Amúgy a honlapon a látogatók száma igazából a látogatásokat jelenti, nem? Tehát hogy hányszor kattintanak rá, nem azt hogy hányan, vagy nem? Mindenesetre az biztos, hogy sokan nézik.
Előzmény: Proba777 (837)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.24 0 0 839

bocs, ez nem az én napom:)

Kicsit fáradt vagyok, egész nap egy Aixam váltót, és egy Ambra kipufogót szereltem, meg egy törött ülést kellett meghegeszteni.

Sokan küldtek e-ailt és hívtak telefonon mostanában, olyanok, aki olvassák a fórumot, de hozzászólni nem szoktak. Az egyikük ajánlott egy tuti módszert, hogy hogyan lehet a motor kivétele nélkül ellenőrízni az izzítógyertyát. Nagyon egyszerű, csak meg kell mérni a gyertyák áramfelvételét. 0 A= mindkét gyertya rossz, 7 A= csak az egyik izzít, 14 A= minden OK! Holnap kipróbálom, ui, az Aixamom, kicsit nehezen indul hidegen.

Lenyűgöző a honlapunk látogatottsága, nem hittem volna, hogy ennyi embert érdekel a téma.

Vajon BF oldalára mennyien kattintanak naponta?

Előzmény: xeniah (825)
Proba777 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 838
En csak abbol alkotok, amit Ti alkottok :)
Az a lenyeg, hogy kozosen hozzunk ossze valami jot.
Orulok, hogy jo a csapat :)
Előzmény: Törölt nick (818)
Proba777 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 837
kaptunk egy uj bemutatkozo szoveget, nekem tetszik, varom a velemenyeket, hogy maradhat-e, mit kellene valtoztatni benne, vagy igy jo, ahogy van.
vtibiv Creative Commons License 2007.01.24 0 0 836
Szemezgettem ebből a "nem nyilvános" tervezetből:

Pontosítani vagy kiegészíteni szükséges:
e) a négykerekű és zárt utastérrel rendelkező motorkerékpárok és segédmotoros kerékpárok közlekedésére vonatkozó szabályokat

Tehát eszerint jelenleg VAN négykerekű, zárt utastérrel rendelkező smkp.

[A közúti járművekkel kapcsolatos fogalmak]

„d/1) Könnyű személygépkocsi: a j) vagy az r) pontban foglaltaknak megfelelő kialakítású, de oda nem sorolható, áttételes kormányberendezéssel ellátott három- vagy négykerekű jármű, amely e rendelet alkalmazásában személygépkocsinak minősül."

A jelenlegi Kresz j) és r) pontja:
j) Motorkerékpár: olyan gépjármű, amelynek két vagy három kereke van és a tervezési legnagyobb sebessége 45 km/óránál nagyobb, továbbá olyan négy kerekű gépjármű, amelynek saját tömege legfeljebb 550 kg és motorteljesítménye nem haladja meg a 15 kW-ot.
r) Segédmotoros kerékpár: olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg.

Hol írja le jogszabály, hogy az áttételes kormányberendezéssel ellátott járművek nem sorolhatók be oda??

E speciális kialakítású járművek vezetésére jogosító vezetői engedély kategóriára vonatkozóan a kapcsolódó EU szabályozásban jelenleg nincs kötelezően alkalmazandó rendelkezés, a szabályozási ajánlás a személygépkocsikra vonatkozó vezetői engedély „B” kategória vagy ennek alkategóriája „B1” kategória alkalmazást javasolja. A bevezetni tervezett „Könnyű személygépkocsi” fogalom- meghatározásból következően e járműkör esetében a „B” kategóriájú vezetői engedély alkalmazása lesz kötelező, ami igazodik a jármű és kezelő berendezéseinek kialakításához.

Amennyiben a kapcsolódó EU szabályozás megváltozik – ennek előkészületei már folyamatban vannak – hazánkban is szükségessé válhat e speciális járműkör esetében, a bevezetni javasolt „B” kategóriájú vezetői engedély mellett más, e járműkörre az EU szintjén kialakított vezetői engedély kategória használatának lehetővé tétele.

Ez a bekezdés pedig híven mutatja "jogalkotóink" hozzáértését, empátiáját és mérhetetlen "felsőbbrendűségét.:-(((
Ha valami jó az Unióban, mint a B1, de nem kötelező érvényű, sz@rnak rá és ránk.

Végkövetkeztetésem: jelenleg törvényesen használhatók a brumik, de ez megszűnik a rendelet módosításának időpontjával. Kérdés, ez mikor lép életbe és ugyane feltételekkel?
Bocsi, ha kissé kusza és hosszú voltam.
Előzmény: xeniah (820)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.24 0 0 835
!!!!2007.03.xx
Proba777 Creative Commons License 2007.01.24 0 0 834
mopedauto@gmail.com
remelem sehol nem irtam .hu-t, en is ossze szoktam keverni
Előzmény: WooDoo (815)
zlota Creative Commons License 2007.01.24 0 0 833

Szia!

Ebben a piaggio blokk van. Elvileg.(Még ennyire nem értünk hozzá, de teljesen fel szeretnénk újítani eredeti állapotára)

Előzmény: Mnagy (832)
Mnagy Creative Commons License 2007.01.24 0 0 832
Szia zlota

Minarelli motoros vagy a robogó blokk van benne?
Előzmény: zlota (831)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!