Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

WooDoo Creative Commons License 2007.01.27 0 0 958

mottelv: melyik megyében laksz?

kint drágábbak a mopedautók mint itthon, de amiket ott adnak el, azokra szavatosság is van. A magyaroknak nem kell garanciát adniuk, ezért sózzák ránk a selejtes darabokat. A nepperek megvesznek minden járgányt válogatás nélkül, ezért jelentős (akár 50%) kedvezményt kapnak a kinti kereskedőktől.

Bár ma már nem lehet bízni a labancokban sem, a szomszédom a neten talált egy szép járgányt, a fotókon minden rendben volt, az ára is jó volt, ezért átutalta az árát, és kiküldött egy autómentőt a kocsiért. Amikor meglátta a roncsot, amit hazahoztak neki, alig kapott levegőt.

Előzmény: mottelv (955)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.27 0 0 957
tény, hogy külföldről többnyire a sérült, motor v. váltóhibás, sokáig a szabad ég alatt tárolt járgányokat hozzák be, de azért vannak használható példányok is közöttük. A Devecser-Pápa-Ajka háromszögben láttam szörnyű állapotú mopedautókat, de egy ismerősöm egészen jó gépet vett olcsón ugyanott.
Előzmény: kovacsa76 (956)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 956
4-5 db mindig van neki.
Mo. szinte csak a törött vacakokat hozzák és megberhelik 2-3 autoból csinálnak egyet.
Kint azt kapod amit látsz és te megcsinálod magadnak normálisan.
Előzmény: mottelv (955)
mottelv Creative Commons License 2007.01.27 0 0 955
Köszi felhívom, remélem tud segíteni. Neki sok van? Én is gondolkodtam, hogy kintről kéne behozni, de nem sokkal olcsobbak mint itthon, ahogy észrevettem.
Előzmény: kovacsa76 (954)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 954
Egy fehérvári srác számát meg tudom adni, talán van eladó brumija Gábornak hívják: 70/455-4441
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 953
Annyiból már találsz, szerintem.Mondjuk én is ismerős révén hozattam kintről még tavaly és 2001-es /bár törött a szélvédője, de téligumival / 380 volt.
Most hallottam egy úriemberről Csákváron lakik van kb 10 autója, megszerzem a számát és megírom.
Előzmény: mottelv (952)
mottelv Creative Commons License 2007.01.27 0 0 952
Ha minden összejön akkor kb.: 400.000-430.000 lesz rá abból kell majd gazdálkodnom
Előzmény: WooDoo (950)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 951
A találkozót nagyon jó lenne vmilyen formában megvalósítani, akár brumival akár anélkül.
Köszi, hogy a járgányunk képe felkerült a galériába :-)))) + a végzésért is külön köszönet Woodoonak, már kis is nyomtattam, úgyhogy ha hajlandó lesz elolvasni a rend éber őre, reméljük kellőképpen hat majd rá.. Bár inkább ne is találkozzunk vele.
Az adagoló beállítása+porlasztó 60%-ra történt feljavítása után most kb 56 km-t mentünk de még így is sokat fogyaszt, bár csak éppen, hogy megmozdult a mutató de 2.6 l belement :-(((( úgyhogy a köv lépés ????????????????????????????????
Talán a légszűrő+olajcsere, passz nem tudom.
WooDoo Creative Commons License 2007.01.27 0 0 950

hello mottelv!

sajnos nincsenek csodák, olcsón jót nem nagyon találsz. mennyit tudsz rászánni egy brumira?

Előzmény: mottelv (949)
mottelv Creative Commons License 2007.01.27 0 0 949
Sziasztok én nemrégi ismertem meg ezt a kis"autot", és nagyon megtetszett.
Én is szeretnék egy ilyennek a büszke tulajdonosa lenni, csak az a problémám, hogy szerény a fizetésem hozzá. Nem tud valaki segíteni nekem, hogy honnan tudnék olcsón hozzá jutni egy ilyen kis tütühöz?
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.26 0 0 948
1-et értek veled teljesen,mindenesetre én brumi-talira elmegyek biztosan,de tényleg az ország közepén kellene tartani valahol,igy ésszerű dolog-és gyertek minél többen,jelentkezzetek barátaim!
Előzmény: zlota (947)
zlota Creative Commons License 2007.01.26 0 0 947

Szerintem az a 300km az nagyon extrém táv!Lévén, hogy az egész M.ország nem túl nagy. Ha pl. a Velencei tó környékén lenne tali, akkor az egész Dunántúlról és Pest környékéről el lehetne érni... Max Duna-Tisza köze. A következő tali meg lehetne a másik irányba. A harmadik megint másik irányba. Stb. A másik OFF típus taliknál sem igen szoktak pl győri talira eljönni Békéscsabáról... mondjuk 300-400kmtert.

Mégegy dolog, hogy én max. feldobom egy utánfutóra ott meg lerakom! :D

Egy 24 órára egy 750-1000kg-os terhelhető futó 1950Ft.Igaz 4 ember kell a felrakáshoz, de gondolom levenni már lenne segítség.

Abban egyetértek, hogyha megbízható lenne az öreg, én akkor sem vállalnék be többet 1-200kmnél saját lábán...

Előzmény: Gennarinó (945)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.26 0 0 946

az nem úgy lesz, hogy megalkotják a rendeletet, kihirdetik a közlönyben, és másnap már nem lehet a mopedautókkal közlekedni.

szerintem egy hosszabb átmeneti időszak lesz, még alkotni kell egy végrehajtási rendeletet is, és elég sok idő kell, amíg a rengeteg smkp-t ellátják azonosító jellel.

az is kérdés, hogy a változás hogyan érinti a forgalomban lévő járműveket, pl. ma fizettem ki az Aixam egész éves biztosíását.

Előzmény: xeniah (943)
Gennarinó Creative Commons License 2007.01.26 0 0 945
Jó ötlet a brumi találkozó,de ez kivitelezhetetlen sajna-van akinek egy egész nap kellene hogy eljusson 300km-re-mellékutakon,és kikészitené az embert teljesen,menetközben meg 10 helyen feljelentenék a zsaruk,szóval ekkora távolságok megtétele hatalmas teherrel járna szerintem,én egyszer mentem vele 110km-távolságra de majdnem megált az idő annyira haladatlan volt,ezeket nemilyenre tervezték hanem helyközi közlekedésre,és nem is beszélve arról,hogy összetorlódtak utánnam az autók pedig nagyon mellékutakon jöttem hosszútávon!
zlota Creative Commons License 2007.01.26 0 0 944

Most beszéltem a tulajjal...

íme:

"A közlekedés-rendészettől évekkel ezelőtt kapott tájékoztatás szerint erre a járműre egyes, a kétkerekű segédmotoros kerékpárokra érvényes szabályok (bukósisak viselése, pótutas) nem vonatkoznak."

Kértem a tulajt, hogy ezen papírt adja át nekem!Remélem meglesz...

Ha a kezemben van jelzem ill. küldöm!

xeniah Creative Commons License 2007.01.26 0 0 943
Ott van még május 1 is (kedd), az előtte levő nap gondolom munkaszüneti nap lesz (biztos egy szombaton kell ledolgozni), meg a hétvége előtte. Persze lehet, nyáron mindenki szabadabb. Reméljük, addig nem hozzák meg a mopedjeinket ellehetetlenítő új törvényt :)
Előzmény: WooDoo (940)
zlota Creative Commons License 2007.01.26 0 0 942

Én is mennék, de legalább 1 hónap kell, mire járóképes lesz az öreg!Valakinek van ilyen vagy hasonló régi típusa?

igi76 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 941

Igazad van Woodoo, látod ezért is jó lenne találkozni végigtervezni az útvonalat, ki mivel tudná segíteni stb... Politikai célra én sem gondoltam a márc időpont megjelölésével, csak mindenképpen szabad napot néztem és minél hamarabbit.

-Igi-

Előzmény: WooDoo (940)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.26 0 0 940

A tavaszi időpont jó, de a márc. 15 nem igazán, mert óhatatlanul politikai felhangot kapna az összejövetel, és ezt célszerű lenne elkerülni.

A találkozót én egy túraként tudnám elképzelni, leginkább valamikor nyáron. Valahonnan el kellene indulni, és útközben csatlakozhatnának a résztvevők. A végén egy egész népes társaság vonulna végig az országon, akár több nap alatt is. Az útvonal megtervezése komoly logisztikát igényelne, pihenőhelyekkel, kempingezési lehetőséggel, stb. Kerülni kellene a nagy forgalmú főútvonalakat is, mert még a végén úgy tűnne hogy valami forgalomlassító demonstrációt tartunk. A tüntető gazdákra mindig haragudtam, még ha igazuk is van, akkor sincs joguk másokat akadályozni.

Előzmény: xeniah (938)
igi76 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 939

Szerintem én zárom kis hazánk határát, mert Záhony mellett lakom!

Itt is vannak már mopedek, de még ritkaságban. A találkozó szervezését és technikai lebonyolítását, szerintem jó lenne egy közös találkozóval( moped nélkül) megszervezni.

Én komolyan várom a jelentezőket. Nagyon jó ötletnek tartom a reklámozást a kocsikon is.

Pld: a találkozás megszervezésében figyelhetnénk arra, hol vannak a problémák a rendőri igazoltatásban, azt a megyét nem szabad elkerülnünk a felvonuláskor. Kiváncsi lennék csinálnának a rendőrök 30 mopeddal a közúton?!

-Igi-

Előzmény: xeniah (938)
xeniah Creative Commons License 2007.01.26 0 0 938
Igazából nem tudom, gyakorlatilag hogy lehetne megoldani ezt a találkozót. Még ha az ország közepén lesz is vhol, a két széléről jópár óra hossza kell eljutni villámgyors brumijainkkal. (Mert úgy tűnik, vannak Győr környékéről meg Debrecen környékéről is)
Előzmény: igi76 (934)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.26 0 0 937
Valahol a Balaton északi  partján ( talán Gyenesdiás, vagy Vonyarcvashegy ? ) az út mellett láttam nyáron egy quadkölcsönzőt 8-10 masinával, az összes gépen német rendszám volt, így valószínű legálisan használhatók.
Előzmény: xeniah (920)
xeniah Creative Commons License 2007.01.26 0 0 936
Szépen kinyomtattam ma a mezőtúri bírósági végzést, hogy legyen mit a kezébe nyomni a rendőröknek, ha utamba akadnak, aztán erre lenyúlták tőlem mások.
Errefelé nagyon ritka lehet a járgányom, mert engem mindig követni szoktak olyanok, akik most látnak ilyet először, aztán addig követnek, amíg vhol meg nem állok, és akkor rámtámadnak a kérdésözönökkel. Volt olyan, aki hazáig "üldözött". Ma is volt két érdeklődő. Az egyik egy nő volt, aki a jogi háttér felől érdeklődött. Mondta, hogy egy barátnőjének kellene ilyen kocsi, aki már idősebb, de csak A-s jogsija van, aztán sajnálja, hogy ilyen időben is motorozik. Mondta, hogy ő már érdeklődött a rendőröknél, de azok azt mondták neki, hogy eszébe ne jusson, mert ezek is személygépkocsik. Addig kunyerált, míg oda nem adtam neki a bírósági végzést :)
Tényleg jó ötlet a honlapcím kimatricázása a mopedre, val.szeg megcsinálom.
xeniah Creative Commons License 2007.01.26 0 0 935
Lehet, hogy jó ötlet a március 15. Akkor ugyanis úgy tűnik, elég sok gondja lesz rajtunk kívül is a zsaruknak (legalábbis nagyon úgy készülnek) :)
Előzmény: igi76 (934)
igi76 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 934

Szevasztok Brumi Társaim!

Most tudtam csak felkerülni net. közelbe, de csak bámulok, hogy a hozzá szólásaimat már legalább 200 üzenet után találom meg!

Fiúk!" A gép forog, ha az alkotó nem is pihen"  úgy látom a rendszer tökéletesen működik. Én nem tudok anyagot küldeni, de szíves felvállalom a találkozó szervezését, ahogy írtam is azt. A gond, hogy nem nagyon látom ez irányba a mozgolódást! Heerche-vel már többször is beszéltünk tel. fonon és ő is úgy látja, hogy az alapítók össze jöhetnének!

Woodoo! Köszönjük Neked a bírósági végzést, hogy kijártad, megbeszélted, továbbítottad!

Proba777! Tökéletesen csináltad, hogy csak bejelentkezés után lehet megnyitni és megszerezni az anyagot! Úgy látom ti profik vagytok!

Herchee és Herchéné köszönjük a szerelési és a köszöntő anyagot a honlapon!

Xeniah és a többiek! Neked, nektek  is minden háttér munká(t)kat!

Nem akartok találkozni? Itt lenne már az idő!

-Igi-

Előzmény: zlota (933)
zlota Creative Commons License 2007.01.26 0 0 933

Hát igen, de a szomorú az amikor meglátom pl utazások után az ismerősöknél a görögországi,Francia és egyéb fotókon, hogy a robogókon 2en ülnek...

Azokon amiken gyárilag kialakított hely van!Nálunk meg főbelővés jár érte,de ua. ról a robogóról van szó!

Nah ez is szép dolog....

Előzmény: Proba777 (931)
zlota Creative Commons License 2007.01.26 0 0 932
Én a modern kis dízel 500ccm es kocsikra irtam a környezetszennyzéssel kapcsolatos felvetésemet.Gondoltam inkább ezt szaglom mindig jobb 2 személlyel mint egy régi benzines mericben.. ami mellesleg 9-14 között eszik!
Előzmény: WooDoo (929)
Proba777 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 931
Ha a segedmotort levizsgaztatod nagymotornak (jobbanmondva rendszamosnak) akkor vihetsz rajta ket szemelyt, ha osztott ulese van. (ez pl. a simson-nal egy keresztben futo szijat jelent az ules felenel :))) )
Előzmény: zlota (926)
Proba777 Creative Commons License 2007.01.26 0 0 930
Na itt a nepvandorlas :)))
Eloszor nem akartam hinni a szememnek, de tobb reload utan is maradt a 29 latogato :))

29
WooDoo Creative Commons License 2007.01.26 0 0 929

Ha már a környezetszennyezés szóba került: egy kétütemű motor károsanyag kibocsájtása többszöröse egy korszerű katalizátoros személygépkocsi motorjának. Egy robogó fogyasztása sem sokkal kevesebb mint egy autóé, pl. az én Apriliám 5-5,5 litert fogyasztott, igaz 85 km/h-val ment. Egy korszerű kisautó (egy Lupo meg pláne) sem fogyaszt többet, és azzal egyszerre többen is utazhatnak.

Előzmény: zlota (925)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!