Keresés

Részletes keresés

Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1373

Figyu!

Annak idején alakult egy jó nagy civil szervezet Dorogon, ami az egészséges környezetért harcolt és pár remek  tüntit is szervezett az akkor épülő Dorogi szemétégető ellen.

Civilként és ugye el olvadunk a szimpátiától irányukban. Most.

Aztán a politika - igen a politika - nyomta rájuk a politikai elkötelezettség "bélyegét", pedig - ismertem/ismerem őket, a hátukra a púp, úgy hiányzott nekik a politizálás.

Így lett aztán a dorogi gyerekorvosból Dorog polgármestere, aki a mandátuma lejártakor rohant vissza a gyerekekhez gyógyítani.

Nem kormányellenes akciókat csinálnak ezek a szerencsétlenek, csak nem tetszik a kormánynak, hogy beleverik az orrát a baromságaiba, no és innentől már külföldről pénzelt kormányellenes politikai összeesküvővé válik a csapat.

Ne tudd meg, hogy a dorogi zöldek mit kaptak az akkori politikától, pedig csak utálták, hogy egy téli éjszakán egész Dorogon fekete lett a hó, mert az erőműben kivették (hatékonysági okokból) a filtert és másnap az összes gyerek húzós köhögéssel állt sorba a gyerekrendelőben.

Nem volt veszélytelen a játék, pedig tényleg a franc se akart politizálni, csak nem akart krónikus beteg gyerekeket.

Remélem érted, mire akartam kilyukadni, ilyenkor este felé már csapongok.

Előzmény: BVNG25 (1369)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1372

Tisztán el kell tudnod különíteni a külföldi forrásokat a belföldiektől.

Most sem sikerült, pedig odaírtam, hogy a civil szférát el kellene választani a poltikaitól.

A külföldi eredetű, politikai célzatú finanszírozások pedig civil köntösben megjelennek a magyar belpolitikai életben.

mikor a kormány bőven pénzelte például a Levegő Munkacsoportot, akik mást sem csináltak, mint ártottak az országnak meg a környezetvédelemnek

Ez a te véleményed, még az is meglehet, hogy helytálló, ám ez abszolút magyar belügy.

Előzmény: voks02 (1370)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1371

Ha már egy kormányt egy egyesületnek kell megvédenie ...

Az első ilyen visszatetsző "tüntetés" a kormány mellett a taxis blokád idején volt. Aszittem, bexarok a röhögéstől.

Előzmény: Törölt nick (1368)
voks02 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1370

Viszont marha lenne még ebben is lépéselőnyt adni az ellenfeleinek, akik teljesen nyilvánvaló eszközökkel harcolnak ellene ezen a téren is.

Hát, ja. Régi szép idők, amikor a kormány bőven pénzelte például a Levegő Munkacsoportot, akik mást sem csináltak, mint ártottak az országnak meg a környezetvédelemnek. De: jól tette, hogy pénzelte.

Van, aki kicsit másképp gondolkodik a kormányok mindenkori kötelezettségeiről, mint te. Van ilyen.

Előzmény: Törölt nick (1368)
BVNG25 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1369

Én magam sose mondtam olyat, hogy valami törvénysértést követtek volna el. Annak drukkolok inkább, hogy kiderüljön, nem tettek ilyesmit.

És -mivel én a liberalizmusból a valódi értéket valóban vallom -, azt sem kifogásolom, hogy a Norvégpénzekből explicit politikai, kormányellenes akciókat is finanszíroztak. Szemét dolognak tartom a Gulyás Mártonék ilyen tevékenységét, de szerintem nem kell őket benne akadályozni, a szabadságba belefér ez is.

Viszont nyíltan tisztázni kell a hátteret. Ne hazudhassák le a dolgaikat.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (1367)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1368

Ami a civil társadalmat illeti, azért ez kétséges. Pontosabban, önmagában jó, hogy minden közéleti elosztás és felhasználás átlátható és ellenőrizhető De ebben nincs kitüntetett szerep a külföldnek: teljesen mindegy. A belföldire ugyanúgy kell akkor.

A külföldnek kitüntetett szerepe van, mert ilyen úton nyílik lehetőség arra, hogy egyes pártok bújtatott finanszírozáshoz jussanak.

Azzal egyetértek, hogy a belföldire is érvényesnek kell lennie az átláthatóságnak.

Az, hogy a magyar kormány magyar belföldi civil egyesületeket támogat, akik ennek fejében kiállnak mellette, sőt tüntetéseket szerveznek mellette, éppenúgy mérgezi a civil közeget.

Viszont marha lenne még ebben is lépéselőnyt adni az ellenfeleinek, akik teljesen nyilvánvaló eszközökkel harcolnak ellene ezen a téren is.

Előzmény: voks02 (1363)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1367

Ott van a linkeden, még be is vallották rendesen

7. Pénzügyi műveletek bevételei     28 683 ezer

Ebben gondolom a bankban, kötvényben és más legális dolgokban tartott pénzek kamatai és eredményi is benne vannak.

28 és fél millió.

Egy közepesen luxus autó (csak az arányért és nem azért, hogy ilyenekben mászkáljanak).

Előzmény: BVNG25 (1364)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1366

A HV szerint igen, az Ökotárs szerint megfogadták a kritikát és változtattak.

Azért robbant ki a balhé, mert nem változtattak semmit.

A kormány azt is felajánlotta, hogy mindent újratárgyaljanak, ha kell.

Lázár pedig amint átvette a tárcát, körülnézett és úgy döntött, hogy nem hagyja ennyiben a 2012-ben már jelzett problémakört.

Előzmény: voks02 (1360)
voks02 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1365

Nem rossz, bár egy Simicska le sem hajolna ennyiért. Legalábbis amíg jóban volt a Főnökkel.

Előzmény: BVNG25 (1362)
BVNG25 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1364
Előzmény: BVNG25 (1362)
voks02 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1363

Pártok esetében lehet jogos elvárás (ámde szigorúan össze kellene kötni a pártfinanszírozás teljes megújításával, ami nagyon ellentétes a Fidesz érdekeivel és akaratával; a szocik is ellene voltak, persze, csak ők most keveset számítanak már).

Ami a civil társadalmat illeti, azért ez kétséges. Pontosabban, önmagában jó, hogy minden közéleti elosztás és felhasználás átlátható és ellenőrizhető De ebben nincs kitüntetett szerep a külföldnek: teljesen mindegy. A belföldire ugyanúgy kell akkor.

Előzmény: Törölt nick (1355)
BVNG25 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1362

Nem egyszerre százmilliót, kedves olvasótanonc.

Az összes így kölcsönzött pénz haladta meg a százmilliót, Móra Vera elmondása alapján. Az Ökotárs különben összesen kb. 400-500 millió eszközérték felett rendelkezik. Azért nem semmi.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (1356)
levure sauvage Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1361

Az ebben a furcsa, hogy bizonyos szabadságjogokat az alaptörvény is biztosít, és ha úgy van, ahogy mondod, hogy a kormány csak a mellette szóló véleményeknek ad szabad utat az őt kritizálóknak meg nem, akkor korlátozza ezeket a jogokat, amihez nincs neki joga (legalábbis amíg a parlament nem egészíti ki megfelelően az alaptörvényt)

Előzmény: Törölt nick (1357)
voks02 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1360

A HV szerint igen, az Ökotárs szerint megfogadták a kritikát és változtattak.

Előzmény: Törölt nick (1352)
voks02 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1359

Pedig nem különösebben bonyolult, el is hangzott jó párszor. 

Úgy próbálnak működni, mint a világon az alapítványok bárhol. Igen, van saját tőkéjük is. Nem százmilliókról van szó (évtizedre összeadva kijöhet, de az nyilván érdektelen szám), hanem eseti kölcsönről olyanoknak, akik nyertek, de még nem érkezett meg a pénz, vagy segíteni kellett az önrészben. Bankban tartott pénz volt, ezért kértek rá annyit, amennyi a banki kamat lett volna, hogy ne veszítsenek, ne nyerjenek rajta (ami már önmagában is kérdésessé teszi az üzletszerűség fogalmát, ugyebár, a többi kritériumról nem is beszélve).

Előzmény: BVNG25 (1353)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1358

"és minden civil köntösbe bújtatott politikai tevékenység külföldről történő anyagi támogatását akadályozzák meg."

Amihez meg persze kell egy Lázár, aki listába tudja rendezni a külföldről anyagilag támogatott civil köntösbe bújtatottakat, különben honnan lehetne tudni, hogy kikről is van szó.

(Várom a szöveget: mindenki tudhassa...)

Előzmény: Törölt nick (1355)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1357

"sehol nem tűri el egyetlen kormány sem, hogy az ellene folyó tüntetéseket külföldről anyagilag támogassák"

A  mellette folyókat meg igen?

Nem tudom, hogy ebben mi a furcsa?

Előzmény: levure sauvage (1354)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1356

"százmilliókat"

Ne légy már kicsinyes!

Trillió-csilliókat.

Amiről a hölgy beszélt ott az úgy szólt, hogy néhányszor (ők is) előfinansziroztak, a legkisebb 2 (egy közepes rangú parlamenti képviselő egyhavi jövedelme), a legnagyobb 7 (a Matolcsi félhavija) milliós összegben.

Sok ilyen előfinanszirozásból jönne ki a százmilliók.

Előzmény: BVNG25 (1353)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1355

Ugyan valóban károsnak tartom a demokráciára nézve is azt, amit a kormány csinál, de itt éppenséggel nem erről beszéltem, hanem arról, amit a civil társadalom ellen követ el.

Az egész civil társadalomra kiterjeszteni a történetet kifejezetten alaptalannak tartom, mert messze nem azonosíthatók a norvégok mögött álló "civil" szervezetek magával a civil társadalommal, még jellegében sem.

Sőt, kifejezetten eltérőek a jellemzőik.

Azt pedig a leghatározottabban helyeslem, hogy minden külföldről származó fillér útja, célja, elosztásának/felhasználásának módja legyen átlátható és minden civil köntösbe bújtatott politikai tevékenység külföldről történő anyagi támogatását akadályozzák meg.

(Ezt azért majd olvasd el többször, mert nem szeretném úgy viszontlátni, hogy egy-két szó hiányzik belőle, mert akkor más lesz az értelme)

Előzmény: voks02 (1351)
levure sauvage Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1354

"sehol nem tűri el egyetlen kormány sem, hogy az ellene folyó tüntetéseket külföldről anyagilag támogassák"

A  mellette folyókat meg igen?

Vagy a lengyel vendég békemenetelőket teljesen magyar forrásból finanszíroztuk?

Előzmény: Törölt nick (1348)
BVNG25 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1353

Nemvilágos nekem ennek az Ökotársnak a szerepe, működése.

Hogyhogy százmilliókat tudtak másoknak kölcsönadni éveken keresztül - mint nonprofit, közhasznú alapítvány? Nekik nem hiányzott az a pénz? ha nem adják kölcsön, csak úgy álltak volna a szekrényben az értékpapírok?

Előzmény: voks02 (1321)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1352
Előzmény: voks02 (1347)
voks02 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1351

Ugyan valóban károsnak tartom a demokráciára nézve is azt, amit a kormány csinál, de itt éppenséggel nem erről beszéltem, hanem arról, amit a civil társadalom ellen követ el. De a demokrácia nem ott kezd el csorbulni, amikor már börtön vagy akasztófa jár az ellentétes véleményért. Már az is az, amikor a hatalom saját "civilszervezete" számolatlanul kap pénzt, az ellenzéki meg kommandósokat kap helyette.

A tüntetésről és a pénzről ott a link.

Azért nem zavar annyira egyik sem, mert pontosan tudom, hogy ez nem erőszak, hanem csak ellenvélemény. Évezredek óta csinálják mindkettőt, ebből még nem következik semmi.

Előzmény: Törölt nick (1348)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1350

Próbáld meg megérteni az előfinanszírozás és a pályázati nyerés közötti különbséget!

Előzmény: levure sauvage (1349)
levure sauvage Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1349

"A kormány nem ígérte meg senkinek, hogy kapnak pénzt, mert nem a kormány dönt a támogatásokról."

De, ígérte!

Csepreghy Nándor azonban azt mondta, aggodalomra semmi ok, a folyó projektekre megítélt és most befagyasztott támogatásokat ugyanis a magyar költségvetés előfinanszírozza. http://www.origo.hu/itthon/20140509-a-norvegok-nem-adnak-tobb-tamogatast.html

Előzmény: Törölt nick (1344)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1348

Én nem mértem két mércével, hanem szembeállítottamn a demokráciáról történő jajongásodat történtekkel.

Aki két mércével mér, az nem én vagyok, mert nem én emlegettem Észak-koreát annak kapcsán, hogy olyat olvashattál tőlem, hogy sehol nem tűri el egyetlen kormány sem, hogy az ellene folyó tüntetéseket külföldről anyagilag támogassák.

Ezt lefordítottad úgy, hogy szerintem egyetlen kormány sem tűri el az ellene folyó tüntetéseket.

Most viszont már kettős mércéről beszélsz,  de természetesen én mérek azzal, nem te.

Félre ne értsd, engem egyik sem zavar különösebben.

Pedig kellene, de ha már nem zavar, akkor miért emlegeted a demokrácia csorbulását, amit maga a kormány csorbít?

Közben ilyen történetek zajlanak.

Előzmény: voks02 (1345)
voks02 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1347

https://norvegcivilalap.hu/hu/node/8550

Előzmény: Törölt nick (1342)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1346

Csak a pontosság kedvéért...

A lábát vágták el a szobornak..

Igaz.

Szobrot dönteni csak pontosan, szépen.

Ahogy csillag megy az égen.

Úgy érdemes.

Előzmény: reggelsanyi (1343)
voks02 Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1345

A másik szalmabábját meg felkötik. Félre ne értsd, engem egyik sem zavar különösebben. De ne mérjünk kétféle mércével, ha kérhetem.

Előzmény: Törölt nick (1342)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.13 0 0 1344

Itt meg az aktuális nyertesek, nem tudom, hogy ők kapnak pénzt, ahogy a kormány megígérte nekik vagy csak néznek ki a fejükből. hogy mi lesz a programjaikkal.

http://www.norvegalap.hu/nyertes-palyazatok

Lássunk már tisztán!

Ha a norvégok megkötik a támogatási szerződést, akkor a támogatást nekik kell kifizetni.

Nem a magyar kormánynak.

A kormány nem ígérte meg senkinek, hogy kapnak pénzt, mert nem a kormány dönt a támogatásokról.

Legfeljebb előfinanszírozhatja, de akkor azt a pénzt visszakéri a pályázótól.

Előzmény: levure sauvage (1341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!