Keresés

Részletes keresés

Gonoszka2 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 654

sok szeretettel gratulálok babytevének a gyerkekhez, remélem könnyű szülés volt.

sok tejet és erőt a jó torkú gyerkőcökhöz :-)

Előzmény: reményhal74 (646)
Gonoszka2 Creative Commons License 2008.04.21 0 0 653

igen ezt mások is mondták, hogy milyen nyugodtan viseltem...

na igen, kifejezetten élveztem a pocakos létet.

én is nézegettem horoszkópokat, és ha csak a fele igaza a lányunkra felköthetema gatyámat a párommal együtt  :

http://www.ezoterikus.hu/horoszkop.php?id=26

Előzmény: Chipie (644)
adrenka Creative Commons License 2008.04.21 0 0 652

Nagy-nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez az egyik törpnek

és ez a másiknak!!!!!!!!!!!!

jefkoT Creative Commons License 2008.04.20 0 0 651
Gratulálok Babytevének! Szép nagyra nőttek a bébik!
Allia Creative Commons License 2008.04.20 0 0 650
Gratulálok nekik! :-)
páncél Creative Commons License 2008.04.19 0 0 649
Nagy szeretettel gratulálok!
MaMy. Creative Commons License 2008.04.19 0 0 648
Gratulálok!!! Szép nagy babák, ez igen! :-)))
Shiro Creative Commons License 2008.04.19 0 0 647
Gratulálok nekik!

Igazán szép nagy babók... :o)

S.
reményhal74 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 646

Nos mégis meglett a pakolás eredménye, meglepetés lett belőle:

Ma este megszülettek babyteve ikrei. :-))

"Nem várták meg a hétfőt, ma 20:15-kor és 16-kor megszületett Mira Zoé 2700 gr 53 cm és Gergő Bence 2750 gr és 50 cm, Csodaszépek, jó torkuk van.."

Gratulálok a mamának a szép súlyú babákhoz itt is! :-)

Előzmény: babyteve2 (645)
babyteve2 Creative Commons License 2008.04.19 0 0 645
Köszi, aranyos vagy! :o) (Abszolút nem ismerem a bikákat, de inkább bika, mint kos...tehát, nagyon ki kéne húznunk ezt a két napot...de mivel pakolok folyamatosan a pihenés helyett, lehet, hogy mégis meglepetés lesz...)
Előzmény: stunc (640)
Chipie Creative Commons License 2008.04.19 0 0 644

Gonoszka, gratula mégegyszer, tiszta izgalom volt itt, hogy mikor jön már ki az a picilány! De megérte várni, nagyon szép lett, és ez a lényeg! És gratula a kitartásodért, én pl már tuti idegrohamot kaptam volna, ha mellettem megszülnek ötvenen, én meg csak ott szenvedek, de ahogy látom te elég derűsen viselted :-)

Én most szenvedek, mert csóri Gergő hasfájós lett, diétázom ugyan, de még így is tök sokat sír, és ez így eléggé megkeseríti a napjainkat.....de hát nincs mit tenni, mint várni hogy kinője. Cserébe viszont, amikor éppen nem alszik és nem hascsikar, akkor fülig ér a szája :-D

ez a babahoroszkóp meg...én alapból hiszek a horoszkópban, mármint a jóban, de ez rettenet gagyi, csupa olyan közhely, amit bárki összeírhat, ráadásul nekem pl mindhárom gyerekem gyökeresen más, mint amit leír. :-) Úgyhogy fenntartással!

Előzmény: Gonoszka2 (636)
helego Creative Commons License 2008.04.19 0 0 643
Hehe... Zójáét olvastam, és tökéletesen illik Regőre, akire a sajátja nem. Lehet, hogy az ascendens :))
De jópofa :)
Előzmény: stunc (642)
stunc Creative Commons License 2008.04.19 0 0 642
Előzmény: helego (641)
helego Creative Commons License 2008.04.19 0 0 641
Hol találtad?
Előzmény: stunc (640)
stunc Creative Commons License 2008.04.18 0 0 640

Hú, ez izgalmas! És pont a Bika csillagjegy első napja:) Ilyen babáid lesznek, ezt neked találtam:

Csecsemő: A kiságyából ránk mosolygó, elégedett, az étkezéseket lelkesen fogadó baba minden valószínűséggel a Bika jegyében született. A Bika bébi imádnivaló. Nagyon fontos, hogy babusgassák, dédelgessék, erős legyen a biztonságérzete és a családi kötelék. Szereti a hasát, igényli a jó ételeket. Fontos számára a precíz időbeosztás, az, hogy tudja, a dolgok mindig a meghatározott időben történnek. Kis arcán fények gyúlnak ki, ha valaki törődik vele, de egyedül is nagyon szeret üldögélni, játszani.

Makacs, konok természet, s ha kiborul, nehezen lehet megnyugtatni. Nem szereti, ha hangosan szólnak hozzá, ő ugyanis az igazi csendes, nyugodt családi harmóniát kedveli. A családi atmoszféra megadhatja neki az érzelmi biztonságot, kielégítheti szeretetéhségét. Kényes a ruháira, az ágyára, a játékaira. Meglehet, kissé késve tanul meg járni, ám ennek nincs más oka, mint hogy túl kényelmes; lusta mászni, nem beszélve a járásról. Ennek ellenére a Bika kisbaba gondozása csupa öröm és élvezet. A lassú fejlődés alapjában még nem ok az aggodalomra, ha tanul valamit, azt alaposan teszi, és egyszer és mindenkorra elsajátítja.

Előzmény: babyteve2 (639)
babyteve2 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 639
Nálunk hétfőn lesz a nagy nap ;o)
Előzmény: Allia (633)
stunc Creative Commons License 2008.04.18 0 0 638
Gratulálok a másik Lizamamának:)
Előzmény: Mwin (627)
Shiro Creative Commons License 2008.04.18 0 0 637
Gratulálok!

15 perc??? Te jó ég!!! (elképzeltem ugyanezt a Margitban, ahol néha kb. ennyit kell várni, mire érkezik egy lift, hogy feljuss a 3. emeletre :o))

S.
Gonoszka2 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 636

Kórházi tartózkodásom története....

Betöltött 41. héttel a hátam mögött feküdtem be a szt Imre nőgyógyászatára, mert a terhespatológia, ami még szombaton üres volt, hétfőre a szülészettel együtt telt házas lett....

naponta nst-re küldtek, vért vettek (ezt csak egyszer), vérnyomást mértek, reggel 5kor pisit kellett leadni, este 8kor újra...

Mindhárom váltás nővérke nagyon aranyos volt, a dokibácsik nemkülönben. Mivel nekem végül "nem volt orvosom" ezért minden orvos foglalkozott velem, bár a végefelé már kicsit fárasztó volt az újaknak elmondani, hogy én vagyok az, akinek volt aztán cerélt, mig végül jelenleg nincs orvosa....

Jópofa volt amikor a kezelő, beutaló orvos, aláirását kellett begyűjteni, lévén nem volt. :-)))

A szerdai oxitocin terhelés után biztak benne az orvosok, hogy talán csütörtökre megindul magától, ezért 3szor is nst-n feküdtem, hogy lássák ha van valami.

Pénteken (41+5nél) kaptam egy 1/4 prosztaglandint hüvelybe a méhszájhoz, ami full zárt volt, hogy hátha.... Kiscsaj feje teljesen lent volt, méhnyak puha, de a méhszáj zárt. Ezen a délutánon átköltöztettek a vajúdóba, hogy helyben legyek ha kell.... Hááááááát pár ágy ürült reggelig mellettem újak  jötek, majd mentek, régiek is, csak én maradtam....

Szombat reggel nyelv alá kaptam újabb 1/4 tablettát, akárcsak a mellettem fekvő lány. Na neki 4 órával később ki isjött a lánya, igaz előtte neki már csöpögött a magzatviz és hajnalban fájásai is voltak bár nem rendszeresek.

Napközben újabb lányok jöttek-mentek... én még mindig maradtam. Dokik ahányszor arra jártak érdeklődtek, nst-ztek, de semmi.

Pocak keményedett, járkáltam mert úgy jobban hátha elindul , de semmi...

Este újabb 1/4 tabletta ismét hüvelybe a méhszájhoz. Gyerek a sok vizsgálat miatt felhúzta a fejét, méhszáj zárt, helyzet változatlan...

ifj. Barna szerint ha reggelig semmi, akkor császár...

Na ezen felbuzdulva kifaggattam egy friss császárost, mely beszélgetés hatására este 6kor ettem utoljára reggel már csak vizet ittam azt is keveset, hogy ez ne legyen akadálya a császárnak reggel... ha meg szülünk, akkor ugye lesz szőlőcukor stb, úgyhogy nem csinálok rosszat.

Ezalatt a pár nap alatt sms kapcsolat a szülésznőmmel, aki közben időnként dolgozott is, szült is más kismamákkal. :-)))

Reggel újabb vizsgálat, gyerek feje még mindig fent, méhszáj zárt, ez kizárja a burokrepesztést....

Találkozom az ügyeletes dokival Dr. Raft Miklóssal, ő műt majd, ill. ő lesz bent ha mégis szülünk...

11kor szülésznőm már bent van egy másik szülés miatt, ügyeletes elkapja, gyerünk előkésziteni engem műtétre, várhatóan 1kor műtét....

Borotválás, beöntés (azt hittem rosszabb lesz) férjnek telefon, vigye haza a másik lányát, aztán hajcsi befelé. 11:50kor oxitocinra kötnek nst-vel háááátha. Ezen lógók egészen negyed hatig, férj mellettem kornyadozik, akárcsak én... Én már 24 órája akkor nem ettem, és 3 órája nem ittam... Mint utóbb kiderült későbbi szobatársam beelőzött, mert a sima szülést leállitották nála és császározni kellett.

Anesztes dokinéni meglátogat, beszélgetünk, "nyilatkozok" több példányban, doki bácsi bejön, beszélgetünk, tájékoztat, majd bekisérnek lábon a műtőbe.

Eddigre a szülésznénim már átcuccolta sk a táskáimat a szülészetre egy szobába.

Macskahát domboritás, lidocain injekció, majd spinális injekció, lábaim égnek, zsibbadnak, amikor már alig érzem felfektetnek az asztalra. orromba oxigén, kell egy kis cucc, mert hányingerem van, állitják az asztal dőlését is, lábujjamat még érzem, de nem sokáig.

Mire észbekaptam már hallottam a szivókát, ahogy kiszivják a magzatvizet és az orrom fölé tartják a kicsit véres hurkáscombú lánykámat....

Magzatmázat nem nagyon láttam rajta, a túlhordás szinte biztos, hámlik a lányom most is... viszont a dokik szerint sem úgy nézett ki mint egy újszülött....

Hüjjje kismama második pillantása hova esik? Apukára az üvegfal mögött, majd az órára, hogy mikor is születettt, csak hogy a horoszkópja ugye..... :-)))))

Ha már a vizes szülőknek tüzes gyereke lett, legalább az aszcendensben hadd reménykedjek :-)

Innentől az időre már nem figyelek, beszélgetünk az anesztessel, a dokik megbeszélik, hogy Massa nyerte a Forma1 aznapi futamát, ezen jót mosolygok, majd  átraknak a hurciba kocsira, és áttolnak a szülészetre... Apa behozhatta a kiscsajt, lemosdatva hogy megnézzem, kértem egy mms-t apától a telcsimre, addig mig nem tudok menni, láthassam... 19:20kor már apával csacsogok, anyuék is feljöttek első unokát nézni, úgyhogy apukának kihozták hogy megmutathassa...

Majd aludtam egy sort. Az első felkelést nem kivánom senkinek, ahogy az első kiegyenesedést és lépéseket sem. Most már azért nem olyan súlyos a helyzet :-)

Pénteken 4 nappal a császár után varratot kikapták, mi meg mehettünk haza.

4170gr 57cm születési paraméterek után, pénteken 3900 grammal jöttünk haza, bár időközben voltunk 3690 gr is...

Szülésznénimet mindenkinek bátran ajánlom, de vannak ellenajánlataim is bizonyos embereket tekintve... dokibácsik utána is rém kedvesek voltak, szavam nem lehet.

na most jól teleszövegeltem a topikot, de hát a két hét hosszú idő volt a kórházban.

Elnézést a bő beszámolóért...

Gonoszka2 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 635
Gratulálok Schusynak a lányához, basszus ilyen gyorsan szülni.... nem piskóta, tényleg rohatn valamiért az a lyány :-))))))
Gonoszka2 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 634

sziasztok

beköszönök, mert végre elolvastam az ebbena topikban irottakat. máshol még sehol nem tartok :-)

Remélem senki nem haragszik meg, ha nem nevesitek, de annyira édesek voltatok és olyan sokan vagytok (hál istennek) hogy nem kezdek neveket sorolni, mert akkor valaki tuti kimaradna.

szóval mindenkinek nagoyn köszönöm a drukkokat, meg a gratulákat is. Kisasszony épp alszik mellettem a mózesben igy talán tudok irni pár mondatot.

Allia Creative Commons License 2008.04.18 0 0 633
Te meg? Még a végén maguktól születnek meg az ikrecskék. :-))
Előzmény: babyteve2 (631)
Moka25 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 632
Nagy gratula nekik!!

(15 perc, uramisten...:-OO)
babyteve2 Creative Commons License 2008.04.18 0 0 631
Itt is gratula! :o)
Allia Creative Commons License 2008.04.18 0 0 630
Gratulálok nekik! :-) (mindjárt frissítem a táblát)
pannni Creative Commons License 2008.04.18 0 0 629
Nagy-nagy gratula az egész családnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
adrenka Creative Commons License 2008.04.18 0 0 628

Óriási nagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mwin Creative Commons License 2008.04.18 0 0 627
ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍgy van, én hozom a hírt:
Zsu-nak ma hajnalban megszületett a lánya, 3240gramm, és 52 centi. Pikkpakk, beszállítástól (apuka csinyálta, nagyapi ótójával) kezdve 15 perc alatt:-D
Sietős volt a lelkömnek az biztos:-DDD
Előzmény: Schusy (618)
pannni Creative Commons License 2008.04.17 0 0 626
Huh, ez tényleg húzós lehetett az elején!!!
Előzmény: Schusy (623)
pannni Creative Commons License 2008.04.17 0 0 625

mert azt a becsuszott gyereket nem neki kell majd felnevelni, ugye...

Ez igaz, de én nem ez alapján alakítottam ki a véleményemet a dokiról. Ebben nem volt mérvadó, amit mond, magamtól is van annyi eszem, hogy védekezzek, ha épp nem akarok teherbe esni :)

Minden egyéb dologban viszont le a kalappal előtte, nagyon meg vagyok elégedve.

hat... a tartalom egyharmada reklam, a maradek fele ertelmetlen, a tobbi pedig semmifele uj infot nem tartalmaz egy minimum kozepesen informalt no szamara.

Ezzel egyet tudok érteni. Nekünk a Kismama jár, mert ajándékba ingyen lehetett rendelni más előfizetések mellé, de hát nagyítóval kell keresni benne az olyan infót, ami értelmes, és eddig ne tudtam volna. Amúgy semmi bajom velük, csak hát meglehetősen sokat ismétlik önmagukat.

Előzmény: Aiiaiiyo (620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!