Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy valakinek lenne-e egy kis teacserje dugványa? Ha igen akkor kérem jelezze! Cserébe tudnék küldeni licsi magoncot.
Sziasztok! Ha valamelyikőtök tart SZamócaguavát,Guavát vagy Szurinami cseresznyét,az legyen szíves megírni,hogy mikor virágoznak és hogy is zajlik az életük tavasztól-tavaszig!:) A neten túl sok mindent nem találtam sajnos!:(
Én a piacon 200-ért szoktam: egy kis pohárban adnak 10-15 frissen csírázott magoncot. Eddig szétültettem őket, ősszel megfázítottam a túl kései behordással, aztán tavaszra elpusztultak, én meg vettem 1-2 új pohárral. Tavaly először időben behoztam őket melegre telelni, a legnagyobbak úgy akkorák mint amiket az az áruházak szoktak akciózni 9-10-es cserépben.
Most vettem 1000 Ft-ért 14 tő kávécserjét az OBI-ban de latin neve nem volt rá írva csak az, hogy "zöld növény mix" megnéztem hogy egyáltalán az e és szerintem megérte ennyiér.
Szia Pepe! Leszedtem a takarást a jiaogulanról.Nem fagyott el.2 helyen van ültetve,mindkét helyen kezd hajtani.Ősszel csak banánleveleket dobtam rá,és úgy látszik elég volt neki. :-))
Próbálkozom vele, mint kiskutya az ugatással! Bujtani kitűnően lehet. Lefelé nem szeret lógni, kell neki a támaszték, amire fel kell tenni, mert egyébként akárhány karót teszek mellé, nem akar rácsavarodni. Nálam inkább elszárasztotta a lelógó hajtását, és elágazott felfelé :) Szabadföldben vízszintesen elterül, és legyökerezik az ága. Ilyenkor ősszel kitűnően lehet tőosztani. Én ősszel beültettem cserépbe, és jól tettem, mert topictársunknak bizony elfagyott. Egyébként Gödöllőn a schi... (németes nevű) kertészetben van.
Köszi szépen, örülök neki! Van most egy meghírdetett pomelo akciójuk, egyet fizet kettőt kap. Gondoltam erre benevezek, de igazából a második növényre nincs nagy szükségem. Nem akarja valaki átvenni?
Margaréta Online faiskolával van valakinek tapasztalata? Csak egy email címet találtam hozzájuk, meg express hírdetést néhány növényről. Ez működik, vagy átverés?
Szia!Macerás dologra vállalkoztál.Abból indulok ki amit leirtál:
1/nem jó a föld.Ami kell savanyu tőzegből/4-5,5pH között/és tápanyagban gazdag melegágyi földet keverve/1:1/használj. 2/nem kell gyökereztető hormon.Kell viszont magas hőmérséklet/25-30fok/és ilyenkor/még nincs igazán tavasz/langyos esővizes permetezés a rozettára.A nem mély földberakott része faszénporral legyen előtte kezelve.Igazából tavasztól nyár végéig jól gyökereztethető.Ez 3-4 hét alatt történik meg. 3/az árnyékolás az jó.Gyökeresedés után fokozatosan szoktatjuk a fényhez a hőfokot 21-27-ig tartva. 4/locsolás helyett ami jó a bátran permetezni a rozettát langyos esővizzel.Az ananász talajlakó,de sokún."epifiton"tulajdonság figyelhető meg rajta.a vizet a tölcsérben lévőpikkelyszörökkel veszi fel.
Ha nincs locsolva, akkor logikus, hogy szárad a levele, nem jól gondolom? Amúgy meg, a vágási felületet földbe tétel előtt be lehet kenni/szórni/mártani valami gombaölővel/be.
Lehet, hogy zárt kapukat döngetek, lévén két igen speciális különlegességnek.
Szeretnék külföldről rendelni cananga odorata (ylang-ylang) illetve Michelia champaca (parfüm fa) közül valamelyiket. Mindegyik kapható, de én csak egyet tudnék házon belül tartani (lévén nem kis méret miatt), ezen kívül egyik sem olcsó.
Napok óta keresgélek az interneten információkat, de nem tudok dönteni.
Mind kettőről azt írják, csodás illatú. De nem mindegy sok egyéb információ.
Virágzás kezdete, folyamatos vagy csak egyszeri virágzás, téli tartás stb.
Novobalt , homok , perlit keverékébe , de keverj a "földjébe" gombaölőt , sőt ha kikel akkor is gombaölős vízzel locsold! 25-28 fokon pár nap alatt kikel.
Én egyszer próbálkoztam az ültetésével.Sok ki is kelt,de sajnos rövidesen tönkre is mentek.Lehet valamit rosszul csináltam.Szerintem ültesd el a magokat.
A H-G. Röpke kertészet oldalán a trópusi növényeknél nincs adat, csak a mediterrán növényeknél és a citrusoknál, ott is csak magasság - cserépről semmi. (+ horribilis árak)