tuti 260. én határozottan emlékszem rá. 220 furcsa lenen :)))egy két méteres pasi és fleette 20 cm :))))))
nekünk már készül a gardrób és magasabb mint 220 .))
Az éterben repkedő számok hallatán kellőképpen beparáztam ahhoz, hogy lemondjam az eredetileg kért hűtő-beépítő elemet (s vele együtt a felette lévő, 175 cm magasra szelet szekrényt).
Meg különben is rohadtdrágák a beépíthető hűtők - egy alap beépíthető árából fullextrás szabadonállót vehet az ember.
A sil-es lány (?) azt mondta, hogy semmi mást sem csinál, mint jó ütemben gyártja az ajánlatokat, úgyhogy szeretne a héten értesíteni is.
Éppen kettesével szedem a levegőt, megkaptam a "konyhamódosítás" árajánlatát. Bruttó 250ezret tennének ki az alábbi módosítások:
- a sarokelembe forgórács.
- a mosogatógépnek hagyott hely bestoppolása egy 60-as elemmel.
- Még egy 60-as elem a földön.
- az eredetileg nyitott polcnak hagyott sarokelem beüvegajtózása (ez mondjuk elképesztő, hogy eredetileg ekkora nyitott polcokat hagynak egy belvárosi konyhában, mintha csak valami félpanziós görög apartman lenne...)
- felül két 60-as elem.
(amik helyett azért eredetileg volt ott egy 45-ös)
És ahhoz képest, hogy alul csak egy 60 centis elemmel lett hosszabb a cucc, azért rászámoltak 2,1 méter extra munkapultot.
Mondom én, hogy nem jó módszer ez a "tessék mondani bátran mi tetszik, majd mi kiszámoljuk".
Ha úgy kalkulálunk, hogy 250 ezerbe lenne a jelenlegi konyha normálosítása, és a teljes konyha visszamondása esetén meg valami 147ezret adnak vissza, akkor ezen két összeg együtt már kiadhat egy pipec kis konyhát egy noname szalonból, házi összeszereléssel...
http://kep.tar.hu/central-park/index.phtml?aid=27622206&pid=4249664
Nézzétek meg a képet, a 4. emeleten az erkély 1 téglasorral kijjebb van, mint a többin. Tök muris. Olyan mintha elbénázás lenne, bár gondolom ez inkább olyan tervezői blikkfang, mert ahhoz képest elég szabályos eltérés.
Ja, mai vidám móka: ismerős felhívta a CP-t, hogy mik a még szabad lakások, elsorolták neki szépen, meg minden, árakkal miegyébbel, de a lakások fekvését azt nem tudták megmondani. Ilyet!
Szóval C-4-10 és C-5-12 az szerintetek merre néz?
Én 2.6 m körüli értékre emlékszem, meg arra, hogy ez valami szabványos érték, nem ex-has született.
Milyen májusi határidő? Nem úgy volt, hogy májusban átadnak 42 lakást, a többit meg folyamatosan? Gondolom a D épület az a többi kategória. Meg ez az átadás is lehet, hogy csak a műszaki átadás, és nem a kulcsátadás + beköltözés.
Szerintetek mennyi lesz a belmagasság? Én 2.2 m-re emlékszem, de erősítsetek meg.
Minket még mindig nem hívtak be burkolatválasztásra... Mikor felvetettem, hogy a májusi határidő ilyetén formán hogy lesz tartható, nekem szegezte az úriember a kérdést, hogy honnan veszem, hogy nem fogják tartani a határidőket... Eredetileg arról volt szó, hogy karácsonykor már mindenképpen behívnak, most már január közepe van... No comment.
Kösz Ági. Biztos megnézem, de attól tartok a legtöbb dolognál maradok az alapnál. Lakás+parkoló+tároló és még butorokat is kell venni. Teljesen le leszek nullázva. Az ázásnyom tényleg furcsa, a D épület bal o-án három alsó szineten és jobb o-on egy felső szinten.
Igen Doki :) Ha az alap nem jó akkor menj oda bár én a Határ útit javasolom inkább, persze az ízlésvilágodtól (pénztárcádtól) is függ a dolog. Viszont a SIL-es konyhát nem szabad kihagyni :)) Annak tényleg van értelme :) A szaniteres nekem drága sajnos :( Két csaptelepet kértem onnan de azt az ÉPKER-es katalógusból is ki tudod választani.
Amúgy nem láttátok a képeken az ázásokat?
Köszönöm mindenkinek a SIL-el kapcsolatos felvilágosítást. Lenne még egy laikus kérdésem (Mentségemre szóljon, hogy én csak 2 hete követem a fórumot) Csak azoknak kell elmenni a SIL-be vagy máshová, akiknek nem felel meg az alapfelszerelés?
Jók a képek!
Éppen most nézegetem őket. Boldogan látom, hogy annak ellenére, hogy látványos haladás immáron 1 hónapja nincs, azért kitartóan dolgoznak (bár nekünk még mindig nem sikerült berakniuk a franciaerkélyt és a hiányzó egy darab ablakot)
Különösen tetszik, hogy a második képen a hetediken az egyik lakásban van egy betonkeverő:) Vajon minek?
Nekem ugy tünik, hogy eddig nem dolgozott rosszul (minőségileg) az Épker, bár nem vagyok épitész de más épitkezés se tünik precizebbnek.Szerintem augusztus ota bele is húztak.
Viszont ez a SIL-es dolog röhej.Azok a dolgok amiket ott árulnak luxus villákba valók nem Budapest egyik legolcsobb lakóparkjába.(Amugy tényleg nagyon szép dolgaik is vannak.) Nekem a lakás teljes árának a feléért mutogattak konyhabútort.(És még nem is igazán tetszet!)
Legalább 3 beszállítót kellet volna keresniük más-más árfekvésben.Egynek jó lett volna a SIL is.
Aki kiválasztotta a beszállítokat tisztába lehetett volna azzal a ténnyel hogy a beköltözök zömének ez lesz az első lakása. És ha itt vettek lakást (vevők 80% hitelre) akkor nem többszörös milliomosok.
Egy Sil-es példa :egy tetsző vízcsap Silnél 85000FT mai Praktiker katalogusba (külsöre ugyan olyan) 7000Ft 5év garanciával!
Ági:Igen velem találkoztál szerdán.
Tettem fel 2004.01.14 fényképeket!
http://kep.tar.hu/central-park
A SIL magyarország egyik legdrágább fürdőszobaszalonja. Itt lehet kiválasztani a csempéket, szanitert, konyhát.
(csak, hogy érezzük, milyen luxuslakást kapunk)
A szavaid elég kemények, de nem mondom, hogy hamisak!
Most tudtam meg, hogy alapból nem is 60-as mosogatógép járt volna a mi lakásunkhoz, hanem 45-ös. Pedig majdnem vettem egyet. Mindig derülnek ki érdekes dolgok!
Ebben a Népszabis cikkben, nagy kuss van arról, hogy akik már majdnem 2 éve befizettek, azoknak mikor lesz kész a lakásuk?
Remélem, még azelőtt átadják, hogy az első gyerekem megszületik....pedig őt nem 1-2 éven belül tervezzük.
Az Épkereseknek üzenem: hogy igen Doki26-nak igaza van, hogy szép a weboldaluk, meg illusztrisak a referenciáik.... De amit most művelnek az meglehetősen imidzsromboló.....
Ja, és még valami: Ha valakinek mesélem, hogy a CP-ben bírunk majd lakni, többnyire sajnálkozó tekintetekkel találkozom, az emberek a fejüket csóválják. Nagy kár, hogy ebben az országban mindenki gyorsan és nemminőségi munkával szeretne meggazdagodni... Miért pont az építőipar lenne kivétel? :o(