Ahova én járok (értelemszerűen nem szereltetni, hanem a gyári alkatrészekért :-P ) ott ilyenek nincsenek. A baj az, hogy egy - két ilyen műhely miatt az ember "lehúzza" az összeset, de persze érthető, hogy van ahol csak egy szakszerviz van a közelben és az is, hogy általában nem próbálgatja az ember végig őket, miután egyel megszívta. Mondjuk idősebb autóval úgysem nagyon érdemes szakszervizbe járni, hacsak nem valami megoldhatatlannak tűnő probléma miatt nem.
Szerviz-olaj-utángyártott alkatrész: Békéscsaba (ez itt a reklám helye):
A PUG szervizbe ezekért a dolgokért nem hordom. Mint kiderült, Shell olajat nyom(t)nak hordóból olajcserénél. A szűrőknél nem tudták megmondani, mit raknak be, "Nyugodj meg belevaló, ami éppen van." Eredeti alkatrész mellett felmerül az utángyártott cucc is. Na azt ellenőrizd le, mondjuk egy motor, vagy egyéb nagy beavatkozás után. Jó esetben az utángyártott is kibír pár évet. Ha tönkre megy, már rég nincs garis idő, na meg bizonyítsd be, hog azt ők rakták be. Ennek bizonyítása már két nap múlva is nehezen menne...
Kontra: Az autómba Total Quartz Ineo van előírva, ahhoz ragaszkodom. Szűrőből prémiumhoz, alkatrész cserénél az eredetihez, jelen akarok lenni a műveletnél és látni akarom a márkajelzéseket beszereléskor.
Válasz: A Shell is van olyan jó olaj, az ügyfélváróban elücsöröghetek - egy nap a művelet. Ott van kamera, váltakozva mutatja néhány percenként messziről a műhely különböző pontjait. Jelen nem lehetek, szerelővel nem beszélhetek (csak a munkafelvevővel), arra nincs mód, hogy bármilyen dolgot beszerelés előtt megmutassanak. Olajat-szűrőket bontatlan csomagolás és számla ellenében sem fogadnak el, alkatrészt pláne. Ja, szerelőt miért akarom a hülye dumámmal feltartani? Mert lehet, nem hibával viszem oda a kocsimat, csak olajcserére, de olyan apró rendellenesség juthat eszembe, amit promt meg tudok kérdezni és ha az szerelni/kiolvasni való dolog - mert az sem automatikus művelet ám, ha bekerül a verda a szerelő keze közé, pedig szerintem ott kellene ma már kezdeni egy bármilyen beavatkozást -, rögtön meg is tudja csinálni, vagy tudja mondani, hogy no para. Munkafelvevőnek persze hiába mondom, mert addig is lesz@rja a pofámat, amíg sorba állok, ha meg már átadtam a kulcsot, pláne. A munkalap lezárása, fizetés is kínszenvedés. Végig azt érzem, hogy én vagyok értük, kussoljak, majd ők tudják, imádkozzak, hogy nem csórnak ki semmit, nem okoznak kárt az autómba, amit később nem ismernek el. (Ajándék belső takarítást kaptam. Épp megláttam, hogy tanonc beletérdel az ülésembe. Szóltam, hogy ezt ne tegye, mert a PUG leggyengébb pontja az ülésfűtés. Ezzel az egy mozdulattal tönkre is vágta. Szerintetek elhitték, hogy ekkor ment tönkre? Nyár volt, 40 fok, kérdezték, mikor kapcsoltam be utoljára. 5 hónapja wazze. Na akkor miért gondolom, hogy most ment tönkre. Mert a 2. verdámnál már tudtam, hogy ezt tilos, rajta kívül meg más ilyet nem tett. Szakadás a hiba oka, amit megállapítottak.)
Ezek után: No pá, egy ügyfelet buktatok. (Pár éves a történet.) A rendszerük azóta sem változott. Csak a szerelőgárda ment el, akiket még a 307 szerelésére IS oktattak. Miért mentek el? Mert a sok régi ügyfelet, akik megbíztak a szakszerüségükben, a berakott dolgok minőségében már nem bírták tovább átverni. A becsületesebbje még az elején lelépett, de végül lassan mindegyiknek elege lett. Régi kuncsaft nincs is, csak a garanciális újak, akik vakarhatják a fejüket, hogy mit kapnak a verdájukba 5-7 éven át. (Nem tudom, mennyi az új garis idő, most nem tervezek új autót, ha csak ötöst nem nyerek.)
Summa summarum jó kapcsolatnak kell lenni ahhoz, hogy megbízz bennük, és azt adjanak, amit elvársz és azt úgy is szereljék be. Szerencsére manapság interneten - hála az itteni tagtársaknak is, akik közzéteszik a dolgokat - mindent meg lehet rendelni, akit meg szerelőként az autóm közelébe engedek, abban meg is bízom és az sem gond neki, ha ott értetlenkedek egy stokin kucorogva arra a kis időre, amíg mondjuk lecseréli a dzsuvás dolgokat és hajt is el a 'csába, hogy ne foglaljam a beteg autók elől a helyet az udvarán, ne tartsam fel. Ott nem tökvakarászva, óradíjra megy az ügyfelek lehúzása, nekem is jobban tetszik a "de rég láttalak" duma. Uff.
Benzin-gáz üzeművel szerintem bármi olyan + dolog felmerülhet, ami tisztán benyással nem. Lehet, hogy valahol nem szellőzik ki rendesen a rendszer? (kartergáz anno nálam okozott ilyet)
Hát az itteni márkaszervíz se pöcsölt...elhajtottak a búsba! :) Apropó olyan hibával találkoztatok már hogy hidegen pöccre indul a gép, melegen meg tekerni kell pár másodpercig hogy elkapja de aztán megy rendesen....
Ha pontosan leírtad volna, akkor nem lenne félreértés. :-) Ha jól olvasom ki a soraidból, akkor csak az az apróság maradt ki a korábbi hozzászólásodból, hogy "az itteni márkaszerviz....."
Az itteni szerviz nem pöcsöl, simán megrendeli bárditól és délutánra átvehető. Amikor megvettem az autót bevittem hozzájuk egy átnézésre meg olajcserére, de 5w30-at akartak bele rakni, mert már csak azt használják, de az én motoromba csak 5w40 tehető (gyár szerint). Megrendelték, másnap kicserélték.
Hááát ez már nem fog kiderülni asszem.....legalább is remélem nekem már nem lesz rá szükségem. Amúgy Total ment bele......és lekopogom de úgy tűnik segített rajta.
Ma elvittem a szerelőhöz a gépet .....csak azoknak mondom akik hasonló váltóval rendelkeznek.... a peugeot szakszervízben gyári olajat külön nem adnak a váltóhoz, csak ha ott cserélteted ki. Adnak viszont szűrőt amit nem lehet kicserélni anélkül hogy teljesen szét ne szedted volna a váltót... :(
Ha elemcsere után nem működik a távirányító, akkor gyújtás lekapcsolás, gyújtás állásba kapcsolás és megnyomni az "A" gombot a kulcson (záró), gyújtás le, kulca ki és elvileg működik.
Szia! Igen, megszűnt szerencsére, a füstölés is csak a szokványos dieles lett :) Nagyon szépen megy, viszont a bal hátsó lámpa csak félkörben világít. Ebbe milyen izzó kell?
Megnéztem a motorkódot és hx-es. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel nincs benne kettőstömegű? Jó lenne tudni, mert nagybátyám szerint felül fog a kuplung és elképzelhető, hogy pár ezer km múlva el kell gondolkodni egy esetleges kuplungtárcsa cserén is és nem bánnám, ha nem lenne benne kettőstömegű...
Nehéz olyan autot venni aminek semmi baja,föleg tíz év felett.Én 2004 vettem 600 ért .Nálam az ABS -t ütöték ki, mentem vele jó ezer kilométert aztán teljes kuplung csere ,még jó hogy nem kettőstömegű van benne így 36000ft plusz beszerelés megusztam.Motor 2.0HDI jön megy teszi a dolgát,mivel újra nincs pénzem elnem adnám semmiért sem .Durván 100000ft kellett ráköltenem hogy tökéletes legyen
Még annyit, hogy amikor lefoglaltam a tesztkörnél, nem volt kattogó a hangja, ráadásul a szerelő mondta, hogy a 4 injektorból csak 3 volt bele való, így megkockáztatom, hogy kicserélte ideiglenesen az egyik injektort a kereskedő, hogy a hangja ne olyan legyen, ami elveszi a kedvem a vásárlástól...
Hát meglett a jószág... Injektor felújítás lett benne a kereskedő kontójára, EGR szelep csere sajnos az enyémre. 1500-2000-es fordulat között éles kattogó hangja volt, állítólag a rossz égés miatt, ez persze magadabb fordulatnál megszűnt mindig, de borzalmas hangja volt... A kereskedő kiütötte a hibákat, amikor teszteltem, de rá 1 napra már benne voltak, így egyértelmű volt, hogy az Injektorok javítását be kell nyelje... Most csütörtökön (tehát ma) fogok érte menni, remélem ez a kattogás nem lesz hallható, illetve nem fog füstölni a motor intenzív gázadásra. Konklúzió : tényleg túl szép volt ennyiért, hogy hibátlan legyen, de még lesz benne vezérlés és olajcsere, így ha ennyivel megúszom, nem leszek nagyon elégedetlen, mert így hogy rossz volt 2 injektor teljesen, illetve a másik kettőre is azt mondták, hogy fel kéne újítani és rá bírtam venni a kereskedőt, hogy ezt állja még mindig jobb, mintha mondjuk 10000 km után történik ez és az egészet nekem kellett volna állnom... Turbo, fék tökéletes, kerékösszetartás is nagyszerű, 140et meg se éreztem vele, de az injektor hiba miatt ez a kattogás szörnyű volt.. Lengéscsillapítók is rendben. Amit nem tudok még, hogy a részecskeszűrőt kivették-e belőle, remélem igen...
Igen ,megnézték jeladók jók abs kocka nem veszi a jelet ennyit mondtak ,meg hogy azt kell cserélni .ma rendeltem bele egy bontottat ,jövőhéten lesz belerakva .