Keresés

Részletes keresés

mvyky Creative Commons License 2004.12.17 0 0 316
Na, lehet meglepem magam vele így karácsony előtt. nekem az amerikai Combatos van meg, annak nagyon tré a belső papírja. mindössze egy lap! :-)))
Előzmény: deliriousnomad (315)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.12.17 0 0 315
A Killing nem teljesen tiszta számomra... Azt tudom, hogy hosszú évekig azért nem játszottak róla semmit élőben, mert valami elszámolási vita volt a kiadóval és emiatt nem akarták reklámozni, de hogy egészen pontosan mi is volt az ábra, azt nem tudom.

Az eredeti, remaszterizálatlan lemeznek mindenesetre legalább háromféle kiadása létezik, az amerikai Combatos első nyomás, az európai Music For Nationsös verzió (nekem ez van meg), meg egy pár éve újrakiadott Century Mediás változat. A sokat emlegetett remasztert a Sony gondozta egy Loud Records nevű cég valamiféle közbeiktatásával. Európában hivatalosan végül a tervekkel ellentétben nem jelent meg.

Na ezt az újrakevert Killinget viszont szerintem mindenképpen érdemes beszerezni, még ha nem is a legolcsóbb, mert ég és föld a különbség az eredetihez képest, ami ugyebár botrányosan szarul szólt. A These Boots sípolós verzióját meg nem kell meghallgatni. ;)))
Előzmény: mvyky (312)
vsiivz Creative Commons License 2004.12.17 0 0 314

Ilyen modon jogokat nem lehet atruhazni.

Egyebkent Capitolosak a remaszterek. Legalabbis Japanban az.

A Killing remaszterrol Nomad tud meselni. En alapbol ruhellem azt a lemezt :o)

Előzmény: mvyky (311)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.12.17 0 0 313
Hát, erről őszintén szólva halvány gőzöm sincs. :)))
Előzmény: mvyky (311)
mvyky Creative Commons License 2004.12.17 0 0 312
Köszi az infót. És mit lehet tudni a még sokkal korábban re-masterizált Killing albumról?
Előzmény: vsiivz (310)
mvyky Creative Commons License 2004.12.17 0 0 311

ez nem azért lett így kitalálva, mert a WNAH albumtól lefelé a jogok a Capitol Records-é, és Mustaine ezzel a "trükkel", hogy kicsit pofoz a hangzáson meg stb. így a Sanctuary-hoz át tudja vinni a jogokat?

Előzmény: deliriousnomad (309)
vsiivz Creative Commons License 2004.12.16 0 0 310

en megvettem a So Far-t meg a Rust-ot japan nyomasban

nekem nagyon nem tetszik, amit csinaltak veluk

bantoan sziszeg mind a 2

raadasul az eredeti japcsi kiadvanyok a Countdown-tol felfele mind bonuszosak, amiket a remaszterek bonuszai miatt lehagytak

es bizony amiket lehagytak, ertekesebbek a mostaniaknal

Előzmény: mvyky (308)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.12.16 0 0 309
Én olvastam az eredeti Blabbermouth hírt, tehát amire Dave hivatkozik, és abban nem hangzott el ilyesmi. Azt mondta Lars, amit írtam az előbb.

Jaja, a Something That I'm Notról nekem is Lars jutott eszembe először, hogy tutira neki szól! :D

Csak részleteket hallottam a remaszterekből, és azok alapján nem vagyok elragadtatva túlságosan. De a legtöbben azt mondják, nem érdemes becserélni rájuk az eredetieket, mert inkább rontottak a lemezek hangzásain, mint javítottak.
Előzmény: mvyky (308)
mvyky Creative Commons License 2004.12.16 0 0 308

Idióta Lars!

Én egy ilyet is találtam:

And then he says on Blabbermouth he's sexually attracted to me. Excuse me, Lars… Maybe [chuckles]… I don't know where that came from. But you know what? I'm not into guys, maybe you are, but I'm not… and you're really sick. I just don't understand what this whole thing is about, and I'd prefer to keep it that way, 'cause as far as I'm concerned, Lars is out of my life. I had aspirations at one point to play with Lars and James again — maybe do something like an original METALLICA kind of reunion thing — but it's over. It's totally 100 percent over. And I think the most interesting thing about the whole process is the acronym of the movie: 'SKOM'."

forrás: http://www.roadrun.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=29617

ui.: azért Mustaine szépen odamondogat Lars-nak a "Something that I'm not"-ban! Sztem a szöveg alapján ezt tuti róla írta, nem?

ui2.: ezeket a re-issued, újra kevert, masterizált stb.  albumokat érdemes megvenni? hallottad már

Előzmény: deliriousnomad (307)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.12.16 0 0 307
Természetesen Lars sem jobb, ezt egy pillanatig sem állítottam. Úgy viselkedtek mindig, mintha nem zenésztársak, hanem tényleg szeretők lettek volna. :)))

Mellesleg az ominózus nyilatkozat így szólt: "I've always felt like hugging Dave Mustaine...". Ez nemcsak azt jelentheti ám, hogy szexuálisan vonzódott hozzá. :)
Előzmény: mvyky (306)
mvyky Creative Commons License 2004.12.16 0 0 306
Hát, amilyen egymásra fújás ment Mr. Lars Ulrich és Mustaine között, szerintem még mindig az az idióta Lars vezet. Ne haragudj, amikor olyat nyilatkozik, hogy mindig is vonzódott szexuálisan Mustaine-hez, akkor nem tudom a helyében te miket gondolnál. Vagy amilyen körülmények között baszták ki New York-ban '83-ban egy buszpályaudvaron a kocsiból. utána meg éveken át végignézni, hogy abból az zenekarból egy óriási gépezet lett világhírnévvel.  el is hiszem, hogy tüske maradt Mustaine-ben.  jó, persze sztem is csak az egymás szopatásáról szól az egész és remélem semmi valóságos alapja nincs az ilyen hülye kijelentéseknek, de talán éppen itt volt az ideje, (persze sajnálom, hogy ehhez Dime halála is kellett(?)) hogy az egyik fél végre lépjen egyet.
Előzmény: deliriousnomad (305)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.12.16 0 0 305
Mustaine egy cseppet a Dimebag-üggyel kapcsolatban is túlexponálja magát... Nem kellett volna bejelentenie ezt, egyszerűen csak 23 év után először TÉNYLEG megpróbálhatná befogni a pofáját. Előbb-utóbb mindenkinek feltűnne, hogy "nahát, milyen normális mostanában ez a Mustaine!". Ez így szvsz egy kicsit visszatetsző, még akkor is, ha komolyan gondolja.
Előzmény: mvyky (302)
Alexander the Great Creative Commons License 2004.12.15 0 0 304
Szerintem elég szánalmas meglovagolni ezt az egész eseményt arra hogy kicsit helyrerakja a saját maga által tönkretett imidzsét.
Előzmény: Csabaking (303)
Csabaking Creative Commons License 2004.12.15 0 0 303
Nagyon helyes. Nem is kell duzzognia állandóan. Remélem, most az egyszer komolyan gondolta, amit mondott...
Előzmény: mvyky (302)
mvyky Creative Commons License 2004.12.15 0 0 302

Dave Mustaine, aki az MTV2 'Headbanger's Ball'-jának Dimebag-re emlékező adását vezette, elmondta, hogy Darrell emlékére szeretne jobb emberré válni, és tanulni tőle. Ezért mindenkitől bocsánatot kért, akit korábban megbántott, beleértve a korábbi bandatagokat, a Slayert, a Metallicát és a rajongóikat is.
“Minden Megadeth/Metallica rajongóhoz: ettől a naptól kezdve egyetlen sértő szó nem hagyja el a számat, ami továbbra is fenntartaná ezt a 22 éve tartó hülye viszályt”.

forrás: http://headbanger.wplanet.hu/be/htdocs/main_file.php/hirek/4243/

mvyky Creative Commons License 2004.12.13 0 0 301
Igen az tény, hogy nincs 20 óra oda-vissza München nyáron vagy tavasszal, de azért azt én bekalkuláltam, hogy februárban még kőkemény tél van és ha nem is ömlik a hó, de azért lehet csúszós az autópálya, ahol azért nem lehet csak úgy eszetlenül száguldozni. Szerintem! :-))
Előzmény: GodAss (299)
Csabaking Creative Commons License 2004.12.11 0 0 300

Bizony, nekem is hasonlóak az emlékeim. A Countdown volt az első metal albumom, és egymás után 3-szor hallgattam meg, annyira tetszett. Azóta beszereztem az összes albumukat, és még máig az egyik kedvencem (A Rust ugye etalon, de ez nálam vetélkedik a 2. hellyel a So Farral meg a Peace Sells-sel, meg persze az új album is tök király).

Sajnos rég volt 92, viszont a Countdown erőssége, hogy ma is ugyanolyan hangulattal tudom meghallgatni, mint akkor. Az meg még mindig rejtély, hogy lehet olyan zseniális számot írni, mint az Ashes in your mouth...

Előzmény: mvyky (297)
GodAss Creative Commons License 2004.12.10 0 0 299

Azert ne tulozzunk, Munchen nincs 20 ora oda-vissza (kiveve ha az osztrakok kintfelejtettek a 80-as tablakat). Voltam mar egy par non-stop uton, de nem en vezettem. De tetszik az otlet, kiprobalhatjuk :).

Ugyan nem ertem, hogy ha vasarnap reggel indulnatok, es hetfo delutan vissza, az miert alvas nelkuli, de nem szolok bele az utazasszervezesetekbe.

Szeretnem megnezni a Megadeth-et, de azert nem er ez nekem 25-30 ezer forintot.

Előzmény: mvyky (298)
mvyky Creative Commons License 2004.12.10 0 0 298
Egyébként lehet, hogy két éjszakás lesz a túra, mivel mi is átgondoltunk néhány dolgot. Az egy éjszakás kicsit durva lenne, nem gondolod??? Te le tudsz vezetni alvás nélkül 20 órát autópályán úgy, hogy közben még megnézel egy Megadeth koncertet? Ha igen, akkor téged viszünk sofőrnek, sőt még a jegyed árát is összedobjuk! :-))))) Viccet félre téve: az járható lenne, hogy szombaton elindulunk és hétfőn megérkezünk. Ez két éjszaka.
Előzmény: GodAss (291)
mvyky Creative Commons License 2004.12.10 0 0 297
Bizony, nekem is nagyon bejön az a szám! Sőt, a Countdown volt az első album, amit először hallottam a zenekartól (totál lehidaltam tőle!) és az alapján kezdetem el begyűjteni a korábbiakat, a következőket pedig mindig a megjelenés napján már beszereztem! Úristen! De rég' is volt 1992...
Előzmény: Csabaking (295)
Csabaking Creative Commons License 2004.12.09 0 0 296
lagymagat=lagymatag
Előzmény: Csabaking (295)
Csabaking Creative Commons License 2004.12.09 0 0 295
Csakhogy szerintem a Countdown ritka jól sikerült, és nem is volt olyan uncsi meg lagymagat, mint a Metallica Black albuma. Tehát Dave-nek ez bejött. Viszont ott követte el a hibát, hogy a Countdown után nem ezt az új lemezt csinálta meg azonnal.... (Mellesleg a Megadeth legjobb lírai száma is a Countdown-on van: a címadó dal).
Előzmény: mvyky (293)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.12.09 0 0 294
Persze, hogy nem ez a lényeg, csak azért írtam, mert emiatt érthető, hogy miért erőltetik a Countdown slágereit más, egyébként egy szemmel sem gyengébb nótákkal szemben. Azt ismerik a legtöbben, és hallani akarják a dalokat.
Előzmény: mvyky (293)
mvyky Creative Commons License 2004.12.09 0 0 293

A "Dread and the fugitive mind"-ról meg ne is beszéljünk! :-) /egyébként szerkezetileg majdnem (ha nem teljesen) megegyezik a Sweating Bullets-el/

Egyébként az nálam meg semmit nem számít, hogy egy lemezből mennyi fogyott. Sőt, nekem a Risk is nagyon tetszik a maga dallamosságával, mégis szarok voltak az eladási mutatók. Nem az alapján jó egy album, bár kétségtelen, hogy a számok néha magukért beszélnek. De azért egy Countdown-nak sokkal jobb promója is lehetett anno, nem beszélve arról, hogy a '90-es évek elején még a metál szó fogalma is egészen más töltéssel bírt, mint ma. A mai 15-16 évesek olyan zenekarokról hiszik azt, hogy ez az igazi vagy "klasszikus" metal, mint pl. limb bizkits.  (ami egyébként nem szar, meg nem a zenekart akarom ezzel fikázni, de kicsit mégis más, mint egy '90-es évek eleji Sepultura, Pantera, Megadeth, Metallica stb.) Ja, és még valamit a Countdown-ról: az a lemez igazi válasz volt Mustaine-nek a Metallica '91-es feket albumjára, tehát nem kis düh vezérelhette, amikor megírta. De asszem, ezt el is mondja saját maga a Behind The Music DVD-n.

Előzmény: deliriousnomad (292)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.12.08 0 0 292
Azért kalkuláld bele, hogy a Countdown minden idők legsikeresebb Megadeth lemeze, a Sweating Bullets a csapat egyik legismertebb nótája, a World Needsből ezzel szemben Amerikában még a Risknél is kevesebb fogyott. De mondjuk egy 1000 Times Goodbye vagy a Return To Hangar tényleg komolyat tud ütni (sőt, én a címadót is nagyon szeretem).
Előzmény: mvyky (289)
GodAss Creative Commons License 2004.12.08 0 0 291

Koszi az infot, en azt hittem (remeltem), hogy max. egy ejszakas tekeres lesz, ez a penteki indulas kicsit korai lenne nekem (magyarul nincs ennyi penzem :).

Előzmény: mvyky (290)
mvyky Creative Commons License 2004.12.08 0 0 290

Helló!

Mi jelenleg 3-an vagyunk. Az autó 5 személyes, bár sztem egy ilyen hosszú útra inkább csak 4-nek kényelmes, ezért max. egy ember férne be hozzánk, de csak akkor, ha legalább Hegyeshalomig nem hányja szét a kocsit! :-))))))) . Szállást még most keresünk, de az hamar meg lesz. A költség autóra /nem személyre!/ vetítve összesen 30 ropiból jönne ki. /ez benzin oda-vissza+autópálya matrica/ Egyébként a koncert vasárnap estére esik, ezért úgy tervezzük, hogy pénteken indulunk és hétfőn jövünk vissza.

Előzmény: GodAss (285)
mvyky Creative Commons License 2004.12.08 0 0 289

Valóban komoly a lista, de azért az feltűnő, hogy pl. a WNAH-ról egy számot sem nyomtak, pedig azért azon az albumon 2-3 olyan klasszikus tétel simán van, ami játszható lenne, mondjuk egy 100 milliószor eljátszott Sweating Bullets helyett. (ezzel, most nem a Sweat-et akarom fikázni, de nyilván egy Disconnect-et vagy egy Return to hangar-t , vagy egy Moto Psycho-t kevesebbszer volt lehetőségük játszani, - ezáltal a közönség is kevesebbszer hallhatta - mint pl. a Countdown album számait.) Aztán még egy 99 Ways és egy Kill the King is simán olaj lehetne a tűzre. De sebaj, ez már csak az én telhetetlenségem biztos, meg aztán tudom, hogy a koncertidő is véges.

ui.: a Set the world viszont tényleg igazi csemege! remélem Münchenben el fogom csípni!

Előzmény: deliriousnomad (287)
mvyky Creative Commons License 2004.12.08 0 0 288
És hol lehet ehhez a felvételhez hozzájutni?
Előzmény: kozakz (286)
deliriousnomad Creative Commons License 2004.12.08 0 0 287
Set The World Afire? ... Huhhhh... Komoly a setlist.
Előzmény: kozakz (286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!