Keresés

Részletes keresés

Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.08.05 0 0 5858
Nero-nak híjják az illetőleges eggyént... :o)
Az utilitásokon kívű' az életedet (jelentő emezamazaidat...) is rápakóhatod a céddére...
Előzmény: nebamun (5857)
nebamun Creative Commons License 2002.08.04 0 0 5857
Van egy floppy-m, valami spéci NT-s bootlemez, valójában semmi különös egy bootolható floppy és pár file rajta.
Ebből akarnék bootolható CD-t gyártani. A cdrwin-nel próbálkoztam, de az mindenáron egy .bin-ben akarja a bootolnivalót. És ezt a help szerint ő nem tudja maga előállítanni, hanem norton utilitással, bla-bla.
Nincs valami egyszerűbb út?
amaz Creative Commons License 2002.08.03 0 0 5856
F5 ?
Előzmény: Vitya (5850)
amaz Creative Commons License 2002.08.03 0 0 5855
a kettő nem ugyanaz ?
Előzmény: zar 116 (5839)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.03 0 0 5854
Ja! Egy apróság, amire mindez nem válasz: miért nem következetes? Miért van az, hogy 10x egymás után el tudom játszani, hogy írok, mountolom, olvasom, tizenegyedszer már nem?
Nem kötözködni akarok, egyszerűen nem értem.
Ha mindenképp inicializálni kell az írót az üzemmódváltáshoz, ezt miért nem lehet egy megfelelő SCSI "paranccsal"? (ugye jól tudom, az IDE csatolós írók végső soron vmi SCSI emulációval működnek Windows alatt is?)
Multisession CD esetében miért csinál olyanokat pl., hogy az utoljára felírt session kivételével látja a CD tartalmát?
Olvastam olyan windowsos driverről, amelyikkel floppyként tudom használni az újraírható CD-ket egy formázás után. Ezek is így működnek, hogy kizárólag kivétel+visszatöltés után lehet olvasni?

Vagy ez az egész annyira drive specifikus, hogy csak nekem volt szerencsém ilyet kifogni, mert a többi gyártó új készülékei már nem érzékenyek ilyesmire?

Előzmény: PPeter (5852)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.03 0 0 5853
Persze. Nem katasztrófa, csak nem látom benne a logikát ;-)
Előzmény: PPeter (5852)
PPeter Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5852
Semmiképp se gond, vagy probléma, általában a legtöbb CD-író program helpjében is megtalálod, hogy írás után az író csak akkor látja az éppen felírt lemez tartalmát, ha kap egy inicializálási parancsot az írást követően. Ha például csak egy szimulált írást futtatsz le, az is olyan állapotban hagyhatja az írót, hogy olvasni nem tud a lemezről (miért is tudna, ha egyszer csak tesztírás volt), de inicializálás nélkül írni sem lehet rá a tesztírás után kapásból, mert úgy érzékeli, hogy a benne lévő lemezen van már egy Lead-In + TOC, tehát már nem írható a korong. Ki-berakás ilyen esetben is segít.
Ez mind a CD-írók sajátos viselkedése, ami a belső programozásukból, illetve abból fakad, hogy a CD-író nem egy merevlemez, vagy kivehető mágneslemez, az adatrögzítés menete és logikája teljesen különbözik az előbbiekétől. CD-írója válogatja, mennyire háklis erre - a legtöbb szoftver ezt típusonként számon tartja, és ha szükség van rá, akkor például az írás utáni visszaellenőrzés előtt kitolja-behúzza a tálcát a frissen égetett koronggal, hogy be tudja olvasni(ellenőrizni) amit ráirt pár másodperccel korábban.
Kényelmetlen lehet, ezt elismerem, de semmi esetre sem katasztrófa. A CD-írás már csak ilyen dolog.
Előzmény: Törölt nick (5851)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5851
Akkor ez valami hardver gond lehet? Firmware probléma?
Előzmény: Vitya (5850)
Vitya Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5850
Pedig Windowsnál is előfordul. Csak nem mountolási problémáról beszél az ecceri júzer, hanem - gerincvelőből - Billgéccet szídja, mikor a Windows Commander közli: nincs ilyen meghajtó. Ki-be, aztán eccer csak van... :-)
Előzmény: Törölt nick (5849)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5849
Bocs... nem bánkódás... Értetlenség...
Nem látom, hogy hol van a dologban az értelem.
Van egy adathordozóm. Írok rá. Utána nem tudom visszaolvasni, csak akkor, ha
a) A meghajtó drivereit újratöltöm
b) az adathordozót kiveszem, visszarakom.
Nem látom, hogy hol az a pont, ami ezt indokolja.
A lemez írás után már készen van. Nem az eject gomb teszi rá a "KÉSZ" pecsétet.
A meghajtó maradna valami felemás állapotban, ami miatt nem tudja elolvasni a lemezt?
De akkor miért ennyire rapszodikus? Miért nem következetesen marad úgy?
Nem tudom, érthető-e az értetlenségem oka ;-)
Előzmény: PPeter (5848)
PPeter Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5848
CD-írótól, használt szoftvertől, valamint írásmódtól is függhet, hogy a megírt lemez egyből inicializálódik-e vagy sem. Kár ezen bánkódni. Két éve még természetes volt, hogy írás->lemez kivétel->visszarakás, és csak ezután olvasható a cucc.

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: Törölt nick (5847)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5847
Nem vettem ki. Ahogy megírtam, próbáltam mountolni.
Lehet, hogy igazad lesz, de jó lenne érteni, hogy ez mégis miért...
Előzmény: PPeter (5843)
RogerWilco Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5846
Ha akarom vemhes, ha akarom nem vemhes :-))

Amúgy - ha én tényleg 1:1 másolatot készítek, azaz a másolaton IS rajta van a sok laserlock és egyéb marhaság, akkor én a "müszaki intézkedést" nem játszottam ki, söt, még csak nem is tudtam a létezéséröl, pusztán nyomtam a OK-t a másoló programon, a hülye meg automatice beállította. :-)

Mit szóljunk azokhoz az audio CD-khez, amin rajta van ugyan a logó, hogy ö "Compact Disc" - azaz lejátszható minden olyan készüléken, amin ua. logó rajta van - csak éppen nem játszódik le!? Nem csak "számítógépröl van szó, hanem pl. discmanröl is. Gyári hibásként visszavinni?

Előzmény: vki (5845)
vki Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5845
A DMCA Magyarországon természetesen irreleváns, de az 1999. évi LXXVI. törvény már nem, ez szól a szerzői jogról, és ennek a 95. paragrafusa említi "a szerzői jog védelmére szolgáló műszaki intézkedés" fogalmat, és a másolásvédelem szvsz beleillik ebbe a fogalomkörbe.
Ugyanakkor a törvény 59. paragrafusának 2. pontja szerint "A felhasználási szerződésben sem zárható ki, hogy a felhasználó egy biztonsági másolatot készíthessen a szoftverről, ha az a felhasználáshoz szükséges." Ebből valaki összerakhatná, hogy akkor lehet-e vagy nem és mikor... :-))
Előzmény: RogerWilco (5844)
RogerWilco Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5844
Ezt magyar törvény tiltja?? Az amiknál a Dig.CopyrightAct valóban tiltja, de ez teljesen irreleváns Mo-n!
Ezek szerint pl. a CloneCD Mo-n illegális program (lenne), hiszen a legtöbb másolásvédelmet le tudjha küzdeni.
Az érem másik oldalá pedig az, hogy a készíthet =/= a gyártónak lehetövé kell tennie. Bövebben ez lehetne: készíthet, ha tud. :-)
Előzmény: PPeter (5842)
PPeter Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5843
Szia, a frissen írt lemezt az írás után kivetted az íróból, vagy rögtön az égetés után van gond a mountolással? Próbáld meg, hogy kiadatod a lemezt, majd újra benyomod, lehet ez segít.

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: Törölt nick (5838)
PPeter Creative Commons License 2002.08.02 0 0 5842
Sziasztok,

csak abban az esetben készíthet, ha nincs másolásvédelem az anyagon. A másolásvédelemmel ellátott digitális adathordozókról a saját másolat készítése sem megengedett. Legalábbis a hatályos törvényi rendelkezés ezt mondja, bár annak eldöntése, hogy mi másolásvédett és mi nem (hogy mi szabja ezt meg, a feltüntetett, védelemre utaló figyelmeztetés a csomoláson, vagy a sikertelen próbálkozásokból levonható következtetés), ez nem teljesen tiszta nekem (sem).

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: semmitmondó (5841)
semmitmondó Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5841
aham. köszi. mellesleg ez nem illegális a gyártó részéről? mert mintha úgy hallottam volna, saját magának bárki készíthet biztonsági másolatot..(nem álszentségből, csak érdekel)
Előzmény: zar 116 (5840)
zar 116 Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5840
Másoláskor be kell állítani az opciót, hogy ne végezzen hibajavítást. Mert a gyári CD-ken védelemként szándékosan elhelyeznek hibás szektorokat, amit, ha nem találja a progi, felismeri, hogy ez egy másolt CD.
Előzmény: semmitmondó (5834)
zar 116 Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5839
Nero express műxik, ugyanaz, mint a rendes nero, csak gyorsabban jut el a cd-írásig. Kérdez néhányat oszt kész. Olyan hülyegyerekeknek vagy amerikaiaknak készült kezelőfelület...
Előzmény: jozsvarga (5833)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5838
Feladom ismételten.
Ha ezt valaki megmagyarázza... :-(
Hardver: Yamaha CRW3200E
Szoftver: SuSE8, a benne található cdrecord, mkisofs programokkal és a 2.4.18-as SuSE kernellel.

Nagyon gyakran előforduló probléma: írás után nem mountolható a frissen írt CD. Ellenben, ha az sg és az ide-scsi modulokat eltávolítom a memóriából és újratöltöm őket modprobe-bal, akkor gond nélkül mountolja az előbbi CD-t...

trollcsi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5837
tegyél fel egy daemontools-t, azzal csekkold mielőtt kiírod, kár a 'drága' cédéért :)
Előzmény: semmitmondó (5836)
semmitmondó Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5836
mindig képből írok, de a CloneCd-t megpróbálom
köszi
Előzmény: trollcsi (5835)
trollcsi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5835
próbáltad mondjuk cloneCD-vel kiírni képbe, és képből kiírni cd-re?
Előzmény: semmitmondó (5834)
semmitmondó Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5834
Üdv!
Lenne egy problémám. van egy eredeti játék cd-m és szeretnék róla másolatot csinálni. DE miután megírtam a cd-t, a másolt verzió nem akar működni (nem lehet installálni). Megnéztem a cd-n egy szöveges állományt és csupa téglalapot láttam. Az eredeti cd-n van egy laserok könyvtár (rejtett) benne egy 20 megás laserlok.ln file-lal. Légyszi segítsetek, mit lehet ilyenkor tenni?
Előre is köszi

(azér válasz és nem új hozzászólás, mert az utóbbi nem akart betöltödni:-))

Előzmény: jeegynullas (0)
jozsvarga Creative Commons License 2002.08.01 0 0 5833
Nekem eredeti OEM Mistral-nál vett Nero-van.
Win Xp alatt rendszergazdaként a teljes verzió 5.5.90-re /upgradelt /megy. Korlátozott felhasználóként pedig a Nero Express látható.
Rendszergazdaként több cd ítam hibátanul.
A Nero Expesst nem próbáltam ki.
Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5832
Vitya(5765)...ott egy link, oszt' go ! 8-)
Előzmény: mr_ricsi (5830)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5831
Fangmeyer mester írá /de nemcsak a te íródról.../:
"2) Unfortunaty, the vendor of this writer seems not be interessted in a good support of his drive by Feurio!. We send a question to him about getting technical documentaion and/or an evaluation-drive; he does not send either.
So, it might be possible that the drive does not work correctly, especially some special functions (e.g. CD-Text, leave CD open, index-0 music) might not work correctly.
In sight of these facts, we do not recommand the use of this writer with Feurio! at this time."

Hogy ki a hülye /a szoftveres vagy a hardveres/, mindenkinek a belátására bízom... ;o)

Előzmény: RogerWilco (5829)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5830
Volna egy lamer kérdésem:

Cdírásnál mit jelent a Mode1-Mode2 ill. a Form1-Form2 ?

RogerWilco Creative Commons License 2002.07.31 0 0 5829
HP8210e, USB-n lóg. ASPI van fenn egy csomó :-) klf írók pakolták fel. A többi (Nero, CloneCD, Blindwrite, stb)progi felismeri.
Előzmény: Zolcsi Baba (5828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!