Ha a zzorbanfobiad miatt a szamoknak sem hiszel, akkor nem segithetek...:(
Udv,
Kovacs Pisti
A szabad demokraták szerint Kovács Pistinek nem attól lesz jobb az élete, hogy ha Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor alakíthat kormányt, hanem ha végre Magyarországon, átfogó egészségügyi reform lesz, olyan egykulcsos adórendszert vezetnek be, amely jóval könnyebbé teszi a családok, a vállalkozók, a munkavállalók életét,
Mit ismertem be? Max. annyit tettem, hogy a blogod számítását alapul véve a lehető legrosszabb esetet feltételezve rámutattam, hogy max 200e lehet, aki nem járt jobban a változással.
A piroslap (egyébként nyilvánvalóan hamis adatait) épp te magad cáfoltad a 800e minimálbéres vállalkozóval.
Evek ota 300 ezer adozo fizetett adot hazankban az adorenszder es a magyarok kedvenc sportja miatt, es tartott el 10 milliot, a tobbit egyeb adokbol ( forgalmi tipusu ) es hitelbol finanszirozta az orszag, csak a vilagban beledobtak a pelenkat a ventillatorba....
A fidesz szinte egyetlen, számomra szimpatikus lépése volt az egykulcsos adó.
Nem tartom indokoltnak, hogy akinek magasabb a jövedelme, az sokkal többet legyen köteles beadni a közösbe. Igazából még az egykulcsos se az általam optimálisnak tartott, hiszen itt aki kétszer annyit keres, az kétszer annyit fizet ugyanazért.
Én a költségekkel arányos közteherviselés híve vagyok. Üdvözölnék egy fejadót, amit minden magyar állampolgár (nyugdíjastól aggastyánig, Sydneytől Montrealig) köteles lenne havonta fizetni.
A statisztikák szerint a gépjárműbalesetek 23%-át olyanok okozzák, akik alkoholt fogyasztottak. Ebből az következik, hogy a balesetek 77%-át olyanok okozzák, akik vizet, kávét, üdítőt, tejet, energiaitalt és egyéb alkoholmentes italokat fogyasztanak. Ezek az emberek tehát háromszor olyan veszélyesek! Kerüld a társaságukat, tartsd magad távol tőlük!
A 1,5 millió és 3 millió forint közötti éves jövedelmet elszámoló adózói kör aránya a bázisévhez hasonlóan közel 29 %, számuk1 millió 312 ezer fő, míg részesedésük az összes adókötelezettségből 27,7 %.
Tehat kb 1.5 millio adozo akit erinthet, de
de akkor ezek kozul senkinek sincs gyermeke, senki sem kozalkalmazott ( 800.000 ), es mindenki a valos joveldelmet vallja be....Haaat persze...
Az egy főt alkalmazó egykori Növekedéskutató 2009-ben 50 milliós bevétellel is veszteséges volt. Három év alatt 113 milliós bevételből 352 ezer forint ment társasági adóra. Tovább »
Vegre egy helyes lepes a kozteherviseles iranyaba, egy torz es alsagos adorendszer utan, es mot jon a siras, hogy 1 millioan rosszul jarnak ( ami persze nem igaz )...
Magyarorszagon nemzeti sport az adocsalas lasd a statisztikakat :
Ezek nem zavartak ??
Magyarországon jelenleg valamivel több mint 1 millióan vannak minimálbéren bejelentve, közülük csupán minden ötödik dolgozik alkalmazottként, a minimálbéres vállalkozók száma 800 ezerre tehető
Az APEH legfrissebb adatai szerint 2008-ban a 4,5 millió adóbevallóból 1 098 000 vallott be minimálbért, vagy annál alacsonyabb összeget. Ennek nagyjából az ötöde, vagyis 220 ezer lehet munkaviszony alapján foglalkoztatott minimálbéres alkalmazott - mondta az [origo]-nak Vámosi-Nagy Szabolcs, az APEH egykori elnökhelyettese, az Ernst and Young adószakértője
A minimábéres vállalkozók közül senki sem járhatott rosszabbul, mert ők soha nem vehettek igénybe adójóváírást, és most sem vehetnek igénybe. Ha mindenképpen vállalkozói kivétet akarnak fizetni maguknak, akkor egyszerűen csak csökkent az SZJA-uk 17%-ról 16%-ra.
Hat ez az, nem allnak ossze a szamok, azonkivul, hogy az elozo torz adorenszert mindeki elfogadta, csak az haborgott aki tenyleg adozott, csak kevesen voltunk, hogy meghalljak a hangunkat...
Nem tud hosszutavon 300.000 ezer adozo 10 milliot eltartani...