Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Proba777 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 988
legyen inkabb http://mopedauto.try.hu/

A link
Előzmény: kovacsa76 (985)
kefir1115 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 987
Üdv mindenkinek.Nekem lenne egy eladó Ligier Ambram,ha erdekel valakit.Vagyis nem nekem hanem apósomnak,még tavaly novemberbe vette de nem tudja vezetni,összetörte az első és a  hátsó lökhárítót,Van egy piaggió APE-ja ahoz szokott.A kormányt egyszerűen nem tudja kezelni,nem érzi.Elbátorodott amikor eltört a lökhárító.Azóta bele sem üllt,és megkért hogy adjam el neki,a lökhárítók meglettek csinálva,ez első üvegszállas erősítésű,teljesen új az egész és sokkal erősebb mint a gyári,a hátsó egy valamilyen kocsi lökhárítólyából csinálták de az is jól néz ki és nagyon erős.ha valakit érdekel írjon a kefir1115@freemail.hu címre.Küldök képet.
quad003. Creative Commons License 2007.01.28 0 0 986
Szivesen kifizetnénk a regadót ha lehetne rendszámozni a quadokat!
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.28 0 0 985
Szia üdvözlünk
Ahonlapon sokmindent találsz és a fórum is tele van érdekes dolgokkal ovasd el.
http://www.moopedauto.try.hu/
www.moopedauto.try.hu
Előzmény: Jaqs (984)
Jaqs Creative Commons License 2007.01.28 0 0 984
Hali. Most készülök venni egy ilyen dízel járgányt. Érdekelne hol találom ezt bírósági végzést... stb. Milyen honlapon hol. Előre is köszi mindenkinek. Klasz a fórum.
pizo Creative Commons License 2007.01.28 0 0 983

Az jó, hogy Jenőfalván van, közvetlenül a magyar határnál. A rossz (a váltóhibán kívül), hogy Mindestpreist nicht erreicht = 613 eurónál a minimálárat még nem érték el. A minimálár lehet 614, de 1000 euró is, erre csak akkor jössz rá, amikor eléred a licitjeiddel.

Zoli

Előzmény: Törölt nick (967)
Omegatd Creative Commons License 2007.01.28 0 0 982

Lenyelte a táblázatot az index... :(((((((((((((

2. Az adó összege motorkerékpárok esetén 2006

Előzmény: Omegatd (981)
Omegatd Creative Commons License 2007.01.27 0 0 981

Két héten belül változik a regisztrációs adó, február 5-től csaknem valamennyi adótétel nő. Az autóknál az új adótábla szerint a legkisebb adó 250 ezer forint lesz, a legnagyobb közelíti a 10 milliót - írja a Világgazdaság

Ám a december 22-én kihirdetett törvénymódosítás értelmében a rendszer maga is megváltozik, hiszen a korábbinál jóval - 60 százalékkal - magasabb regadót kell fizetni a 4-esnél rosszabb környezetvédelmi kategóriába sorolt (1996 előtt gyártott) járművek után, a 4-es vagy annál jobb kategóriájúak adója viszont csak hat százalékkal nő.

Előnyös helyzetbe hozza a jogszabály a hibrid meghajtású autókat, ezek adótétele (miként a muzeális járműveké) a mai szinten - 190 ezer, illetve 380 ezer forint - marad.

A motorosoknak változatlanul 20-230 ezer forintot kell fizetniük.

2. Az adó összege motorkerékpárok esetén 2006

Előzmény: xeniah (980)
xeniah Creative Commons License 2007.01.27 0 0 980
Találtam egy ilyen linket:
http://index.hu/totalcar/tanacsok/autojogasz/bodi41014/
Mivel segédmotor a járgányunk, ezért nem szabhatnak ki ránk regadót, nem?
Előzmény: WooDoo (977)
xeniah Creative Commons License 2007.01.27 0 0 979
Németül nem igazán tudok :( A bátyámtól kérdeztem meg pár szót :)
Előzmény: Törölt nick (969)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.27 0 0 978

Lehet új csúcsokkal lemenne 4 liter alá, de soká térülne meg a 20e-s befektetés:(

A szíj még biztos nem lehet nagyon elkopva, ha 60-at megy a járgányod.

Lombardinihez van új tartalék adagolóm, de Yanmarhoz semmilyen cuccom nincs.

Előzmény: kovacsa76 (976)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.27 0 0 977

Az adóval kapcsolatos szabályok alkalmazása szempontjából kizárólag a Kereskedelmi Vámtarifa besorolása az irányadó, vagyis nincs jelentősége annak, hogy a Közlekedési Főfelügyelet a forgalmi engedélyben milyen minősítést tüntet fel a gépjármű besorolására.

A VTSZ európában egységes, nem a magyar hatóságok találják ki. Azt hiszem elküldtem proba777-nek a ránk vonatkozó vámtarifa előírásokat. Érdekesség, hogy még egyes 3 kerekűeket is a 8703 alá sorolnak

Idézek belőle, ne kelljen keresgélnetek:

A 8703 VTSZ alá tartoznak az egyszerű szerkezetű, egészen könnyű, háromkerekű járművek, úgymint:

- olyan járművek, amelyeket motorkerékpár motorral és kerekekkel szereltek fel, amelyek mechanikus szerkezete megfelel a hagyományos gépkocsi jellemzőinek, azaz gépkocsi típusú kormányrendszerrel, hátramenettel és differenciálművel látták el;

- olyan járművek, amelyeket T-alakú alvázra szereltek és ennek az alváznak két hátsó kerekén külön akkumulátorral működtetett elektromos motorok hajtják. Ezeket a járműveket általában egy központi váltórúddal vezérlik, ez a vezető számára a hajtókerekekre történő külön-külön ráhatással vagy elsőkerék vezérléssel lehetővé teszi az indítást, a gyorsítást, vagy lassítást, a megállást, a hátramenetet, valamint a jobbra vagy balra kanyarodást.

-/6/ Négykerekű motoros jármű csőből készült alvázzal, gépkocsi jellegű (azaz Ackerman-elven működő) kormányrendszerrel.

Előzmény: linhof (971)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 976
Elötte 100km 6l volt ennél azért jobb:))
Előzmény: WooDoo (975)
WooDoo Creative Commons License 2007.01.27 0 0 975

56 km-en 2,6 liter = 4,64 még mindig több egy bő fél literrel, mint amit télen illik fogyasztani egy bruminak. Nehéz egy Yanmar motoros géppel takarékosan közlekedni, most nekem is 4 literre jött ki az átlag:)

nincs türelmem visszakeresni, mennyit evett a porlasztócsúcsok buherálása előtt a játgányod?

Előzmény: kovacsa76 (959)
Mnagy Creative Commons License 2007.01.27 0 0 974
linhof

ha rosszul van beállítva a bowden nem tud a váltókar beakadni a helyére.Nagy bízodalmad lehet a rendelet alkotókba, ha hosszú távra tervezel, a motorhoz minden van de a többi dolog elég vegyes. Az irányváltó eléggé túlméretezett, de az olajra érdemes oda figyelni.
Előzmény: linhof (973)
linhof Creative Commons License 2007.01.27 0 0 973
Szia Mnagy!

Nekem is csak erre telett, de ráadásul még tetszett is. tehát a lunába semmi nem romlik el? szerintem velem van a baj, nem a bowdennel mert nem várom meg hogy teljes alapjáratra áljon és ezért dobja ki. ha figyelmes vagyok jo. azért kérdeztem hogy mivel potolhato, hogy esetleg " spájzoljak" hogyha tényleg elromlik legyen mihez nyulni. üdv linhof
Előzmény: Mnagy (970)
peti67 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 972

Hali!

Az osztrákban se lehet megbízni, én lebeszéltem vele az időpontot az árat az autókat is megnéztem, nem engedte hogy kifizessem. Amikor mentem az autókér 11óra volt megbeszélve  10órakor küldött egy smst ,hogy nem adja oda mégse. A kocsik a mai napig ott álnak a háza előtt.

Előzmény: mottelv (964)
linhof Creative Commons License 2007.01.27 0 0 971
WooDoo!

Nem tehetek rola, de 60 felé sehogy nem értem,emésztem meg a kerék, kormány témát, /különössen amikor a robogók huznak el a lunám mellett/. mi köze ezeknek a besoroláshoz????. EZ A RÉGI IDÖKRE VALO VISSZATÉRÉS, meg valaki vezetett 3 kereküt földuton, vagy holatyakos uton, az ape sokkal baleset veszélyesebb.

szerintem lehetne több változatott gyártani amibe van logika, de itt???...
tehát logikailag el lehetne fogadni:

1, STANDART: minden marad a régiben.

2, KOMPROMISZUM : minden a régiben, de 1 személy. ebbe beleférne a rendöri büntetéstöl az ülés kiszerelésig.

3, VÉGSŐ KOMPROMISZUM: 50ccm3, kw, TÉNYLEGES 40 - 45 km 1 személy csak lakott területen, /mert öszintén azért egy forgalmas utan furcsa helyzetek kialakulhatnak a sebesség , és a suly miatt. nehezen felejtem amikor 25 éve a velorexemet egy elsuhano kamion lefujta az utrol. / a liger 50 ebbe beleférne?

4, HYCOMAT- VELOREX TURMIX: csak mozgássérülteknek./ ez nem ajánlott mert kártyáinkkal ahogy elnézem a hatoság tevékeny elnézésével már igy is elég sok a vissza élés/.

ezekben még lenne valami logika,

de lehetne a kormány, kerék szisztémának is változata:

5, IZOMAGYU HIVATALNOK: beránto karos/ lásd PANNI/ az moped, önindito nem moped.

erre mit szolnátok? ez ugyan olyan vissza lépés az idöben mint a három kerék, ugyan olyan értelmetlen a használat szempontjábol
LINHOF
Előzmény: WooDoo (927)
Mnagy Creative Commons License 2007.01.27 0 0 970
Szia linhof

nem vagyok elkeseredve azért van ez mert erre tellett:-)
Szerencsére ezek a műanyagházasvillámcsigák:-) nagyon egyszerü szerkezetek,a dieselek nyomatékosabbak, de ha valaki kénytelen javíttatni drágábbak is mert már kevesen javítanak inkább alkatrész cserélnek:-( .
Az irányváltó ugyan az mint a többié, most alakítok át egy öreg háromkereküt abban is olyan van, a dieselnél szíjtárcsa a kismotoroknál hardi van a behajtésnál.
Szerintem állíts a bowdenen...
Előzmény: linhof (966)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 969
kösz! felkérlek tolmácsnak,vállalod?
Előzmény: xeniah (968)
xeniah Creative Commons License 2007.01.27 0 0 968
Aki rendbe tudja hozni, annak biztos megéri. feltéve ha a hátralevő 3 nap alatt nem emelkedik meg sokszorosára az ára az aukción. Úgy tűnik, hogy a sebváltója nem működőképes, így nem is megy a kocsi. Állítólag szeptemberben rendbehoztak rajta sokmindent (pl. fék), de semmiféle garanciát nem vállalnak érte :) A kasznija mindenesetre jó állapotban van.
Előzmény: Törölt nick (967)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.27 0 0 967
de kár , hogy nem tudok labancul
nézzétek meg jó ára van
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130072311186
linhof Creative Commons License 2007.01.27 0 0 966
Mnagy. olvastam a honlapot, nagyon ügyes. néztem képeid olvastam irásod. ne keseredj nekem is CSAK egy Lunám van, de a tied szebb!!. szeretnék kérdezni. az elöre-hátra váltoban mi van, mi kophat, esetleg mivel lehet cserélni? ugyanis néha elöre menetre váltva kidobja. valoszinü bennem van a hiba, nem találom el az alapjárat fordulatát. KÖSSZ LINHOF
Előzmény: Mnagy (895)
Omegatd Creative Commons License 2007.01.27 0 0 965
Figyu! Te el is olvasod amiket itt írkálunk a topicban, vagy csak úgy néha beírsz valamit?
mottelv Creative Commons License 2007.01.27 0 0 964
Én inkább kintről hoznék be, jobban megbízom az osztrákban mint egy magyarban (pl: Devecseri manus). Csak így ugye akkor jön a kérdés, hogy ausztriából honnan?
vizisarkany Creative Commons License 2007.01.27 0 0 963

Sziasztok Brumisok!

Olvastam, hogy szóba került Devecser, mint Brumi lelőhely. Devecseren van egy ember, aki a Hasznaltauto.hu-n hirdet elég sok kisautót. Úgy hívják, hogy D. Ákos. Mindenit lebeszélnék, hogy üzleteljen vele. Ez egy szélhámos. Lebolondított közel 250 kilométerről, a megbeszélt időben otthon sem volt, csak a felesége. A telefonon megbeszélt árú még csak nem is hasonlított arra, amit a neten láttam. A kérdésre, hogy miért nem azt látom amit megbeszéltünk, azt üzente a feleségén keresztül, hogy ez is jó, -igaz kicsit drágább és kicsit sz..rabb mint amit láttam- vigyem el ezt. Hál istennek azóta beszereztem egy Ligier Ambrát. Ennyit a korrekt üzletről.

Előzmény: WooDoo (957)
REgyőr Creative Commons License 2007.01.27 0 0 962

Hello!! Tud valaki Győr környéki jó állapotban lévő eladó "kocsit"?

Omegatd Creative Commons License 2007.01.27 0 0 961
Hát igen! Ezért inkább személyesen érdemes elmenni...
Előzmény: WooDoo (958)
Omegatd Creative Commons License 2007.01.27 0 0 960
Igen, de a kintről behozottakra regadót kellene fizetni, nem is keveset...
Előzmény: kovacsa76 (956)
kovacsa76 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 959
Szia Woodoo

Mit gondolsz a fogyasztásról 56km 2.6l ?
Van-e esetleg ötleted ,hogy mit csináljak még vele?

porlasztó 60%
légszűrő kicserélve
szelepek beállítva
Előzmény: WooDoo (957)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!