Már nem voltam nagyon fiatal, mikor először banánoztam a Pefkohoris hajókirándulás alkalmával. És baromira élveztem, pedig a Carlos csak azért ült fel, hogy majdnem minden kanyarban leborítsunk minket.
Volt egy néger csajszi, kb 15 éves, aki minden borulás után pánik rohamot kapott. Az első borulás után majdnem belefojtott a tengerbe, mert belém kapaszkodott, és nyomott lefelé. A másodiknál már nem hagytam magam, lerúgtam magamról.
Másodjára már a párom próbált úgy esni, hogy közel kerüljön hozzám, és meg tudjon menteni a pánikolóktól. Ez annyira jól sikerült neki, hogy lefejeltük egymást. :-))
Persze semmi komoly nem történt, mindenki nagyon élvezte és a 15 éves is vigyorogva szállt le a banánról.
Persze nem kell pánikolni, mert mindenkin ott a mentőmellény.
Egy hatalmas banán alakú gumi, hat vagy nyolc kapaszkodóval ellátva. Ezen ülnek az emberek (mentőmellény) és motorcsónak vontatja. Nagy sebesség kanyarok vizbeesés stb... szuper.... attól függ mekkora a gyerek, szvsz tíz éven alul nem ajánlatos...
Mi idén hajós kirándulásra szeretnénk elmenni, de nem utazási irodás szervezettre, hanem magunk keresünk hajót. Sajna tavaly lemaradtunk róla, mert pont akkor lett beteg a kislányomamikorra beterveztük, pedig már ki is néztük hogy mikor indul a hajó.
Én szeretném megnézni Edessát is, remélem összejön.
Hát, tökmindegy, hogy jól esett, vagy sem, de a görögök kábé 400 évig nyögték a törökök igáját, és úgy gyűlölik őket, mint semmi mást - a törökök arrafelé nem óvatoskodtak, erőből elnyomták őket, nem mint Magyarországon, ahol pl. lehetett szabadon vallást gyakorolni. Szóval ne nagyon emlegesd a törököket, ez egy jó tanács.
Amúgy a piac az piac, zöldséget és gyümölcsöt, halat és húst lehet vásárolni, nem bazár. Sokkal inkább olyan, mint a Fővám téri vásárcsarnok.
Nincs is az már 4 hónap. Találkozhatunk, beszéljük meg. Legalább ezzel is telik az idő.
Mi is az autós utazásra esküszünk. Már idén negyedszer megyünk autóval. Első utunk Görögországba, Korfura volt 2005-ben, autóval. Ahhoz képest Sarti sokkal Könnyebb út.
Meg az sem utolsó szempont, hogy azt viszel magaddal, amit csak akarsz. Az én férjuram állandóan cipeli magával a szörfjét, úgyhogy repcsi vagy busz szóba sem jöhet. A gyerekek is nagyon szeretik a szörfözést, igaz a kicsi még csak deszkázni szokott vele.
A hellasz fórum "Népszerű üdülőhelyek" Sarti topikban, ha jól emlékszem 2006 évi beírások, de írhatsz privát üzenetet is a topikolóknak, arra biztosan válaszolnak.
Én néztem az Ibusz honlapját, ott nem láttam a Grigorist a kinálatukban, de azért kérdezz rájuk.
Hát sok ujjat nem mondtál!!:D de azért köszi!! Idén még azért nem megyünk mert éppen építkezés van!!szept.lesz a beköltözés. anyagilag kicsit most szűkösen vagyunk,ugyhogy ha megyünk is valahová az horvát lesz esetleg! De jövőre SARTI vagy környéke! Kocsi dec óta van meg ugyhogy nagyon messze azé még nem megyek vele.2hete síelésből hazafelé az utolsó 30km en adta meg magát egy picit,erő nyima nagy levegő hang(mintha kompresszorral levegőt fújsz)reggel szerelő,hát a cooler cső ment szét!nem nagy dolog de bosszantó! Amúgy én is a kocsi mellet vagyok,nem vagyunk semmihez kötve!!Ismiék nyáron voltak,de csak Szaloniki vonaláig mentek.
Mi az autóra esküszünk. Igy egy kicsit drágább az út, viszont gondolj bele milyen lehetőségeket ad. Az egész utazást már nyaralásnak-kirándulásnak fogjuk fel. Időbe indulunk, és kényelmesen utazunk. Sokszor megállunk, ott és annyiszor és annyi időre amennyire akarunk. A gyerekek játszanak a benzinkút-i játszótereken mi kávézunk majd tovább. Ha alszanak akkor pedig tűz! Nyaralás ideje alatt pedig könnyebb a közlekedés. Hátránya: ha elromlik az autód gáz van. Ha pedig összetöröd akkor mégnagyobb. Segítettem valamit?
Jó érzés hogy ti is olyan lelkesek vagytok mint én! És igen, feltétlenül össze kell futnunk egy üdvözlő italra vagy ilyesmire. Ha jól olvastam bobolyáékkal egy apartmanban lesztek. Nekünk meg van 4 hónapunk /sajna/ hogy megdumcsizzuk a randevút. Mi is voltunk Törökországban és igazat kell adnom az elöttem szólónak. Egy görög piac, meg sem közelíti a török bazárt. Két külön fogalom, de mindegyiknek meg van a maga sajátossága.
Kösz az infót az apartmanról bobolya. Biztos nem lesz rossz. Legalábbis aludni jó lesz. Bár voltunk már olyan apartmanban ahol pont aludni nem lehetett. Pedig nem vagyok egy "mindenben a hibát keresem" tipus. Legyen gyönyörű idő, meleg tenger, jó kaja, jó társaság, egészség és már jól is érzem magam.
12 éve voltunk sartiba még a jorgossal.Nosztalgiából kezdtem el nézegetni az oldalakat ,így találtam ide!Valamikor vissza szeretnénk menni,csak még nem tudjuk mivel menjünk!!:-D
Gondolom 12 év alatt azért megváltozott a "falucska"
Közben lett egy gyerkőc aki nyáron lesz 3 éves,és ezért nem tudjuk eldönteni mi legyen!:-D
Közben eszembe jutott hogy a Grigoris ap.háznak Erifili néven van honlapja. www.erifili-chalkidiki.com. Itt tudsz árajánlatot is kérni /hát igen elég drága, 4 főre főszezonban 90 euró/nap lenne pl. nekünk/ De a képeken jól néznek ki a szobák.
Sartiba a Melissa apartmanban kaptunk szállást, ha tudtok valami bíztatót mondani erről a helyről, a felszereltségről, hogy mégis hogyan néz ki, írjatok!
A hellasz fórumán olvastam hogy többen az Ibusznál foglaltak a Grigorisba /HJudit és Édes/, lehet hogy azon a fórumon utol tudod érni őket és érdeklődni tudsz tőlük is
Szia! Akkor még csak tájékozódtam az árak felől, úgyhogy árajánlatot kértem tőlük. Azt hiszem másnap jött is a válasz, de drágább lett volna, /4 főre, 2 szobás apartmant kérdeztem/ mint a Stamatis, úgyhogy az a 20 m különbség nem ért annyit.
2004-ben hátizsákosan, vonattal mentünk Sartiba. Tehát Tessalonikitől busszal kellett mennünk. Emlékeim szerint a buszjegy huszonvalahány EUR volt. Kb 1-2 óránként jár a busz, és az időtartama attól függ, hogy merre megy. Mert van olyan járat amelyik jobbról , van amelyik balról kerüli a félszigetet. Odafelé rövidebb volt, mert a keleti oldalon egyenesen Sarti felé mentünk, de hazafelé pont azt a járatot csíptük el, amelyik előbb délről megkerüli a félszigetet Neos Marmaras felé, és csak úgy megy Salonikibe. Így kb 2-3 óra volt az út. (1 helyen pihenő is volt)
Salonikibe úgy érkeztünk meg, hogy azelőtt soha nem jártunk arra, tehát semmi helyismerettel. (ja és csak kézzel lábbal beszélünk külföldiül) A helyiek nagyon helyesek, segítőkészek voltak. Kb 1 óra alatt eljutottunk a buszpályaudvarra (ami persze a vasuti pályaudvartól egy távolabbi részen van) Helyijáratozni is kellett. A buszmegállóban várakozók összedobták nekünk az aprót buszjegyre. Volt egy pasas, aki még el is kísért minket egy darabon, hogy tutira megtaláljuk a távolsági buszt.
Saloniki nyüzsgő nagyváros, igazából nem vágytam oda kirándulni. A nyugit jobban szeretem. De azért érdekes volt (mikor már a hazafelé tartó vonatra vártunk) a vasuti pályaudvar előtt lévő téren ücsörögve) figyelni a helyieket. Sokkal inkább élnek közösségi életet, mint mondjuk a Pestiek.
Sartiban az irodából Carlos segített értelmezni a buszmenetrendet. Tényleg. Carlos Sartiban van még? Nem láttam említve a nevét.