Bekerülhet a vallási szervezetek elitklubjába a sokáig fekete bárányként kezelt Hit Gyülekezete. Várható, hogy az egyházi törvény módosításának egyik mellékhatásaként kibővül a történelmi egyházak köre. Németh Sándor révbe ér.
"Nem vagyok vallásszakértő, de az izraeli zászlók és Izrael állandó dicsőítése alapján én inkább zsidónak tippelném őket."
Mivel a keresztenyseg alapito atyai kivetel nelkul zsidok voltak talan nincs ebben semmi meglepo.
A katolikus templomok is hasznaljak a david csillagot ,pl a parizsi Notre Dame oromzatan is ott van,es belul is az oszovetsegi patriarkak abrazolasanal
"A magyarság számára talán a legszomorúbb, hogy az egyetlen magyar alapítású egyház, az Erdélyben a XVI. században született unitárius
- amely humanizmusával, a vallásszabadság 1568-ban kimondott törvényesítésével és haladó szellemével kiemelkedő lehetne -
állandó szálka volt a többi keresztény felekezet szemében. Ez gyakran ma is tapasztalható.
Kis létszámuk miatt igen sokan nem is ismerik őket, és az időnként nyilvánosságra kerülő híradásokat idegenkedve vagy értetlenül fogadják." Bartók Béla
...és a baptisták? Nekik sincs talán meg a 25K fanjuk, de:
a baptisták 1876-ban egyenjogúsításuk érdekében kérvényt nyújtottak be a képviselőházhoz. A kérvényi bizottság ekkor olyan értelmű jelentést tett a képviselőháznak, hogy utasítsa a kormányt, egy az összes vallások egyenjogusításáról hozandó törvénybe a baptistákat is befoglalni. 1882. elismertetésük érdekében újabb kérvényt nyújtottak be a képviselőházhoz, de az akkori belügyminiszter, a törvényhatóságok véleménye alapján, kijelentette a képviselőházban, hogy a baptisták recepcióját még korainak tartja.
Nem latom, miert ne lehetnenek. Mondjuk, nem is ertem ezt a fene nagy megkulonboztetest es nem kulonosebben csipem oket, de annyit el kell ismerni, hogy egy ekkora egyhazat felepiteni, szep dolog.
A provokacio az alaptalan, forrasmentes, zsigeri gyulolkodesnel indult es testuletileg serto (ld. szemelyeskedes) masokra nezve. Ha az mehet, mehet mas is. Panaszkodni meg nem illik. What you give is what you get.
A Hit Gyüli keresztény felekezet, ezt még a római katolikusok is elismerik.
Nem vagyok vallásszakértő, de az izraeli zászlók és Izrael állandó dicsőítése alapján én inkább zsidónak tippelném őket. Igaz, Németh Sándor meg inkább Erdő Péterhez és Paskai Lászlóhoz hasonlít, mit mondjuk egy imámhoz.