Adok egy lehetőséget hogy
bocsánatot kérj!
Ez a topik foglalkozik legtöbbet
a Centrummal. Ez csinálja a
legnagyobb reklámot is neki
ezen a fórumon. Te meg vádaskodsz!
Már a Centrumban is megy a belviszály?
Ezt nem hiszem el!
Meg különben se értelek
arról szónokolsz az előbb
hogy a CP mindenki iránt nyitott
most meg azt írod valójában
szemben áll mind a jobb mind a bal oldallal!
Hogy is van ez?
A MIÉP-et meg leszélsőségesezed
jóllehet ennek semmi alapja nincs!
Hisz a szélsőséges szót a
bolsevikok találták ki!
Akik viszont a lehető legkártékonyabb
eszmét képviselték!
Csillag!
Egyszer már reagáltam Írásodra. Megteszem mégegyszer. Az ilyen jellegű beírások jobbról jönnek és tükrözik azt a rettegést amit a Centrum megjelenése okoz jobboldalon a FIDESZ és a MIÉP berkeiben. Jön egy jobbos, fröcsögéstől mentesnek tűnő párt amely párt elviheti a szavazatokat jobbról. Azok szavazatait akik szemben állnak nemcsak az MSZP vezette baloldallal de a szélsőségektől sem mentes FIDESZ-MIÉP kolalíció lehetőségével is. Nyílvánvaló, hogy ezen kőrök lejáratni akarják a Centrumot és a jobboldaliaknak szintén nem tetsző SZDSZ alternatívájaként emlegetik. Ezzel igazából nem az SZDSZ-en rúgnak, mert aki jobboldali az úgysem oda szavaz. Aljas fasiszta provokáció az egész.
Jellemző lesz a FIDESZ-MIÉP koalíciójára.
Nem értek veled egyet!
Már hogy lehetne a Centrumot az SZDSZ-szel lejáratni? Hisz az SZDSZ szavazóival nincs semmi baj! Azokmind kvalifikált becsületes emberek! Ezzel csak segítek a Centrumnak nem?
"Azért az SZDSZ helyett mert minden táborban kell potenciális támogatókat keresnünk! És mitagadás az SZDSZ szavazói számára a Centrumnál nincs jobb alternatíva... s mint tudjuk az SZDSZ lejárata magát és kihazudta magát a szalonképesség kategóriájából!
"
Erre csak ismételni tudom önmagamat: (426. hozzászólás)
Nekem az az érzésem, hogy egyrész a Centrumot akarják lejáratni azzal, hogy az SZDSZ alternatívájának mondják itt egyesek, másrészt egyúttal az SZDSZ-en is rúgnak egyet (szélső)jobbos beírók.
OFF topic:
Az egész politika fórumra jellemző, hogy úgy viszonyulnak a jobboldaliak az SZDSZ-hez, mint Cato a II. Pun háború után Karthagó-hoz. Karthagó két háborút elvesztett, már nem számított semmit, de mégis minden felszólalását úgy fejezte be Cato, hogy "Egyébként pedig Karthagót el kell pusztítani." (Nem emlékszem szó szerint, de ez a lényege)
SZVSZ ez hülyeség. A Centrum minden táborból tekintve jó alternatíva azoknak, akik szeretnének már végre nyugodtan és csenben dolgozni a hangos melldöngetés és hamis ideologizálás helyett.
Így van Sanya.
Nyugaton egészen mást jelent jobb és baloldalnak lenni. Ott elismerik egymás érdemeit és ismerik egymás erényeit. A FIDESZ nem más mint a XX-XXI sz. nagy lenyúlása politikai köntösbe bújtatva.
Ha te ma látsz baloldali és jobboldali pártokat, akkor nagyon jó szemed lehet. De ha ezt az MSZP-re vagy a Fideszre érted, akkor inkább Andersennél kellene folytatnod. Szerinted mitől követnének ezek bármiféle ideológiát, vagy mi alapján sorolnád be őket bármi oldalra? A mai parlamenti pártok mindegyike totál ideológiamentes, csupán a hatalom megszerzéséhez szükségesnek vélt máz színe különböző.
Azért az SZDSZ helyett mert minden táborban kell potenciális támogatókat keresnünk! És mitagadás az SZDSZ szavazói számára a Centrumnál nincs jobb alternatíva... s mint tudjuk az SZDSZ lejárata magát és kihazudta magát a szalonképesség kategóriájából!
Ok. Greg!
Bármelyik nagy győz, a C.-nak kiegyensúlyozó ill. visszatartó szerepe kell legyen. Ha bejut és olyan eredményt ér el amivel ezt megteheti.
Önmagában az inkább jobbos mint balos beállítottsága szerintem nem baj. Bár Kupa törekszik a kiegyensúlyozottságra. Honlapjukon megtekinthető az eddigi képviselőlistájuk. Lehet tájékozódni.
Valakik beírták, hogy mindenféle bukott politikusok vannak a pártban. Mindenki számára tökéletes pártlista nem létezik. Nekem se teszik az összes jelölt, de a bukott helyett nem egynél lehet úgy fogalmazni, hogy egyenes maradt a dereka, nem hajlott meg mint jónéhány másnak. Pusztai E. tegnap azt mondta: náluk bal és jobboldali politikusok tudnak együtt dolgozni. És ez ma nagy szó. Ha ez így van az Ő elméleti hatalomra jutásukkal politikai nyugalom "fenyegeti" az országot.
Én baloldali érzelmű vagyok, identitásomat tekintve. Éppen ezért gondolom nem meglepő, hogy kormányváltást várok áprilisban, mégpedig várom ezt az MSZP, ill. az SZDSZ szavazatoktól.
Én nem szavaznék a Centrumpártra, márcsak elvből sem, de ezen kivül a mostani helyzet más okot is ad szkepticizmusomra Kupa Mihály pártjának Parlamentbe-juttatásával szemben.
Konkrétabban arra gondolok, hogy szubjektíve nem helyes a Centrumpártra szavazni, mert ott ugye többségében mégiscsak jobboldaliak ülnek (lsd. MDF-szakadás), sőt Kupa is inkább mondható jobbos érzelmű politikusnak, mint középpontinak (ha létezhet ilyen egyáltalán), még ha ő - s azt hiszem ezt többek nevében is állíthatom - az egyik legelfogadottab személy a politikában a baloldali érzelműeknek az ellenkező oldalról.
Mondanivalóm lényege az - tudom, eddig nagyon megtekertem a dolgokat -, hogy ha a Centrumpárt bejutna, 100,0%, hogy ők nem az MSZP-vel lépnének koalícióra, ha választaniuk kellene.
Én ezért szavaznék az SZDSZ-re. Ha nem az MSZP-re szavaznék :-)
Igen, komoly esélye van annak, hogy a MIÉP bekebelezi a Fideszt.
Mint ahogy a kisszámú de radikálisan militáns kommunisták is bedarálták anno a szocdemeket.
Valamint az MSZP is az SZDSZ programját akarja megvalósítani.
Normális ember középre szavaz, a Centrumpártra.
a MIÉP helyett pedig végképp nem jöhet szóba a Centrum - pontosan azért, amiért a MIÉP be fogja kebelezni a Fideszt, bár ez még nem látszik.
u.e. érvényes az MSZP és az SZDSZ viszonyára is.
mint ahhogy mások már leírták előttem, a Centrum liberálisabb gondolkodású jobboldali és a polgári gondolkodású baloldali szavazókra számíthat, nem is kis eséllyel. erősen alul van mérve.
Hej, Elek, te csodákra vagy képes. Egy nap alatt feltornáztad magad harminc hozzászólás fölé. És milyen színvonalasak, mint pl ez is?
Egyedül írod, vagy segít valaki?