Keresés

Részletes keresés

GrG Creative Commons License 2011.11.02 0 0 3300
Nekem sikerult az otthoni kartortenetit nagyobb reszt itt elfogadtatni. Nem volt egyszeru mert mas a logika, de megerte.
Előzmény: yaouank (3287)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3299

Fr-ben bilincs ismeretlen, Parizsban viszik az autot ha utban van! Ennyi.  A cédulat addig rakjak ra mig van tinta,

én Mo-gon fr autot tartok, érted?

A fricc meg a komputerra bizza magat. De ez az én allaspontom. 

Annyi biztos P. kornyékén én csak magyar autot tartanék.

Előzmény: Törölt nick (3298)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3297

Parkolas=o, annyit tehetnek ra amennyit akarnak, gyorshajtas az esetben ha megallitanak fizetsz, de nincs 

pontlevonas, ha trafipax=o

muszakit észre nem veszik, a fr rendort 1 érdekli a BIZTOSITAS, ha az van ( carte verte) mehetsz a dolgodra!

Előzmény: Törölt nick (3295)
yaouank Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3296

Nekem mondjuk kicsit huzos egy nap alatt Mo.-ig menni. Meg jobb dolgokkal is tudom ott tölteni a idöt- mint a kocsi vizsgáztatása.

Ha az itteni biztosító mindazt figyelembe venné amit a mostani magyar, akkor a biztosításom nem is lenne olyan sokkal drágább.

A radart meg ugy tudom már most is nyilvántartják, aztán, ha egyszer lemeszelnek "zsákban" kapod az egészet. A parkolással nincs gondom.

Mindenesetre még gondolkodom a dolgon.

ya

Előzmény: Törölt nick (3291)
zümyke Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3294

Akkor jó. Ha autóval vagy az még jobb.:) Én gyalogszerrel vagyok. :) Szerencsére itt nincsenek nagy távolságok, minden közel van.

Én skype-on tanulok franciául, egy barátnőm által, aki pesten francia tanár. Cégeket, magánszemélyeket egyaránt tanít. És hát az megfizethetetlen, ha saját nyelvemen magyarázzák el a kicsit nehezebb nyelvtani részeket.:) Viszont Evm, majd szerintem tud neked tanácsot adni, mert itt mellettem van egy kulturális központ, ahol külföldieknek indítanak francia nyelv órákat. A részleteket sajnos nem ismerem. De ő már felvette velük a kapcsolatot.

Megnéztem neten, hol van St. Nom. Tényleg nagyon közel van. Nekünk pont kiesik ez a település, mert Plaisir, és Élancourt felé szoktunk járni néha kocsival, és fölötte van nem sokkal St. Nom.

Majd akkor megpróbálunk egy-egy délelőttöt összehozni, ha délután kevés időd van. Az időmet szerencsére magam osztom be, és szerintem Evm is néha meg tudja majd oldani. De majd beszélek vele úgy is erről.

Jó éjt

Előzmény: aranyalma12 (3289)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3292
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3291

2 évente csak hazajutsz! Az viszont tény h a franciak nem stempliizhetnek bele a magyar forgalmiba.

Ergo a 65 € kidobott pénz. Ha este érsz be Mo.-ra csak lenyomod hazaig, utana meg mar formalitas.

Nem utolsosorban otthon a KGFB kb a fele mint itt, és a magyar rendszammal se gyorshajtas, se parkolas buntetés 

nincs; Parizsban nagy varosokban meggodolando!

Előzmény: yaouank (3290)
yaouank Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3290

Igazából, szerintem sem olyan sürgetö a dolog.

Inkább kényelmi szempontból lenne érdekes (a vizsgáztatás sokkal egyszerübb)

ya

Előzmény: Törölt nick (3288)
aranyalma12 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3289

10 percre van tőlünk a város ahol laksz. Én autóval járok, szóval Nekem bárhol jó. Versailles is jó, mert az is közel van. 

Délután nekem röviden jó, mert gyerekek 4:30-ig vannak suliban. A héten még pakolászok, rendezkedek, bútorokat szerelünk, de utána már ráérősebb leszek. 

Milyen a tanfolyam? Itt is van, de ha jól értettem akkor spanyolról tanulnak franciát, az Nekem nem jó. 

Előzmény: zümyke (3282)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3288

Hello, én mar rég nem szerepeltem itt de visszahuz a szivem és az autos témakat ismerem. Mi Spéci 5. éve hasznalunk 

magyar autot 1 kis faluban. A magyar jogsi ( EU szabvany, +carte de verte) elvileg nem okoz gondot. Egy halom angolt

ismerek délen Nizza kornyékén akik angol autoval jarnak. A mi falunkban még van egy szlovak 3 éve;

Szerintem ne erolkodj vele! Csak az energiat meg a pénzt pocsékolod. Udv 

Előzmény: yaouank (3287)
yaouank Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3287

Sziasztok,

a kocsival kapcsolatban nekem is volnának kérdéseim.

A magyar rendszám franciára cserélésének mi a módja ?

A francia bíztosítók figyelembe veszik-e a magyar bonust ?

Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata ?

ya

Előzmény: GrG (3273)
GrG Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3286
De tudni kell franciaul:-)
Előzmény: Törölt nick (3281)
Dobri Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3285

Az tényleg a teteje.Az antennákat cserélték ki,mikor váltottak a numerikus adásokra.

Előzmény: Törölt nick (3284)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3284

Pedig nagyon komoly a kép !!!

Jol làtom, hogy ez a legeslegeslegteteje a toronynak ???

Az àrnyék is sympa !

:-)))

Előzmény: Dobri (3283)
Dobri Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3283

A háttérben lévő vasdarabról teszek be egy jó képet.Sajnos nem saját,hanem egy párizsi alpincég készítette! :(

Előzmény: Törölt nick (3281)
zümyke Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3282

Szia! :)

Örülök, hogy a nagyján túlvagytok. Hát igen, az új suli, az bizony nem mindig könnyű.

Kb két hete voltunk egy kis pik-nik-en Evm-mel és a másik magyar családdal, akik szintén itt laknak a környékben. Egyelőre újabb időpont nincs, ilyen "nagyobb" összeröffenésre, de Mi Evm-mel hétköznap is szoktunk találkozni. Van itt mellettem egy park és egy kis játszótér, ide szokott jönni kislányával. Ha hétköznap délután ráérsz, akár gyerekekkel együtt, akkor nyugodtan csatlakozhatnál hozzánk. Én általában délelőtt dolgozom és francia óráim vannak, de heti 2-3 alkalommal mindig szabaddá tudom tenni magam délutánra. Otthonról dolgozom, szóval ha délelőtt ügyesen szervezem a dolgaim, akkor délutánra Én is okés vagyok :) Még nem néztem meg, hol van St. Nom (vonatközlekedés miatt), de ha Neked jobb lenne, akkor Versaillesban is talizhatunk majd valahol, mert Én Le Chesnay-ben vagyok és a versailles-i RER állomásaitól azért sokat kéne gyalogolni.

Evm is általában délután tud jönni, miután a kislánya felébredt a délutáni alvásból. De majd Ő is ír szerintem hamarosan a fórumon. Ezen a héten a családja van itt látogatóban, így ezért nem tudok(unk) vele most talizni, de jövő héttől már összehozhatjuk a találkozót.

Szép napot

Előzmény: aranyalma12 (3279)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3281

Ez elég épitöipar, és elég Pàrizs ?????

Mert akkor....

Előzmény: Törölt nick (3280)
aranyalma12 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3279
Sziasztok!

Mi szerencsésen átköltöztünk St. Nom-ba. A gyerekekkel nem volt egyszerű a költözés, de sikerült. Még dobozok közt élünk, pedig a költöztetőkkel rengeteg dobozt csomagoltattunk ki. Még a suli miatt izgulok, hogy a gyerekeknek jó legyen. Tegnap voltunk bent, körbe vittek minket a suliban, elmagyarázták mindent.

VIsszaolvasni meg nem volt időm, de remelem este lesz időm rá.

Zümyke: mikor lesz találkozó? ha mostanában akkor lehet én is mennek ha nem zavarok.
GrG Creative Commons License 2011.11.01 0 0 3278
Egyetertek
Előzmény: tessloff (3277)
tessloff Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3277

Szerintem csak marketing az egesz. Kellet talalni valamit, hogy fel lehessen turbozni az amugy teljesen holtszezont. Ilyenkor a szuletesnapokon kivul senki nem venne semmit, mert nemsokara ugyis itt a karacsony es akkor majd meglepjuk egymast a  nagy ajandekokkal. Semmi masrol nincs szo, mint a karacsonyi eladasok eloszezonjarol. (Special haloween stb). 10 mikor idekerultem elvetve lehettett latni nehany töklàmpàt a kirakatokban, most pedig mindent elont a narancssarga pokhalos horror dekoracio. A kornyezetemben mindenki max elmegy egy Halloween-partyra jol berugni es csajozni illetve kevesbe berugni es pasizni. Iden most lattam eloszor 2 gyereket jelmezben az utcan, bar Oise megye nem szamit referenciànak, mert sajnos nagyon az atlagemberek eleg butak igy ok bedolnek minden hulyesegnek. Termeszetesen tisztelet a kivetelnek. De ez mar egy mas tema

Előzmény: zümyke (3276)
zümyke Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3276

Szép jó estét!

Segítsen valaki, egy egész gyerek hadsereg szaggatja nálunk az ajtót kisebb csoportokban! Itt is van ilyen Halloween-i cucc, hogy csokit, vagy édességet kell adni nekik? Az a baj, hogy nem készültem, pedig nagyon aranyosak, de édesség nálam nuku. :)

Valaki tudna tanácsot ma estére? Előre is köszike

GrG Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3275

Majd azért írd meg mi volt, mi lett, hátha mást is érint

Előzmény: toth0816 (3274)
toth0816 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3274

köszi az infot.

Előzmény: GrG (3273)
GrG Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3273

nem tudom, hogy a franciák meghosszabbíthatnak-e egy magyar mászaki vizsgát. Egyrészt nem férnek hozzá a magyar műszaki vizsga adatbázishoz (otthon most már vizsgázás közben a műszerek egyrésze, de legalábbis a környezetvédelmi felülvizsgálatban résztvevőek online vannak a központi szerverrel), másrészt nincs jogosultságuk beleírni a forgalmiba. Csak egy technikai dolog, szerintem nincs a hitelesítő matricájuk sem, ami a rendszámra kerül.

(Egy angol rendszámú autót használó embernek minden vizsgára el kell mennie Angliára - ezt tudom biztosan).

Ha nincs vizsga az autón, akkor a biztosításod (kGFB és CASCO) baleset esetén megteheti, hogy nem vagy nem teljeskörűen térít. A határtól hazáig, vagy a vizsgahelyig bármikor levehetik a rendszámot és kivonhatják a forgalomból (a franciák, ha nem balesetezel, akkor valszeg nem igazoltatnak - de az osztrák, német részen már néha igen és szar németül ezt kimagyarázni).

Szóval szerintem hívd fel szerdán a közelekdés felügyeletet (vagy most éppen milyen néven fut), arról, hogy mi a teendő.

A két legvalószínűbb forgatókönyv:

- Már rég francia rendszám kellett volna az autóra (183 nap után) ergo ha máskor nem most csináld meg (utána ha hazamentek magyar, de ha van regadó fieztve azt nem kell újra)

- Tessék keresni egy szervízt Magyarországon és ott megjelenni.

Van természetesen egy harmadik lehetőség, hogy a gépjármű "megjelenés nélkül" levizsgázik valahol, de ez törvénysértő (az okírathamisítástól kezdve, számtalan paragrafust sért és a vizsgahely az engedélyével és nagyon komoly bírsággal/börtönnel játszik) emellett persze meg is kellenne találni a helyet. Ha van is ilyen hely, akkor szerintem többet kéne zsebbe fizetni, mintha egy legalis megoldást választasz.

Mert , szerintem vegyél ki  egy nap szabadságot és 10én csütörtök hazahúzol, pénteken levizsgáztatod, szombaton bevásárolsz a otthon és vasárnap visszajösz (én ezt tenném). mert nov 11 itt munkaszüneti nap, de otthon nem.

Előzmény: toth0816 (3272)
toth0816 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3272

Milyen gondok lehetnek?

Előzmény: GrG (3270)
toth0816 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3271

sajnos magyar rendszám van rajta.

Előzmény: GrG (3270)
GrG Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3270

Oké, de magyar vagy francia rendszáma van az autónak. Mert ha magyar, akkor azért lehetnek problémák....

Előzmény: toth0816 (3266)
Dobri Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3269

Időpontot kérsz,odaviszed,megcsinálják és fizetsz.Ennyi!:))

Vagy megadják vagy nem.:)

Ha megadják akkor lehet tesznek megjegyzést az ezt igazoló papírra.Az apró hibákat jegyzik fel,amivel még átmegy a vizsgán,de illik megcsináltatni.Pl. a fényszóró fénycsóvája túl magasra van állítva.Tehát jól világít,csak kicsit magasra.

Ha nem akkor vannak cégek ahol bizonyos időn belül megcsináltatva visszaviszed levizsgáztatni,akkor az ingyenes.

A controle technique-et beütve a gugliba tudsz lakhelyedhez közelit találni.

Előzmény: toth0816 (3268)
toth0816 Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3268

Köszi szépen,be tudnál avatni,hogy mi a menete,mert odahaza is nehéz volt nekem levizsgáztatni hát még itt?!

Előzmény: Dobri (3267)
Dobri Creative Commons License 2011.10.31 0 0 3267

Itt a műszaki vizsga 55-65 euró között mozog.

Előzmény: toth0816 (3266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!