A saját szabályait meg neveltetését folyamatosan alakítva tekergeti, hogy ne kelljen válaszolnia - de ő bármilyen hajánál fogva előráncigált lőrincezés-kormányozás-stb.-t bevet, ott is, ahol totál irreleváns.
Ennek mi köze ahhoz, hogy az ember megveri a gyerekét? Persze, hogy nem vagy egyenrangú a gyerekkel, hisz több tudással, tapasztalattal rendelkezel, erősebb vagy. De ezzel élni kell és nem visszaélni.
Kutyáknál a felnőtt társadalmukban is hiearchia van, ott sincsenek egyenrangú felek. Nem jó hasonlat. :)
Ez nagyon érdekes, amit itt felvetsz, ez a hatalom demonstrálása. Van egy video, nem teszem most be, de a kutyamama leordítja a kölykeit, azok meg behúzzák a farkukat-fülüket...
Szóval, ez a szülő-gyerek viszony azér' nem egyenrangú. A felek nem egyenlőek.
Egy szülő - gyerek viszonyban a szülő húzza meg a határokat, a gyerek meg próbálgatja a karmait, feszegeti a határokat, azért gyerek. Sok esetben próbálgatja a saját hatalmát is. Én marhaságnak tartom a mai felfogást, h a kölyök egyenrangú fél... Hogy a fenébe tanítod akkor?
Egy felnőtt-felnőtt kapcsolatban közösen húzzák meg a határokat, és jó esetben nem feszegetik azokat.
Nem újra előhoztam, hanem, mivel nem olvastad el, vagy nem értetted meg a párbeszédünket, betettem, hogy ne kelljen bepötyögnöm. De a kérdésemre természetesen nem válaszoltál, pedig úgy neveltek.