Keresés

Részletes keresés

KisTiggrincs Creative Commons License 2008.05.13 0 0 684

:))))))

Mostanában tényleg mindenki azt kérdezi, hogy mozog-e :))) Meg hogy tudjuk-e a nemét, majd jön a mi lesz a neve kérdés.

De én attól is falra tudnék mászni, mikor a 20. ember kérdezi meg egy nap, hogy jól vagyok-e. Nem basszus, azért járok üdvözült vigyorral a képemen mert épp halálra szenvedem magam.

Előzmény: Aiiaiiyo (676)
Shiro Creative Commons License 2008.05.13 0 0 683
:oDDDDD... és ez is tuti sorozat

nálunk még, mivel nem volt elég "tejci-mejci" ;o))), a kérdésre, hogy: Ugye szopik még? Azt válaszoltam, ha begorombultam, hogy: Nem, féltem az alakomat! ugyanez volt a válasz a: Miért volt császár? kérdésre is. (mellesleg méreteimet ursula is megirigyelhetné) :o))))

S.
Előzmény: Chipie (679)
Shiro Creative Commons License 2008.05.13 0 0 682
:oDDDDDDDDDDDDDD

kimaradt a: mi lesz a neve???
illetve a: mit szól hozzá a testvérkéje??? (ez különösen izgi ekkora korkülönbségnél)

S.
malacy Creative Commons License 2008.05.13 0 0 681
Sziasztok!
Ma voltunk 12 hetes uh-n, mindent rendben találtak!
Aranyos a kicsike!
Előzmény: Törölt nick (680)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.13 0 0 680
Aiiaiiyo, Chipie :DDDD
Előzmény: Chipie (679)
Chipie Creative Commons License 2008.05.13 0 0 679

és ami utána jön, az első hetekben! személyes kedvenceim:

-Megvan a baba? - nem bazeg, nincs, üres babakocsit tologatok hobbiból

-Éééés, jó baba? -  nem, bazeg, rossz, mint állat, kettes a magatartása,, és folyton berúgja a focilabdájával az ablakot

-Ééés, van elég tejecske? (durvább verzió, öreg mammerek esetében: van elég tejci-mici? :-O)  - mi a fittyfene közöd van hozzá??

-ééés, mit szólnak a tesók? - mit szólnának bazeg, te mit szólnál, ha a férjed hirtelen egy másik feleséget hozna a házhoz, és arra kérne hogy szeresd, mert ezentúl ő is itt fog lakni?

ami viszont tök cuki, a barátnőm kisfia kérdezte meg a múltkor, amikor nálunk voltunk: Anya, a Gergő kisfiú lesz, vagy kislány? :-)))))))

Schusy, gyönyörű a kislányod!!! Sokkal idősebbnek néz ki, ahogy figyel a nagy szemeivel :-)

páncél Creative Commons License 2008.05.13 0 0 678
:)))))
Allia Creative Commons License 2008.05.13 0 0 677
Kifelejtetted azt a kérdést, ami pasik részéről hangzik el 2-40. hétig: Na és mozog már?
:-)))
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.13 0 0 676
en meg rossz honapban, hehe, juliusban mar zarva voltak. de iden csak megnezem magamnak, ket rokonom es a ket legjobb baratnom is ott szult, es nagyon elegedettek voltak (en a SOTE II-vel nem annyira.)

19-en megyunk UH-ra, remelem latni lehet mar a nemet, mert megorjit, hogy mindenki azt kerdezgeti!

vannak az idoszakonkent standard kerdesek, de azt mindenki minden masnap megkerdezi:

14. hetig: es van meg hanyingered? hanysz meg? (kevesebbet, de kosz, hogy emlekeztetsz, maris forog a gyomrom...)

14-40. hetig: na es kisfiu vagy kislany? (egyiksem, ufo, de mi igy is szeretni fogjuk. hat kit erdekel, hogy lany vagy fiu, ha egeszseges???)

14-20. hetig: na es mozog mar? (igen, csak nem erzem, mert dagadt vagyok.)

20-40. hetig: na es sokat rugdos? (nem, nem sokat, csak mar beirattuk fociedzesre/balettra)

40. hetig: maris jon a masodik? de ugye nem igy terveztetek, csak becsuszott? (de igy terveztuk, es koszonjuk a bizalmat, 30 evesen mar jol ismerjuk a fogamzasgatlas modszereit)

de a szemelyes kedvencem a "neked mar nem szabadna emelgetni a nagyot!!!" jo, akkor lent hagyom a foldon. 10 honapos, ideje felnonie...

;)

egyszemelyes szorakoztato reggeli musorunkat olvashattak, koszonjuk a figyelmet, talakozunk holnap is!

Előzmény: Shiro (675)
Shiro Creative Commons License 2008.05.12 0 0 675
Ezek szerint rossz évben szültem... előtte is, utána is születhetett volna ott Menyus is.
Akkor majd felhívom kedvenc szülésznőmet és megkérdezem, hogy hogy érzi most magát. Remélem, hogy ő is visszament. Köszi az infót.
S.
Előzmény: Aiiaiiyo (674)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.12 0 0 674
igen, marcius 1-tol ujranyitott (vagyis mas korhazakkal egyesitettek, es onnan attelepitettek szuleszeti helyeket. tehat az a'gyakat nem adtak nekik vissza, csak hazon belul atcsoportositottak). vannak regi orvosok, vannak ujak (az enyem uj, meg tavaly a SOTE II-n talalkoztam vele), a szulesznok a regiek.
Előzmény: Shiro (673)
Shiro Creative Commons License 2008.05.12 0 0 673
Ezek szerint tényleg működik ott a szülészet? A régi társaság van? (minnél többedik a gyerek, annál hamarabb lesz óriáspocak, erre jöttem rá) :o)

S.
Előzmény: Aiiaiiyo (671)
Schusy Creative Commons License 2008.05.11 0 0 672
Allia, köszönöm, hogy betetted az oldalra ,a történetünket :)

A gratulákat is köszönöm :) Én is be-benéznék a topicba továbbra is, de így hogy nem ír senki... :(

Küldök a RO-knak egy mosolygós képet :)

ZSu

Előzmény: Allia (666)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2008.05.11 0 0 671
hehe, en is annak drukkoltam, hgoy a 4600-zal szuletett lanykam NE duplazzon feleves korara :)

en ma kezdem az 5. honapot - hat masok ekkora hassal mar mennek szulni, nagyon durva! komolyan, ugy vartam mar a 11-et, hogy mondhassam, hogy 5. honap, tiszta ciki volt ekkora hassal 4. honapban lenni :D :D :D

amugy semmi extra, ja, a Margitban fogok szulni (vagyis kiveszik valamikor oktober kozepen)
Előzmény: jefkoT (669)
Zöldség Creative Commons License 2008.05.10 0 0 670
De jó! :) Gratulálok! :)
Előzmény: 4tissimo (667)
jefkoT Creative Commons License 2008.05.10 0 0 669
Hűűűű, 2hónaposan, 7 kiló, jó tudom, hogy nagynak született.:) De azért reménykedj, hogy féléves korára nem dupláz, abba lehet, hogy beleszakad kezed, lábad, hátad, derekad.:)

Én járogatom a ctg-t, még semmi nyoma, hogy 2,5 héten belül szülök, azt is császárral, meglátjuk. Pocak nagy, nagyjából minden összerakva és készen, legnagyobb gondom inkább az, hogy kövessem a 2,5évesem tempóját.:)
Előzmény: Chipie (668)
Chipie Creative Commons License 2008.05.10 0 0 668

én olvasgatok, de juszt se fogok teherbeesni mégegyszer, bőven elég ez a három, jááááj. :-)))

Gergő mindjárt két hónapos, és iszonyú nagy, iszonyú sokat eszik, mit eszik, zabál, hét kiló a kis drágám, és hasfájós, mert folyton túleszi magát, de ha meg nem adok neki annyit, lerágja magáról a paplant. na on. :-)))

4tissimo Creative Commons License 2008.05.10 0 0 667

Pedig erősen agitáltam a koraterheseket, hogy ide jöjjenek, egyelőre eredménytelenül :(

Én május végén megyek dokihoz, ha mindent rendben talál, a 14. sorra be fogok jelentkezni :)

Előzmény: Allia (666)
Allia Creative Commons License 2008.05.10 0 0 666
Hű de leült a topik... se új kismama, se kérdés, se élmény...
Az indexesbabak.uw.hu oldalon már olvasható Schusy története is, és szívesen beírnék új kismamákat is a táblázatba, mert jelenleg csak 13-an vannak, ami babonás szám, kinek így, kinek úgy. :-)
páncél Creative Commons License 2008.05.01 0 0 665
Gratulálok, nagyon szép a leány!
Előzmény: Schusy (663)
jefkoT Creative Commons License 2008.05.01 0 0 664
Gratulálok, nagyon szép kislány, és azt nem mondanám, hogy lassú voltál.:)
Előzmény: Schusy (663)
Schusy Creative Commons License 2008.04.30 0 0 663
Allia, itt egy szüléstörténet, kicsit megkésve :)

(Bocsi, nem volt netünk)

Zsu

Szóval előtte való este apa kényeztetett, gyertyafényes vacsit csinált, majd pedig pezsgőt kaptam, eperdarabokkal. Nem ittam sokat, csak egy fél pohárral, de ez is elég volt a libidómnak:))))))))))))))) (nem akarom részletezni )

Szóval fél 1 körül aludtunk el, majd arra ébredtem hogy furin fáj mindenem, és pisilnem kell. Kimentem wc-re, majd visszafeküdtem, de pár perc múlva megint, akkor már hasmenésem is volt. Nagyjából 5 percenként mentem, és kb a 4. wc-kör után jöttem rá, hogy fájás után kell pisilnem... (kicsit fáradt voltam, na :))))))))))) Akkor néztem az órára, 2,24 volt.
Mentem be a szobába, Tamás már felébredt a járkálásomra, mondtam neki, hogy szerintem szülünk, de nem vagyo kbenne biztos. Mértem a fájásokat, 2,27 2,30 2,33-így jöttek. De nem éreztem túl erősnek őket, ezért nem voltam biztos magamban (na meg ugye sose indult eddig magától) szóval mondtam neki hogy elmegyek fürdeni, ha nem múlik, akkor megyünk. Utólag visszagondolva, nem kellett volna fürdeni, mert kb 2 perc után már 2 percenként jöttek a fájások.

Na szóltam Tamásnak hogy öltözzön, hívtam apumat hogy jöjjön, de ha lehet gyorsan. (este mondtam neki, hogy ne aludjon itt, nem lesz semmi, még jó hogy a hugoméknál aludt a sztrájk miatt, és ők 2 utcányira laknak). Amíg vártuk aput, addig öltöztem, összedobáltam az iratokat, bepakoltam telefont, töltőt, papucsot, ilyesmit. Nagy élmény volt, 2 perces fájásokkal:) A zoknimat már nem tudtam egyedül felvenni. 2,50-kor befutott apum, épp csak köszöntünk, és már mentünk is. Elég lassan haladtam a fájások miatt.... Na beültünk az autóba, Tamás vezetett, én meg fájtam :))))))

3 fájás alatt értünk oda, közben iszonyatosan szenvedtem a kátyúk miatt.... Pontban 3 órakkor szálltunk ki az autóból, és mentünk fel a szülészetre. Ez elég sok időt vett igénybe, mert be kellett sétálni az udvaron az épületig, liftre várni, fel a harmadikra, besétálni az épület végébe, ott a szülészet. Találtunk ott egy szülésznőt, mondja a férjem, hogy szülni jöttünk, és a feleségemnek igencsak sürgős:))))))) A szülésznő visszakérdezett, hogy a felvételi irodán voltak???? Mondtam nem, örülök hogy ideértünk.... jó, akkor apuka fogja a papírokat, menjen le, anyukát megvizsgáljuk addig. Én meg mondtam a Tamásnak, hogy várja meg a vizsgálatot, mert szerintem nem fog visszaérni. Na levetkőztem, itt megint késtünk egy fájásnyit, mert mondta a doktornő hogy hoz kórházi hálóinget, ezért nem vettem fel az enyémet, de kiderült hogy elfogyott, szóval mégis az enyém lett a nyerő (tényleg nem jött ki belőle a folt :)))))))))

Na felmásztam a vizsgálóasztalra, (megint 2 fájás...) doktornő közli, hogy fáradjunk át a szülőszobába, mert eltűnt a méhszáj.... Na itt padlót fogtam, de volt annyi lelkierőm, hogy átmenjek a szülőszobára (kb 10 méter) ott belekapaszkodtam a bordásfalba, mert épp jött egy fájás, doktornő mondta hogy feküdjek le, én meg mondtam hogy nem akarok fekve vajúdni.... iszonyatosan el voltam szánva hogy engem nem fognak lefektetni (asszem nem fogtam fel akkor ezt az eltűnt a méhszáj dolgot teljesen) de a doktornő meggyőzött, hogy higyjem el, hogy ahogy lefekszem jönnek majd a tolófájások, és fekve tudják legjobban a gátat védeni. Nemigazán akartam fekve szülni, főleg ott nem, ugyanis abban a szülőszobában franciaágy van, se lábtartó, se kapaszkodó semmi, de beláttam hogy itt már nincs idő kisérletezni. Lefeküdtem, és abban a pillanatban robbanászszerűen jött a nekem nyomni kell érzés. Elég hosszú fájás volt, de a megdöbbenéstől elszalasztottam :)))))))))) így vártuk a következőt . A fájás első felében egy nagy nyomásra már kint is volt a feje, majd egy rövidke légcsere után kint volt a kis tökmag, egyetlen fájás alatt. 3,15 perc volt.

Igaz kicsit hangos voltam, de tényleg nagyon rossz volt kapaszkodás nélkül nyomnom...
Liza ahogy kint volt nyekergett, de hallottam hogy szinte fuldoklik a nyáktól, elég sokáig szívták is neki (persze nem volt ideje kipréselődni a tüdejéből...) de utána éles hangon felsírt. Akkor megkérdeztem hogy ugye kislány? Mondták hogy igen az :))))))))

Tamás elvágta a köldökzsinórt, nekem felmutatták a kicsit és vitték is el, mert elég szürke volt a bőre. Mint utóbb megtudtam, a nyakára és a lábára is rá volt tekeredve a köldökzsinór, valószínüleg emiatt volt szürke, és az apgarja is 8 lett csak. De pár perc múlva hozták is vissza és letették mellém. Tamást lezavarták, hogy mostmár menjen a felvételire, engem meg átnéztek. Gátmetszés nem volt, nem repedtem, egy ici-pici felületi sérülés volt, amit nem kellett varrni (mára be is gyógyult még csak nem is érzékeny), viszont a doktornőnek nem volt egyértelmű, hogy az egész lepény kijött-e, így kitörölte a méhemet. Nahát, ez elég tyar érzés volt, nagyon fájt, de gyorsan túl voltunk rajta, és közben én Liza pofiját simiztem (mert csak azt értem el...). Mire visszaért Tamás, végeztek is, és otthagytak minket hármasban (csak megkérték a Tamást hogy húzzon védőzacsit a cipőjére :)))) Jókor :)) Ekkor küldtük el az sms-eket, közben Tamás dédelgette a kislányunkat, aki kb fél óra után megunta a dolgot és elkezdett sírni, így kapott cicit, és majd fél órán keresztül szopizott :))))))) Nagyon meghitt volt az egész, a félhomályban 3-asban a franciaágyon:)))))))

2 óra után felkeltem, lezuhanyoztam, pisiltem:)))))))))(megváltás volt) majd üldögéltem (!!!) egy kicsit a fotelban Lizával, mert nem volt szabad ágy. Utána átsétáltam, karomon a kisbabámmal a kórterembe, mögöttem Tamás a pakkokkal :)) Olyan büszkén mentem, nagyon jó érzés volt.
Utána Tamás hazament, mert már elmúlt 6 óra, 7-kor meg ugye költeni kell a kölköket. Mi meg pihiztünk. Nagyon, nagyon szép élmény volt a szülés, tényleg mindenkinek ilyet kívánok, de azt a parát, hgoy beérünk-e a kórházba, azért szívesen mellőztem volna:))))))))) Még jó hogy 5 percre lakunk a kórháztól, és hogy éjszaka lévén nem volt forgalom.

Most végre itthon vagyunk, és kirobbanóan jól érzem magam. Nem fáj semmim, se ott lent, se a hasam, semmi (na jó, a melleim, azok igen) nem vagyok fáradt, és vérzésem is alig van már. Liza szopik, egyenlőre elég neki a tejci, amúgy eszik, tyarik, alszik :) Jó baba. Már 3390 g, és 3160-al hoztuk haza 1 hete.

Köszönöm mindenkinek a gratulákat!!!!

Zsu, és Liza

18.-i kép:

És egy mai friss a bátyóval:

Előzmény: Allia (661)
veron3 Creative Commons License 2008.04.25 0 0 662
Hat marmint hogy futyuloje nincsen :) Szerinte. Szeretnek majd elmenni babamozizni, hogy tuti legyen, addig kerlek ne rozsaszinezz, viszont harom nev van, fiu lany vegyesen, ezek a Flora, az Alex es a Kristof, ezeket beirhatod :)
Előzmény: Allia (661)
Allia Creative Commons License 2008.04.25 0 0 661
Hogy hogy semmi? Ufo lesz? :-))))))
(rózsaszínezhetlek? neve?)
Előzmény: veron3 (660)
veron3 Creative Commons License 2008.04.25 0 0 660
Ide is beirom, megvan az AFP es genetikai uh eredmenye, minden rendben, gyermek csodasan fejlodik, es dokibacsi szerint nincsen semmi a laba kozt :) Ez volt az elso napon a megerzesem, eddig igaznak bizonyult :) Kivancsi vagyok, a kesobbiek is ezt igazoljak-e :)
pannni Creative Commons License 2008.04.24 0 0 659
Kicsit megkésve, de gratulálok én is, szépek a babócák!
Előzmény: reményhal74 (646)
KisTiggrincs Creative Commons License 2008.04.24 0 0 658
Igy utólag is nagy gratula Babytevének, gyönyörűek a babák!  :))))
Előzmény: reményhal74 (646)
reményhal74 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 657
Köszi szépen! :-)
Előzmény: Allia (656)
Allia Creative Commons License 2008.04.23 0 0 656
Frissítettem az indexesbabak.uw.hu oldalt, ott is meg lehet nézni a két kis csöppséget. :-)
Előzmény: reményhal74 (655)
reményhal74 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 655

Sziasztok!

Optimista lombikos topikba raktam be mobilos képeket babyteve ikreiről.

reményhal 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!