Tiszteletem a szakmádnak és a tudásodnak. De laikusan úgy gondolom, hogy ez jogilag, oda-vissza is igaz. És a névtelennek hol rejtődzik a jó hírneve? Az melyik lenne a sok kitalált nick névből? Hol a személyisége, ami sérülékeny? Szóval én a nevesített, szabadon leköphető vagyok. És az álneves? Ptk és BTK szerint. Előre is kösz!
Verset írni és szobrot faragni is lehet képes tisztességtelen ember is, meg orcátlan is. Én nem óhajtom részletezni, hol milyen kiállításom volt, és milyen elismeréseket kaptam újságíróként, egyrészt mert rég volt, egészen más közegben, másrészt meg én soha nem próbáltam ezekből élni, így nem kellett eladni a lelkem soha, tehát fel sem foghatom, milyen az olyanok lelke.
Azért a záptojást még akkor is meg tudom különböztetni a jótól, ha nem vagyok tyúk.
Juhász-Orlai-32nevűakárkit és kuchent ezután sem tekintem vitapartnernek, de a szemetet odébbtolni felnntartom magamnak a jogot, akárki bértollnoka szórja elénk.
Jó, lesz, ha vigyázol, miként barátod is: én lehet, hogy nem készítek szoborféléket, viszont jogász vagyok! Innentől gyűjtöm a becsület- és jóhírnév sérelmére vezető kijelentéseiteket, s nem probléma számomra, hogy milyen hatóság segítségét kérjem.
Kétszer mondtad, kétszer mondtad (Karinthy után szabadon) Ennyi a fantáziád és a TEHETSÉGED? én is másodszor kérdem: mit tettél le eddig, az illemhelyen kívül?
Kivételesen tévedsz. Mert egyébként tévedhtetlen vagy és a csapatod. Kiadásra kész verseskötetem van és kiállításon szerepeltek zsűrizett szobraim. És te? Mit tettél le eddig az asztalra a névtelen otrombaságaidon kivül?
Érdekes divat lett bizonyos emberek között , hogy ÉN akármikor és 5 perc alatt különb cikket, novellát, nagyregényt, verset írok, különb szobrot faragok, akármikor jobbat festek, szebbet fonok-szövök. Aztán nem ír, nem szoborol, nem fest, csak pofázik itt a levegőbe. Ez nem Neked szólt! Aki hallja aggggyja át!
Igazad van. Csak tudod, az ember pl. takarítás közben is bekoszolódhat. Ugyanígy járhat akkor is, amikor mocskolódók kerülnek a közelébe. Akik büszkék rá, hogy a közösbe piszkítanak, majd úgy tesznek, mintha más csinálta volna. Volt már itt pár olyan nick, aki meglehetős célzatossággal jelent meg, de egyik sem ment el addig, mint ez a két Érdi Lapba írkáló "úriember". És valakinek mégiscsak fel kell vállalnia, hogy az orrára koppint az illetlenkedőknek és a hazudozóknak.
Na, jól elmentetek a témával, pedig normális beszélgetést is lehetne folytatni, ha: - egyik fél nem azzal "vádolná" a másikat, hogy kizárólag pártszimpátiáról beszél, - a helyhatósági választások esetén nem az országos pártpolitikai szempontokat domborítanák ki, pedig az önkormányzati választás más (vagy másnak kéne lennie), - az érdi helyzet megoldásáról beszélnétek, s nem általánosságokról, - nem a másik "irányzat" degradálásán, hanem a megoldáson alapulna a kampány. Szerintem Árpinak és biztosan nekem is ez a problémánk a Fideszék érdi kommunikációjával (a magam nevében ezt nyilatkozhatom biztosan), de úgy látom, könnyebb félreérteni, mint elgondolkodni rajta. Hogy megint ne legyenek téves eszmék: szerintem az érdi MSZP komoly hibákat követett el, a kampánya - amennyit én ismerek belőle - szintén ilyen téves úton halad, tehát semmiképpen sem jó, ha érdi lakos lennék, nem is szavaznék rájuk. Ugyanakkor a Fidesz nagyon hasonló úton jár, sajnos, és nem vázol fel új (jobb) lehetőségeket. Csak ennyit akartam eddig is mondani. Dehát lelketek rajta.... !
A kutyám néha hangosan elpúzzzzza magát és akkor meglepődve maga mőgé néz. Mi ez a hang? Ez komoly, nem vicc, csak itthon röhögünk rajta. Ami komoly, a kutyám értelmes. Mert legalább hátranéz.
Igen, de nem ártana a naponta 139-szer elhangzó reklám szerint Meteospazmilt szednie? mert a bélgáz, társaságban nagyon kellemetlen. Recept nélkül kapható.
Nem emlékszem, hogy itt valaki is betolakodóként kezelt volna. Egész addig nem emlékszem elmarasztaló véleményre, amíg ki nem derült, hogy milyen sértő módon írtál a fórumról és az ide írókról az offline médiában. Ezek után neked nincs erkölcsi alapod zokon venni itt bármit. Hiába próbálod adni itt a grál-lovagot, aki fölötte áll a demagógiának és a gyűlöletnek, amikor épp te vagy benne a legsárosabb. Szemrebbenés nélkül tagadod le rendszeresen amit korábban tettél, ami arra utal, hogy vagy nem tudod, miket írsz, vagy a tisztességtől igencsak távol állsz.
Mutassál egyet, DE politikust! Ne közembert akinek olyanok a nézetei, mert az lehet tisztességes. :-) Viszont az nem fog bársonyszékbe ülni, ha meg odaült, vége a tisztességnek. Hogy ez miért van így, azt én nem tudom.
Hát, hol is kezdjem? Többek szerint én ide betolakodtam. Miért, a többiek nem? Juhász/Orlaival néha /ritkán szamélyesen is találkozunk és bár nem mindenben egyezik a véleményünk, de mosolyogva elrendezzük. Van úgy, hogy neki van igaza, van , hogy nekem (szerintem), de semmi harag, kultúrált viselkedés. De van egynehány topick-nick-társ, akivel nem lehet emberhangon beszélni. Demagóg-csőlátó és fröcsögő gyűlölet. Ilyenkor van a "számolj tízig" (ami nem feltétlenül mp-et jelent) és hagyom a francba. Kevés ahhoz, hogy provokáljon. Megméretett és könnyűnek találtatott. Ez nem lenézést jelent, csak annyit, ha kimész a piacra és a kofa 100-ért kinálja, nekem meg 10-et sem ér, akkor már kár alkudni. Pláne megalkudni. Örülök, ha szórakoztatónak találod a polémiákat, néha én is. Feleségem nem vesz részt ebben, csak engem néz gyermeknek, ahogy itt pötyögök. Néha hangosan elolvasok neki egy-két benyögést. Aszongya: ezt a sok hülyét. Ebben én is bennevagyok.
Csak hát ha nagyon jobbról nézik, még a közép is balnak látszik. Egy tisztességes baloldalit vagy liberálist meg egyenesen nem is tudnak hova tenni, ha ilyet látnak, összezavarodnak.
Azt sem sokat olvasom. Pontosabban csak a közhasznú infókat. Az Érdi Lapot meg épp a postaládámból halásztam elő ma. Minden esetre én a példányszámát nem szoroznám, hanem osztanám néggyel, ha az olvasottságot akarnám meghatározni. Ugyanis szerintem sokan a negyedés sem olvassák el.
Ezt én is csak megerősíteni tudom. A jogi tanácsai, a különböző kérdések, javaslatok, beadványok szöveges kidolgozása jónéhány ügyben óriási segítséget jelentettek a Civil Frakciónak. Ezek az ügyek jellemzően azok, amelyek értékelésében leginkább konszenzus alakult ki itt a fórumon is.
Mivel Érdi újságot, a befizetett adóm ellenére sem hoznak, kénytelen vagyok Érdi Lapot olvasni, sőt örömmel olvasom. Ennyire nem gyűlölheted a másik oldalt Árpi!
Amit a neten elolvasok belőle az tele önreklámmal, ez tetszik Neked? Akkor azt olvassad. A másikat senki nem kényszeríti rád, azért el kell menni legalább egy jobb üzletbe... Vagy Neked házhoz viszik? :-)
Az országos politikától nehéz bármit elvonatkoztatni, azt a saját bőrünkön fogjuk megérezni, vagyis már érezzük. Kedveltjeid ugyan úgy ott is asszisztálnak mint itten tették 4 éven keresztül. Tulajdonképpen az Érden kialakult helyzetért nagymértékben az szdsz felelős. Ha az "elveikhez" híven vesznek részt a város vezetésében és nem a koncok rágcsálásával lettek volna elfoglalva, akkor az alább írt kérdéseid meg sem fogalmazódtak volna. Na de, sok a volna, tehát az a kérdés mit fognak tenni ha bárki is ül az érdi bársonyszékbe?
Ezt magam sem tudom eldönteni, ha én dönthetnék, akkor pár börtöncellában le kéne cserélni a lakókat, és méregdrága nyaralások helyett ott elmélkedni egyeseknek, hogy miért is nem a normálisabb eszükre hallgattak.
Melyik színvonalból? A lapotokéból, amiben a cikkek jelentős része kifejezetten az ellenfélről szól? Észre kellene venni, hogy ez nem politikai program, hogy nekiálltok rugdosni a másikat! Még a Fidesztől is meglepő számomra, hogy ilyen alacsony színvonalú förmedvényhez a nevét (meg a támogatását) adja. Megpróbáltam elolvasni, de a harmadik cikk közepénél ki kellett mennem. Altesti humort meg nem kéne emlegetni épp itt, ahol az a társaság van, amelyet a barátod (madatar tolláról...) minősített altesttel kapcsolatos módon.
Én élvezem, csak azt nem, ha durvulásba csap át. A csipkelődés, a minél rafináltabb szúrkapiszka egyik éltető elemem. De ne adjunk le a színvonalból! Mert az altesti humor maradon a heti hetesé.