De azért a kor is igen szépen látszik már Mustaine-en. Lehet ezért sem tudja már megnöveszteni elöl a haját! :-))))) Viszont ő tényleg nem egy divatmajom, hozza stabilan a '80-as évek image-ét. Egyszer valami olyasmit nyilatkozott a Metallica-s fiúk hajlevágásával kapcsolatban, hogy ő soha nem tenne ilyet, hiszen a tigris sem vetheti le magáról a csíkos bundáját. :-)))
egyébként az meg egyre inkább kezd kíváncsívá tenni, hogy most tényleg ez a turné, és vége a Megadeth-nek vagy a turné után leülnek az új felállással és átgondolják a folytatást. bár ahogy elnézem ezt a képet, meg a honlapjukon az új felállást (ami eddig nem volt, csak pár napja lett frissítve) lehet, hogy lesz még turné később is. na, mindegy ez csak elmélkedés, de arra kurvára kiváncsi leszek, hogy Londonban, hogy fog elbúcsúzni a koncert végén, oszt' majd jól megírom itt a forumba. Remélem vmi olyasmivel, hogy Thanx for comming, see you next time, nem pedig olyannal, hogy Thanx for supporting Megadeth through the years, good bye!
Akkor ezexerint a Kill The King - ami űűűűűűűűűűűűűűűűber - semmin sincs rajta, csak a Capitolon? Egy megveszekedett maxi sincs? Persze tényleg akkor volt a kiadóváltás, de hát ez nem a kiadó, hanem a Megadeth száma! Mindjárt odamegyek az ilyenért! Ez olyan, mint a kedvenc filmemben, a Jerry Maguire-ben, mikor a kissrác odamegy a sportolóhoz, hogy írja alá a fényképes kártyáját, erre az azt mondja, hogy ezt a fajtát nem írhatja alá, mert benne van a szerződésében! Long live the King!!!
Ja, ugyanaz a verzió, mint a válogatáson. Ha rosszmájú akarok lenni, azt mondom, az egyik legjobb téma azon a lemezen. A Kill The King pedig simán a legjobb lenne. >:)
Vajon van-e a TWNAH-nak japán változata? Az lenne a legjobb, ha olyan lenne, amin a Kill The King rajta van, mert a Capitol Punismentet csak azért megvenni...!!! Egyébként a remasterekről még annyit, hogy ha a cd-ket egymás mellé tesszük, az oldalak Vic fejét adják!!!
Ezeket magamtól hallom. Idestova 15 éve hallgatom a RIP-et szinte állandóan (főleg kocsiban), helyenként a szöveg is más az eredetitől (pl a Take No Prisoners-ben több helyen is), de a hangsúly is (na meg persze Dave hangja is, de azt egyébként lehetne változtani csak studió technikával is).
Egyébként ezeket magadtól hallod, vagy olvastál róla? Mert én még annyira nem hasonlítottam össze a kettőt, pedig otthon vannak egymás mellett! Na jó, a borítót összehasonlítottam: az egyik kép kicsit nagyobb!
A Cryptic tényleg a legjobb hangzású lemezük. A She-Wolfot hallottam remaszterizáltban, nagyjából ugyanúgy szól, de került bele egy-két extra gitárszólam.
Mivel három hozzászólással ezelőtt még a tavalyi évben találjuk magunkat, ezért gondoltam, hogy hozzászólok az újrakeverés ügyhöz! Mivel nekem csak a Cryptic Writings volt meg cd-n, el is határoztam, hogy jól beszerzem a többit a Rust-tól kezdve, a Risket kihagyva! Hát erre pont akkor látom, hogy újra kiadták őket! Gondoltam, milyen jó, mert így még bónuszokat is kapok! A hangzásról, hogy megváltozik, nem is álmodtam! Ezek szerint nem ismerem a remixedeket! Megvettem egyszerre a Rust-ot és a Countdown-t! Mivel utóbbit sok évvel azelőtt hallottam utóljára, azt raktam be először! Picit a hangzásnál mintha nem erre emlékeztem volna, de semmi, hisz 97-ben hallottam utoljára! De aztán betettem a Rust-ot, amit minden héten egyszer (minimum) meghallgatok, oszt olyan élményem volt, mintha hallucinálnék, de nem tudtam, mi a hézag! Oszt a Take No Prisonersnél már egyértelmű volt, hogy olyan ének(?) rész is van, amit eddig nem hallottam, sőt a basszuskiállás is gyanús volt! A pergődob hangja pedig kezdettől fogva!
És ezekből nem azt vontam le, hogy jaj, most mi lesz, csak azt, hogy meg kell vennem az eredetiket is! Ez egy érdekesség! Egyébként az tény, hogy sem a Rust-on, sem a Countdown-on nem lehetett rendesen kivenni a pergődobot, ezért aztán Mustain odadigitalizált valami hangot!
Egy hete megvettem a Risk-et is, de úgy, hogy csak az iszonyatos Crus-t ismertem, meg a magyar honlapról letölthető Breadline bonuszt, ami viszont nagyon tetszik! Mivel Mustain úgy nyilatkozott, hogy az albumot ugyan nem Megadeth néven kellett volna megjelentetni, de az újrakeverés után már elégedett vel, megvettem! Arról az a véleményem, hogy jól szól a zenéhez képest, viszont a számok egyre gyengülnek, pedig az eleje nagyon jó az albumnak! Főleg a Prince Of Darkness!
Hozzáteszem, hogy nekem a Rust után a Cryptic jön zsenialitási sorrendben, csak aztán a Count, majd a Youth! Ja tényleg, a Youth is megvan eredetiben a Hidden Treasures-szel! Kíváncsi vagyok, azzal mit csináltak, és arra is, hogy a Cryptic űber hangzásához mit tudott hozzátenni még Mustain! Na ennyi!
Azért valahol az elszomorító, hogy még ennyi év után -amit Junior és Dave együtt lehúztak egymás mellett- is a pénz miatt balhézzanak össze. Pedig biztosan Juniornak is van mit a tejbe aprítani...
Apropó! Már alig várom, ugyanis holnaphoz 3 hétre megyek ki Londonba (végülis a müncheni bulit elpasszoltam) febr. 9-én MEGADETH koncertre! Majd megírom az élményeimet, ha visszajöttem, de sajnos fényképet nem hiszem, hogy fogok tudni csinálni, mert a jegy hátoldalán ki van kötve, hogy tilos fényképezni, meg elkobozhatják a bejáratnál a gépet! :-(((((((
The MEGADETH lawsuit that one founder of the thrash band lodged against the other is "megadead," according to the New York Daily News.
Former MEGADETH bassist David Ellefson had sued frontman Dave Mustaine for $18.5 million over the pair's bitter falling out.
Manhattan Federal Court Judge Naomi Buchwald dismissed the lawsuit Thursday (Jan. 13), saying Ellefson had agreed to a deal to resolve their various disputes after the heavy metal act broke up in 2002. Ellefson had maintained he backed out at the last minute.
The suit charged that Mustaine had been in and out of drug rehab at least 17 times and resented Ellefson because the bassist had managed to kick his own habit without a relapse.
Szerintem a remaster albumok egész jók, tényleg mai hangzásuk van. A killinget is baromi jól átmixelték, leszámítva azt a 3 korai demót a végéről (RIP-en szintén). Nem tudom miért jó ilyneket rárakni. Úgy szólnak, mintha egy acélbilivel letakart ezer éves magnón hallgatná őket az ember.
A bónusz számoktól én is kicsit többet vártam, ahogyan sokan mások. Amit viszont egyenesen marhaságnak tartok, hogy a peace sells és a so far végén bónuszként ott van a fél album ismét, minimális eltéréssel (példa: so far, Into the Lungs of hell - az album végén ismét ott van, csak nem köhögnek bele egy trombitával az elejébe...hm.) További negatívum: néhány ütősebb szám egyszerűren elvesztette az erejét, mint pl. az Anarchy vagy az Insonmnia. A RIP viszont nagyon sokat javult, nekem az eredeti hangszereléssel voltak gondjaim (bár a my creation elején hallható Mustaine-féle rappelés - vagy micsoda - eléggé szíven ütött...)
Nehezen hiszem el, hogy a régi félbehagyott ötleteket nem lehetett egy ilyen alkalomra összerakni és kidolgozni rendesen. Mustaine jóval kreatívabb zenész annál, minthogy ne lett volna még legalább 1-2 plusz teljesen új számot összehozni.
Ja, aki még nem hallotta volna, nézzen utána a Dream Theater - Train of Thought albumán található "Thid Dying Soul" c. számnak. Ha megvan, tekerjétek a 8. perchez. Ismerős éneklési stílust hallhattok, - szerintem - szuperül előadva...