Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

bambi942 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 243

Elvileg megüti a szelepet!!!De Tegyél rá 1 másik szíjat és próba.Vagy jó vagy nem??Ha jó akkor marad.ha döcög a motor ? akkor hengerfej le

Előzmény: E36-316 (241)
E36-316 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 242

U.i: Bocs hogy ezt egy V -ös Golf fórumba tettem fel de hátha valaki tud segíteni! THX 

E36-316 Creative Commons License 2016.02.10 0 0 241

Hello mindenki.

Kérdésem a következő! : Adott egy '98-as IV-es golf 1,4 16 v, elszakadt a kipufogó oldali vezérműtengely szíja! Ilyenkor tuti hogy belever a dugattyúba a szelep, vagy megúszható a hengerfej leszedés? ... és miből tudom megállapitani hogy nagy e a baj? Mert a szelepeket tudom mozgatni ugyanolyan úton mint az épen maradt szívóoldalit! Valaki S.O.S hogy hogy most merre menjek tovább bontsam mindenképp vagy nem kell!? Vagy mit nézzek? 

Mödzsi Creative Commons License 2016.02.07 0 0 240

Szia,

Próbáld meg a tempomatszereles.hu nál.

Előzmény: Csife88 (239)
Csife88 Creative Commons License 2016.02.07 0 0 239

Szia

Köszönöm a választ!

Annyi lenne még a kérdésem hogy ilyen óracsoportot hol lehet beszerezni mert nem találtam sehol (MFA+) még a vw oldalán sem 

Köszönöm

Előzmény: Valdi87 (236)
Mödzsi Creative Commons License 2016.02.06 0 0 238

Üdv Mindenkinek,

Segítséget szeretnék kérni.

VW Golf 5 Variant 1.6 8V 2009-es autómon pár napja volt olajszervíz gyertyacserével együtt.

A szerviz óta minden hideg indításnál nagyon furcsa sivító hangot hallok a motortérből.

Nem is marad abba, az autót le kell kapcsolnom és újraindítanom. Ekkor azonban már nem lehet tapasztalni addig, míg ki nem hül az autó.

(A hang kimondottan olyan mintha valami turbina pörögne fel.)

Valakinek van valami ötlete, hogy mi okozhatja ezt?

Köszönöm előre is.

Valdi87 Creative Commons License 2016.02.04 0 0 237

MFA és MFA+

elírtam...

Valdi87 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 236

Szia!

A képen látható óracsoport egy alap óracsoport, amely nem tudja megjeleníteni az általad kívánt információkat.

Ha azt szeretnéd tudni, hogy mennyi a kocsi átlagfogyasztása, pillanatnyi fogyasztása, menetidő (a fedélzeti computer „lenullázása” óta, járó motor mellett eltelt idő), megtett km, következő tankolásig megtehető út km-ben, átlagsebesség, külső hőmérséklet, szöveges figyelmeztető üzenetek megjelenítése akkor a következőket kell cserélned:

1. komplett óracsoport multifunkciós kijelzővel MFD

2. ablaktörlőkar, a végén gombokkal

3. Midline kormányelektronika

Illetve programmal fel kell tanítani az új órát a kocsidhoz!

Ha MFD+ kijelzős óracsoportot szeretnél (ez abban különbözik a normál MFD-től, hogy nagyobb a középső kijelző illetve mégtöbb információt közöl feléd) akkor szintén szükségesek az előbb felsoroltak annyi különbséggel, hogy Highline kormányelektronika kell!

Üdv.:

K.V.

Előzmény: Csife88 (233)
Valdi87 Creative Commons License 2016.02.03 0 0 235

Szia!

Ha nem cseréled ki a légzsákokat a műszerfalon vissza fog jelezni a légzsák kontroll lámpája és az épp légzsákok is tiltva maradnak és egy esetleges következő ütközésnél (persze ne legyen:)) azok sem fognak nyílni. Ha kicseréled az eldurrant lufikat még akkor sem lesz hibamentes a dolog, ugyanis van egy légzsák vezérlő elektronika (ez nem a motorvezérlő-ECU, ez valahol a középbox környékén található), ami ütközéskor rögzít egy ún. ütközés adatot. Amíg ebben a kütyüben szerepel ez az adat addig ugyanott jársz mintha nem cseréltél volna semmit (elvileg). Ekkor jobb esetben egy hozzá értő megpróbálja kitörölni ebből a légzsákvezérlőből ezt a hibát illetve az ECU-ban magát a hibakódot is és mindenki boldog. Rosszabb esetben vehetsz új légzsákvezérlőt is. Viszont van olyan is, hogy az újabb kocsik automatikusan törlik ezt, de ez Golf 5-nél szerintem még nem így van.  Továbbá érdemes megvizsgálni magát a légzsák indító érzékelőket ( a sérült részen) is ami magát az ütközést fizikailag érzékeli, hogy nem e roncsolódtak az ütközéskor. Az én ismereteim szerint valami ilyesmi a story, de a tévedés jogát fenntartom:)!

Remélem tudtam segíteni!

Üdv.

K.V.

Előzmény: mikcsek (232)
Mödzsi Creative Commons License 2016.01.31 0 0 234

Üdv,

Az alkatrészek zöme elkelt, már csak a motorháztető van meg.

Árban megegyezünk. (Golf V 2009 1.6 8V benzin)

Előzmény: Mödzsi (230)
Csife88 Creative Commons License 2016.01.29 0 0 233

Sziasztok

Egy 2005ös 1.6 VW golf V-öm van 1honapja.

Olyan kérdésem lenne hogy a kijelzőn csak az össz megtett kilométert a nullázás óta megtett kilométert(trip) valamint az időt és a hőmérsékletet látom (kép).

Az ablaktörlő karon nincs a menü valamint az információk léptetéséhez gomb.

A kérdésem az lenne hogy ezen információk (átlag fogy átlag seb stb) eléréséhez elég az ablaktörlő kart kicserélni vagy netán ki kell cserélni a kijelző vagy az egész óra blokkot egyben

mikcsek Creative Commons License 2016.01.25 0 0 232

Sziasztok,

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok egy Golf V-el kapcsolatban, hogy egy kellemetlen csattanásból adódóan szükségem lenne pár alkatrészre, ha esetleg valakinek lenne. Igyekszek visszaolvasni, de ha esetleg valaki olvassa és lenne neki, megköszönném a választ :)

-bal első ajtó
-bal visszapillantó(fűthető, motoros, irányjelzős)
-bal első sárvédő
-első lökhárító

-bal küszöb

Valamint olyat szeretnék kérdezni, hogy kinyíltak a baloldali légzsákok is(ülés+függöny), és meglehet-e oldani azt, hogy légzsákok nélkül helyrepofozni a dolgokat? Ki lehet azt hagyni, nem fog jelezni a számítógép?

Köszönöm előre is a segítséget.

Valdi87 Creative Commons License 2016.01.19 0 0 231

Helló mindenkinek!

Van néhány eladó Golf 5 bontott gyári alkatrészem, ha esetleg érdekel valakit a valdikiss@gmail.com email-re dobjon egy üzit és küldök képet.

Golf 5 (1K) jobb első csonkaállvány: 13 000,-
Golf 5 (1K) Lökhárítórácsok (nem GTI): 3000,- /3 db
Golf 5 (1K) jobb oldali komplett gyári elektromos, fűthető tükör színkód LA7W: 13 000,-
Golf 5 (1K) jobb és bal gyári tükörborítás színkód LA7W: 3000,- /db
Golf 5 (1K) bal első gyári elektromos zárszerkezet: 10 000,-
Golf 5 (1K) gyári belsőtérkapcsolók (fényszórókapcs, tank kapcs, ablakemelőkapcsolók, elakadásjelző kapcsoló, tükörállító kapcs): 15 000,- /szett
Jetta 6 (5C) 1.4 tsi dsg óracsoport, törött plexivel: 10 000,-
Golf 5 (1K) rádió beépítőkeret átalakítókábellel (gyári): 5000,-
Pioneer DEH P65BT prémium fejegység (1DIN): 25 000,- (új ára 100 000 ,- volt)

Köszi!

Mödzsi Creative Commons License 2016.01.17 0 0 230

Sziasztok,

Ha valakinek esetleg szüksége lenne kis sérüléssel rendelkező (könnyen javítható) alkatrészekre (1.6 8V szürke: első zárhíd, első hűtőmaszk (felső, alsó is megvan, de szerintem az nem javítható), első lökhárító borítás) akkor szóljon.

Árban megegyezünk.

Üdv

darkbatka Creative Commons License 2016.01.08 0 0 229

Sziasztok..

Légszákkal kapcsolatba kérdeznék, adott az autóm amiben pukkantak a légzsákok. Lenne egy jobb kormányos  kocsi amibe jók a lufik. A kérdés az, hogy jó lenne az enyémbe vagy nem..

A válaszokat előre is köszönöm..

Kohász Robi+ Creative Commons License 2016.01.08 0 0 228

Sziasztok,

kérdésem az lenne, hogy golf 5 csomagtér nem záródik valami elektromos hiba van, a Szervíz majd

csak jövőhéten tud vele foglalkozni. Semmi lehetőség nincs rá higy legalább lezárjam az ajtót?

ttoszy Creative Commons License 2015.12.27 0 0 227

Sziasztok! Van egy Golf 5 Plus 1.4 16V. Valaki járt-e már így, a segítségeteket kérném.  Amint ráadom a gyújtást a hátsó ablaktörlőm rögtön működni kezd, nem lehet sehogy se kikapcsolni. Már idegesít hogy állandóan megy ha kell ha nem.

Lehúzzam a csatlakozót, vagy kikapjam a relét ha van? 

Pisti Czibulya Creative Commons License 2015.12.19 0 0 226

Sziasztok ,van egy golf 5  amiben a tempomat jel gyújtás nal világít a jel  de ha beinditom az autót akkor eltünik a tempomat jel és a tempomat se müködik!!mi lehet a problema???üdv

Monori Róbert Creative Commons License 2015.12.18 0 0 225

Tiszteletem a fórumozóknak! 

Autóvásárlás előtt állok! A kérdésem a következő lenne, az 1.9 TDI 90 lóerős motor PD motor, vagy mág az adagolósból kicsikarták valahogy az euro4 et?

Válaszokat köszönöm! üdv. Róbert

Raycsi Creative Commons License 2015.12.17 0 0 224

Köszönöm a segítséget, legalább valami úton el tudok indulni! Neki is esek!

Üdv.

Előzmény: Valdi87 (223)
Valdi87 Creative Commons License 2015.12.17 0 0 223

Helló!

Ezzel a gondolattal korábban már énis barátkoztam, de a Golf 5 óracsoport háttérvilágítás cseréje nem éppen a könnyű műveletek közé tartozik. Ha jól tudom 14 (16) db led gondoskodik a világításról. Azonban ezek a ledek nem foglalatba helyezett ledek, hanem forrasztottak. Tehát ha ki szeretnéd cserélni őket akkor ki kell szerelni az órát a helyéről (ez az egészben a legkönnyebb) aztán le kell szedned az óracsoportot plexijét burkolattal együtt, majd leszerelni a mutatókat, az számlapot és utána tudsz hozzáférni az óra paneljéhez, amire rá vannak forrasztva ezek a pici ledek. Ehhez már némi műszerész tudás is szükséges ha nem szeretnéd kidobni az órádat. Elvileg be lehet szerezni ilyen ledeket valahonnan, de ebben nem tudok segíteni. Sok sikert! Üdv.

Itt egy link a leírtakról:

Előzmény: Raycsi (222)
Raycsi Creative Commons License 2015.12.12 0 0 222

Üdvözlet!

Segítségeteket szeretném kérni, hogy valaki tudna-e egy leírást vagy videót linkelni arról, hogy hogyan tudnék szétkapni egy Golf V műszerfalát, csak a fordulatszám és a sebességmutatós részére gondoltam, nem az egész elejére. Szeretném kicserélni a kék világítást fehérre, ha ez egyáltalán lehetséges! Nem tudom, hogy ki tud nekem ebben tanácsot adni, hogy pl. milyen izzó (ha egyáltalán izzó) való bele... Illetve még annyi, hogy a gyári rádió kék színét gondolom csak úgy tudom megváltoztatni, ha komplett kijelzőt cserélek?!

Köszönöm előre is a segítő jellegű hozzászólásokat!

Üdv. Raycsi

jakee82 Creative Commons License 2015.12.09 0 0 221

Sziasztok.

Golf V 1.9 Pdtdi-nél tudja valaki mit jelenthet a abgass werkstatt hibaüzenet??

zztopp Creative Commons License 2015.12.06 0 0 220

Sziasztok!

Lehet már volt róla szó, és nekem jettám van, de azt szeretném tudni, hogy az idegesítő kék háttérvilágítást lehet - e cserélni valahogy?  Nekem fehér kéne, a céges kocsimon olyan van, és nem vakít, mint ez.

dönci123 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 219

Sziasztok!

El kelne némi segítség , van egy 1999 évjáratú golfom amiben a műszerfal kijelzés világítás időnkét elmegy visszajön.

Előre is köszönöm a válaszaitokat Üdv 

bhun Creative Commons License 2015.12.06 0 0 218

Üdv Mindenkinek!

Nem igazi,  de jópofa lehet. Golt V 1:18 modellek,  1:18 Bburago,  7500/db  új, dobozos kivitelek.

Színek: Piros/fekete vagy bézs utastér.  Ezüst(fekete vagy bézs utastér) Kék(fekete, vagy bézs utastér, és egy fekete(fekete utastér) 

buragohun@gmail.com

HRichie Creative Commons License 2015.11.30 0 0 217

Sziasztok!

Van egy másfél éve vásárolt, 2008-as évjáratú Volkswagen Jetta-m (1KM), 1.6-os 75 kW-os (BSE) benzinmotorral, óra szerint "140.000 kilométerrel". Egy hosszabb ausztriai autópályás utazás után arra lettünk figyelmesek, hogy 4. és 5. sebességfokozatban kb. 2.000-3.000-es fordulat között tompa "búgó" hang hallatszott. Menet közben a gézpedál felengedésekor és újbóli lenyomásakor, részterheléskor mintha erősebb lenne a hang. A megadott fordulatszám tartomány alatt és felett nem hallatszott (3.000 felett lehet hogy csak azért, mert a motor hangja elnyomta). Mi és a szerelőnk is a váltóra gyanakodtunk, azóta a váltó ki lett cserélve és a belső féltengely csuklók is, de a hang továbbra is hallatszik, már 3. fokozatban is. Nincs valakinek ötlete hogy mi adhatja ezt a hangot?

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ.

Üdvözlettel: Richárd

Zsolt Rádonyi Creative Commons License 2015.11.28 0 0 216

Üdv!

Ha fél Multifunkciós kijelző van az autóban akkor csakis géppel lehet módosítani a beállításokat.

http://www.golfmkv.com/forums/attachment.php?attachmentid=11496&stc=1&d=1180435805

Ha teljes kijelzővel rendelkezik az autó akkor működik a menü előhozása

http://www.golfmkv.com/forums/attachment.php?attachmentid=11497&stc=1&d=1180435805

Üdv!

Előzmény: vwfecike007 (210)
Aty58 Creative Commons License 2015.11.28 0 0 215

Szia !

A 2. kérdésedre a válaszom, hogy azokon a csappantyúkon keresztül megy ki az utastérből a levegő, hogy be tudd csukni az ajtót. Meg az esetleg bent ülők dobhártyája, be ne szakadjon.

Magyarul, ott megy ki a levegő. Különben a meleg is így megy hátra.

Üv. Aty!

Előzmény: Törölt nick (206)
klins Creative Commons License 2015.11.12 0 0 214

Sziasztok! Találkozott -e valaki olyan problémával golf v 1.6 (102le) -nál, hogy alapjáraton vibrál a helyzetjelzőm és néha menetközben bepislant a világítás, akksim rendben (44ah) töltés jó !!! computer hibát nem ír!!!

Köszi!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!