Köszi a választ. A 7 éves kislányommal szeretnék kísérletezni, meg tanítani őt. Ezért érdekelt az eredeti starter kit. Ha az általad ajánlottban minden benne van, ami az eredetiben, karácsonyra megrendelem.
Starter kitet az eredeti ár feléért össze tudsz magadnak rakni. A benne lévő cuccok jelentős része egyébként is (jobbára) felesleges, a tanulás végeztével sarokba dobhatod őket. Itthon 30 ezer forint körül mérik, nekem kétszer ennyiből van a Starter kithez képest kb. tízszer több alkatrészem, négy alapkártyám, tft-m, megszámlálhatatlan LED-em. De ha csak a számomra fontos elemeket válogatom össze boltból, akkor is 10 alatt megúszom. Sőt.
Ha esetleg nem érdekelné bollazoli-t az ethernet shield, akkor én megvásárolnám. Ez esetben kérlek adj meg valamilyen elérhetőséget, amin kereshetlek a részletekkel.
A célunk nem csak az Arduino-k árusítása, szeretnénk a kapcsolatos projekteket, érdekességeket, híreket egy helyre gyűjteni azoknak, akiket érdekel az Arduino világa.
Bármilyen ötletet, észrevételt, tanácsot szívesen vennénk. :)
Bár szervesen nem tudok hozzászólni a fórum témájához, mégis a legjobbnak azt találom ha ezen az oldalon próbálok meg Arduino programozásban nagyon járatos emberkét találni. Én személyesen nem akarok belemerülni a know-how-ba, viszont szeretnék egy ügyes programozót megbízni egy projekt megvalósításával teljesen üzleti alapon.
Röviden annyit, hogy egy általam használt program CSV fájlokat küld ki, ezt kell tudnia felismernie a PC-hez kapcsolt Arduinoknak és meghatározott időközönként különböző pin-ekre kell parancsot küldeniük.
Akit részletesebben érdekel annak szívesen küldök ismertetőt e-mailben.
Kicsit leült a fórum.... Pedig elkészült egy 60 nap alatt Arduinoonline, ingyenes tanfolyam....
A tanfolyamokról sokminden eszünkbe juthat. Száraz előadások, tömeg. Néha kötelező továbbképzések - mely a munkákhoz szükséges. Meg mostanában a nyelvvizsga-kötelezettség... És persze dögunalom, előadóterem, száraz jegyzetek. De van a másik oldal: - Amikor magadnak tanulsz. A tudás a Tied. Saját magad keresed a kihívást. - Amit tanulsz - azonnal használható! A gyakorlatba átültetve ott helyben látod az eredményt.
Az Arduino rendszer nagyon jó tanuló alap. Korlátozottak a képességei, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne valamennyire komplex programot írni.
Az Atmega8/168/328 (és Atmega1280) chipek általában memóriában növekednek, esetleg sebességben.
Az ATXMega vonal már tud event kezelést, van DAC. Ha többre van szükség (DSP), akkor arra más AVR vagy hasonló chip kell. Vannak SystemOnAChip rendszerek is, ahol már Linux/Windows XP szintű rendszer futhat egy-két chipen, esetleg egy .NET-es környezet, és nem is olyan drága.
GPS modul: 10 ezer körül már van, soros kommunikációval, gyakorlatilag másodpercenként küldi a pozíciót és ennyi.
Térképes navigációt nem fogsz ATMega-val csinálni szerintem.
Egyébként jól sejtem, hogy ezt a területet (ezen 'kütyük', áramkörök programozása) szakmailag / hivatásilag a PLC programozó, villamosmérnök, IT programozó fedi le?
Huh, hogy mi legyen még benne - nem is tudom - igazából most kezdek belefolyni ebbe az egész témába, amihez kezdésnek ez a Duino rendszer tűnt jó tanulóalapnak. (A távoli cél egy összetett GPS rendszer számos funkcióval)
Ami nem világos számomra, hogy a microkontroller chipek csak memóriában növekszenek, avagy azok belső felépítése is különbözik, netán gyorsabbak-e feldolgozási sebességben..?
És hogy a 2560-as szériához ugyanúgy, teljesen egyezően használhatóak-e visszafelé kompatibilsen nemcsak szoftver, hanem hardver oldalról is. (Bár erről ahogy vélem lesz szó, és a kompatibilitás bevett szokás)
Még egyéb témában - konkrétan a GPS-ről - a GPS modulokról lenne jó egy átfogóbb cikk (felépítés, működési elv, miben különböznek , mik a fejlesztési irányok, ) a TAVIR-on... :-)
...aztán végülis belevágtam a programozásba duino nélkül, pucér AVR-el breadboardon. Jó móka. Több szívás, nem kérdés, de tisztán látszik, hogy sokkal többmindent meg lehet csinálni duino felület nélkül, pl. mostmár nemcsak midis dobot, hanem 8 bites dobszintit csinálgatok.
Amúgy elkezdtem a napokban összerakni a saját "duinomat", ami annyi, hogy egy saját dolgaimra optimalizált felület: egy atmega8-as 8 bites DAC, egy poti, sok gomb, egy db 7 szegmenses, mindez akkora helyen, hogy zsebben is elférejn. Bárhol vagyok az országban... :)
A Danuviámhoz fordulatszám, henger-, környezethőmérő, ha ügyes és kitartó vagyok, akkor előgyújtásszabályozás, valaki építget 2T gépekhez és állítólag nagyon hatásos! Ha meg nagyon nagyot akarok, akkor USB-vel kiolvasható GPS útvonalarchívum...De ez már a nagyon vakítás kategória lenne (illetve nem mellékesen meg kéne tanulni annyira programozni :)).